پاسخ : تحلیل منبع تغذیه 0 - 30 ولت 3 آمپر
سلام استاد من تمام تحلیل قشنگ شما را مطالعه کردم حالا خیلی سوال دارم
1- علت 11.2 بخاطر بیس ترانزیستور قدرت ؟یعنی اگر 30 ولت به بیس بدیم ممکنه ترانزیستور بسوزه بخاطر همین طراح 11.2 ولت رو انتخاب کرده
2- اگر هنگامی که بار به منبع متصل ولوم جریان کم کنیم ال ای دی قرمز ممتد روشن می مونه تا ما ولوم ولتا ژ کم کنیم ؟
3- اگر قبل ازاینکه دستگاه را روشن کنیم ولوم جریان و صفر کنیم بعد ولوم ولتاژ یکم بیاریم بالا مثلا 2 ولت بعد دستگاه روشن کنیم چرا ال ای دی یک لحظه روشن می شه آیا دستگاه من اشکال داره؟
4-دستگاه من وقتی به بار متصل اگر ولوم جریان کم کنیم لامپ قرمز ممتد روشن می شه تازمانی که ولوم جریان یا زیاد کنیم یا ولوم ولتاژ و کم کنیم در زمن مولتی متر ولتاژ را کم و زیاد نمی کنه فقط جریان کم یا زیاد می شه ایا دستگاه من مشکل داره من تمام مراحل تستی که شما گفتین را انجام دادم و هیچ مشکلی نبود ......؟
5- هنگامی که ولوم جریان کم میکنم لامپ قرمز روشن می شه و چرا ترانزیستور 2n3055 بشدت داغ میکنه با تشکر از استاد گرامی ؟منظور از لامپ قرمز ال ای دی اتصال کوتاه
درود
از لطف شما ممنونم
هر ولتاژی به بیس ترانزیستور تیپ منفی بدهید در امیتر حدود ۷/. ولت کمتر از آن ولی با قدرت بیشتری دریافت میکنید چه ۱۱ ولت و چه ۳۰ ولت و چه ۵۰ ولت بدهید فرقی نداره.
تصور میکنم تلقی شما از ولوم جریان نادرسته.
وقتی هر جریانی با ولوم جریان انتخاب کنید یعنی اگر خروجی تغذیه به اون جریان برسه ممانعت میکنه و اجازه عبور اون جریان رو نمیده
یعنی اگه نیم آمپر انتخاب کنید تا زمانیکه کمتر از نیم آمپر از خروجی بکشید کاری نداره و مداخله نمیکنه و میتونی هر ولتاژی انتخاب و استفاده کنی. مثلا ۱۰ ولت با بار ۱۰۰ اهمی یا ۵۰ اهمی
و یا ولتاژ ۲۰ ولت با بار ۶۰ اهم یا ۱۰۰ اهم
تا جاییکه جریان کمتر از نیم امپر باشه کاری نداره
اما بمحضی که بخوای جریان بیشتر بکشی مانع میشه
مثلا ۲۰ ولت را به بار ۲۰ اهمی متصل کنی که ۱ آمپر نیاز داره اما کنترل جریان بیش از نیم امپر اجازه نمیده
بنابرین ولتاژ را بمقدار ۱۰ ولت میکنه و لامپ قرمز هم روشن میشه
دراینصورت حداکثر جریانی که از ۲۰ اهمی عبور میکنه نیم آمپر میشه و در اینحالت هر چقدر سعی کنی ولتاژ را بالا ببری ممکن نیست و بیشتر از ۱۰ ولت نمیشه.
حالا ولوم جریان را روی صفر آمپر تنظیم کردی ، خب معلومه که همیشه به مقدار غیرمجاز رسیده و باید لامپ قرمز همیشه روشن باشه و ولتاژ خروجی رو صفر میکنه که بیشتر از صفر آمپر عبور نکنه
اما دراینحالت جریانی نمیده که ترانزیستور بسوزه ؟
قطعا اشتباه میکنی و یا تغذیه خرابه که احتمال اولی بیشتره و احتمالا ولوم جریان را ماکزیمم یعنی ۳ آمپر انتخاب میکنی و بار کم اهمی متصل میکنی که آمپر زیادی نیاز داره و لامپ قرمز روشن میشه و بیش از ۳ آمپر را ممانعت میکنه
حالا مدام داره ۳ امپر عبور میکنه و ۳۰۵۵ داغ میشه و اگه با انگشت لمسش کنی می بینی اتو شده و اگه با هیت سینک و فن تهویه نشه و کمی صبر کنی باباش درمیاد
لذا اگه میخوای بدون هیت سینک و بدون فن استفاده کنی هیچوقت تا نیم آمپر هم استفاده نکن و یا مدت کوتاهی استفاده کن که حرارت ترانزیستور بمقدار غیرمجاز نرسه.
من سالها از همین تغذیه بدون فن و هیت سینک استفاده کردم ولی مزاقب بودم جریان ۳ امپر را بصورت لحظه ای و تا جاییکه ۳۰۵۵ بشدت داغ نشه استفاده کنم.
اگه تغذیه قویتر از این نقشه و بسیار ساده تر میخوای از تغذیه ای که طراحی و اینجا تقدیم کردم استفاده کن.
https://www.irantk.ir/threads/99745...لیل-و-عیب-یابی?p=559642&viewfull=1#post559642
سپاس