سلام مجدد خدمت استاد گرانقدر
یک پتانسیومتر یک کیلو با R8 موازی کردم ولتمتر دستگاه هنوز هم 0.1 ولت نشون میداد و سلکتور از کار افتاد و با خارج کردن پتانسیومتر دوباره سلکتور به حالت قبل بازگشت
خازن c1 با خازن سنج مولتی متر ویکتور 97 تست کردم 50 میکرو نشون میداد و به علت نداشتن خازن نو با تعویض c1 با خازنی دیگر که از برد اوراقی درآوردم باز هم ولتمتر دستگاه هنوز 0.1 ولت نشون میداد
استاد یک مساله ای هم هست که به احتمال زیاد مربوط به طراحی داستگاه هست اینکه وقتی محافظ اضافه جریان (اتصال کوتاه) منبع فعال میشه رنگ LED دستگاه سبز میشه و ولتاژ خروجی دستگاه صفر میشه تا دستگاه خاموش و روشن نکنی ولتاژ برقرار نمیشه و مثل منابع حرفه ای اتوماتیک نیست
این مشکل هم قابل حل هست؟
درود
نگفتم مقاومت 1 کیلو با R8 مواری کن چه رسد به پتانسیومتر 1 کیلو.
موازی کردن 1 کیلو با مقاومت اصلی که حدود 4 کیلو است مجاز نیست و معلومه خرابکاری میکنه.
طراحی ضعیف و ناقصی داره و برای اصلاح خطای صفر ولت پیشبینی نکرده.
اگه بابت رفع خطای یکدهم ولت اصرار داری دراینصورت
با روشی که گفتم خودت زور بزن اصلاح کنی و اگه نتونستی ، همراه با گزارش کامل که چکارهایی کردی مطلع کن رفع کنم.
مثلا یک پتانسیومتر حدود ۱۰ کیلو با R2 که ۱ کیلو هست سری کن و بچرخون و تست کن.
یا یک مقاومت حدود ۱ کیلو با پتانسیومتر حدود ۲۰ کیلو یا بزرگتر ، سری کن و بین کاتد D5 و گراند (منفی) نصب و تست کن.( البته با مقاومت پایین صفر ولت میشه ولی باید بزرگترین مقاومت را پیدا کنی یعنی اگه با حداکثر اهم پتانسیومتر ۲۰ کیلو هم صفر ولت میشه باید پتانسیومتر ۱۰۰ کیلو جایگزین کنی تا مرز صفر ولت با ماکزیمم مقاومت مشخص بشه یعنی بزرگترین مقاومتی که ولتاژ ، ذرهای میخواد بیشتر از صفر ولت بشه .)
همین مقاومت و پتانسیومتر سری را بین پایه ۵ آی سی و گراند نیز نصب و تست کن.
خاموشی تغذیه پس از اتصال کوتاه ، عیب نیست و اتفاقا بهتره.
اما اشتباه سبز شدن لامپ در صورت جریان غیرمجاز بدلیل نصب ناصحیح led هست لذا یک پایه led که به گراند یا منفی متصله و احتمالا پایه وسط هست، دست نزن ولی دو پایه دیگر را جابجا کن تا در صورت جریان غیرمجاز با رنگ قرمز روشن بشه نه سبز.
سپاس