منظور بنده این بود ترانس 24 ولت ندارم که باهاش تست کنم:biggrins:
مراحل رو دیدم و انجام دادم اما هر کاری کردم ولتاژ دو سر D7 به 5.6 ولت نرسید و همچنان 0.8 ولت بود و فکر کنم به همین خاطر از بقیه مراحل جواب درستی نگرفتم
فردا مراحل رو دوباره انجام میدم و نتیجه رو اعلام میکنم
(راستی pcb مدار رو خودم زدم ،چندبار هم با شماتیک مدار مقایسه کردم مشکلی نبود، راستش نمیدونم چجوری باید اینجا فایل ارسال کنم، اولین باره توی یک تایپیک صحبت میکنم، وگرنه فایل پروتئوس رو واستون میفرستادم ببینید البته اگه واستون ممکنه و تلگرام دارید بنده فایل رو برای شما ارسال کنم تا اگر مشکلی داره متوجه بشیم، واقعا به این منبع تغذیه نیاز دارم، و تمام کارهام بخاطر نبود منبع لنگ مونده)
با سپاس فراوان
درود
عزیزم ایراد منبع بسادگی رفع میشه ولی بدون گزارش صحیح و موثر شاید هرگز رفع نشه.
فرمودید
منظور بنده این بود ترانس 24 ولت ندارم که باهاش تست کنم.
بنابرین گزارش گنگ و چند پهلو ارسال کردید که قادر به درک مقصود شما نبودم
گزارش باید صحیح و منجز و شفاف باشه به دو دلیل
۱- گزارش نا۴ص و نادرست منجر به دریافت پاسخ نامرتبط و بی ثمر میشه و فقط برای اتلاف وقت طرفین مفیده.
۲- پاسخگو رغبتی برای پاسخگویی به گزارش مبهم و نادرست نداره زیرا درک مقصود گزارشگر بدون بازجویی و پرسش و پاسخ مکرر میسر نمیشه و لذا پاسخگو برای درك گزارش نیز باید وقت کلانی صرف کنه و باین ترتیب کسی رغبتی برای پاسخگویی به گزارش نادرست و مبهم نداره.
چرا سوالات ساده ای که در پست اخیر مطرح کردم پاسخ ندادی ؟
از جملات مبهمی مانند « مو به مو عمل کردم ولی درست نشد یا همه مراحل را اجرا کردم ولی نشد » هرگز استفاده نکن زیرا چنین جملاةی گزارش نیست
بگو چکار کردی و پاسخ هر مرحله را بصورت شفاف گزارش کن
مثلا مرحله ۱ را اجرا کردم درست نشد دو ذار نمی ارزه و گزارش نیست زیرا باید اعلام کنی مثلا در مرحله ۱ ولتاژ فلان پایه ۲ ولت بود و طبق توصیه فلان کار را کردم و پایه فوق الذکر ۳ ولت شد و یا ....
عرض کردم اگه ایرادی در مونتاژ نداشته باشی دراینصورت u3 سوخته؟
پاسخم چی شد آیا سوخته بود ، آیا تست کردی ؟
عرض کردم ولتاژ پایه ۶ آی سی u1 را تست کن باید حدود ۱۱ ؤلت باشه ، آیا تست کردی ؟ چرا گزارش نکردی؟
سپاس
اینم مراحل عیب یابی
پاسخ شفاف هر مرحله ای که گیر کردی اعلام کن
1- اندازه گیری ولتاژ زینر D7
اگر 5/6 ولت نیست قطعات R2, R3,C3,C2,D5,D6 را تست و بررسی کنید
2- بررسی و تست ولتاژ تغذیه آی سی ها ( پین 4و7 )
3- D9 , Q1 را آزاد کنید
4- تست ولتاژ پین 6 آی سی U1 ، بطوریکه اگر 11/2 ولت نباشد U1 سوخته
5- تست ولتاژ پین 3 آی سی U2، بطوریکه با تغییر پتانسیومتر ولتاژ ( P1 ) باید از صفر تا 11/2 ولت تغییر کند
درغیراینصورت U2 را خارج کنید اگر تغییرات فوق درست شد U2 سوخته و اگر بازم درست نشد باید ولتاژ سه پین P1 را بررسی کنید بطوریکه باید یکطرف P1 صفر ولت و طرف دیگر 11/2 ولت و سر وسط 0 الی 11/2 قابل تغییر باشد.
6- P1 را از مینیمم تا ماکزیمم بچرخانید که دراینصورت پین 6 آی سی U2 باید از صفر ولت تا ماکزیمم ( حدود 25 الی 30 ولت ) تغییر کند اگر تغییر نکرد یک پایه R15 را آزاد کنید
الف ) اگه حالا ولتاژ پایه ۶ با تغییر p1 بازم تغییر نکرد دراینصورت U2 سوخته
ب ) اگه پایه ۶ تغییر کرد u2 سالمه و Q2 یا Q4 سوخته ( احتمال صدمه Q4 بیشتره )
7- با تغییر P1 باید ولتاژ امیتر Q2 , Q4 هم از صفر ولت تا ماکزیمم تغییر کند در غیراینصورت ابتدا Q4 را آزاد کنید اگر با تغییر P1 ولتاژ خروجی قابل تغییر شد در اینصورت Q4 سوخته
و اگر خروجی بازم قابل تغییر نشد Q2 سوخته لذا تعویضش کنید تا خروجی تغذیه از صفر تا ماکزیمم تغییر کند.
8- یک مقاومت 10 کیلو را جهت تست ، بین پین 2 و 4 آی سی U3 متصل کنید که دراینصورت باید ولتاژ پین 6 آن ماکزیمم شود
سپس مقاومت 10 کیلو را بین پین 2 و 7 همین آی سی U3 متصل کنید که باید ولتاژ پین 6 آن مینیمم (منفی) شود
اگر اینگونه نشد دراینصورت U3 سوخته
9- پس از تعویض قطعات معیوب ، D9 و Q1 را در محل خود نصب کنید و از منبع تغذیه استفاده کنید