- 2012-03-18
- 10,107
- 80,073
با سلام و تشکر.
گزارش کامل تقدیم شما:
در بیشتر موارد لامپ به صورت دائم در خروجی بود.
استاد در پست 106 گفتم : "منظورم از تست لحظه ای اینه که مثلا منفی خروجی رو به یکی از سرهای بوبین اتصال دادم و سر مثبت رو در دست گرفته و یه لحظه اتصال میدم و قطع میکنم. که ببینم آیا اون صدای لرزش شدید رو داره یا نه(که معمولا جرقه ی بزرگی هم میزنه نقطه اتصال)"
در واقع ترس از سوختن بوبین رله باعث میشد زیاد نگه ندارم. اما در تست های زیر دیگه بدون ترس رله رو اتصال دادم
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
تست حالت های مختلف: رله مورد آزمایش یک رله 12 ولتی میباشد
* با خازن و بار: (در این تست ها از مقاومت 50k موازی که در نقشه بود صرف نظر کردم)
1- بار مقاومت آجری 680 اهم- 10w
خازن 680 میکرو- 450v
در حالت وصل بودن بار، حداقل ولتاژ 47v
با وصل کردن رله، ولتاژ به 30v کاهش پیدا کرد
2- بار مقاومت 680 اهم، 10w
خازن 220 میکرو، 400v
در حالت وصل بودن بار، حداقل ولتاژ 46.8v
با وصل کردن رله، ولتاژ به 29.9 کاهش پیدا کرد
3- بار مقاومت 680 اهم، 10w
خازن 100 میکرو، 200v
در حالت وصل بودن بار، حداقل ولتاژ 45.4
با وصل کردن رله، ولتاژ به 29.6 کاهش پیدا کرد
4- بار مقاومت 680 اهم، 10w
خازن 47 میکرو، 100v
در حالت وصل بودن بار، حداقل ولتاژ 44.3v
با وصل رله،ولتاژ به 28.1v کاهش پیدا کرد
5- بار مقاومت 680 اهم، 10w
خازن 1 میکرو، 450v
در حالت وصل بودن بار، حداقل ولتاژ 5.7v
با وصل رله، ولتاژ به 1.5v کاهش پیدا میکنه ( اما با این خازن 1 میکرو، خروجی خیلی ریپل داره و رله شدیدا لرزش داره).
6- بار لامپ 100w، و 230v
خازن 680 میکرو، 450v
در حالت وصل لامپ حداقل ولتاژ 29.5v
با وصل کردن رله، ولتاژ به 21.8v کاهش پیدا کرد
7- بار لامپ 100w و 230v
خازن 220 میکرو، 400v
در حالت وصل لامپ، حداقل ولتاژ 29.2v
با وصل کردن رله، ولتاژ به 20.9v کاهش پیدا کرد
8- بار لامپ 100w
خازن 47 میکرو، 100v
در حالت وصل بودن لامپ، حداقل ولتاژ 24.4
با وصل رله ولتاژ به 16.6 کاهش پیدا کرد
9- بار لامپ 100w
خازن 1 میکرو، 450v
حداقل ولتاژ 3v
با وصل رله، ( لرزش دارد)
* بدون خازن - با بار:
1- بار مقاومت 680 اهم، 10w
بدون خازن
حداقل ولتاژ 1.570v
با وصل رله، ( لرزش دارد)
2- بار لامپ 100w و 230v
بدون خازن
حداقل ولتاژ، 1.51v
با وصل رله ( لرزش دارد)
3- بار مقاومت 100k موازی( به جای 50k در نقشه)
بدون خازن
حداقل ولتاژ 50v
با وصل رله (لرزش دارد)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
لازم به ذکر هست که در تست های فوق، جریان مصرفی بار 680 اهمی، 50mA و جریان مصرفی لامپ 100w حدود 152mA میباشد.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
در ابتدا ترس از سوختن بوبین رله داشتم، اما حالا تست های بالا را بدون ترس از سوختن انجام دادم.
مشکل اینجاس که الان رله با 20 ولت و 30 ولت داره وصل میکنه، در حالی که من میخوام با 12 ولت واقعی وصل کنه. چرا که با افزایش ولتاژ مشخصه های عملکرد رله هم قدری نتفاوت میشه، مثلا منحنی های Making Time و Breaking Time با زمان و ولتاژ تحریک، درش تغییراتی ایجاد میشه که خوشایند نیست.
اگر خازن تخلیه باشه و پتانسیومتر در لحظه اول روی حداقل ولتاژ باشه، با وصل کردن خازن، ولتاژ از پایین شروع میشه( یک و خورده ای ولت) و با افزایش مقدار پتانسیومتر به حداکثر ولتاژ، ولتاژ خروجی به خوبی افزایش پیدا میکنه ولی موقع کم کردن پتانسیومتر، دیگه پایین تر از 30 نمیاد( در حالتی که لامپ وصل باشه به عنوان بار).
درسته ولتاژ رو به خوبی پایین میاره اما به این شکل:
در ابتدا با تغییر ولوم، ولتاژ داره پایین میاد و وقتی به نزدیکای 3 ولت و 2 ولت میرسه، دیگه از اون به بعد با کندی پایین میاد، یعنی باید بیشتر ولوم رو بچرخونم تا کم بشه. و نهایتا برای اینکه خروجی رو به نزدیکای صفر برسونم مجبورم کل رنج ولوم رو بچرخونم و تقریبا تمام 500 کیلو رو بندازم روش. حالا وقتی میخوام با پتانسیومتر اصلی ولتاژ(100k) ولتاژ رو بالا ببرم، دیگه از حدود صفر تا 2 الی 3 ولت بیشتر نمیشه.
درود
حالا با این گزارش خیلی از موارد روشن شد
اینکه میگفتی مدار پیشنهادی من برای ولتمتر کار نمیکنه گزارش تازه شما نشون داد که اتفاقا بخوبی کار میکنه زیرا از داروی بلند شدن قد که پزشکی پیشنهاد کرده استفاده کردی و قد شما از یک متر به 2 متر رسیده و به پزشک میگی داروی شما کار نکرد که پس از تحقیقات مشخص میشه شما دوست داشتی قد شما 2/001 متر بشه ولی قد شما فقط یک متر اضافه شده و لذا 001 / متر کمتر از خواسته ایده آل شما شده و لذا به پزشک میگی این دارو اصلا کار نکرد.
عزیزم لااقل بگو چرا معتقدی این دارو موثر نیست
و لذا حالا روشن شد که مدار پیشنهادی قادره بالاتر از 3 ولت را اصلاح کنه که منم بیش از این انتظار نداشتم و برای تغذیه صفر تا 200 ولتی اولا مقدار 3 ولت قابل اغماضه بویژه که همون 3 ولت هم زیر بار بمقدار بسیار ناچیزی تنزل میکنه و اگه واقعیت را میگفتی همین 3 ولت هم رفع میشد ولی اگه رفع کنم بازم کار نمیکنه چون تا 1 نانو ولت کم میشه و دقیقا صفر ولت نمیشه و لذا کار نمیکنه و ازآنجاکه کار نمیکنه بهتره برای 3 ولت بزحمت نیافتی پس این بخش منتفی شد.
در مورد نتایجی که اعلام کردی مقدار حداقل ولتاژ یعنی چی ؟
آیا منظورت اینه که ولتاژ پایین تر از این حداقل ولتاژ نمیشه ؟
ابهامات
در تمام آزمایشات ولتاژ نرمال رله را اعلام نکردی
در آزمایشاتی که گفتی رله با 1/5 ولت لرزش داره چه رله ای بوده که انتظار داشتی با 1/5 ولت کار کنه
هرچند بنظر میرسه لرزش رله هم شبیه ادعای کار نکردن مدار ولتمتره ولی محلی که لامپ و رله را متصل میکنی مشخص کن تا بقیه ایرادات را رفع کنم
سپاس