آی پی امداد
abtahi

آموزشی: تغذیه 0 --- 200 ولت 20 آمپر بسیار ساده

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
با سلام و تشکر.
گزارش کامل تقدیم شما:

در بیشتر موارد لامپ به صورت دائم در خروجی بود.

استاد در پست 106 گفتم : "منظورم از تست لحظه ای اینه که مثلا منفی خروجی رو به یکی از سرهای بوبین اتصال دادم و سر مثبت رو در دست گرفته و یه لحظه اتصال میدم و قطع میکنم. که ببینم آیا اون صدای لرزش شدید رو داره یا نه(که معمولا جرقه ی بزرگی هم میزنه نقطه اتصال)"
در واقع ترس از سوختن بوبین رله باعث میشد زیاد نگه ندارم. اما در تست های زیر دیگه بدون ترس رله رو اتصال دادم
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
تست حالت های مختلف: رله مورد آزمایش یک رله 12 ولتی میباشد

* با خازن و بار: (در این تست ها از مقاومت 50k موازی که در نقشه بود صرف نظر کردم)

1- بار مقاومت آجری 680 اهم- 10w
خازن 680 میکرو- 450v
در حالت وصل بودن بار، حداقل ولتاژ 47v
با وصل کردن رله، ولتاژ به 30v کاهش پیدا کرد

2- بار مقاومت 680 اهم، 10w
خازن 220 میکرو، 400v
در حالت وصل بودن بار، حداقل ولتاژ 46.8v
با وصل کردن رله، ولتاژ به 29.9 کاهش پیدا کرد

3- بار مقاومت 680 اهم، 10w
خازن 100 میکرو، 200v
در حالت وصل بودن بار، حداقل ولتاژ 45.4
با وصل کردن رله، ولتاژ به 29.6 کاهش پیدا کرد

4- بار مقاومت 680 اهم، 10w
خازن 47 میکرو، 100v
در حالت وصل بودن بار، حداقل ولتاژ 44.3v
با وصل رله،ولتاژ به 28.1v کاهش پیدا کرد

5- بار مقاومت 680 اهم، 10w
خازن 1 میکرو، 450v
در حالت وصل بودن بار، حداقل ولتاژ 5.7v
با وصل رله، ولتاژ به 1.5v کاهش پیدا میکنه
( اما با این خازن 1 میکرو، خروجی خیلی ریپل داره و رله شدیدا لرزش داره).

6- بار لامپ 100w، و 230v
خازن 680 میکرو، 450v
در حالت وصل لامپ حداقل ولتاژ 29.5v
با وصل کردن رله، ولتاژ به 21.8v کاهش پیدا کرد

7- بار لامپ 100w و 230v
خازن 220 میکرو، 400v
در حالت وصل لامپ، حداقل ولتاژ 29.2v
با وصل کردن رله، ولتاژ به 20.9v کاهش پیدا کرد

8- بار لامپ 100w
خازن 47 میکرو، 100v
در حالت وصل بودن لامپ، حداقل ولتاژ 24.4
با وصل رله ولتاژ به 16.6 کاهش پیدا کرد

9- بار لامپ 100w
خازن 1 میکرو، 450v

حداقل ولتاژ 3v
با وصل رله،
( لرزش دارد)

* بدون خازن - با بار:

1- بار مقاومت 680 اهم، 10w
بدون خازن
حداقل ولتاژ 1.570v
با وصل رله، ( لرزش دارد)

2- بار لامپ 100w و 230v
بدون خازن
حداقل ولتاژ، 1.51v
با وصل رله ( لرزش دارد)

3- بار مقاومت 100k موازی( به جای 50k در نقشه)
بدون خازن
حداقل ولتاژ 50v
با وصل رله (لرزش دارد)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
لازم به ذکر هست که در تست های فوق، جریان مصرفی بار 680 اهمی، 50mA و جریان مصرفی لامپ 100w حدود 152mA میباشد.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

در ابتدا ترس از سوختن بوبین رله داشتم، اما حالا تست های بالا را بدون ترس از سوختن انجام دادم.
مشکل اینجاس که الان رله با 20 ولت و 30 ولت داره وصل میکنه، در حالی که من میخوام با 12 ولت واقعی وصل کنه. چرا که با افزایش ولتاژ مشخصه های عملکرد رله هم قدری نتفاوت میشه، مثلا منحنی های Making Time و Breaking Time با زمان و ولتاژ تحریک، درش تغییراتی ایجاد میشه که خوشایند نیست.

اگر خازن تخلیه باشه و پتانسیومتر در لحظه اول روی حداقل ولتاژ باشه، با وصل کردن خازن، ولتاژ از پایین شروع میشه( یک و خورده ای ولت) و با افزایش مقدار پتانسیومتر به حداکثر ولتاژ، ولتاژ خروجی به خوبی افزایش پیدا میکنه ولی موقع کم کردن پتانسیومتر، دیگه پایین تر از 30 نمیاد( در حالتی که لامپ وصل باشه به عنوان بار).

درسته ولتاژ رو به خوبی پایین میاره اما به این شکل:
در ابتدا با تغییر ولوم، ولتاژ داره پایین میاد و وقتی به نزدیکای 3 ولت و 2 ولت میرسه، دیگه از اون به بعد با کندی پایین میاد، یعنی باید بیشتر ولوم رو بچرخونم تا کم بشه. و نهایتا برای اینکه خروجی رو به نزدیکای صفر برسونم مجبورم کل رنج ولوم رو بچرخونم و تقریبا تمام 500 کیلو رو بندازم روش. حالا وقتی میخوام با پتانسیومتر اصلی ولتاژ(100k) ولتاژ رو بالا ببرم، دیگه از حدود صفر تا 2 الی 3 ولت بیشتر نمیشه.

درود

حالا با این گزارش خیلی از موارد روشن شد

اینکه میگفتی مدار پیشنهادی من برای ولتمتر کار نمیکنه گزارش تازه شما نشون داد که اتفاقا بخوبی کار میکنه زیرا از داروی بلند شدن قد که پزشکی پیشنهاد کرده استفاده کردی و قد شما از یک متر به 2 متر رسیده و به پزشک میگی داروی شما کار نکرد که پس از تحقیقات مشخص میشه شما دوست داشتی قد شما 2/001 متر بشه ولی قد شما فقط یک متر اضافه شده و لذا 001 / متر کمتر از خواسته ایده آل شما شده و لذا به پزشک میگی این دارو اصلا کار نکرد.

عزیزم لااقل بگو چرا معتقدی این دارو موثر نیست
و لذا حالا روشن شد که مدار پیشنهادی قادره بالاتر از 3 ولت را اصلاح کنه که منم بیش از این انتظار نداشتم و برای تغذیه صفر تا 200 ولتی اولا مقدار 3 ولت قابل اغماضه بویژه که همون 3 ولت هم زیر بار بمقدار بسیار ناچیزی تنزل میکنه و اگه واقعیت را میگفتی همین 3 ولت هم رفع میشد ولی اگه رفع کنم بازم کار نمیکنه چون تا 1 نانو ولت کم میشه و دقیقا صفر ولت نمیشه و لذا کار نمیکنه و ازآنجاکه کار نمیکنه بهتره برای 3 ولت بزحمت نیافتی پس این بخش منتفی شد.

در مورد نتایجی که اعلام کردی مقدار حداقل ولتاژ یعنی چی ؟
آیا منظورت اینه که ولتاژ پایین تر از این حداقل ولتاژ نمیشه ؟

ابهامات
در تمام آزمایشات ولتاژ نرمال رله را اعلام نکردی
در آزمایشاتی که گفتی رله با 1/5 ولت لرزش داره چه رله ای بوده که انتظار داشتی با 1/5 ولت کار کنه

هرچند بنظر میرسه لرزش رله هم شبیه ادعای کار نکردن مدار ولتمتره ولی محلی که لامپ و رله را متصل میکنی مشخص کن تا بقیه ایرادات را رفع کنم

سپاس

mehrdad137

کاربر
2015-03-22
82
238
درود

حالا با این گزارش خیلی از موارد روشن شد

اینکه میگفتی مدار پیشنهادی من برای ولتمتر کار نمیکنه گزارش تازه شما نشون داد که اتفاقا بخوبی کار میکنه زیرا از داروی بلند شدن قد که پزشکی پیشنهاد کرده استفاده کردی و قد شما از یک متر به 2 متر رسیده و به پزشک میگی داروی شما کار نکرد که پس از تحقیقات مشخص میشه شما دوست داشتی قد شما 2/001 متر بشه ولی قد شما فقط یک متر اضافه شده و لذا 001 / متر کمتر از خواسته ایده آل شما شده و لذا به پزشک میگی این دارو اصلا کار نکرد.

عزیزم لااقل بگو چرا معتقدی این دارو موثر نیست
و لذا حالا روشن شد که مدار پیشنهادی قادره بالاتر از 3 ولت را اصلاح کنه که منم بیش از این انتظار نداشتم و برای تغذیه صفر تا 200 ولتی اولا مقدار 3 ولت قابل اغماضه بویژه که همون 3 ولت هم زیر بار بمقدار بسیار ناچیزی تنزل میکنه و اگه واقعیت را میگفتی همین 3 ولت هم رفع میشد ولی اگه رفع کنم بازم کار نمیکنه چون تا 1 نانو ولت کم میشه و دقیقا صفر ولت نمیشه و لذا کار نمیکنه و ازآنجاکه کار نمیکنه بهتره برای 3 ولت بزحمت نیافتی پس این بخش منتفی شد.
استاد... چیزی که از مدار خدمتتون اعلام کردم واقعیات مدار بود.
به فرض که با اون 3 ولت هم کنار بیایم، اما در تمام پست های قبل و این پست من سعی کردم مشکل رو به شما اعلام کنم اما متاسفانه ناکام بودم. اونی که عرض کردم یه بخش از وقعیات مدار بود که باید مثل بقیه واقعیت ها اعلام میکردم. اما مشکل اصلی اینه که من چرا باید خودمو گول بزنم و ولتاژ رو پایین بیارم؟ من 10 تا تست عرض کردم خدمتتون که در تمام اونا حداقل ولتاژی که در ایتدا بود، یک مقدار زیادی هست. مشکل با کم کردن ولتاژی که ولتمتر نشون میده حل نمیشه. یعنی در واقع مدار در ابتدا که وصل میشه مثلا در تست شماره 7، 29.2v بود. یعنی پتانسیومتر اصلی مدار( 100k) روی حداقل ولتاژ قرار داشت و در تمامی تست ها به اون پتانسیومتر دست نزدم و زیاد نکردم. حالا من گیرم بیام و با مدار پیشنهادی، ولتاژ رو کم کنم. اما مشکل اصلی همچنان هست.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ضمنا باید عرض کنم که پروب های ولت متر رو اگه به دو سر خروجی در شکل (انتهای پست) هم وصل کنم با حالتی که به دو سر خازن در مدار پیشنهادی وصل کنم فرقی در مقداری که نشون میده نداره. (فقط در حالت وصل بودن خازن بزرگ به مدار)

در مورد نتایجی که اعلام کردی مقدار حداقل ولتاژ یعنی چی ؟
آیا منظورت اینه که ولتاژ پایین تر از این حداقل ولتاژ نمیشه ؟
بله دقیقا، یعنی من قبل از وصل کردن بار و رله به خروجی، پتانسیومتر اصلی ولتاژ رو روی حداقل ولتاژ قرار دادم.

در تمام آزمایشات ولتاژ نرمال رله را اعلام نکردی
استاد توروخدا دیگه اینو نگید، در ابتدای گزارش با خط درشت و دو رنگ مشکی و قرمز نوشتم که:

تست حالت های مختلف: رله مورد آزمایش یک رله 12 ولتی میباشد

در آزمایشاتی که گفتی رله با 1/5 ولت لرزش داره چه رله ای بوده که انتظار داشتی با 1/5 ولت کار کنه

هرچند بنظر میرسه لرزش رله هم شبیه ادعای کار نکردن مدار ولتمتره ولی محلی که لامپ و رله را متصل میکنی مشخص کن تا بقیه ایرادات را رفع کنم

همونطور که عرض کردم تمام تست ها با رله 12 ولتی بوده و همانطور که قبلا عرض کردم شما پست ها رو کامل نمیخونید، استاد گزارش کامل هم دادم اما بازم شما پست منو دقت نکردید و به جاش منو متهم میکنید به اینکه توضضیح ندادم و ابهام دارم و اینا. استاد غزال شما جات رو سر ما، شما سرور ما،شما عزیز ما. ولی تورابخدا حداقل یه بار روزنامه وار همه نوشته هامو بخونید خب.
قصدم از اعلام کردن اون 1.5 ولت این بود که گزارشم کامل باشه، وگرنه هدف اصلی اعلام این نکته بود که رله بدون خازن لرزش داره و اصلا قطع و وصلی صورت نمیگیره که، حالا اگه 1.5 ولت باشه اون لرزش صداش کمتر هست و اگه 10 ولت باشه اون صدای لرزش بیشتر میشه، اما همچنان لرزش هست در هر صورت.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
استاد... چیزی که از مدار خدمتتون اعلام کردم واقعیات مدار بود.
به فرض که با اون 3 ولت هم کنار بیایم، اما در تمام پست های قبل و این پست من سعی کردم مشکل رو به شما اعلام کنم اما متاسفانه ناکام بودم. اونی که عرض کردم یه بخش از وقعیات مدار بود که باید مثل بقیه واقعیت ها اعلام میکردم. اما مشکل اصلی اینه که من چرا باید خودمو گول بزنم و ولتاژ رو پایین بیارم؟ من 10 تا تست عرض کردم خدمتتون که در تمام اونا حداقل ولتاژی که در ایتدا بود، یک مقدار زیادی هست. مشکل با کم کردن ولتاژی که ولتمتر نشون میده حل نمیشه. یعنی در واقع مدار در ابتدا که وصل میشه مثلا در تست شماره 7، 29.2v بود. یعنی پتانسیومتر اصلی مدار( 100k) روی حداقل ولتاژ قرار داشت و در تمامی تست ها به اون پتانسیومتر دست نزدم و زیاد نکردم. حالا من گیرم بیام و با مدار پیشنهادی، ولتاژ رو کم کنم. اما مشکل اصلی همچنان هست.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ضمنا باید عرض کنم که پروب های ولت متر رو اگه به دو سر خروجی در شکل (انتهای پست) هم وصل کنم با حالتی که به دو سر خازن در مدار پیشنهادی وصل کنم فرقی در مقداری که نشون میده نداره. (فقط در حالت وصل بودن خازن بزرگ به مدار)

بله دقیقا، یعنی من قبل از وصل کردن بار و رله به خروجی، پتانسیومتر اصلی ولتاژ رو روی حداقل ولتاژ قرار دادم.

استاد توروخدا دیگه اینو نگید، در ابتدای گزارش با خط درشت و دو رنگ مشکی و قرمز نوشتم که:

همونطور که عرض کردم تمام تست ها با رله 12 ولتی بوده و همانطور که قبلا عرض کردم شما پست ها رو کامل نمیخونید، استاد گزارش کامل هم دادم اما بازم شما پست منو دقت نکردید و به جاش منو متهم میکنید به اینکه توضضیح ندادم و ابهام دارم و اینا. استاد غزال شما جات رو سر ما، شما سرور ما،شما عزیز ما. ولی تورابخدا حداقل یه بار روزنامه وار همه نوشته هامو بخونید خب.
قصدم از اعلام کردن اون 1.5 ولت این بود که گزارشم کامل باشه، وگرنه هدف اصلی اعلام این نکته بود که رله بدون خازن لرزش داره و اصلا قطع و وصلی صورت نمیگیره که، حالا اگه 1.5 ولت باشه اون لرزش صداش کمتر هست و اگه 10 ولت باشه اون صدای لرزش بیشتر میشه، اما همچنان لرزش هست در هر صورت.

درود

عزیزم من ابتدای گزارش رله 12 ولتی را دیدم ولی زمانیکه در آزمایش های مختلف از ولتاژ های بسیار بالاتر استفاده کردی به عقل جن هم نمیرسه که مرتکب این خطا شده باشی که هر ولتاژی را به له 12 ولت متصل کردی لذا تصور کردم رله 12 ولتی مربوط به آزمایشاتی است که خودت میدونی و تصور میکنی منم از ذهن شما باخبرم

مانند این جمله مکرر شما که مدار ولتمتر کار نمیکنه و تصور میکردی از ذهن شم باخبرم میدونم کار نمیکنه یعنی کار میکنه و بدون بار تا محدوده ای از پتانسیومتر خیلی عالی تا 3 ولت کار میکنه و 3 ولت هم با چرخاندن پتانسیومتر کار میکنه

و الان میگی فرض کنیم با مدار ولتمتر ولتاژ به هر مقدار دلخواه قابل تنظیم بشه ولی درحالیکه مثلا ولتاژ خروجی 30 ولته اگر ولتمتر را برای 4 ولت تنظیم کنیم چه فایده داره و مشکل به قوت خود باقی است و 30 ولت خروجی که کم نمیشه
لذا خیلی مختصر و مفید گفتم مدار ولتمتر کار نمیکنه تا خودت ذهن منو بخونی و بفهمی منظورم اینه که مدار ولتمتر بخوبی کار میکنه ولی ....

واقعا که

عزیزم من مفصلا توضیح دادم ابتدا باید با لامپ یا هر مصرف کننده ای ببینی ولتاژ خروجی بارداری ( نه بی باری ) چند ولته ؟
مثلا یک لامپ 12 ولت را به خروجی متصل کنی و آنقدر ولتاژ را اضافه کنی که نور لامپ نورمال بشه که دراینصورت میفهمی مقدار موثر ولتاژ خروجی 12 ولته
حالا باید پتانسیومترهای مدار ولتمتر را تنظیم کنی که 12 ولت نشون بده

قبلا شرح فوق را بابت استفاده از مدار ولتمتر تقدیم کردم ولی الان میگی چه فایده که من با مدار ولتمتر نمیتونم ولتاژ خروجی را تنظیم کنم
عزیزم من چنین ادعای خنده داری نکرده بودم که با مدار ولتمتر بتونی ولتاژ خروجی را اصلاح کنی و اگه نتونستی خودتو گول بزنی و الکی ولتاژ ولتمتر را کم کنیم و الکی فرض کنیم ولتاژ خروجی هم همینه

بازم تاکید میکنم ابتدا باید از ولتاژ خروجی مطمئن بشی و سپس ولتمتر را با مدار تقدیمی تنظیم کنی که دقیقا همون ولتاژ موثر واقعی را نشون بده

ولی تصور میکنم مشکل اصلی شما اینه که هنوز هم نمیدونی ولتاژ موثر چیه و تصور میکنی ولتمتر هر ولتاژی نشون بده ولتاز موثره خصوصا که باستناد گزارشات پست قبل ولتاژ 47 ولت را به رله 12 ولت دادی و آخ نگفته زیرا باوجود تکرار مکرر نوع ولتاژ خروجی باز هم هرچی ولتمتر نشو.ن بده میگی ولتاژ موثره

بنابرین همون 3 ولت هم 3 ولت موثر نیست و قطعا خیلی کمتره

با توجه به تاکید من که از دو سر خازن بعنوان خروجی استفاده کن اما در این مدت از محل نامناسبی برخالاف توصیه من استفاده کردی و اینهمه مدت منو سر کار گذاشتی
عزیزم بازم تاکید میکنم از دو سر خازن بعنوان خروجی استفاده کن
و با خازن 10 میکرو تست و نتیجه را اعلام کن

بدلایلی که عرض کردم ولتمتر متصل به خروجی اشتباه محض است و ولتاژ واقعی را نشون نمیده و نباید مبنا قرار بگیره
به هیچکدام از توصیه های من عمل نکردی و نتظار داشتی جواب بگیری
اگه بازم نمیدونی ولتاژ موثر چیه ( که نمیدونی ) اقلا سوال کن تا ولتمتر را به خروجی متصل نکنی و بعنوان ولتاژ موثر اعلام نکنی
اگه ولتاژ موثر این مدار با ولتمتر قابل مشاهده بود خودمو خسته نمیکردم که از مقدار ولتاژ موثر با استفاده از نور لامپ مطلع بشی و لذا بجای تایپ چندین جمله میگفتم با ولتمتر ببین چند ولته .
بنابمراتب تمام ولتاژهایی که در آزمایشات اعلام کردی الکی است و ولتمتر نشون داده که نمیتونه مقدار واقعی را نشون بده

عوامل بسیاری از خطاها و استنباطا ت ناصحیح شما مشخص شد چون در پست اخیر گزارش مبسوطی دادی و لذا مخفی کردن و خلاصه نویسی ثمری نداره

سپاس

آخرین ویرایش:

mehrdad137

کاربر
2015-03-22
82
238
عزیزم من مفصلا توضیح دادم ابتدا باید با لامپ یا هر مصرف کننده ای ببینی ولتاژ خروجی بارداری ( نه بی باری ) چند ولته ؟
مثلا یک لامپ 12 ولت را به خروجی متصل کنی و آنقدر ولتاژ را اضافه کنی که نور لامپ نورمال بشه که دراینصورت میفهمی مقدار موثر ولتاژ خروجی 12 ولته
حالا باید پتانسیومترهای مدار ولتمتر را تنظیم کنی که 12 ولت نشون بده
خب من هم از همون اول به این توصیه شما عمل کردم و همون لامپ 100w رو به همین منظورم تست کردم. چون قبلا با یه پاور آزمایشگاهی تست کرده بودم( میزان ملتهب شدن رشته داخل لامپ و میزان جریان مصرفی را در 30v دیده بودم و بعدش اومدم سراغ مدار خودمون) بعد حالا لامپ رو به این مدار که زدم، همون اول 29 و خورده ای نزدیکای 30v ولتاژ روش میفته و کمترم نمیشه، ضمن اینکه در این شرایط نور و میزان جریان مصرفیش برابر با همون پاور قبلی هست. اما وقتی خازن رو بر میدارم( که در تست ها هم عرض کرده بودم خدمتتون) اگرچه ولتاژ پایین تر از 30v میاد اما از طرف دیگه، وقتی ولتاژ رو بالا میبرم لامپ در 30v و همون میزان جریان مصرفی، نور بسیار بیشتری داره که این نشانه ای وجود ریپل در خروجی هست. درسته؟

قبلا شرح فوق را بابت استفاده از مدار ولتمتر تقدیم کردم ولی الان میگی چه فایده که من با مدار ولتمتر نمیتونم ولتاژ خروجی را تنظیم کنم
عزیزم من چنین ادعای خنده داری نکرده بودم که با مدار ولتمتر بتونی ولتاژ خروجی را اصلاح کنی و اگه نتونستی خودتو گول بزنی و الکی ولتاژ ولتمتر را کم کنیم و الکی فرض کنیم ولتاژ خروجی هم همینه

بازم تاکید میکنم ابتدا باید از ولتاژ خروجی مطمئن بشی و سپس ولتمتر را با مدار تقدیمی تنظیم کنی که دقیقا همون ولتاژ موثر واقعی را نشون بده
خب من با این تست ها از ولتاژ خروجی مطمئن شدم، همون 30 ولتی که با لامپ داره و کمتر هم نمیشه، اون 30 ولت مقدار درستی هست که داره نشون میده.
آیا تست با لامپ 100w و 230v اشتباه بوده و حتما باید از 12 ولتی استفاده کنم؟

ولی تصور میکنم مشکل اصلی شما اینه که هنوز هم نمیدونی ولتاژ موثر چیه و تصور میکنی ولتمتر هر ولتاژی نشون بده ولتاز موثره خصوصا که باستناد گزارشات پست قبل ولتاژ 47 ولت را به رله 12 ولت دادی و آخ نگفته زیرا باوجود تکرار مکرر نوع ولتاژ خروجی باز هم هرچی ولتمتر نشو.ن بده میگی ولتاژ موثره
استاد خداوکیلی اگه قبلا چیزی هم بلد بودم الان دیگه کامل قاطی کردم چی به چیه، دیگه خودمم نمیشناسم.
الان فقط و فقط تنها چیزی که از شما تقاضا دارم اینه که به بنده لطف کرده و در جهت رسیدن به مقصودم کمک کنید.
یعنی شما دستور بدید من تست کنم. هیچی هم نمیدونم( البته اگر موافق باشید و همونطور که تا اینجا زحمت کشیدید از این به بعدم کمک کنید)

با توجه به تاکید من که از دو سر خازن بعنوان خروجی استفاده کن اما در این مدت از محل نامناسبی برخالاف توصیه من استفاده کردی و اینهمه مدت منو سر کار گذاشتی
عزیزم بازم تاکید میکنم از دو سر خازن بعنوان خروجی استفاده کن
استاد خودتون گفته بودید از دو سر خازن فقط برای ولت متر استفاده کنم، تو پست 80. اینم عین جمله خودتون:

درود

عزیزم مدار پیشنهادی فقط برای ولتمتر است نه برای مصرف کننده
قطعا لامپ را به خروجی اصلی دستگاه متصل نمیکنی

لذا باید لامپ را به مثبت و منفی خروجی و ولتمتر را به مدار موصوف متصل کنی

سپاس
-----------------------------------------------
و با خازن 10 میکرو تست و نتیجه را اعلام کن
10 میکرو برای کجا؟ به جای خازن بزرگ 680 میکرویی؟ یا اینی که تو مدار پیشنهادی هست؟

بدلایلی که عرض کردم ولتمتر متصل به خروجی اشتباه محض است و ولتاژ واقعی را نشون نمیده و نباید مبنا قرار بگیره
به هیچکدام از توصیه های من عمل نکردی و نتظار داشتی جواب بگیری
ولی من در هر دو صورت که تست میکنم، هم از دو سر مدار پیشنهادی و هم از دو سر اصلی، فرقی نداره. ( البته بازم تاکیید میکنم از دوسر اصلی که خازن بزرگ هم بهش وصل باشه)

اگه بازم نمیدونی ولتاژ موثر چیه ( که نمیدونی ) اقلا سوال کن تا ولتمتر را به خروجی متصل نکنی و بعنوان ولتاژ موثر اعلام نکنی
اگه ولتاژ موثر این مدار با ولتمتر قابل مشاهده بود خودمو خسته نمیکردم که از مقدار ولتاژ موثر با استفاده از نور لامپ مطلع بشی و لذا بجای تایپ چندین جمله میگفتم با ولتمتر ببین چند ولته .
لطفا یه توضیح مختصری میدید که من ببینم اشتباهم تو کجای تعریف ولتاژ موثر هست؟ البته با کمال تشکر

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
خب من هم از همون اول به این توصیه شما عمل کردم و همون لامپ 100w رو به همین منظورم تست کردم. چون قبلا با یه پاور آزمایشگاهی تست کرده بودم( میزان ملتهب شدن رشته داخل لامپ و میزان جریان مصرفی را در 30v دیده بودم و بعدش اومدم سراغ مدار خودمون) بعد حالا لامپ رو به این مدار که زدم، همون اول 29 و خورده ای نزدیکای 30v ولتاژ روش میفته و کمترم نمیشه، ضمن اینکه در این شرایط نور و میزان جریان مصرفیش برابر با همون پاور قبلی هست. اما وقتی خازن رو بر میدارم( که در تست ها هم عرض کرده بودم خدمتتون) اگرچه ولتاژ پایین تر از 30v میاد اما از طرف دیگه، وقتی ولتاژ رو بالا میبرم لامپ در 30v و همون میزان جریان مصرفی، نور بسیار بیشتری داره که این نشانه ای وجود ریپل در خروجی هست. درسته؟

خب من با این تست ها از ولتاژ خروجی مطمئن شدم، همون 30 ولتی که با لامپ داره و کمتر هم نمیشه، اون 30 ولت مقدار درستی هست که داره نشون میده.
آیا تست با لامپ 100w و 230v اشتباه بوده و حتما باید از 12 ولتی استفاده کنم؟

استاد خداوکیلی اگه قبلا چیزی هم بلد بودم الان دیگه کامل قاطی کردم چی به چیه، دیگه خودمم نمیشناسم.
الان فقط و فقط تنها چیزی که از شما تقاضا دارم اینه که به بنده لطف کرده و در جهت رسیدن به مقصودم کمک کنید.
یعنی شما دستور بدید من تست کنم. هیچی هم نمیدونم( البته اگر موافق باشید و همونطور که تا اینجا زحمت کشیدید از این به بعدم کمک کنید)

استاد خودتون گفته بودید از دو سر خازن فقط برای ولت متر استفاده کنم، تو پست 80. اینم عین جمله خودتون:

-----------------------------------------------

10 میکرو برای کجا؟ به جای خازن بزرگ 680 میکرویی؟ یا اینی که تو مدار پیشنهادی هست؟

ولی من در هر دو صورت که تست میکنم، هم از دو سر مدار پیشنهادی و هم از دو سر اصلی، فرقی نداره. ( البته بازم تاکیید میکنم از دوسر اصلی که خازن بزرگ هم بهش وصل باشه)

لطفا یه توضیح مختصری میدید که من ببینم اشتباهم تو کجای تعریف ولتاژ موثر هست؟ البته با کمال تشکر

فرمودی :

7.png
نوشته اصلی توسط غزال

درود

عزیزم مدار پیشنهادی فقط برای ولتمتر است نه برای مصرف کننده
قطعا لامپ را به خروجی اصلی دستگاه متصل نمیکنی

لذا باید لامپ را به مثبت و منفی خروجی و ولتمتر را به مدار موصوف متصل کنی

سپاس

بله درست میفرمایید ولی توجه نمیکنی که هر گردی گردو نیست

درواقع وقتی تب شما 40 درجه بوده و پزشک گفته پا شویه کن تا خوب بشی و یکسال بعد که دمای بدنت 36 درجه شده پاشویه میکنی و بدتر میشی و از پزشک شکایت میکنی و میگی پدرسوخته گفت پاشویه کن خوب میشی اینم عین جمله پزشک

عزیزم به نقشه مربوطه و زمان توصیه توجه کن که ببینی برای این نقشه چنین توصیه ای کردم

اما در پست قبل در مورد کدوم خازن نظر دادم ؟ در مورد خازنی که در نقشه زیر در موقعیت 680 میکرو قرار گرفته یعنی در این نقشه

یعنی میفرمایید از هر جمله ای در هر جایی استفاده میکنی و توجه نداری که اون جمله برای چه قطعه ای و چه دستگاهی توصیه شده
یعنی اگه گفتم اون دو سیم را به برق شهر متصل کن بعد از چند روز دوسیم بلندگو را به برق شهر متصل میکنی و میگی طبق توصیه چند روز پیش شما که در مورد تلویزیون توصیه کردی امروز دو سیم در بلندگو دیدم و به برق شهر متصل کردم و منفجر شد لذا چرا چنین توصیه ای کردی ؟

دوست خوبم اگه من پست شما را سطحی مطالعه کنم گله ای نیست چون سودی عایدم نمیشه و باید برای حل مشکل شما وقت بذارم و هزار کار و بدبختی دارم ولی اینکه شما به پست های من توجه نمیکنی خودت ضرر میکنی چون وقتی ببینم انتظار مضاعف داری که آنقدر تکرار کنم که ناگزیر به توجه بشی لذا دلیلی برای ادامه راه وجود نداره و اساسا بهمین خاطر برخلاف پست های اولیه به پست های آتی شما اهمیتی ندادم و سطحی مطالعه کردم و لذا باوجودیکه نباید پاسخ پست های آتی را میدادم معذالک با ارزش و توجه ناچیزی پاسخ دادم.

ملاحظه میفرمایید بخاطر بی توجهی شما یک صفحه تایپ کردم که متوجه بشی هر گردی گردو نیست
اساسا به هر گوشه ای اشاره کنی دلایل عدم توفیق شما شفاف تر میشه

باوجودیکه در مورد مدار ولتمتر ثابت کردم ضعفی نداره و صراحتا اعلام کردم مدار ولتمتر بخوبی کار میکنه و لذا صراحتا در پست 111 گفتم مدار ولتمتر بسیار عالی عمل کرده و بنابرین منتفی شد
ولی الان میگی 10 میکرو را برای اصلاح مدار ولتمتر توصیه کردی یا برای خروجی
چرا ؟
چون نیاز به توجه به عرایضم نداری و میدونی من بیکار و در خدمت شما هستم لذا منو ناگزیر به به تکرار مطالب میکنی که سرگرم و مشغول بشم.

بنابرین اگه 1000 پست دیگه هم با این وضعیت بگذره هنوز معلوم نمیشه لیلی زنه یا مرد
لذا خر ما از کره گی دم نداشت.

سپاس

آخرین ویرایش:

mehrdad137

کاربر
2015-03-22
82
238
سلام.
من قبل از هر چیز باید تشکر کنم از استاد گرامی که به حق لطف کردند و من رو تا اینجای بحث همراهی کردند. واقعا قدر دان زحمات شما هستم که بدون چشم داشت تمام پست های این حقیر رو هر چند سطحی مطالعه کردید. و اینکه هرگز راضی نسیتم کسی به خاطر من اذیت بشه. واقعا خودم معذب هستم که شما سرور گرامی که قطعا بسیار با مشغله کاری درگیر هستید و باید به امور خیلی از دوستان در این تاپیک رسیدگی کنید، وقتتون رو در ختیار بنده قرار دادید.
قطعا اگه من دیگه شما رو درگیر این موضوع بی اهمیت نکنم، نفعتون بیشتر به جامعه علمی این تاپیک میرسه و با فراغ خاطر به امورات سایر دوستان رسیدگی میکنید. و من هم به این مسئله راضی هستم.
من از پست های شما مطالب بسیاری یاد گرفتم، ولی خب درست میفرمایید، این کار سودی به حال شما نداشت و صرفا بزرگواری فرمودید.
و اگر در پست های ابتدایی میفرمودید که امکان گرفتن چنین خروجی از مدار وجود نداره، یا اینکه به این سادگیا نمیشه، دیگه اینقدر مصدع نمیشدم.
در نهایت بازم متشکرم از بذل عنایات شما، خدا خیرتون بده.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
اما برای اینکه جناب استاد کمالی رو بیشتر از این اذیت نکنیم و شاگرد بی خردی نبوده باشیم، از دوستانی که این موضوع رو پا به پای ما همراهی کردند، همچنین سایر اساتیدی که وقت خالی دارند تقاضا مندم در صورتی که نکته ای به ذهنشون میرسه بیان و اعلام کنن که بتوانیم تست کنیم و به اطلاع برسونیم.

چرا که به نظر بنده اگه چنین کاری بشه انجام داد، قطعا ارزش مدار فعلی بسیار بالاتر خواهد رفت چرا که کاربرد های فراوانی میتونه داشته باشه. به شخصه بسیار علاقه مندم بیشتر روی این مدار وقت بذارم، چون به قول استاد، این یه مدار فوق العاده اس که واقعا دوس داشتنیه.

با تشکر

آخرین ویرایش:

مجید89

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-12-14
799
4,106
شمال
سلام خدمت استاد عزیزم
راستش درباره تحلیل این مدار سؤال داشتم(ببخشید که دیر شده و سؤال مبتدیانه هست:nevreness:)
1- مسیر تخلیه خازن 0.1 میکرو کجاست؟ یعنی وقتی در ابتدا با پتانسیومتر 100 کیلو زمان شارژ خازن رو تنظیم کردیم و مثلاً ولتاژ 150 رو در خروجی داشتیم و حالا بخوایم ولتاژ خروجی مثلاً 100 ولت باشه، تغییر پتانسیومتر چه تأثیری روی خازنی که شارژ کامله میتونه داشته باشه؟
2- چرا خروجی مدار ( جایی که با علامت مثبت مشخص کردین، یعنی کاتد تریستورها) به قسمت منفی یکسوساز ورودی(بین پل دیودی و مقاومت 100 اهم) وصل شده؟

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام خدمت استاد عزیزم
راستش درباره تحلیل این مدار سؤال داشتم(ببخشید که دیر شده و سؤال مبتدیانه هست:nevreness:)
1- مسیر تخلیه خازن 0.1 میکرو کجاست؟ یعنی وقتی در ابتدا با پتانسیومتر 100 کیلو زمان شارژ خازن رو تنظیم کردیم و مثلاً ولتاژ 150 رو در خروجی داشتیم و حالا بخوایم ولتاژ خروجی مثلاً 100 ولت باشه، تغییر پتانسیومتر چه تأثیری روی خازنی که شارژ کامله میتونه داشته باشه؟
2- چرا خروجی مدار ( جایی که با علامت مثبت مشخص کردین، یعنی کاتد تریستورها) به قسمت منفی یکسوساز ورودی(بین پل دیودی و مقاومت 100 اهم) وصل شده؟

درود
خازن مورد اشاره در هر نیم سیکل ضمن تحریک ujt تخلیه میشه فقط زمان تخلیه با پتانسیومتر انتخاب میشه
یعنی اگه مقاومت پتانسیومتر زیاد باشه ولتاژ خازن دیرتر بمقدار لازم جهت تحریک ujt و بتبع آن تحریک تریستور میرسه
ولی خلاصه در هر نیم سیکل تخلیه میشه.

۲- تریستورها درواقع دیودهایی هستند که در زمان دلخواه ما هدایت میکنن بطوریکه اگه در هر نیم سیکل خیلی زود روشنش کنیم هر نیم سیکل بصورت کامل در خروجی داریم و اگه در هر نیم سیکل دیرتر روشن بشه ،بخشی از هر نیم سیکل در خروجی ظاهر میشه .
باین ترتیب در هر نیم سیکل ، دیود پل در زمان دلخواه ما روشن میشه و تا اتتهای نیم سیکل هدایت میکنه .

وقتی پتانسیومتر را بگونه ای انتخاب کردی که ولتاژ خازن در لحظه ای از نیم سیکل به مقدار تحریک سیستم برسه که در خروجی ولتاژ ۱۵۰ ولت داشته باشیم و پشیمان شویم و مثلا ۵۰ ولت را انتخاب کتیم که در اینصورت باید خازن دیرتر شارژ بشه درحالیکه در اون نیم سیکل خیلی زودتر شارژ شده لذا در هر مقداری شارژ شده باشه متناسب با اون مقدار زودتر به ولتاژ لازم میرسه و لذا دیگه در اون نیم سیکل نمیتونیم مقدار دلخواه را انتخاب کنیم و اگه خروجی ۱۵۰ ولت نده قطعا ، بیشتر از ۵۰ ولت میده که اهمیتی نداره و اساسا مورد هدف ما هم نیست زیرا در زمان انتخاب مقاومت پتانسیومتر چندین سیکل سپری میشه و خطای نیم سیکل کمترین اثری در اهداف ما نداره.

سیستم بسیار ساده و بسیار کارآمدی است و با توجه به ابراز لطف و پیام خصوصی وایمیل علاقمندان ، به تعداد قابل توجهی مونتاژ و با رضایت استفاده شده

سپاس

آخرین ویرایش:

مجید89

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-12-14
799
4,106
شمال
خازن مورد اشاره در هر نیم سیکل ضمن تحریک ujt تخلیه میشه
ضمن تشکر، من اون ujt رو اشتباهاً FET لحاظ کرده بودم و در نتیجه فکر میکردم جریانی از گیتش رد نمیشه که با توضیحات شما قضیه روشن شد.
اما جواب سؤال دومم رو نگرفتم.

۲- تریستورها درواقع دیودهایی هستند که در زمان دلخواه ما هدایت میکنن بطوریکه اگه در هر نیم سیکل خیلی زود روشنش کنیم هر نیم سیکل بصورت کامل در خروجی داریم و اگه در هر نیم سیکل دیرتر روشن بشه ،بخشی از هر نیم سیکل در خروجی ظاهر میشه .
باین ترتیب در هر نیم سیکل ، دیود پل در زمان دلخواه ما روشن میشه و تا اتتهای نیم سیکل هدایت میکنه .
بله نقش تریستورها برام مفهومه اما اینکه چرا خروجی مثبت مدار ( یعنی کاتد تریستورها) به قسمت منفی یکسوساز ورودی(بین پل دیودی و مقاومت 100 اهم) وصل شده رو متوجه نمیشم.
البته الان که دقت کردم میبینم که نقشه ای که در پست اول گذاشتین با نقشه پیوست شده در پستهای بعدی متفاوته. در پست اول، اتصالِ موضوعِ سؤالِ من، کشیده نشده اما در بقیه پستها این اتصال برقرار شده و برام سؤال ایجاد کرده. میشه بررسی کنین و بفرمایین کدوم نقشه درسته؟

آخرین ویرایش توسط مدیر:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
ضمن تشکر، من اون ujt رو اشتباهاً FET لحاظ کرده بودم و در نتیجه فکر میکردم جریانی از گیتش رد نمیشه که با توضیحات شما قضیه روشن شد.
اما جواب سؤال دومم رو نگرفتم.

بله نقش تریستورها برام مفهومه اما اینکه چرا خروجی مثبت مدار ( یعنی کاتد تریستورها) به قسمت منفی یکسوساز ورودی(بین پل دیودی و مقاومت 100 اهم) وصل شده رو متوجه نمیشم.
البته الان که دقت کردم میبینم که نقشه ای که در پست اول گذاشتین با نقشه پیوست شده در پستهای بعدی متفاوته. در پست اول، اتصالِ موضوعِ سؤالِ من، کشیده نشده اما در بقیه پستها این اتصال برقرار شده و برام سؤال ایجاد کرده. میشه بررسی کنین و بفرمایین کدوم نقشه درسته؟

درود

اتفاقا ارتباطی که برای شما ناصحیح بنظر میرسه درسته.

نقشه پست اول نقص کوچکی داشت و ارتباطی که عنوان کردید حذف شده بود که یکبار اصلاح کردم ولی مجددا بهمان صورت فاقد ارتباط قبلی ظاهر شد که مجددا اصلاح کردم
یعنی باید مطابق نقشه این پست کاتد تریستورها به منفی یا آند دو دیود پل متصل باشه
زیرا منبع تک سیم وجود نداره و منبع پالس فرمان تریستورها هم باید دو کنتاکت یا دو سیم داشته باشه شبیه باطری که دو سیم داره
و لذا منفی پل دیود درواقع گراند پالس آتش است
یعنی اگر منبع اصلی ولتاژی را با یک لامپ و کاتد و آند تریستور سری کنید حالا با پالس تحریک مثلا با یک باطری کوچک و مقاومت سری میتوانید گیت تریستور را تحریک و لامپ را روشن کنید
اما آیا با یک سیم باطری کوچک میتوانید تحریکش کنید
قطعا نه و لذا اگه مثبت باطری را بعنوان پالس تحریک به گیت متصل میکنی باید منفی باطری هم بعنوان گراند به تریستور متصل باشه

درواقع دو دیود همراه با دو تریستور در بخش فوقانی نقشه ، دیود پل قابل کنترل هستند و فقط این ۴ قطعه میتونه متناسب با نیاز ما خیلی پر قدرت وبزرگ باشن.
بقیه قطعات نقشه ازجمله دیود پل و ترانس بخش تحتانی نقشه جملگی همیشه با قدرت ناچیز و با حجم کوچک هستند زیرا فقط پالس تحریک را میسازند

سپاس
مشاهده فایل‌پیوست 112701

آخرین ویرایش:
بالا