آی پی امداد
abtahi

آموزشی: تغذیه 0 --- 200 ولت 20 آمپر بسیار ساده

mehrdad137

کاربر
2015-03-22
82
238
سلام.
استاد یک خازن 680 میکرو 450v موازی با مقاومت 50k به صورت موازی به خروجی مدار زدم(البته مقاومت 6.6 اهم سری با خازن). خازن ولتاژ زیادی تو خروجی میندازه، در حالت بی باری حدود 60 ولت. و هنگامی که لامپ 100w به خروجی میزنم، خروجی مدار حداقل 30v واقعی داره، و از اون کمتر نمیشه. من با نور و آمپر مصرفی لامپ متوجه میشم که خروجیم واقعی هست یا نه(یعنی با پاور آزمایشگاهی تست کردم لامپ 100w وقتی 30v روش باشه 152 میلی آمپر مصرف میکنه. از طریق نورشم تا حدی میشه تشخیص داد). ضمنا هنگامی که خازن بزرگ رو در خروجی استفاده نمیکنم، نور لامپ تو 30v و 152 میلی آمپر بیشتر از حالت عادیه، که به خاطر ریپل خروجی میتونه باشه.
از طریق مداری که برای ولت متر فرموده بودید هم سعی کردم خروجی رو کالیبره کنم. اما هنگامی که با پتانسیومتر خروجی رو (در حالت بی باری) روی صفر ولت میارم، دیگه با ولوم اصلی مدار نمیتونم ولتاژ رو بالا ببرم( یعنی بالا میره اما مثلا تا 2 ولت حداکثر میره).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
استاد به نظرتون به جای اینکه صافی رو تو خروجی استفاده کنم، میشه بعد از پل دیود بذارم؟ یه خازن 1000 میکرو 70v ؟
در واقع سوال من برمیگرده به اینکه منبع اصلی ایجاد ریپل، خروجی ترانس و پل دیوده؟ یا خروجی های دو تریستور هم ریپل ایجاد میکنه تو مدار؟

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام.
استاد یک خازن 680 میکرو 450v موازی با مقاومت 50k به صورت موازی به خروجی مدار زدم(البته مقاومت 6.6 اهم سری با خازن). خازن ولتاژ زیادی تو خروجی میندازه، در حالت بی باری حدود 60 ولت. و هنگامی که لامپ 100w به خروجی میزنم، خروجی مدار حداقل 30v واقعی داره، و از اون کمتر نمیشه. من با نور و آمپر مصرفی لامپ متوجه میشم که خروجیم واقعی هست یا نه(یعنی با پاور آزمایشگاهی تست کردم لامپ 100w وقتی 30v روش باشه 152 میلی آمپر مصرف میکنه. از طریق نورشم تا حدی میشه تشخیص داد). ضمنا هنگامی که خازن بزرگ رو در خروجی استفاده نمیکنم، نور لامپ تو 30v و 152 میلی آمپر بیشتر از حالت عادیه، که به خاطر ریپل خروجی میتونه باشه.
از طریق مداری که برای ولت متر فرموده بودید هم سعی کردم خروجی رو کالیبره کنم. اما هنگامی که با پتانسیومتر خروجی رو (در حالت بی باری) روی صفر ولت میارم، دیگه با ولوم اصلی مدار نمیتونم ولتاژ رو بالا ببرم( یعنی بالا میره اما مثلا تا 2 ولت حداکثر میره).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
استاد به نظرتون به جای اینکه صافی رو تو خروجی استفاده کنم، میشه بعد از پل دیود بذارم؟ یه خازن 1000 میکرو 70v ؟
در واقع سوال من برمیگرده به اینکه منبع اصلی ایجاد ریپل، خروجی ترانس و پل دیوده؟ یا خروجی های دو تریستور هم ریپل ایجاد میکنه تو مدار؟

درود

نمیدونم چند بار باید تکرار کنم که ولتاژ یکسو شده متفاوت با ولتاژ تثبیت شده است و این مدار برای تغییر ولتاژ موثر مفیده نه ولتاژ تثبیت شده

عزیزم هر آداپتور ساده ای که در بی باری 17 ولت باشه ، ولتاژش در حالت بارداری کم میشه و مثلا 10 یا 12 ولت میشه. (متناسب با بار )

و در این مدار تغییر ولتاژ بی باری و بارداری بدلایلی که عرض کردم بیشتر از آداپتوره لذا اگه از خازن استفاده نکنی اون ولتاژهای بالا از بین نمیره و وجود داره ولی با ولتمتر دیده نمیشه و لذا خودتو گول میزنی و تصور میکنی تفاوت ولتاژ بی باری و بارداری کم شده درحالیکه کم نشده بلکه نمیتونی با ولتمتر ببینی البته با اسیلوسکوپ قابل مشاهده است

سپاس

mehrdad137

کاربر
2015-03-22
82
238
خب من میخوام قبل اینکه بار بذارم رو خروجی یجوری قبلش مطمئن باشم که ولتاژم مثلا 48 ولته. و متاسفانه قبل اینکه بار بذارم روش باید اینو تنظیم کنم(تو حالت بی باری تنظیم کنم) بعد بار بذارم.
در مورد خازن 1000 میکرو 70v بعد از پل دیود، تاثیری میتونه داشته باشه؟

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
خب من میخوام قبل اینکه بار بذارم رو خروجی یجوری قبلش مطمئن باشم که ولتاژم مثلا 48 ولته. و متاسفانه قبل اینکه بار بذارم روش باید اینو تنظیم کنم(تو حالت بی باری تنظیم کنم) بعد بار بذارم.
در مورد خازن 1000 میکرو 70v بعد از پل دیود، تاثیری میتونه داشته باشه؟

درود

بازم تکرار میکنم که عیب یکسوسازهای ساده همینه که ولتاژ بی باری بیشتر از ولتاژ بارداری است در غیر اینصورت ولتاژ تثبیت شده است که ولتاژ در هر شرایطی ثابته

و بازم تکرار میکنم ولتاژ موثر خروجی این مدار قابل استفاده است
یعنی میتونی موتور الکتریکی و یا لامپ تنگستنی و یا هیتر را از صفر ولت تا 220 ولت کنترل کنی درحالیکه اگر در بی باری با ولتمتر تست کنی هیچوقت صفر ولت نمی بینی

ضمنا اگه خازن 70 ولت به خروجی این مدار متصل بشه در صورت اتخاب ولتاژ های بالا منفجر میشه .
درواقع دوست داری ولتاژ بی باری و بارداری یکسان باشه که همه اینو دوست دارن ولی با یکسوساز ساده نمیشه

سپاس

آخرین ویرایش:

mehrdad137

کاربر
2015-03-22
82
238
ضمنا اگه خازن 70 ولت به خروجی این مدار متصل بشه در صورت اتخاب ولتاژ های بالا منفجر میشه .
نه استاد عرض کردم بعد از پل دیود از خازن 1000 میکرو 70v استفاده کنم. که البته تست کردم و حاصلی نداشت. خروجی دارای نوسان شد.

درواقع دوست داری ولتاژ بی باری و بارداری یکسان باشه که همه اینو دوست دارن ولی با یکسوساز ساده نمیشه

یعنی با روش های دیگه ی یکسو سازی امکان داره بتونم به هدفم برسم؟ یا اینکه کلا باید طرح و ساختار مدار تغییر پیدا کنه و اساسا با این مدار نمیشه؟

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
نه استاد عرض کردم بعد از پل دیود از خازن 1000 میکرو 70v استفاده کنم. که البته تست کردم و حاصلی نداشت. خروجی دارای نوسان شد.

یعنی با روش های دیگه ی یکسو سازی امکان داره بتونم به هدفم برسم؟ یا اینکه کلا باید طرح و ساختار مدار تغییر پیدا کنه و اساسا با این مدار نمیشه؟

درود

عزیزم دخل و تصرف در طراحی کار ساده ای نیست و اساسا اون بخش مورد آزمایش نبوده که چنین پیشنهادی جهت اضافه کردن خازن 1000 میکرو مطرح کردی و هیچگونه اشاره ای هم نکردی که میخوای اختراع کنی و طرح طراح را اصلاح کنی عزیزم طراح خارق العاده ای که چنین مداری طراحی کرده لااقل یک ذره بیشتر از شما بلد بده که نباید از چنین خازنی استفاده کنه بطوریکه در پست های بدوی دلیل این الزام را هم در خلال تاپیک مفصلا توضیح داده ام

عزیزم از هر روشی استفاده کنی نیاز به یکسوسازی داری و در تمام دنیا نمیتونی یکسوساز فرکانس پایینی پیدا کنی که ولتاژ بی باری و بارداری یکسانی داشته باشه

این مدار ضمن یکسوسازی مقدار موثر ولتاژ را قابل کنترل میکنه و مثلا میتونه لامپ یا هیتر را کاملا خاموش و یا کاملا روشن و یا نیمه روشن کنه

لذا در اینکه نیاز به یکسوساز داری بحثی نیست
و لذا بازم تکرار میکنم اگه میخوای ولتاژ خروجی بارداری و بی باری یکسان باشه باید از مدار تثبیت کننده در خروجی استفاده کنی هر تثبیت کننده ای نیاز به ولتاژ یکسو شده داره

البته برای تست رله هیچگونه نیازی به تثبیت کننده نداری و نمیدونم دنبال چی میگردی و اینهمه سوال تکراری مطرح میکنی .
درواقع شما موتور ماشین را آماده کردی و میگی چرا حرکت نمیکنه
زیرا باید بقیه لوازم مورد نیاز از جمله اطاق و چرخ و غیره را اضافه کنی تا حرکت کنه ولی اگه میخوای محور ژنراتوری را بچرخونه تا همین اندازه کافی است و اطاق و چرخ نمیخواد.

سپاس

mehrdad137

کاربر
2015-03-22
82
238
ممنون.
بله کاملا درسته، الان به خوبی رله رو تست میکنه. متوجهم منظورتون چیه استاد. اما مشکلی که من مطرح کردم اینه که ولتاژ های مختلف رو نمیتونم بگیرم.
ابتدای پست هام گفته بودم که برا رله ها با ولتاژ های مختلف. یعنی مثلا الان یه رله معمول که بیشترین استفاده رو دارم از نوع 5v هست یا 12v. یه نمونه هم 110v. خب حالا منی که مدارمو روشن میکنم همون اول یه ولتاژ بالایی داره، و کمتر از اونم نمیشه، چیکارش کنم. سوالای زیادم به خاطر اینه که نتونستم ولتاژ حداقل رو(حتی تحت بار) پایین بیارم. مقاومت سری با خازن رو افزایش دادم ولتاژ پایین اومد، اما ریپل به نسبت بیشتر میشه.
به طور خلاصه بخوام بگم اینکه مثلا همون لامپ 100w رو به خروجی وصل میکنم حداقل 30 ولت داره و کمترم نمیشه. با یه سری تغییرا تا 26 ولت پایین آوردمش ولی کمترش نتونستم بکنم. یا مثلا لامپ 12 ولت ماشین رو که وصل میکنم 22v کمتر نمیشه.
حالا مثلا 5v رو چطور به دست بیارم

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
ممنون.
بله کاملا درسته، الان به خوبی رله رو تست میکنه. متوجهم منظورتون چیه استاد. اما مشکلی که من مطرح کردم اینه که ولتاژ های مختلف رو نمیتونم بگیرم.
ابتدای پست هام گفته بودم که برا رله ها با ولتاژ های مختلف. یعنی مثلا الان یه رله معمول که بیشترین استفاده رو دارم از نوع 5v هست یا 12v. یه نمونه هم 110v. خب حالا منی که مدارمو روشن میکنم همون اول یه ولتاژ بالایی داره، و کمتر از اونم نمیشه، چیکارش کنم. سوالای زیادم به خاطر اینه که نتونستم ولتاژ حداقل رو(حتی تحت بار) پایین بیارم. مقاومت سری با خازن رو افزایش دادم ولتاژ پایین اومد، اما ریپل به نسبت بیشتر میشه.
به طور خلاصه بخوام بگم اینکه مثلا همون لامپ 100w رو به خروجی وصل میکنم حداقل 30 ولت داره و کمترم نمیشه. با یه سری تغییرا تا 26 ولت پایین آوردمش ولی کمترش نتونستم بکنم. یا مثلا لامپ 12 ولت ماشین رو که وصل میکنم 22v کمتر نمیشه.
حالا مثلا 5v رو چطور به دست بیارم

درود

این عیبی که مطرح کردی گفته بودی حل شد و حتی گفتی بدرستی کار میکنه و میخوای گزارش کاملی ارائه کنی و میگفتی با لامپ هیچ اشکالی نداره و میخواستی بجای لامپ از مقاومت استفاده کنی ولی حالا کمتر از 22 یا 30 ولت نمیشه ! !

اگه ولتاژ کمتر از 30 ولت نمیشه پس چرا سوالات مکرر و تکراری دیگری مطرح میکردی .

آیا تغییراتی با سلیقه خودت اعمال کردی

با توجه به اینکه در اصل نقشه هم تست های عجیبی کردی الان نقشه مداری که استفاده میکنی چیه ؟

عزیزم اولا هدف را مشخص کن مثلا بگو میخوام خروجی از صفر تا 10000 ولت بشه ولیی مدام هدف را عوض نکن
تابحال میخواستی رله تا حدود 60 ولت را باهاش تست کنی حالا 110 ولت هم اضافه شد.
عزیزم باید بدونی چی میخوای البته هرچی محدوده وسیعتری بخوای مدار هم دشوارتر میشه.

سپاس

آخرین ویرایش:

mehrdad137

کاربر
2015-03-22
82
238
این عیبی که مطرح کردی گفته بودی حل شد و حتی گفتی بدرستی کار میکنه و میخوای گزارش کاملی ارائه کنی و میگفتی با لامپ هیچ اشکالی نداره و میخواستی بجای لامپ از مقاومت استفاده کنی ولی حالا کمتر از 22 یا 30 ولت نمیشه ! !
بله به درستی کار میکرد و الانم میگم که به درستی با لامپ کار میکنه، با رله هم تست کردم و خوب بود. اما عرض کردم که بعد از قرار دادن خازن بزرگ در خروجی مدار این مشکلات اخیر ایجاد شده. در ابتدا خازن رو به دو سر رله وصل کرده بودم و تست میکردم، اما حالا قصدم این بود که این خازن را به صورت دائم در خروجی مدار قرار بدم که جزئی از مدار باشه.
در واقع قبل از قرار دادن خازن، میشد با اون مداری که شما فرموده بودید برای ولتمتر DC استفاده کنم، ولتاژ خروجی رو بالا پایین کرد. اما بعد از قرار دادن خازن دیگه نمیتونم ولتاژ رو پایین تر از یه حدی بیارم. و بخصوص با قرار دادن بار(و در حالت وصل بودن خازن)، اون مدار پیشنهادی برای ولتمتر DC به خوبی کار نمیکنه.

آیا تغییراتی با سلیقه خودت اعمال کردی
خیر، در اصل مداری که شما در پست اول قرار داده اید تغییری ندادم. هر چی تغییر بوده مربوط میشه به عکسی که براتون گذاشتم.

عزیزم اولا هدف را مشخص کن مثلا بگو میخوام خروجی از صفر تا 10000 ولت بشه ولیی مدام هدف را عوض نکن
تابحال میخواستی رله تا حدود 60 ولت را باهاش تست کنی حالا 110 ولت هم اضافه شد.
عزیزم باید بدونی چی میخوای البته هرچی محدوده وسیعتری بخوای مدار هم دشوارتر میشه.

استاد عزیز، منم بارها گفتم که تا 150v. نشون به اون نشون که شما هم در جواب من گفتید که با یه ولوم 100k اضافی، ولتاژم رو تا 150 محدود کنم.

استاد خداوکیلی انصافا شما پست های من رو سر سری میخونید و دقت نمیکنید!!

بالا