درود
ممنون از توضیحاتتون.
اول اینکه پاسخ سئوال آخر رو فراموش کردید ممنون میشم اگر پاسخ بفرمایید. اینکه جایگزینی برای ترانزیستور 3055 هست که در این مدار بشه استفاده کرد؟
نکته بعد اینکه با تعویض ترانزیستور مشکل حل شد. الان با ورودی 18 ولت در خروجی از صفر تا 23 ولت دریافت میشه کرد. نکته ای که به نظرم اومد بیان کنم اینه که ولتاژ روی پایه شش آی سی U1 به طور ثابت 13.45 هست. و ولتاژ سر دیود زینر D8 حدود 6.48 هستش. با این حال مدار داره کار میکنه. این زیادی مشکل ایجاد نمیکنه؟
سئوال سوم اینکه من با تغییر ولوم جریان هیچ جریان رو دفعتا یا باز میکنم یا قطع میکنم. یعنی رنج تغییر ولوم خیلی نزدیک هست. و عملا فقط با کم کردن ولوم چراغ روشن میشه و ولتاژ نصف و با باز کردنش چراغ LED خاموش و ولتاژ به حداکثر مقدار ولوم ولتاژ میرسه.
و در نهایت سئوال چهارم اینکه برای تغذیه ماژول ولتمتر آمپرمتر سیم تغذیه رو به کدام پایه برای ولتاژ ثابت مورد نیاز متصل کنم.
ممنون میشم پاسخ بدید.
مدار اون مدار که معرفی کردید رو هم چاپ کردم. برای سوراخ کاری با مته باید آماده اش کنم. بعد از مونتاژ در همون تاپیک نتایج رو اعلام میکنم.
سپاس
درود
در مورد انتخاب پتانسیومتر جریان باید کمی بچرخانید و از صفر آمپر دور کنید و مثلا نیم آمپر را انتخاب کنید که لامپ خاموش بشه
حالا ولتاژ قابل کنترل هست و اگر باری به خروجی متصل کنید که کمتر از جریان انتخابی باشه لامپ کماکان خاموشه و محدودیتی ایجاد نمیکنه و قابل استفاده است
اما اگه باری که متصل کردید بیش از جریان انتخابی یعنی بیش از نیم آمپر نیاز داشته باشه لامپ روشن میشه و اجازه عبور بیش از نیم آمپر نمیده
حالا اگه پتانسیومتر جریان را بیشتر بچرخانید و مثلا یک آمپر انتخاب کنید تا یک آمپر کاری نداره و قابل استفاده میشه و لامپ هم روشن نمیشه ولی بمحضی که بخواهید بیش از یک آمپر بکشید اجازه نمیده و لامپ هم روشن میشه
و بهمین ترتیب تا ۳ آمپر
خروجی u1 یعنی پایه ۶ همیشه دو برابر زینر D8 میده و اگه بیشتر از ۱۱ ولت است چون زینر ۶،۵ ولت انتخاب کردید و در نقشه ۵،۶ هست که البته اشکالی نداره
برای تغذیه ولتمتر آمپر متر یک زینر حدود ۵ ولت بین سیم قرمز و مشکی نازک موازی کنید و یک مقاومت حدود ۱،۲ کیلو با سیم قرمز سری کنید به مثبت خازن بزرگ متصل کنید و سیم منفی هم به سیم منفی خروجی تغذیه متصل بشه.
سپاس