آی پی امداد
abtahi

تجربیات: Pcb و تحلیل و عیب یابی ساده ترین و دقیق ترین تغذیهٔ طراحی غزال

J1375

کاربر
2021-03-26
240
436
زیر سایه خدا
پاسخ : تحلیل و عیب یابی ساده ترین و دقیق ترین تغذیهٔ طراحی غزال

درود

مقصود شما اینه که ابتدا تحقیق کنم کدوم 2 کیلو مورد نظر شماست ؟

نقشه مورد نظر را ارسال و لوکیشن مقاومت را مشخص فرمایید.
اگر مورد نظر شما r13 هست ،
با توجه به جریان ناچیز ولتمتر آمپرمترهای پنلی معمول و رایج بنظر میرسه ولتاژ ترانس شما کمتر از ۱۸ ولت است که اشکالی نداره اما با استفاده از رگلاتور رفع میشه و یا ولتمتر آمپرمتر خاصی استفاده فرمودید که جریان قابل توجهی نیاز داره و بازم اشکالی نداره و با رگلاتور بشرح زیر رفع میشه.

در هر صورت از رگلاتور ۵ ولتی بجای DZ3 و R13 و بشرح زیر استفاده کنید
بطوریکه خروجی رگلاتور را به محل نقطه مشترک مقاومت و زینر فوق الذکر متصل کنید
و ورودی رگلاتور را به محل پایه دیگر مقاومت فوق متصل کنید که درواقع به خروجی دیود پل متصل بشه
و پایه وسط یا GND رگلاتور را به جای محل آند زینر ( GND تغذیه ) متصل فرمایید .

البته باید دیود و مقاومت فوق الذکر نیز حذف شود .

سپاس

تشکر بابت پاسختون
بله درسته من منظورم R13 بود
این ولتمتر حدود 0.15 آمپر مصرف میکنه
وقتی مقاومت 220 اهم جای R13 گذاشتم خروجی بی بار ترانسم تا 19 ولت رسید و با یه LED اتاقک ماشین اومد روی 16.5 ولت 0.6 آمپر
ابتدای تغذیه ی ولمترم یه 78L05 قرار داره که برای جریان بیشتر باید با یه 7805 جابجا کنم
پس به نظر شما از گراند و مثبت مدار مستقیم خروجی بگیرم به ولتمتر؟
این عکس از شماتیک ابتدای تغذیه ی ولتمترم
https://s6.uupload.ir/files/v_640n.jpg

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073

تشکر بابت پاسختون
بله درسته من منظورم R13 بود
این ولتمتر حدود 0.15 آمپر مصرف میکنه
وقتی مقاومت 220 اهم جای R13 گذاشتم خروجی بی بار ترانسم تا 19 ولت رسید و با یه LED اتاقک ماشین اومد روی 16.5 ولت 0.6 آمپر
ابتدای تغذیه ی ولمترم یه 78L05 قرار داره که برای جریان بیشتر باید با یه 7805 جابجا کنم
پس به نظر شما از گراند و مثبت مدار مستقیم خروجی بگیرم به ولتمتر؟
این عکس از شماتیک ابتدای تغذیه ی ولتمترم
https://s6.uupload.ir/files/v_640n.jpg

درود

گزارشات شما فوق العاده مبهم و ناقص است.
خروجی بی بار ترانس یعنی ولتاژ ac خروجی ترانس یا منظور شما ولتاژ خروجی دیود پل است که در اینصورت اگه ۱۹ ولت باشه یعنی ترانس شما ۱۳ ولتی است که اشکالی نداره اما دراینصورت مقاومت سری 2 کیلو برای تغذیه ولتمتر آمپرمتر باید کوچکتر بشه

اما اگه ورودی رگلاتور را با مقاومت ۲۲۰ اهم سری کردید ، لطفا بفرمایید چرا به توصیه من عمل نکردید و تشخیص دادید من اشتباه کردم و باید یک مقاومت با ورودی رگلاتور سری کنید ؟

من با تشریح کامل نحوه نصب رگلاتور کوچکترین ابهامی باقی نگذاشتم و تاکید کردم

در هر صورت از رگلاتور ۵ ولتی بجای DZ3 و R13 و بشرح زیر استفاده کنید
بطوریکه خروجی رگلاتور را به محل نقطه مشترک مقاومت و زینر فوق الذکر متصل کنید
و ورودی رگلاتور را به محل پایه دیگر مقاومت فوق متصل کنید که درواقع به خروجی دیود پل متصل بشه
و پایه وسط یا GND رگلاتور را به جای محل آند زینر ( GND تغذیه ) متصل فرمایید .

البته باید دیود و مقاومت فوق الذکر نیز حذف شود .
کجای این توصیه گفتم مقاومتی با ورودی رگلاتور سری کنید ؟

در هر صورت اگر از ضعیف ترین رگلاتور ۵ ولتی بشرحی که توضیح دادم استفاده کنید هر ولتمتر آمپرمتری را بخوبی تغذیه میکنه و اگه غیر از این بود حتما تاکید میکردم از چه رگلاتور خاصی استفاده کنید.

ضمنا نقشه زیر که ارسال فرمودید کجای این تغذیه است که قابل انطباق با نقشه اصلی نیست .

سپاس
v_640n.jpg

اینم نقشه اصلی تغذیه که R8 در موقعیت نقشه شما وجود نداره
مضافا که 1 کیلو هست نه 15 کیلو
شاید نقشه دیگر و نامرتبطی را در این تاپیک مطرح کردید و نقشه ای هم مشخص و ارسال نکردید که بدون ابهام بررسی کنم.
schematic3_c-1.png

اینم تصویر نحوه نصب رگلاتور
زینر و مقاومتی که با ضربدر سبز مشخص کردم باید حذف بشه
IMG_20220514_004243_169.jpg
ببینم دیگه چه قطعه ای اضافه میکنی.

آخرین ویرایش:

J1375

کاربر
2021-03-26
240
436
زیر سایه خدا

درود

گزارشات شما فوق العاده مبهم و ناقص است.
خروجی بی بار ترانس یعنی ولتاژ ac خروجی ترانس یا منظور شما ولتاژ خروجی دیود پل است که در اینصورت اگه ۱۹ ولت باشه یعنی ترانس شما ۱۳ ولتی است که اشکالی نداره اما دراینصورت مقاومت سری 2 کیلو برای تغذیه ولتمتر آمپرمتر باید کوچکتر بشه

اما اگه ورودی رگلاتور را با مقاومت ۲۲۰ اهم سری کردید ، لطفا بفرمایید چرا به توصیه من عمل نکردید و تشخیص دادید من اشتباه کردم و باید یک مقاومت با ورودی رگلاتور سری کنید ؟

من با تشریح کامل نحوه نصب رگلاتور کوچکترین ابهامی باقی نگذاشتم و تاکید کردم

کجای این توصیه گفتم مقاومتی با ورودی رگلاتور سری کنید ؟

در هر صورت اگر از ضعیف ترین رگلاتور ۵ ولتی بشرحی که توضیح دادم استفاده کنید هر ولتمتر آمپرمتری را بخوبی تغذیه میکنه و اگه غیر از این بود حتما تاکید میکردم از چه رگلاتور خاصی استفاده کنید.

ضمنا نقشه زیر که ارسال فرمودید کجای این تغذیه است که قابل انطباق با نقشه اصلی نیست .

سپاس
مشاهده فایل‌پیوست 184978

اینم نقشه اصلی تغذیه که R8 در موقعیت نقشه شما وجود نداره
مضافا که 1 کیلو هست نه 15 کیلو
شاید نقشه دیگر و نامرتبطی را در این تاپیک مطرح کردید و نقشه ای هم مشخص و ارسال نکردید که بدون ابهام بررسی کنم.
مشاهده فایل‌پیوست 184979

اینم تصویر نحوه نصب رگلاتور
زینر و مقاومتی که با ضربدر سبز مشخص کردم باید حذف بشه
مشاهده فایل‌پیوست 184980
ببینم دیگه چه قطعه ای اضافه میکنی.

خروجی بی باری ترانس وقتی به مدار تغذیه متصله (طراحی شده توسط شما) به 19 ولت هم رسید
این ولتمتر آمپرمتر بنده خودش یه بار اساسیه و 0.30 آمپر مصرف داره (ولتمتر 0.15 آمپرمتر 0.15)
من دقیق منظور شما رو فهمیدم و 220 اهم رو قبل حذف زینر و R13 گذاشته بودم،یعنی زینر 5 ولت و مقاومت 220 اهم در مدار بودند،.ولتمتر ساخته شده توسط خودم 19 ولت نشون داد.سون سگمنتاش کم نور روشن شدند.من حتی یه 100 و 27 اهم رو سری گذاشتم ولی در آخر زینر و مقاومت رو حذف کردم و مستقیم + - رو بردم به تغذیه ی ولتمتر آمپرمتر
اون نقشه مال ولتمتر آمپرمتر خودمه که در ورودی تغذیه همان مدار مشار الیه!!! یک عدد رگولاتور 78L05 هست
من دوتا سیم تغذیه ولتمتر آمپرمتر رو زدم به گراند و مثبت تغذیه
ولتمتر امپرمترم خوب روشن شد ولی احساس میکنم خروجی کمی لخت و بی حس شده و بخصوص برا ولتاژهای بالا بیشتر باید صبر بکنم تا به مقدار تعیین شده برسه

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073

خروجی بی باری ترانس وقتی به مدار تغذیه متصله (طراحی شده توسط شما) به 19 ولت هم رسید
این ولتمتر آمپرمتر بنده خودش یه بار اساسیه و 0.30 آمپر مصرف داره (ولتمتر 0.15 آمپرمتر 0.15)
من دقیق منظور شما رو فهمیدم و 220 اهم رو قبل حذف زینر و R13 گذاشته بودم،یعنی زینر 5 ولت و مقاومت 220 اهم در مدار بودند،.ولتمتر ساخته شده توسط خودم 19 ولت نشون داد.سون سگمنتاش کم نور روشن شدند.من حتی یه 100 و 27 اهم رو سری گذاشتم ولی در آخر زینر و مقاومت رو حذف کردم و مستقیم + - رو بردم به تغذیه ی ولتمتر آمپرمتر
اون نقشه مال ولتمتر آمپرمتر خودمه که در ورودی تغذیه همان مدار مشار الیه!!! یک عدد رگولاتور 78L05 هست
ولتمتر امپرمترم خوب روشن شد ولی احساس میکنم خروجی کمی لخت و بی حس شده و بخصوص برا ولتاژهای بالا بیشتر باید صبر بکنم تا به مقدار تعیین شده برسه

درود

۱- عکس ترانس که شیء مشخصی مانند قوطی کبریت یا خودکار کنار یا روی ترانس باشه ارسال کنید که ابعاد ترانس قابل ارزیابی باشه

۲- آیا ولتاژ ac ترانس در حالت بی باری قبل از دیود پل ۱۹ ولته ؟

۳- ولتمتر آمپرمتر را بدون رگلاتور مستقیما به خروجی دیود پل متصل کردید ؟

۴ - محدوده ولتاژ مجاز تغذیه ولتمتر آمپرمتر شما چند ولته ؟
یعنی مثلا یک نوع ولتمتر آمپرمتر با ۳ ولت الی ۲۰ ولت میتونه کار کنه.

ولتاژ خازن بزرگ تغذیه یکبار در بی باری و یکبار در جریان ۱ آمپر چند ولته ؟
برای دریافت ۱ آمپر مثلا خروجی را روی ۱۰ ولت تنظیم و مقاومت ۱۰ اهمی به خروجی متصل کنید تا ۱ آمپر دریافت کنه و ببینید ولتاژ خازن بزرگ در این حالت هم چند ولته ؟
یا ۵ ولت با مقاومت ۵ اهمی آجری .
یا ولتاژ خروجی را کمتر از ولتاژ مجاز یک لامپ موتورسیکلت یا اتومبیل تنظیم کنید و لامپ را به خروجی متصل و ولتاژ خروجی را تغییر دهید که حدود ۱ آمپر عبور کنه .

هر چند هنوز گزارش واضحی ارسال نکردی اما حدس میزنم ترانس شما خیلی کوچیک و فسقلی و نامناسب هست

ضمنا سوال شما و پاسخ من ثمری نداره چون من هر توصیه ای کردم اجرا نکردی و کار خودتو کردی .

ضمنا اگه نقشه زیر متعلق به ولتمتر آمپرمتر شماست بنحو عجیب و غریبی تغذیه شده و اشکال داره و معلوم نیست ورودی خروجی رگلاتور چکاره است ؟
دو سیم تغذیه ولتمتر آمپرمتر خود را در نقشه ارسالی پیوست مشخص فرمایید

مشاهده فایل‌پیوست 184978
سپاس

آخرین ویرایش:

امیر سجاد

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
2018-07-10
1,232
4,381
ایران

سلام
استاد عزیزم و همکاران خوبم من این تغذیه را حدودا یک سال خوردی هست مونتاژ کردم . اما با مولتی متر آنالوگ بسیار هم راضی هستم . و از استاد عزیزم غزال تشکر میکنم.
۲۰۲۲۰۵۱۴_۱۳۰۶۲۵.jpg

J1375

کاربر
2021-03-26
240
436
زیر سایه خدا

درود

۱- عکس ترانس که شیء مشخصی مانند قوطی کبریت یا خودکار کنار یا روی ترانس باشه ارسال کنید که ابعاد ترانس قابل ارزیابی باشه

۲- آیا ولتاژ ac ترانس در حالت بی باری قبل از دیود پل ۱۹ ولته ؟

۳- ولتمتر آمپرمتر را بدون رگلاتور مستقیما به خروجی دیود پل متصل کردید ؟

۴ - محدوده ولتاژ مجاز تغذیه ولتمتر آمپرمتر شما چند ولته ؟
یعنی مثلا یک نوع ولتمتر آمپرمتر با ۳ ولت الی ۲۰ ولت میتونه کار کنه.

ولتاژ خازن بزرگ تغذیه یکبار در بی باری و یکبار در جریان ۱ آمپر چند ولته ؟
برای دریافت ۱ آمپر مثلا خروجی را روی ۱۰ ولت تنظیم و مقاومت ۱۰ اهمی به خروجی متصل کنید تا ۱ آمپر دریافت کنه و ببینید ولتاژ خازن بزرگ در این حالت هم چند ولته ؟
یا ۵ ولت با مقاومت ۵ اهمی آجری .
یا ولتاژ خروجی را کمتر از ولتاژ مجاز یک لامپ موتورسیکلت یا اتومبیل تنظیم کنید و لامپ را به خروجی متصل و ولتاژ خروجی را تغییر دهید که حدود ۱ آمپر عبور کنه .

هر چند هنوز گزارش واضحی ارسال نکردی اما حدس میزنم ترانس شما خیلی کوچیک و فسقلی و نامناسب هست

ضمنا سوال شما و پاسخ من ثمری نداره چون من هر توصیه ای کردم اجرا نکردی و کار خودتو کردی .

ضمنا اگه نقشه زیر متعلق به ولتمتر آمپرمتر شماست بنحو عجیب و غریبی تغذیه شده و اشکال داره و معلوم نیست ورودی خروجی رگلاتور چکاره است ؟
دو سیم تغذیه ولتمتر آمپرمتر خود را در نقشه ارسالی پیوست مشخص فرمایید

مشاهده فایل‌پیوست 184978
سپاس

دستم به گوشی و مولتی متر رسید چشم
ممنون بابت توجهاتتون

امیر سجاد

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
2018-07-10
1,232
4,381
ایران

دستم به گوشی و مولتی متر رسید چشم
ممنون بابت توجهاتتون
سلام
با اجازه استاد عزیزم
دوست خوبم یک سوال دارم . تست اولیه این تغذیه با مولتی متر باید تنظیم میکردی چطور ی تنظیم کردی بدون مولتی متر؟
دوست خوبم یک مولتی متر آنالوگ ارزان قیمت تهیه کن . یا یک مولتی متر انالوگ خراب از الکترونیک کار ها پیدا کن تعمیر ش اسان است . و جهت تعمیر در سایت هم گزارش کن دوستان کمک میکنند.
متشکرم/

آخرین ویرایش:

Navid-Aref

کاربر vip
vip
کاربر
2008-11-23
438
939

سلام. با اجازه بزرگواران. برای تغذیه ولت متر و آمپر متر بهترین کار استفاده از (ماژول رگولاتور ولتاژ DC-DC 1.23-35V با آی سی LM2596) هست. سیم مثبت ورودی ماژول را به برق مستقیم بعد از پل دیود و خازن الکترولیت ورودی منبع تغذیه وصل کنید و منفی رو هم به منفی مدار و خروجی ماژول را هم روی دوازده ولت(یا مقداری که لازمه) تنظیم کنید و به مثبت ولتمتر وصل کنید. در این صورت ولت متر و آمپرمتر بسیار با ثباتی خواهید داشت. این ماژول قیمت کمی دارد و در عین حال تا حدود 3 آمپر هم توان جریان دهی دارد. آی سی های رگولاتور 7805، 7809 یا 7812 (پکیج TO-220) جریان دهی ضعیفی دارند و همچنین تحمل ولتاژ بالاتر از 16 ولت را ندارند. سری ال مثل 78L05 (پکیج TO-92) که دیگر هیچ.
LM2596S-ADJ-DC-DC-Adjustable-Step-Down-Module.jpg

• Like

ali_gheybi

کاربر
2022-01-08
8
9

درود استاد محترم وقت بخیر
استاد بنده منابع زیادی مونتاژ کردم و تعمیر کردم با کمک شما و دیگر اساتید

سوالی که ذهن بنده رو درگیر کرده اینه که قادر به پیدا کردن ولت متر امپر متری نبودم که روی برد شما بدون خطا و درست کار کنه
خاستم بدونم علتش چی میتونه باشه؟
همون ماژول روی مدارات دیگه تست کردم ولتاژ و جریانه میخکوب و دقیقی نشون داد
میشه یه کمی توضیح بدید راجب این موضوع خیلی فکرم درگیر شده
سپاس

• Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073

درود استاد محترم وقت بخیر
استاد بنده منابع زیادی مونتاژ کردم و تعمیر کردم با کمک شما و دیگر اساتید

سوالی که ذهن بنده رو درگیر کرده اینه که قادر به پیدا کردن ولت متر امپر متری نبودم که روی برد شما بدون خطا و درست کار کنه
خاستم بدونم علتش چی میتونه باشه؟
همون ماژول روی مدارات دیگه تست کردم ولتاژ و جریانه میخکوب و دقیقی نشون داد
میشه یه کمی توضیح بدید راجب این موضوع خیلی فکرم درگیر شده
سپاس

درود

هر ولتمتر آمپرمتری قابل استفاده است.
بشرطی که بروشنی تشریح کنی چکار کردی و به توصیه و راهنمایی توجه و اجرا کنی .

سپاس

بالا