آی پی امداد
abtahi

تجربیات: Pcb و تحلیل و عیب یابی ساده ترین و دقیق ترین تغذیهٔ طراحی غزال

Pouya.mm

کاربر
2022-05-07
20
36
پاسخ : تحلیل و عیب یابی ساده ترین و دقیق ترین تغذیهٔ طراحی غزال

--------------
با اجازه استاد
سلام
دوست گرامی شما لازم سالیانه مبلغ ناچیزی بابت سایت پرداخت کنید تا هزینه های سایت پرداخت بشه و این هزینه بابت خدمات ارزشمند اساتید بسیار بالای الکترونیک این سایت نیست فقط بابت نگهداری سایت و بالا بردن میزان سطح علمی علاقمندان به الکترونیک میباشد اون هم به رایگان و برای رضای خدا
بنابراین برای بهتر شدن خدمات به جناب عالی لازم است ابتدا حق اشتراک خود را پرداخت کرده و سپس قوانین سایت را مطالعه فرمایید تا سوالات بجا و در مکان مشخص از اساتید بفرمایید تا هم شان منزلت خویش را حفظ کنید هم وقت استاد را تلف نفرمایید با کمال تشکر و قدردانی ازجناب عالی و همه زحمت کشان و مدیران بسیار محترم سایت تعمیرکاران ایران که واقعا بی نظیر ترین سایت حال حاظر ایران میباشد . ************ پیروز و سربلند باش ایران من ***********************

سلام و عرض ادب
یعنی اگه بنده هزینه پرداخت کنم بلافاصله میتونم لینک و عکس آپلود کنم؟
یه شرطی هم انگار دیدم که باید 200 ارسال در انجمن داشته باشم
داستان اون چیه
بدرود

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

Samooel1980

کاربران vip(افتخاری)
کاربر

سلام
ارسال لینک یعنی قرار دادن لینک در پست ها با اکانت VIP هم امکان پذیره و نیازی به اکانت VIP2 یا همان 200 پست ارسالی داشتن نداره .
موفق باشید

• Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073

سلام و عرض ادب
یعنی اگه بنده هزینه پرداخت کنم بلافاصله میتونم لینک و عکس آپلود کنم؟
یه شرطی هم انگار دیدم که باید 200 ارسال در انجمن داشته باشم
داستان اون چیه
بدرود

درود

با عضویت قادر به استفاده از کلیه امکانات و اطلاعات انجمن هستید.

اما در بخش قرمز فایل ها و اطلاعاتی موجوده که برای شما ضروری نیست و هیچگونه نیازی به آنها ندارید و مورد نیاز تعمیرکاران است.

در هر صورت برای استفاده از این بخش باید ۲۰۰ پست ارسال کرده باشید و درواقع بعنوان هدیه به اعضائی اهدا میشه که حداقل با ارسال ۲۰۰ پست در راستای اهداف انجمن تلاش کنند .

سپاس

Pouya.mm

کاربر
2022-05-07
20
36

درود

با عضویت قادر به استفاده از کلیه امکانات و اطلاعات انجمن هستید.

اما در بخش قرمز فایل ها و اطلاعاتی موجوده که برای شما ضروری نیست و هیچگونه نیازی به آنها ندارید و مورد نیاز تعمیرکاران است.

در هر صورت برای استفاده از این بخش باید ۲۰۰ پست ارسال کرده باشید و درواقع بعنوان هدیه به اعضائی اهدا میشه که حداقل با ارسال ۲۰۰ پست در راستای اهداف انجمن تلاش کنند .

سپاس

سلام و درود
سپاس از پاسخگویی شما استاد عزیز
در پناه حق

• Like

J1375

کاربر
2021-03-26
240
436
زیر سایه خدا

سلام استاد
بنده این ولتمتر آمپمتر رو استفاده میکنم
https://s25.picofile.com/file/8451979076/2022_08_04_15_48_21.jpg

دوتا آیسی 7107 داره هرکدوم در دو مدار جدا ولتاژ و جریان رو اندازه میگیرند و بر روی سون سگمنت 4 رقمی نشون میدند
طراح برای 5 ولت تغذیه از 78L05 بهره برده اما مصرف زیاد مدارهای ولت متر امپمتر باعث میشد تا رگولاتور داغ کنه و مدار ولتمتر بی ثبات بشه اگه هم با مقاومت و زینر 5 ولت داخل نقشه شما جریان رو محدود میکردم نور سون سگمنت ها خیلی کم میشد و مقاومت داغ میکرد
در آخرین چاره جویی با راهنمایی شما زینر و مقاومت رو حذف کردم و تغذیه ی ولتمتر مستقیم به دو سر خازن صافی منبع تغذیه وصل بود ولی با داغ شدن رگولاتور 78L05 مدار بی ثبات میشد و علی رغم اینکه خروجی میخکوب بود ولی روی ولتمتر 7107 خروجی نوسانات عجیبی رو نشون میداد و کالیبره هم نمیشد
به سرم زد 7805 استفاده کنم تا جریان بیشتری بده
نور سون سگمنت ها خیلی عالی شد
مدار به ثبات رسید و ولتاژ نمایش داده شده پرش نداشت و به خوبی کالیبره شد
اما باز هم 7805 خیلی داغ میکنه در حدی که بعد 10 ثانیه از روشن شدن مدار نمیشه بهش دست زد و بعد 30 ثانیه حرارتش از بالا سرش قابل تشخیصه و با قسمت فلزیش میشه روکش پلاستیکی سیم ها رو کمی ذوب کرد!!!
مصرف دو مدار ولتمتر آمپرمتر با هم 0.3 آمپر بود
حتی به سرم زد هر کردوم رو جدا با یه 7805 تغذیه کنم اما ولتمتر به تنهایی 7805 رو به دمای زیادی رسوند
ترانس بنده در بی باری محض روی مولتی متر دیجیتال 12.7 ولت داره

امیدوارم گزارش بی نقصی داده باشم:11668:

ویرایش:
از این روش ها برای افزایش جریان میشه استفاده کرد؟
https://i.stack.imgur.com/ldJoS.png
تحریک ترانزیستور قدرت با رگولاتور خطی

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073

سلام استاد
بنده این ولتمتر آمپمتر رو استفاده میکنم
https://s25.picofile.com/file/8451979076/2022_08_04_15_48_21.jpg

دوتا آیسی 7107 داره هرکدوم در دو مدار جدا ولتاژ و جریان رو اندازه میگیرند و بر روی سون سگمنت 4 رقمی نشون میدند
طراح برای 5 ولت تغذیه از 78L05 بهره برده اما مصرف زیاد مدارهای ولت متر امپمتر باعث میشد تا رگولاتور داغ کنه و مدار ولتمتر بی ثبات بشه اگه هم با مقاومت و زینر 5 ولت داخل نقشه شما جریان رو محدود میکردم نور سون سگمنت ها خیلی کم میشد و مقاومت داغ میکرد
در آخرین چاره جویی با راهنمایی شما زینر و مقاومت رو حذف کردم و تغذیه ی ولتمتر مستقیم به دو سر خازن صافی منبع تغذیه وصل بود ولی با داغ شدن رگولاتور 78L05 مدار بی ثبات میشد و علی رغم اینکه خروجی میخکوب بود ولی روی ولتمتر 7107 خروجی نوسانات عجیبی رو نشون میداد و کالیبره هم نمیشد
به سرم زد 7805 استفاده کنم تا جریان بیشتری بده
نور سون سگمنت ها خیلی عالی شد
مدار به ثبات رسید و ولتاژ نمایش داده شده پرش نداشت و به خوبی کالیبره شد
اما باز هم 7805 خیلی داغ میکنه در حدی که بعد 10 ثانیه از روشن شدن مدار نمیشه بهش دست زد و بعد 30 ثانیه حرارتش از بالا سرش قابل تشخیصه و با قسمت فلزیش میشه روکش پلاستیکی سیم ها رو کمی ذوب کرد!!!
مصرف دو مدار ولتمتر آمپرمتر با هم 0.3 آمپر بود
حتی به سرم زد هر کردوم رو جدا با یه 7805 تغذیه کنم اما ولتمتر به تنهایی 7805 رو به دمای زیادی رسوند
ترانس بنده در بی باری محض روی مولتی متر دیجیتال 12.7 ولت داره

امیدوارم گزارش بی نقصی داده باشم:11668:

ویرایش:
از این روش ها برای افزایش جریان میشه استفاده کرد؟
https://i.stack.imgur.com/ldJoS.png
تحریک ترانزیستور قدرت با رگولاتور خطی

درود

بله با نقشه اخیر که ارسال کردی ، دریافت جریان بیشتری مقدور میشه.
اگه رگلاتور بیشتر از ترانزیستور داغ شد باید بجای مقاومت R1 بمقدار 3 اهم از مقاومت بزرگتری استفاده کنی تا حرارت رگلاتور کمتر از حرارت ترانزیستور باشه.

ولی ولتمتر آمپرمتر پنلی کوچک آماده ، با جریان ناچیزی انجام وظیفه میکنه و بهتره.

سپاس

J1375

کاربر
2021-03-26
240
436
زیر سایه خدا

درود

بله با نقشه اخیر که ارسال کردی ، دریافت جریان بیشتری مقدور میشه.
اگه رگلاتور بیشتر از ترانزیستور داغ شد باید بجای مقاومت R1 بمقدار 3 اهم از مقاومت بزرگتری استفاده کنی تا حرارت رگلاتور کمتر از حرارت ترانزیستور باشه.

ولی ولتمتر آمپرمتر پنلی کوچک آماده ، با جریان ناچیزی انجام وظیفه میکنه و بهتره.

سپاس

من این رو جایگزین پنلی قبلیم کردم چون بزرگتر بود و آمپر رو هم در مقادیر بیشتر اندازه میگرفت
مگه نمیگند 7805 تا 1 آمپر ظرفیت داره؟اینا تقلبیه دست ماها؟یا هیت سینک و فن میخواد؟
چه ترانزیستوری رو پیشنهاد میکنید؟تا 5 آمپر عبور بده که با 300 میلی داغ نکنه:)
اصلا خودتون نقشه ای بهتر ندارید؟

آخرین ویرایش:
  • Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073

من این رو جایگزین پنلی قبلیم کردم چون بزرگتر بود و آمپر رو هم در مقادیر بیشتر اندازه میگرفت
مگه نمیگند 7805 تا 1 آمپر ظرفیت داره؟اینا تقلبیه دست ماها؟یا هیت سینک و فن میخواد؟
چه ترانزیستوری رو پیشنهاد میکنید؟تا 5 آمپر عبور بده که با 300 میلی داغ نکنه:)
اصلا خودتون نقشه ای بهتر ندارید؟

درود

هر ترانزیستوری با جریان dc بمقدار ۳۰۰ میلی آمپر داغ میکنه .
ترانزیستور پرقدرت در ولتاژ خاص ، فقط جریان بیشتری تحمل میکنه و از نظر حرارت تولیدی تفاوتی ندارند و باید تهویه شوند.

اما بهترین راه حل برای استفاده از این ولتمتر آمپرمتر اینه که ولتاژ ورودی رگلاتور اندکی بیشتر از خروجی باشه یعنی ولتاژ حدود 7 ولت تهیه کنید و به ورودی رگلاتور متصل کنید تا حرارتش فوق العاده کمتر بشه .

میتونی ابتدا با آداپتور تست کنی .
ضمنا باید منفی آداپتور به گراند تغذیه متصل بشه .

روش دوم باید مقاومتی بین ورودی و خروجی رگلاتور بصورت موازی اضافه کنید .
یعنی یک پایه مقاومت به ورودی و دیگری به خروجی متصل بشه .
و مقدار مقاومت باید به اندازه ای باشه که موجب افزایش خروجی یعنی بیشتر از 5 ولت نشه ، اما حتی المقدور اهم کمتری داشته باشه تا جریان بیشتری از مقاومت عبور کنه و البته مقاومت داغ میکنه که طبیعی است و باید آجری باشه.

در ضمن باید مقاومت را با بار تست کنید یعنی ولتمتر آمپرمتر متصل باشه و مقاومت را تست کنید .
درغیراینصورت در بی باری ولتاژ خروجی برابر با ولتاژ ورودی رگلاتور میشه.

برای تست لحظه ای نیاز به مقاومت آجری نیست و یکلحظه با مقاومت های وات پایین تست کن و از حدود 47 اهم شروع کن و بتدریج کمتر و کمتر کن تا جایی که ولتاژ خروجی ذره ای بیشتر بشه مثلا اگه ولتاژ خروجی با ۱۰ اهمی ذره ای بیشتر شد از 12 اهمی استفاده کن.

سپاس

آخرین ویرایش:

poya22

مدیر بخش های دوربین مداربسته و پروگرامرهای متفرقه
مدیر تالار
2011-07-25
1,255
3,141

با احترام خدمت استاد گرامی
من هم تقریبا از نشانگر شما در منبع تغذیه خودم استفاده کردم
https://www.irantk.ir/threads/113770-معرفی-منبع-تغذیه-0-تا-30-LEADER-صنعتی-5-امپر
وبرای تغذیه ۵ ولت ان از سوییچینگ طرح خودم استفاده کردم شما چون مدار را ساختی و اماده شده یکی از این ماژول کاهنده dc به dc بگیرید قیمتش هم ۲۳ هزار تومان است در بازار هم فراوان است .
ابتدا ورودی ۱۲ ولت را به ماژول وصل کنید خروجی را وصل نکنید به مدار و پتانسیومتر را تنظیم کنید تا خروجی ۵ ولت شود بعد خروجی را به مدار خودتان وصل کنید .تا جریان ۳ امپر هم به هیچ عنوان گرم نمیشود

پیوست‌ها

• 40.3 کیلوبایت بازدیدها: 127
آخرین ویرایش:

J1375

کاربر
2021-03-26
240
436
زیر سایه خدا

با احترام خدمت استاد گرامی
من هم تقریبا از نشانگر شما در منبع تغذیه خودم استفاده کردم
https://www.irantk.ir/threads/113770-معرفی-منبع-تغذیه-0-تا-30-LEADER-صنعتی-5-امپر
وبرای تغذیه ۵ ولت ان از سوییچینگ طرح خودم استفاده کردم شما چون مدار را ساختی و اماده شده یکی از این ماژول کاهنده dc به dc بگیرید قیمتش هم ۲۳ هزار تومان است در بازار هم فراوان است .
ابتدا ورودی ۱۲ ولت را به ماژول وصل کنید خروجی را وصل نکنید به مدار و پتانسیومتر را تنظیم کنید تا خروجی ۵ ولت شود بعد خروجی را به مدار خودتان وصل کنید .تا جریان ۳ امپر هم به هیچ عنوان گرم نمیشود

میان ماه من تا ماه گردون
تفاوت از زمین تا آسمان است
منبع تغذیه من کجا از شما کجا
من همش رو هم به قیمت امسال ۵۰۰ خرج نکردم
اون پیشنهاد مقاومت رو عملی نکردم چون دست و دل این رو نداشتم دوتا ۷۱۰۷ بسوزونم
آداپتور و منبع جدا هم فضای بیشتری اشغال میکرد
فعلا یه هیت سینک درست و درمون وصل کردم به ۷۸۰۵ حالش بهتر شده
توی تصاویر شما ریز شدم دیدم تو یکی از نمونه هات که با برد سوراخ دار سون سگمنت ها رو وصل کرده بودی یه رگولاتور و دوتا ترانزیستور رو با هیت سینک خنک کرده بودی:khandehhhh:

بالا