پاسخ : ساده ترین و دقیق ترین منبع تغذیه با تحلیل و عیب یابی
درود فراوان کفایت نکرد باز هم افت ولتاژ داشت با یک ترانس ۲۴ ولت ۳ آمپر تست گرفتم ولتاژ متناوب ۲۳ ولت هست و ولتاژ دی سی تغذیه ۲۹ ولت ک افت ولتاژ کمتر داشت خازن ها تحمل ولتاژ رو نداشتن باید ولتاژ رو کم کنم و خازن مناسب تهیه کنم نتیجه رو اعلام میکنم یادم رفت بگم وقتی جریان از تغذیه کشیده میشه دیود پل داغ میکنه ب صورت ی ک نمیشه دست بهشون زد 1n5408 هستن
درود بر شما
بعد از گزارشات و سوالات قبلی و آشنایی با نحوه گزارش ، این گزارش بهیچ عنوان قابل توجیه نیست و دیگه باید بدون سوال ، نکات مهم را گزارش میکردی ولی برعکس عمل کردی ؟
ولی تلگرافی فرمودی:
افت داشت ولی کمتر افت داشت خازن ها داغ میکرد تحمل نداشتن باید خازن مناسب تهیه کنم ترانس ۲۴ ولت بود ۲۳ ولت متناوب بود و ۲۹ ولت مستقیم داشت باید ولتاژ کم کنم ؟!!!
۱- چطور ۲۳ ولت متناوب که در بی باری باید ۳۲،۵ ولت مستقیم باشه فرمودی ۲۹ ولته ؟
۲- عبارت افت داشت فقط برای سردرگمی مفیده زیرا حاوی کوچکترین اطلاعاتی نیست که بررسی موضوع و مشکل را مقدور کنه؟
لذا بفرمایید در زمان اتصال بار به خروجی تغذیه
الف ) خروجی تغذیه قبل از اتصال بار چند ولت بود و بعد از اتصال بار چند ولت شد ؟
ب)کلکتور ترانزیستور چند ولت بود و چند ولت شد ؟
ج)متناوب چند ولت بود و چند ولت شد ؟
د) بار چی بود ؟
ه) آزمایش با آپ امپ بود یا بدون آپ امپ
فرمودی دیود 1n5408 داغ میکرد ؟!
مگه قطعات را مطابق لیست قطعات تهیه نکردی ؟
چقدر تاکید کردم لااقل دیود 6A10 استفاده کنید البته افت ولتاژ به دیود انتخابی مربوط نیست ولی تهیه دیود 6A10 را تاکید زیادی کردم و گویای بی توجهی در مونتاژ است.
البته داغ شدن دیود طبیعی است
فرمودی خازن ها داغ کردند باید خازن مناسب تهیه کنی ؟!
الف ) مگه خازن های چند ولتی استفاده کردی ؟! مدام حتی برخلاف معمول ، در نقشه نیز تاکید کردم کلیه خازن ها ۵۰ ولتی باشه که گویای شدت اهمیت و لزوم رعایت آنست ، اما چند ولتی استفاده کردی که داغ کرد ؟
ب ) مضافا که محاله همه خازن ها داغ کرده باشن ؟ و گویای گزارش کیلویی و بشدت گمراه کننده است و در صورت اعتماد به گزارش تصور می کنم جملگی خازن ها داغ میکنه درحالیکه اینطور نیست زیرا اگر خازن C4 اگر ۳ ولتی هم باشه نباید داغ کنه (مگر وارونه نصب شده باشه ) لذا اثبات میکنه گزارش کیلویی تنظیم کردی.
ازآنجا که قبلا نقشه ای با زحمات و دقت و پشتکار قابل توجه رسم کردی لذا کمترین تردیدی بر احتمال بی دقتی و خطاهای مونتاژ نداشتم و لذا درحالیکه اعتماد کامل موجب تشدید گمراهی میشه و دقت بیشتری میطلبد معذالک گزارشی با بی دقتی باورنکردنی ارسال کردی .
لذا پس از گزارش اخیر که دقت شدیدی به مونتاژ و موضوعات و تصاویر قبلی کردم و با توجه به ولتاژ یکی از خازن ها که در تصویر مشخص است و با توجه به حجم بقیه خازن ها بنظر میرسه خازن های ۱۶ الی ۲۵ ولت استفاده کردی که صرفنظر از نشت و تاثیر سوء آنها بر عملکرد سیستم ضمنا حادثه عجیب و خطرناکی پشت سر گذاشتی و تابحال خوش شانس بودی و منم خوش شانس بودم که منفجر نشده اند و احیانا خسارتی بویژه به چشم خود وارد نکردی .
اطلاعات و گزارش باید میلیمتری و بسیار دقیق باشه.
نتیجه
بنابمراتب هرچند گزارش دو سطری اخبر ، گزارش قابل استفاده و قابل استنتاجی نیست اما
با توجه به اطلاعات قبلی و با حدس و گمان بشرح زیراست.
۱- قطعا ترانس جدید هم مناسب نیست و ترانس هم داغ شده و بیش از توانش جریان کشیدی
۲- خازنی که داغ میکنه قادر به انجام وظیفه نیست و لذا از این جهت هم سیستم را تحت فشار گذاشتی و ناکارآمد شده و طبیعی است که بدرستی کار نکرده.
۳- ولتاژ بی باری نامناسب در آزمایش فعلی و آزمایش قبلی ، بدلیل خازن های نامناسب و نشت جریان بوده بطوریکه در صورت استمرار استفاده طولانی تر قطعا منجر به انفجار میشد
۴- با توجه به مسامحه عجیب در مونتاژ تغذیه ، بعید و دور از ذهن نیست که قطعات دیگری نیز برخلاف مشخصات نقشه و با تشخیص خود استفاده کردی لذا در اینصورت حتما تعویض و مطابق نقشه و لیست قطعات استفاده و اعلام کن
زیرا بشدت موجب گمراهی میشه و بعد از مدتی مشخص میشه دنبال نخود سیاه بودیم.( نسبت به مقاومت ها هم موارد غیر عادی و سری بنظر میرسه که اگر با صلاحدید خود تغیییراتی اعمال کردی به حالت اصلی برگردان و اعلام کن)
کشف ایراد نیاز به گزارش بسیار دقیق داره نه گزارش کیلویی
لذا با توجه به خطاهای مکشوفه ، علاوه بر ارسال پاسخ تک تک سوالات ، ضمنا تصویر مشخصات لامپ ۲۱ وات و ترانس جدید را نیز در کنار ترانس قبلی ارسال فرمایید ( قطعا کوچکتره از ترانس قبلی است و قطعا ولتاژ متناوب نیز با اتصال بار بشدت افت میکنه )
با توجه به تست بخش ولتاژ در جریان حدود ۱ آمپر و ولتاژ پایین که بدون افت ولتاژ پاسخ داده ایراد بخش ولتاژ فقط خازن و ترانس نامناسب است و هیچ اشکال دیگری ندارد.
پروب مثبت ولتمتر را دقیقا روی پایه امیتر 2N3055 متصل کن و تصور نکن انتهای سیمی که به امیتر متصله هم امیتر محسوب میشه لذا مجددا تاکید میکنم یک سیم ولتمتر دقیقا روی پایه امیتر متصل باشه و سیم منفی ولتمتر روی پایه منفی خازن بزرگ نه جای دیگه ( نه به مدار چاپی یا سیمی که به خازن متصله )
مقاومت لامپ ۲۱ وات که دراختیار داری ۶،۸ اهم است
لذا با ولتاژ ۶،۸ ولت یک آمپر ازش عبور میکنه
و اگه دولامپ را موازی کنی خروجی تغذیه با همین ولتاژ ۶،۸ ولت ، ۲ آمپر میده و مطمئنم با ولتاژ ۶،۸ ولت هیچ مشکلی نداره و افت نمیکنه ولی با ۱۲ ولت حتی با یک لامپ نیز کم میاره و بعبارتی با ۱،۷۵ آمپر دچار افت ولتاژ میشه چون خازن و ترانس مناسب نیستند و لذا فقط در ولتاژ پایین پاسخگو است .
ضمنا سوالی در خصوص pcb دارم که فرمودی نقشه را با اتو به فیبر منتقل کردی ، لذا با چه جوهری چاپ کردی که ضد اسید است ؟
سپاس و تقدیر