پاسخ : ساده ترین و دقیق ترین منبع تغذیه با تحلیل و عیب یابی
سلام
ولت متر رو ب صورتی که شما فرمودید وصل کردم بار هم همان لامپ ۲۱وات ولتاژ کلکتور در بی باری ۲۱/۵ولت با بار ۱۵ ولت
بدون ای سی هم افت ولتاژ همان اندازه هست از سیم های ضخیم هم استفاده کردم این بار ترانزیستور قدرت رو هم با پیچ ب هیت سینک وصل کردم سیم کلکتور رو هم پیچ کردم
(ترانس رو از تغذیه جدا کردم ولتاژ متناوب۱۶ ولت داره بار ک بهش وصل میشه با یک لامپ نیم ولت افت ولتاژ داره و با دو لامپ یک ولت افت ولتاژ داره)
خازن رو هم با یک خازن ۲۲۰۰تعویض کردم ۲ ولت از افت ولتاژ کم شد
مشاهده فایلپیوست 155303
درود
اولا ولتاژ متناوب با ولتاژ بی باری ناهماهنگه و ممکن نیست ولتاژ بی باری ۲۱.۵ ولت باشه باید حدود ۲۳ ولت باشه لذا ولتمتر شما اشکال داره
ضمنا پاسخ ها را باید بطور کامل بدی تا متوجه ایراد بشم
اما با توجه به ظرفیت خازن که ۲ ولت بهتر شد موارد زیر محتمله
۱- ولتاژ متناوب با این خازن برای چنین بار و ولتاژی کافی نیست و باید بیشتر بشه
عرض کردم با ۶ ولت و دو لامپ موازی تست کنید که پاسخ ندادی تا قاطعانه عیب را پیدا کنم.
۲- عکسی از برد ارسال کنید که نحوه قرار گرفتن ترانزیستورها مشخص باشه ( آیا از اتصال پایه های صحیح ترانزیستور ها مطمئنی یا بدون اطمینان از پایه ها مطابق pcb نصب کردی ؟
زیرا ترانزیستور bc640 با پکیج مختلف و محل مختلف بیس امیتر تولید میشه و باید از پایه صحیح آن مطمئن باشی
۳- خازن ۱۰۰۰ میکرو را هم با ۲۲۰۰ میکرو موازی کن
۴- عرض کردم آیا در جریان و ولتاژ پایینتر هم افت ولتاژ داری یا نه که پاسخ ندادی
لذا همان لامپ ۲۱ وات را با ولتاژ های کمتر مثلا ۶ ولت و ۳ ولت تست و گزارش کن که آیا افت ولتاژ بکلی رفع میشه یا افت ولتاژ فقط کمتر میشه ؟
۵- فعلا تا اطلاع ثانوی گه اعلام میکنم آپ امپ خارج باشه تا اشکال ولتاژ رفع بشه و بموقع اعلام میکنم آپ امپ هم نصب کنی.
۶- اینکه ولتمتر را به امیتر متصل کرده باشی و در چنین باری بی تاثیر باشه یا بدتر شده باشه از محالاته
ضمنا از جملاتی شبیه ( مو بمو اجرا کردم یا طبق توصیه شما اجرا کردم ) استفاده نکن زیرا نمیدونم چه برداشتی از توصیه من کردی
لذا بفرمایید سیم های ولتمتر را به کجا متصل کردید
اینکه بگویید همون جایی که گفتی متصل کردم مشخص نمیکنه اتصال جدید ولتمتر صحیحه یا نه و اساسا کل شاخ های دنیا روی سرم سبز میشه که محل ولتمتر اصلاح شده باشه و افت ولتاژ بی تاثیر و یا بدتر شده باشه لذا طبق توصیه عمل نکردی که اگه پاسخ بدی بالاخره مشخص میشه اشکال کجاست.
لطفا پاسخ کلیه سوالات را آماده کن تا نیاز به تکرار مکرر سوال نباشه اگه برای تست لازم و تنظیم پاسخ ها ، چند روز هم نیاز باشه اشکالی نداره ولی پاسخ کلیه سوالات را ارسال کن .
عکس پشت و روی برد را ارسال کن
آیا مدار چاپی که خودت ساختی بخشی که باید ضخیم باشه توسط اسید ، مخدوش و نازک نشده ( اگر مخدوش باشه موجب افت ولتاژ میشه )
ضمنا نحوه اتصال ۲۲۰ به ترانس را اصلاح کردی یا نه ؟ یعنی ۲۲۰ ولت به کدوم پایه های اولیه متصل شده با ذکر شماره اعلام کنید.
تقریبا مطمئن هستم ولتمتر شما خصوصا ولتمتر ac اشکال داره آیا از سلامت و دقت ولتمتر مطمئنی ؟
سپاس