سلام استاد من منتظر فرمایشات شما برای مراحل بعدی تست بودم که خدمتتان گزارش کنم و هستم ولت متر دیجیتال متناوب را موازی با دو سر لامپ قرار دادم که با ولوم صفر یعنی در بیشترین مقدار نور لامپ , عدد 216 ولت را نشان داد و در کمترین نور لامپ , عدد 90 ولت متناوب را نشان داد
در پست 152 اشاره به مداری از طرف خود کردین که اگر صلاح میدونین قرار بدین, تست میکنم و نتیجه را گزارش میکنم ممونم
درود
اگه کنترل انرژی در همین مقدار کفایت میکنه مدار ساده ای که مشکلات روش قبلی رو نداره و بذهنم خطور کرد اینه که
از یک ترانس کوچک سر وسط مثلا ۱۲ ولت استفاده کن بنحوی که سر وسط مشترک ثانویه را جدا کرده که دو تا ۱۲ ولت مجزا و ایزوله داشته باشیم و هر ثانویه را با دیودی سری كرده و از طریق دو مقاومة مناسب ( در جریات تست= پتانسیومتر ) به گیت و کاتد هر تریستور متصل میکنیم بطوریکه فاز دو ثانویه نسبت بهم ۱۸۰ باشه
حالا با دو روش لحظه آتش قابل انتخاب میشه بطوریکه صدور فرمان آتش در هر نقطه از سیکل ها و عاری از پیچیدگی مقدوره و مشکل مدارهای رایج را نداره که جهت دستیابی به ابن مقصود مدار پیچیده ای میطلبه
۱- با تغییر ولتاژ ورودی ترانس ، لحظه فرمان ، مشخص میشه یعنی همان سینوسی برق شهر بدون دخل و تصرف به ورودی ترانس اعمال بشه و فقط ولتاژ ۲۲۰ اولیه ترانس را بمیزان دلخواه بگونه ای کاهش بدیم که ثانویه در لحظه مورد نظرمان قادر به روشن کردن تریستورها باشه تا فرمان آتش در این لحظه صادر بشه
در این روش بهتره اؤلیه ترانس را با خازن بایپلاری سری کنیم تا موجب کاهش جریان بشه و با پتانسیومتر هم بتونیم ولتاژ ورودی ترانس و بتبع آن ولتاژ ثانویه را برای تامین ولتاژ و جریان ناچیز گیت کنترل کنیم
۲- با مدار بسیار ساده ای در لحظه دلخواه یک ضربه از برق شهر تهیه و به ورودی ترانس اعمال میشه
تهیه این ضربه حتی بدون ترایاک و فقط با دیاک هم بسادگی مقدوره
درواقع نکته کلیدی و مهم که متفاوت با روش رایجه اینه که تریستورها از دو ثانویه ایزوله و معگوس فرمان بگیره و بقیه مدار همون روش رایج برای روشن کردن تریستور هست.
حالا برای نهایی کردن سیستم فوق به زمان قابل توجهی نیاز داری تا با انجام آزمایشات و سعی و خطا مدار ساده ای برای این مقصود بسازی که بدون تردید در هر لحظه حتی در لحظه ای که ولتاژ برق شهر صفر ولته قادره فرمان آتش را صادر کنه.( با انرژی که از سیکل قبل در خازنی ذخیره میشه که البته همه این روش ها جز ترانس ایزوله ، جزو روش های رایجه )
بدوا فرصت خوبی برای مطالعه عمقی و ارائه نقشه آزمایشی اولیه حاصل شد بویژه که ابتکار موصوف ، موجب تشدید انگیزه و اشتیاق میشه ولی متاسفانه پس از آن امور تازه ، مجالی باقی نگذاشت و بناگزیر فعلا بضاعتم در همین حد شد ولی چنانچه تصمیم به پیگیری این شیوه گرفتی نتیجه آزمایشات خود را مطرح كن تا نقائص و ضعف های احتمالی مرتفع و قابل استفاده بشه
یا به فرصت احتمالی آتی محول کن که نقشه تقریبی اولیه را تقدیم کنم
سپاس