آی پی امداد
abtahi

تاپیک لامپ های کم مصرف

fzi

کاربران vip(افتخاری)
کاربر
2012-02-11
317
604
آذربایجان
سلام
در این لامپها ترانس نمیسوزه
این ترانس قلب مداره و باید باشه و فقط فیلامان را روشن نمیکنه بلکه ولتاژی با فرکانس بالا برای خود لامپ هم فراهم میکنه

اتفاقا سوال جالبی میشه
آیا کسی میدونه

چرا ترانس لامپ کم مصرف نمیسوزه ؟

سپاس

با سلام خدمت استاد عزیز
معذرت می خوام منظورتون از ترانس قطعه 1 هست یا 2 تو عکس زیر
56307376632473989106.jpg

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,110
استاد غزال
لطفا کمک می کنید؟

مقصودم ترانس فرکانس بالایی است که با شماره 1 مشخص فرمودید و البته تصور میکنم پاسخ را تقدیم کرده ام

اما بابت پست اخیر موضوعی مطرح نکردید که چه کاری از من ساخته است و چه سوالی مورد نظر شماست بفرمایید .

سپاس

fzi

کاربران vip(افتخاری)
کاربر
2012-02-11
317
604
آذربایجان
مقصودم ترانس فرکانس بالایی است که با شماره 1 مشخص فرمودید و البته تصور میکنم پاسخ را تقدیم کرده ام

اما بابت پست اخیر موضوعی مطرح نکردید که چه کاری از من ساخته است و چه سوالی مورد نظر شماست بفرمایید .

سپاس

استاد آخه مگه اون سلف نیست
اون ترانس نیست که
ترانس قطعه دو هست
ترانس اسیلاتور آرمسترانگ
اون فقط یه سلف
وظیفه اشو نمی دونم چیه تو مدار
وظیفه اونو می خواستم بدونم

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,110
البته استاد سوال من وظیفه
1.سلف L1
2.مقاومت R1 و R3
3.مقاومت R2 و R5
4. دیود D3
5.خازن C1 و مقاومت R4 هست
سپاس

سلام
سلف L1 جهت تطبیق اولیه ترانس متناسب با ولتاژ و فرکانس اضافه شده
هر سلفی دو پایه داره و اگه بیش از دو پایه داشته باشه ترانس است و لذا اگر قطعه بزرگتر دو پایه داره سلفه که بعیده

مهمترین نقش R1 , R3 حفاظت از کلکتور امیتر در قبال جریانهای لحظه ای بالا است
R2 , R5 محافظ بیس هستند و در این خصوص توضیحات مفصل مربوطه را در تاپیکی تقدیم کردم
D3 از ورود ولتاژ ناگهانی 310 ولت در زمانیکه C1 خالی است و اتصال کوتاه محسوب میشه جلوگیری میکنه وگرنه موجب صدمه دیاک و بویژه Q2 خواهد شد و البته وظایف دیگری هم داره که باید عمیق تر بررسی کنم,

C1 انرژی استارت اولیه را فراهم میکنه و R4 موجب دشارژ آن میشه تا استارت بعدی مقدور بشه

قابل ذکر است که وقت چندانی برای تحلیل این نقشه نگذاشتم و ممکنه خطایی در نظرات فوق الذکر باشه و لذا اطمینانم قطعی و کامل نیست

برای تحلیل صحیح و کامل نیاز همزمان به نمونه و نقشه است تا تاثیر هر قطعه و نظریه کلاسیک عملا تست بشه و هر گونه خطای احتمالی منتفی بشه .

سپاس

آخرین ویرایش:

fzi

کاربران vip(افتخاری)
کاربر
2012-02-11
317
604
آذربایجان
سلام

هر سلفی که بیش از دو پایه داشته باشه ترانس است
مهمترین نقش R1 , R3 حفاظت از کلکتور امیتر در قبال جریانهای لحظه ای بالا است
R2 , R5 محافظ بیس هستند و در این خصوص توضیحات مفصل مربوطه را در تاپیکی تقدیم کردم
D3 از ورود ولتاژ ناگهانی 310 ولت در زمانیکه C1 خالی است و اتصال کوتاه محسوب میشه جلوگیری میکنه وگرنه موجب صدمه دیاک و بویژه Q2 خواهد شد و البته وظایف دیگری هم داره که باید عمیق تر بررسی کنم,

C1 انرژی استارت اولیه را فراهم میکنه و R4 موجب دشارژ آن میشه تا استارت بعدی مقدور بشه

قابل ذکر است که وقت چندانی برای تحلیل این نقشه نگذاشتم و ممکنه خطایی در نظرات فوق الذکر باشه و لذا اطمینانم قطعی و کامل نیست

برای تحلیل صحیح و کامل نیاز همزمان به نمونه و نقشه است تا تاثیر هر قطعه و نظریه کلاسیک عملا تست بشه و هر گونه خطای احتمالی منتفی بشه .

سپاس

استاد عزیز با تشکر از وقتی که گذاشتید
در مورد سلف و ترانس اونا همشون دو پایه دارند
یعنی به دو پایه سیم وصل هست و دو تای دیگه به جایی وصل نیستند.
لامپ های توان بالا دوتا از اون ها رو با هم سری می بندند
وضیفهی اونو می خواستم بیشتر توضیح بدید
در مورد خازن C1 و تامین انرژی اولیه و بقیه مطالبتون من متوجه نشدم اگه میشه بیشتر توضیح بفرمایید یا مرجع بدید خودم برم مطالعه کنم البته لطفا!
و همچنین تو سوال قبل یادم رفت وظیفه خازن های c5 و c 3 رو بپرسم ممنون میشم رجع به اونا هم یه توضیح مختصر بدید و تو بعضی از لامپا موازی اون خازن ها یه PTC هم می ذارن نقش اون چیه؟
با تشکر

fzi

کاربران vip(افتخاری)
کاربر
2012-02-11
317
604
آذربایجان
استاد در مورد مقاومت های محافظ هم بیشتر توضیح بدین آخه اونا چجوری محافظت می کنن
مخصوصا مقاومت بیس
بعضی لامپا این مقاومتا در حدود یک اهم هستن
یک اهم کاری نمی تونه بکنه