آی پی امداد
abtahi

تاپیک لامپ های کم مصرف

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,110
استاد عزیز با تشکر از وقتی که گذاشتید
در مورد سلف و ترانس اونا همشون دو پایه دارند
یعنی به دو پایه سیم وصل هست و دو تای دیگه به جایی وصل نیستند.
لامپ های توان بالا دوتا از اون ها رو با هم سری می بندند
وضیفهی اونو می خواستم بیشتر توضیح بدید
در مورد خازن C1 و تامین انرژی اولیه و بقیه مطالبتون من متوجه نشدم اگه میشه بیشتر توضیح بفرمایید یا مرجع بدید خودم برم مطالعه کنم البته لطفا!
و همچنین تو سوال قبل یادم رفت وظیفه خازن های c5 و c 3 رو بپرسم ممنون میشم رجع به اونا هم یه توضیح مختصر بدید و تو بعضی از لامپا موازی اون خازن ها یه PTC هم می ذارن نقش اون چیه؟
با تشکر

سلام عزیزم مگه ممکنه ترانس 6 پایه نقشه که کلیه پایه های آن استفاده شده بعنوان سلف استفاده شده باشه

1 اهم که خوبه 01/ اهم و حتی کوچکتر از آن هم بعنوان محافظ استفاده میشه مثلا در UPS
و یا بعنوان نمونه دیگر ، مقاومت فیوز 20 آمپری را اندازه گیری کن

و عرض کردم در این خصوص مفصلا در پست 8 و 9 تاپیک زیر توضیح داده ام
http://www.irantk.ir/irantk30031/#post158084

C3و C5 با فیلامان سری میشه بطوریکه درصورت خاموشی لامپ جریان فقط از فیلامان و خازنها عبور میکنه و لذا با انتخاب ظرفیت مناسب موجب افت ولتاژ لازم جهت پیشگیری از صدمه فیلامان میشه و پس از استارت که جریان قابل توجهی از لامپ عبور میکنه فیلامان ها و این خازنهای سری با لامپ موازی شده و لذا جریان ناچیزی از فیلامان و این خازنها عبور میکنه و لذا فیلامان خاموش میشه

درواقع شما تحلیل کل نقشه و وظیفه کلیه قطعات را خواسته اید که متاسفانه تشریح بیشتر با توجه به اینکه اطمینان کاملی ندارم مقدورم نیست

سپاس

fzi

کاربران vip(افتخاری)
کاربر
2012-02-11
317
604
آذربایجان
سلام عزیزم مگه ممکنه ترانس 6 پایه نقشه که کلیه پایه های آن استفاده شده بعنوان سلف استفاده شده باشه

1 اهم که خوبه 01/ اهم و حتی کوچکتر از آن هم بعنوان محافظ استفاده میشه مثلا در UPS
و یا بعنوان نمونه دیگر ، مقاومت فیوز 20 آمپری را اندازه گیری کن

و عرض کردم در این خصوص مفصلا در پست 8 و 9 تاپیک زیر توضیح داده ام
http://www.irantk.ir/irantk30031/#post158084

C3و C5 با فیلامان سری میشه بطوریکه درصورت خاموشی لامپ جریان فقط از فیلامان و خازنها عبور میکنه و لذا با انتخاب ظرفیت مناسب موجب افت ولتاژ لازم جهت پیشگیری از صدمه فیلامان میشه و پس از استارت که جریان قابل توجهی از لامپ عبور میکنه فیلامان ها و این خازنهای سری با لامپ موازی شده و لذا جریان ناچیزی از فیلامان و این خازنها عبور میکنه و لذا فیلامان خاموش میشه

درواقع شما تحلیل کل نقشه و وظیفه کلیه قطعات را خواسته اید که متاسفانه تشریح بیشتر با توجه به اینکه اطمینان کاملی ندارم مقدورم نیست

سپاس
با سلام و تشکر خدمت جناب استاد غزال
استاد ترانس 6 پایه اونی هست که تو عکس با شماره 2 نشان دادم
سه تا سیم پیچ که دوره هسته تیروئیدی پیچیده شدم
حد اکثر هم سه چهار دور هستند
اونم تا جایی که می دونم ترانس در اسیلاتور های آرمسترانگ هستش برای ایجاد فیدبک
اما قطعه 1 فقط سلف هست روی هسته فریت تعداد دورش هم زیاده
لامپ های توان بالا دوتا از اونا به صورت سری دارند
با تشکر از وقتی که می ذارید

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,110
با سلام و تشکر خدمت جناب استاد غزال
استاد ترانس 6 پایه اونی هست که تو عکس با شماره 2 نشان دادم
سه تا سیم پیچ که دوره هسته تیروئیدی پیچیده شدم
حد اکثر هم سه چهار دور هستند
اونم تا جایی که می دونم ترانس در اسیلاتور های آرمسترانگ هستش برای ایجاد فیدبک
اما قطعه 1 فقط سلف هست روی هسته فریت تعداد دورش هم زیاده
لامپ های توان بالا دوتا از اونا به صورت سری دارند
با تشکر از وقتی که می ذارید

سلام

عزیزم برد شما در دسترس من نیست و لذا با توجه به تصویر و تجربه بسیار ناچیزی که درخصوص لامپ کم مصرف دارم عرض کردم بعیده که قطعه بزرگ ، سلف باشه و بهمین خاطر تقاضا کردم در این مورد تحلیل دقیقی ازم نخواهید

اصولا رعایت جهت سلف مفهومی نداره و رعایت جهت سیم پیچ صرفا در ترانس ها مهم و ضروری است که با نقطه کنار علامت هر سیم پیچ ترانس مشخص میشه و کلیه سیم پیچ ها در نقشه شما ( جز L2 ) دارای تعیین جهت است و باید ترانس و دارای ثانویه باشه

ولذا یا نقشه شما منطبق با برد شما نیست و یا من در اشتباهم و یا نقشه دارای خطای موصوف است بویژه که حرف L1 معرف سلف مغایر با علامت نقطه تعیین جهت آنست که معرف ترانسه

ازآنجاکه این لامپها ارزون هستند و تعمیر اونها را نمی پذیریم لذا نه تجربه کافی دارم و نه بررسی نقشه های آن مقرون بصرفه بوده
زیرا اجرت تعمیر 30 عدد از این لامپها به اندازه یک LCD هم نیست

فقط برای رفع حاجت شخصی گهگاهی تعمیر کردم اما چند ساله که بواسطه کنجکاوی علاقمند به بررسی عمقی این لامپها و پاور کامپیوتر هستم که مشکلات نمیذاره

درهرصورت عذرخواهی میکنم باور کنید در این زمینه حرفی برای گفتن ندارم وگرنه دریغ نمیکردم بویژه که میترسم نظرم نادرست و موجب خسارت و شرمندگی بشه

هر زمان فرصت لازم را پیدا کردم تحلیل کامل و دقیق و مطمئنی تقدیم میکنم

سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,110
با سلام
استاد ما خیلی وقته که تو نوبت هستیم چرا کم لطف شدید؟!!!!

سلام

عزیزم چه قصوری کردم
تا آنجاکه بخاطر دارم در تاپیکی پاسخم را نمیدادید و یا پاسخ گزینشی میدادید که با توجه به سن و کاهش ظرفیتم ، قادر به ادامه تاپیک نشدم که عذرخواهی میکنم

و اگر موضوع جدیدی مطرح فرمودید که در حد و اندازه ناچیز من بوده و تصور میکنید کوتاهی کردم مطمئن باشید یا پست شما را ندیدم و یا خارج از توان دست ناتوانم بوده .

سپاس و پوزش

fzi

کاربران vip(افتخاری)
کاربر
2012-02-11
317
604
آذربایجان
سلام

عزیزم برد شما در دسترس من نیست و لذا با توجه به تصویر و تجربه بسیار ناچیزی که درخصوص لامپ کم مصرف دارم عرض کردم بعیده که قطعه بزرگ ، سلف باشه و بهمین خاطر تقاضا کردم در این مورد تحلیل دقیقی ازم نخواهید

اصولا رعایت جهت سلف مفهومی نداره و رعایت جهت سیم پیچ صرفا در ترانس ها مهم و ضروری است که با نقطه کنار علامت هر سیم پیچ ترانس مشخص میشه و کلیه سیم پیچ ها در نقشه شما ( جز L2 ) دارای تعیین جهت است و باید ترانس و دارای ثانویه باشه

ولذا یا نقشه شما منطبق با برد شما نیست و یا من در اشتباهم و یا نقشه دارای خطای موصوف است بویژه که حرف L1 معرف سلف مغایر با علامت نقطه تعیین جهت آنست که معرف ترانسه

ازآنجاکه این لامپها ارزون هستند و تعمیر اونها را نمی پذیریم لذا نه تجربه کافی دارم و نه بررسی نقشه های آن مقرون بصرفه بوده
زیرا اجرت تعمیر 30 عدد از این لامپها به اندازه یک LCD هم نیست

فقط برای رفع حاجت شخصی گهگاهی تعمیر کردم اما چند ساله که بواسطه کنجکاوی علاقمند به بررسی عمقی این لامپها و پاور کامپیوتر هستم که مشکلات نمیذاره

درهرصورت عذرخواهی میکنم باور کنید در این زمینه حرفی برای گفتن ندارم وگرنه دریغ نمیکردم بویژه که میترسم نظرم نادرست و موجب خسارت و شرمندگی بشه

هر زمان فرصت لازم را پیدا کردم تحلیل کامل و دقیق و مطمئنی تقدیم میکنم

سپاس

جناب استاد من هم به خاطر وقتی که گذاشتید و اطلاعاتی که در اختیار من و بقیه میذارید از تون خیلی تشکر می کنم
بنده هم تعمیر کار نیستم
و سوالاتم از روی کنجکاوی هستش
باز هم خیلی ممنون ازتون

آخرین ویرایش توسط مدیر:

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,448
5,512
با سلام
استاد عزیز تصمیم گرفتم که شماتیک مدار رو بکشم و آپلود کنم چون احتمال میدم در چیدمان قطعات اشتباه شده باشه فقط بی نظمی رو میبخشید چون اولین تجربه بنده بود.
مشاهده فایل‌پیوست 90708

سلام

عزیزم چه قصوری کردم
تا آنجاکه بخاطر دارم در تاپیکی پاسخم را نمیدادید و یا پاسخ گزینشی میدادید که با توجه به سن و کاهش ظرفیتم ، قادر به ادامه تاپیک نشدم که عذرخواهی میکنم

و اگر موضوع جدیدی مطرح فرمودید که در حد و اندازه ناچیز من بوده و تصور میکنید کوتاهی کردم مطمئن باشید یا پست شما را ندیدم و یا خارج از توان دست ناتوانم بوده .

سپاس و پوزش
استاد عزیز شرمنده نفرمایید
پست های 298-299 از صفحه 30
پست های 301-304-305-306-307-309 از صفحه 31
پست های 318-319-320 از صفحه 32
پست های 321-325 از صفحه 33
پست های 346-349-350 از صفحه 35
پست 357 از صفحه 36
همه اینها فقط برای یک لامپ 105 وات هستش که سعادت نشد شما راهنمایی فرمایید!!!!!!!!!!!
آخرین درخواست بنده هم این بود که به نظر شما با توجه به شماتیکی که کشیده چیدمان مدار درست است؟چون شما و بنده حقیر به این نتیجه رسیدیم که ممکنه قطعه ای جابه جا شده باشه.

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,110
استاد عزیز شرمنده نفرمایید
پست های 298-299 از صفحه 30
پست های 301-304-305-306-307-309 از صفحه 31
پست های 318-319-320 از صفحه 32
پست های 321-325 از صفحه 33
پست های 346-349-350 از صفحه 35
پست 357 از صفحه 36
همه اینها فقط برای یک لامپ 105 وات هستش که سعادت نشد شما راهنمایی فرمایید!!!!!!!!!!!
آخرین درخواست بنده هم این بود که به نظر شما با توجه به شماتیکی که کشیده چیدمان مدار درست است؟چون شما و بنده حقیر به این نتیجه رسیدیم که ممکنه قطعه ای جابه جا شده باشه.

عزیزم
جستجوی من با توجه به ویروسها یی که دارم عذاب آوره لذا موضوع را همینجا مطرح فرمایید ببینم چیه ؟

اساسا بدلایلی که عرض کردم در این تاپیک حرفی برای گفتن ندارم و لذا به این تاپیک توجهی نداشتم
اکنون هم بواسطه اوامری که دوست عزیز در تاپیک دیگری صادر فرمودند به این تاپیک مراجعه کردم تا اوامر ایشان را اجابت کنم که اگر قادر باشم در خدمت شما هم هستم

سپاس

آخرین ویرایش:

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,448
5,512
عزیزم
جستجوی من با توجه به ویروسها یی که دارم عذاب آوره لذا موضوع را همینجا مطرح فرمایید ببینم چیه ؟

سپاس
با سلام وتشکر
استاد عزیز داستان از این قراره:
یه لامپ 105وات هستش که مقاومت و دیودش سوخته بود.قطعات سوخته رو عوض کردم ولی لامپ روشن نشد!قضیه رو در همین تاپیک با شما در میان گذاشتم چند تا راهنمایی فرمودید که انجام دادم ولی نتیجه حاصل نشد.فرمودید که ممکنه جای قطعه ای جا به جا شده باشه که بنده مدارشو ترسیم کردم تا شما ملاحضه فرمایید شاید مشکل حل بشه.
نکته جالب اینجاست که اگه لامپ با همون مقاومت 0/22اهم و با یک فیلیمان که نور خیلی کمی داره 5دقیقه روشن بمونه ترانزیستورها میسوزن!!!پس فرمایش شما که احتمال میدهید که قطعات جابه جا شده اند قوت میگیره.به همین خاطر تقاضای نقشه لامپ 105 وات رو داشتم.روی برد و بعد از بیس یکی از ترانزیستورها که دیاک داره یه خازن سرامیک سبز رنگ سری هستش که سر دیگه این خازن به خط منفی یا به اصطلاح به منفی خازن صافی وصل شده.روی این خازن نوشته شده 220j (اگه اشتباه نکنم یعنی 220پیکو فاراد)ولی با خازن سنج که اندازه گیری میکنم 23نانو فاراد رو نشون میده!!!ضمناًبا خازن سنج تمام خازنها رو چک کردم که همگی سالم بودند.
با تشکر
0.jpg

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,711
با سلام به استاد گرامی جناب رجبی:
استاد آیا میشه بالاستر 40 وات را به یک فیلامان 60 وات زد؟ به وات کمتر از 40 چه طور؟

با سلام :
احتمالا مصمم هستین که از بالاست {ترانس مهتابی فلورسنت } بجای مدار های لامپ کم مصرف استفاده کنید !!!
- در این صورت با توجه به اهم کمتر فیلمانهای لامپ کم مصرف احتمال پریدگی {قطع شدن } فیلمان های فوق را در بر خواهد داشت اما شخصا تست نکردم در ضمن توان لامپ کم مصرف و فلورسنتها ملاک توان فیلمان انها نیست بلکه مدار تحریک و توانی که برای اشتعال نوع گاز مصرفی و طول انهاست این مطلب را میتونید با اهم گیری فیلمانهای یک فلورسنت 40 واتی با نوع 20 واتی و مقایسه انها با اهم کم مصرفها مقایسه و نتیجه بگیرید .
موفق باشید .

بالا