آی پی امداد
abtahi

آموزشی: تاپیک تحلیل و بررسی منبع تغذیه تابلوهای روان به همت استاد غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام مجدد
خازن تعویض شد ولی هیچ تاثیری در خروجی و vccنداشت حتی صدای ترانس هم تغییری نکرد.
با اعمال ۱۸ ولت خروجی ۵ ولت میشه و صدا هم از بین میره ولی به محض قطع کردن ولتاژی که از بیرون دادیم تغذیه مثل سابق میشه یعنی افت ولتاژ در خروجی و صدای تق تق

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

درود

VCC ایراد داره شاید خازن را اشتباه کردی و یا خازن تعویضی هم ایرادی داشته ( منظورم C9 نقشه نیست بلکه باید C9 برد خودتو عوض میکردی که کنار ترانس بزرگ
و متصل به دو دیود یکسوساز VCC است که این دو دیود زیر ترانس بزرگ است و خازن مورد نظرم کنار دو دیود و کنار ترانسه.
اگر مطمئنی هستی دراینصورت مدار چاپی مسیر VCC بگونه ای با تیغ قطع کن که خازن 47 میکرو C9 که به دو دیود زیر ترانس متصله همچنان بهش متصل باشه ولی VCC به جایی نره بعد ببین بازم خروجی 5 ولت نداری ؟

هر ترانزیستوری مشخصاتی داره و لذا اینکه چرا بعضی خوب کار نمیکنه بدلیل ناسازگاری با مداره

سپاس

آخرین ویرایش:

hamid.elec

VIP+ افتخاری
کاربر
2014-08-22
571
2,021
آبیک-قزوین
درود

VCC ایراد داره شاید خازن را اشتباه کردی و یا خازن تعویضی هم ایرادی داشته
باید خازنی که متصل به دو دیود یکسوساز زیر ترانس بزرگ است عوض کنی
اگر مطمئنی هستی دراینصورت مدار چاپی مسیر VCC بگونه ای با تیغ قطع کن که خازن 47 میکرو C9 که به دو دیود زیر ترانس متصله همچنان بهش متصل باشه ولی VCC به جایی نره بعد ببین بازم خروجی 5 ولت نداری ؟

هر ترانزیستوری مشخصاتی داره و لذا اینکه چرا بعضی خوب کار نمیکنه بدلیل ناسازگاری با مداره

سپاس
در مورد تعویض خازن مطمعن هستم ولی فردا باز چک میکنم.
دیتا شیت هردو ترانزیستور رو هم برای مقایسه فردا قرار میدم

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
در مورد تعویض خازن مطمعن هستم ولی فردا باز چک میکنم.
دیتا شیت هردو ترانزیستور رو هم برای مقایسه فردا قرار میدم

منظورم C9 نقشه نیست بلکه باید C9 برد خودتو عوض میکردی که کنار ترانس بزرگ و متصل به دو دیود یکسوساز VCC است که این دو دیود زیر ترانس بزرگ است و خازن C9 مورد نظرم کنار دو دیود و کنار ترانسه.

سپاس

مجید89

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-12-14
799
4,106
شمال
درود

..
دلیل صدای غیرعادی ترانس را در پست 33 مطرح کردم.

سپاس

بله مطالعه کردم اما دلیل اینکه چرا ترانس صدا میخوره رو متوجه نمیشم. منظورم اینه که چه اتفاقی توی ترانس میفته که صدای غیر عادی تولید میشه؟ (لرزش سیمهای ترانس یا ...)

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
بله مطالعه کردم اما دلیل اینکه چرا ترانس صدا میخوره رو متوجه نمیشم. منظورم اینه که چه اتفاقی توی ترانس میفته که صدای غیر عادی تولید میشه؟ (لرزش سیمهای ترانس یا ...)

درود

برای اینکه لحظه اول نوسانساز ساده ای ولتاژ راه انداز را تولید میکنه و اگه نوسانساز ساده خوب بود دیگه نیاز به آی سی نداشتیم
لذا لحظه راه اندازی نوسانساز خوبی نداریم شبیه هل دادن ماشینه که چند بار تقه میزنه و تاپ و توپ میکنه تا روشن بشه چون در زمان راه اندازی با انرژی حساب شده ای کار نمیکنه و میخواهیم با روش ساده و ارزون روشنش کنیم.

سپاس

hamid.elec

VIP+ افتخاری
کاربر
2014-08-22
571
2,021
آبیک-قزوین
درود

VCC ایراد داره شاید خازن را اشتباه کردی و یا خازن تعویضی هم ایرادی داشته ( منظورم C9 نقشه نیست بلکه باید C9 برد خودتو عوض میکردی که کنار ترانس بزرگ
و متصل به دو دیود یکسوساز VCC است که این دو دیود زیر ترانس بزرگ است و خازن مورد نظرم کنار دو دیود و کنار ترانسه.

سپاس
سلام روز بخیر
مسیر vcc رو همان طور که فرموده بودید قطع کردم تاثیری در خروجی و صدای تق تق نداشت ولی ولتاژ روی خازن c9 به ۵۰ ولت رسید

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام روز بخیر
مسیر vcc رو همان طور که فرموده بودید قطع کردم تاثیری در خروجی و صدای تق تق نداشت ولی ولتاژ روی خازن c9 به ۵۰ ولت رسید

درود

گزارش شما اشکال داره

چطور vcc مقدار 50 ولت میشه ولی ولتاژ خروجی خیلی پایینه ؟

هیچ باری به خروجی متصل نباشه
vcc را متصل کن و ولتمتر هم از ابتدا به خروجی متصل باشه و روشن کن و هر چه می بینی از ابتدا تا چند لحظه بعد گزارش کن
یعنی اگه ابتدا 5 ولته بعد 2 ولت میشه باید کامل همه رو گزارش کنی
vcc پس از اتصال را هم اعلام کن.

یک پایه مقاومت R39 را آزاد کن و مقاومت دو سر خروجی را ببین باید شبیه آزمایش خازن نشون بده اگه مقاومت کم و غیر عادی داشت 4 خازن خروجی خرابه

ضمنا ولتمتر دیجیتال بدرد نمیخوره با ولتمتر آنالوگ ببین

سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
درود

محدود سازی دقیق جریان

در مورد محدود کردن جریان هم عالی میشه اگه بشه کاری کرد که نشه بیش از ۶ ماژول نصب کرد

با توجه به نیازی که بشرح فوق اعلام کردی برای محدود سازی دلخواه جریان

بدلخواه و موجودی خودت یک پتانسیومتر 1 کیلو ( یا 5 کیلو یا 10 کیلو ) آماده کن و بروش بسیار ساده زیر جریان خروجی را بدلخواه تنظیم کن

یک مقاومت 100 کیلو با لوکیشن R35 در تغذیه های شما هست که یک پایه آن به پایه 13 و 14 آی سی متصله همین پایه را آزاد کن و به سر وسط پتانسیومتر فوق متصل کن
ابتدای پتانسیومتر را به پایه 13 یا 14 و انتهای پتانسیومتر را به گراند ( پایه 7 ) متصل کن .

حالا پتانسیومتر فوق پتانسیومتر جریانه و میتونی جریان را با این پتانسیومتر بدلخواه تنظیم کنی و اگه میخوای همیشه ثابت باشه میتونی بعد از تنظیم پتانسیومتر اهم پایه وسط نسبت به ابتدا و انتها را اندازه گیری کنی و بجای پتانسیومتر دو تا مقاومت نصب کنی .

برای تنظیم جریان

هر چند تابلویی که مورد نظر داری مثلا اگه میخوای بیش از 6 تابلو جریان نده بشرح زیر عمل کن
6 تابلو را متصل کن و پتانسیومتر جریان فوق را حدااکثر کن که بد.ون مشکل کار کنن و ولتمتر را به خروجی متصل کن.
حالا کم کم جریان را با پتانسیومتر کم کن تا جایی که می بینی ولتاژ خروجی داره کم میشه
حالا ذره ای پتانسیومتر را برگردون تا بتونه اندکی بیشتر از جریان 6 تابلو بده .
اگه جریان تابلوها ثابت نیست و گاهی کم و زیاد میشه باید زمانیکه تابلوها بیشتری جریان را میکشند پتانسیومتر جریان را تنظیم کنی
بعد برو نی بزن .

چون اگه 100 تابلو هم متصل کنن فقط جریان 6 تابلو رو میده و مجبورن تابلوها رو کم کنن تا همون 6 تابلو متصل باشه و مجبورن بهت اطلاع بدن که میخوان تغذیه رو تحت فشار بیشتری استفاده کنن

که اگه تغذیه قوی تری خواستن که 7 یا 8 تابلو رو جواب بده بگو همینو براتون تقویت می کنم و اونوقت پتانسیومتر را دوباره برای درخواست جدیدشون تنظیم کن.

برای دوستانی که علاقمند به درک موضوع و تطبیق با نقشه تاپیک هستند
مقاومت 100 کیلو فوق الذکر ، مقاومتی است که در نقشه تاپیک حاضر بمقدار 68 کیلو با لوکیشن R21 مشخص شده.

سپاس

آخرین ویرایش:

hamid.elec

VIP+ افتخاری
کاربر
2014-08-22
571
2,021
آبیک-قزوین
درود

گزارش شما اشکال داره

چطور vcc مقدار 50 ولت میشه ولی ولتاژ خروجی خیلی پایینه ؟

وقت بخیر استاد

ولتاژ vcc هنگام وصل بودن مدار 8.5 ولت هستش ولی وقتی مدار رو بنحوی قطع میکنم که فقط پایه مثبت خازن c9 با کاتد دو دیود زیر ترانس در ارتباط هست و ولتاژ دیگه به ایسی و عناصر مرتبط به اون نمیرسه ولتاژ روی خازن c9 بین 45 تا 50 ولت میشه.

هیچ باری به خروجی متصل نباشه
vcc را متصل کن و ولتمتر هم از ابتدا به خروجی متصل باشه و روشن کن و هر چه می بینی از ابتدا تا چند لحظه بعد گزارش کن
یعنی اگه ابتدا 5 ولته بعد 2 ولت میشه باید کامل همه رو گزارش کنی

متاسفانه اهم متر انالوگ ندارم و مقادیری که اعلام میکنم با اهم تر دیجیتال است.

vcc متصل است و بعد از روشن کردن ولتاژ از 0.7 ولت به 1.8 ولت میرسه و بعد خیلی ارام ارام بیشتر میشه در ضمن q1 هم داغ میکنه.
از اونجا که فرمودید هیچ باری به خروجی متصل نباشه یک پایه r39 رو ازاد کردم و ولتاژ خروجی اومد روی 4.5 ولت ولی vcc همچنان 8.5 ولت ماند.

یک پایه مقاومت R39 را آزاد کن و مقاومت دو سر خروجی را ببین باید شبیه آزمایش خازن نشون بده اگه مقاومت کم و غیر عادی داشت 4 خازن خروجی خرابه

خازن های خروجی چون باد کرده بودند همه رو نو گذاشتم 16ولت3300 ازمایشی هم که فرمودید انجام دادم و حالت طبیعی داشت

بالا