آی پی امداد
abtahi

آموزشی: تاپیک تحلیل و بررسی منبع تغذیه تابلوهای روان به همت استاد غزال

hamid.elec

VIP+ افتخاری
کاربر
2014-08-22
571
2,021
آبیک-قزوین
درود

محدود سازی دقیق جریان

با توجه به نیازی که بشرح فوق اعلام کردی برای محدود سازی دلخواه جریان

بدلخواه و موجودی خودت یک پتانسیومتر 1 کیلو ( یا 5 کیلو یا 10 کیلو ) آماده کن و بروش بسیار ساده زیر جریان خروجی را بدلخواه تنظیم کن

یک مقاومت 100 کیلو با لوکیشن R35 در تغذیه های شما هست که یک پایه آن به پایه 13 و 14 آی سی متصله همین پایه را آزاد کن و به سر وسط پتانسیومتر فوق متصل کن
ابتدای پتانسیومتر را به پایه 13 یا 14 و انتهای پتانسیومتر را به گراند ( پایه 7 ) متصل کن .

حالا پتانسیومتر فوق پتانسیومتر جریانه و میتونی جریان را با این پتانسیومتر بدلخواه تنظیم کنی و اگه میخوای همیشه ثابت باشه میتونی بعد از تنظیم پتانسیومتر اهم پایه وسط نسبت به ابتدا و انتها را اندازه گیری کنی و بجای پتانسیومتر دو تا مقاومت نصب کنی .

برای تنظیم جریان

هر چند تابلویی که مورد نظر داری مثلا اگه میخوای بیش از 6 تابلو جریان نده بشرح زیر عمل کن
6 تابلو را متصل کن و پتانسیومتر جریان فوق را حدااکثر کن که بد.ون مشکل کار کنن و ولتمتر را به خروجی متصل کن.
حالا کم کم جریان را با پتانسیومتر کم کن تا جایی که می بینی ولتاژ خروجی داره کم میشه
حالا ذره ای پتانسیومتر را برگردون تا بتونه اندکی بیشتر از جریان 6 تابلو بده .
اگه جریان تابلوها ثابت نیست و گاهی کم و زیاد میشه باید زمانیکه تابلوها بیشتری جریان را میکشند پتانسیومتر جریان را تنظیم کنی
بعد برو نی بزن .

چون اگه 100 تابلو هم متصل کنن فقط جریان 6 تابلو رو میده و مجبورن تابلوها رو کم کنن تا همون 6 تابلو متصل باشه و مجبورن بهت اطلاع بدن که میخوان تغذیه رو تحت فشار بیشتری استفاده کنن

که اگه تغذیه قوی تری خواستن که 7 یا 8 تابلو رو جواب بده بگو همینو براتون تقویت می کنم و اونوقت پتانسیومتر را دوباره برای درخواست جدیدشون تنظیم کن.

برای دوستانی که علاقمند به درک موضوع و تطبیق با نقشه تاپیک هستند
مقاومت 100 کیلو فوق الذکر ، مقاومتی است که در نقشه تاپیک حاضر بمقدار 68 کیلو با لوکیشن R21 مشخص شده.

سپاس

خدا خیرت بده استاد من چون این تغذیه هارو برای جلب اعتماد مشتری 6ماه ضمانت میکردم هر چند تعداد کمی بر میگشت ولی همان چند عدد هم باعث سرخوردگی میشد.
بعد از تست نتیجه رو اعلام خواهم کرد

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
وقت بخیر استاد

ولتاژ vcc هنگام وصل بودن مدار 8.5 ولت هستش ولی وقتی مدار رو بنحوی قطع میکنم که فقط پایه مثبت خازن c9 با کاتد دو دیود زیر ترانس در ارتباط هست و ولتاژ دیگه به ایسی و عناصر مرتبط به اون نمیرسه ولتاژ روی خازن c9 بین 45 تا 50 ولت میشه.

متاسفانه اهم متر انالوگ ندارم و مقادیری که اعلام میکنم با اهم تر دیجیتال است.

vcc متصل است و بعد از روشن کردن ولتاژ از 0.7 ولت به 1.8 ولت میرسه و بعد خیلی ارام ارام بیشتر میشه در ضمن q1 هم داغ میکنه.
از اونجا که فرمودید هیچ باری به خروجی متصل نباشه یک پایه r39 رو ازاد کردم و ولتاژ خروجی اومد روی 4.5 ولت ولی vcc همچنان 8.5 ولت ماند.

خازن های خروجی چون باد کرده بودند همه رو نو گذاشتم 16ولت3300 ازمایشی هم که فرمودید انجام دادم و حالت طبیعی داشت

درود

کجا گفتم 3300 میکرو ؟ !
دو دیود D8 , D7 را روی مدار از دو طرف تست کن هر دو دیود باید اهم یکسانی داشته باشن و همچنین از دو طرف باید یکسان و شبیه اهم دیود در بایاس مستقیم باشه که با دیجیتال بدلیل ساختار مولتی متر دیجیتال ، نتیجه گیری دقیق مقدور نیست
اگه اهم دو دیود یکسان نبودند یکی از دو دیود فوق خرابه و با احتمال بیشتر D7 خرابه
درغیراینصورت یک خازن 100 میکرو از پشت برد با C9 موازی کن ببین درست میشه ؟

اندازه گیری با مولتی متر دیجیتال بدرد نمیخوره اساسا نمیتونی تغییرات لحظه ای ولتاژ را ببینی که گزارش کنی ( اهم متر آنالوگ اوراقی هم تهیه کنی خیلی بهتر از دیجیتاله )

1- اگر دو دیود فوق دارای اهم مساوی نبودند دراینصورت اهم دو دیود قدرت دوبل را هم از دو طرف اعلام کن.( خارج یا آزاد نکن داخل مدار کافیه )
2- زمانیکه ولتاژ 18 ولت به VCC میدی و 5 ولت داری آیا ترانزیستور 1 یا 2 داغ نمیکنه .
3- آیا ولتاژ 155- و 155+ روی دو سر هر خازن بزرگ C5 , C6 داری ?
4- وقتی مسیر VCC متصله دو سر خازن C9 (خازن VCC) از دو طرف چند اهمه ؟

ضمنا قرار بود اگه قطعه ای عوض کردی اطلاع بدی که احتمالات مربوطه را در نظر بگیرم ولی خازن ها را نگفته بودی اگه قطعه دیگری هم عوض شده اطلاع بده.
هر قطعه ای تعویض یا موقتا خارج و حتی اگر مجددا همان را نصب کردی باید بدونم

قیمت این تغذیه ؟
سپاس

آخرین ویرایش:

hamid.elec

VIP+ افتخاری
کاربر
2014-08-22
571
2,021
آبیک-قزوین
درود

کجا گفتم 3300 میکرو ؟ !
دو دیود D8 , D7 را روی مدار از دو طرف تست کن هر دو دیود باید اهم یکسانی داشته باشن و همچنین از دو طرف باید یکسان و شبیه اهم دیود در بایاس مستقیم باشه که با دیجیتال بدلیل ساختار مولتی متر دیجیتال ، نتیجه گیری دقیق مقدور نیست
اگه اهم دو دیود یکسان نبودند یکی از دو دیود فوق خرابه و با احتمال بیشتر D7 خرابه
درغیراینصورت یک خازن 100 میکرو از پشت برد با C9 موازی کن ببین درست میشه ؟

اندازه گیری با مولتی متر دیجیتال بدرد نمیخوره اساسا نمیتونی تغییرات لحظه ای ولتاژ را ببینی که گزارش کنی ( اهم متر آنالوگ اوراقی هم تهیه کنی خیلی بهتر از دیجیتاله )

1- اگر دو دیود فوق دارای اهم مساوی نبودند دراینصورت اهم دو دیود قدرت دوبل را هم از دو طرف اعلام کن.( خارج یا آزاد نکن داخل مدار کافیه )
2- زمانیکه ولتاژ 18 ولت به VCC میدی و 5 ولت داری آیا ترانزیستور 1 یا 2 داغ نمیکنه .
3- آیا ولتاژ 155- و 155+ روی دو سر هر خازن بزرگ C5 , C6 داری ?
4- وقتی مسیر VCC متصله دو سر خازن C9 (خازن VCC) از دو طرف چند اهمه ؟

ضمنا قرار بود اگه قطعه ای عوض کردی اطلاع بدی که احتمالات مربوطه را در نظر بگیرم ولی خازن ها را نگفته بودی اگه قطعه دیگری هم عوض شده اطلاع بده.
هر قطعه ای تعویض یا موقتا خارج و حتی اگر مجددا همان را نصب کردی باید بدونم

قیمت این تغذیه ؟
سپاس

سلام و وقت بخیر به استاد عزیزم

از اونجایی که اهم متر انالوگ در اختیار ندارم پاسخ موارد ذکر شده رو شنبه اعلام میکنم تا موجب گمراهی و اتلاف وقت گرانبهای شما نشه.
در مورد قطعات تعویضی هم عرض کنم این تغذیه هم ایراد مشابه نمونه ارسالی داشت که با تعویض c9 c10 c11 تغذیه روشن شد ولی خروجی حدود 2ولت بود و خازنهای خروجی باد کرده بودند که از 16 3300 استفاده کردم و توفیر نکرد و مابقی قطعات دست نخورده هستند و سر جای خودشان.
البته این را هم عرض کنم امروز به لطف شما 15 عدد تغذیه ای که اوراق کرده بودم رو زنده کردم به خوبی کار میکنند.

قیمت تغذیه هم تقریبا 40هزار تومان هستش.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام و وقت بخیر به استاد عزیزم

از اونجایی که اهم متر انالوگ در اختیار ندارم پاسخ موارد ذکر شده رو شنبه اعلام میکنم تا موجب گمراهی و اتلاف وقت گرانبهای شما نشه.
در مورد قطعات تعویضی هم عرض کنم این تغذیه هم ایراد مشابه نمونه ارسالی داشت که با تعویض c9 c10 c11 تغذیه روشن شد ولی خروجی حدود 2ولت بود و خازنهای خروجی باد کرده بودند که از 16 3300 استفاده کردم و توفیر نکرد و مابقی قطعات دست نخورده هستند و سر جای خودشان.
البته این را هم عرض کنم امروز به لطف شما 15 عدد تغذیه ای که اوراق کرده بودم رو زنده کردم به خوبی کار میکنند.

قیمت تغذیه هم تقریبا 40هزار تومان هستش.

درود

خواستی مولتی متر ( یا اصطلاحا اهم متر ) بخری از انواع گرانقیمت نخر
حدود 5 الی 10 تومنی عالیه

زیرا اولا شتاب و سرعت عقربه انواع گرانقیمت بدلایلی با ناز و کرشمه است ولی انواع ارزانقیمت با سرعت و شتاب زیاد حرکت میکنه و لذا در ابتدای حرکت هم میتونی بصورت تقریبی تشخیص بدی که مثلا ولتاژ خیلی غیر عادی است فلذا میتونی سریع تر تصمیم بگیری
مثلا وقتی ولتمترش به همین تغذیه متصله زمانیکه بخواد بجای 5 ولت 50 ولت نشون بده نیاز نیست منتظر توقف نهایی عقربه باشی و از حرکت شتابان عقریه میفهمی وضع خیلی خرابه و فورا برق تغذیه را قطع میکنی که چیزی نسوزه
ولی در گرانقیمت چه بخواد 5 ولت نشون بده و چه 100 ولت در هر صورت شتاب و سرعت عقربه چندان تفاوتی نداره مضافا که زمان زیادی طول میکشه تا ولتاژ را مشخص کنه لذا زمانی میفهمی وضع خرابه که زمان قابل توجهی گذشته و گند کار دراومده.

ثانیا اگه با خطاهایی که زیاد اتفاق می اقته اگه بسوزه بواسطه قیمت نازلش چنانچه توی سطل آشغال هم بندازی زیان چندانی نکردی و دلت نمیسوزه خصوصا که ساختارش فاقد ترانزیستوره و اگه میتر صدمه نبینه ( که بسیار بندرت صدمه می بینه ) سه سوت درست میشه.

لذا اگه آنالوگ گرانقیمت بخری درسته که از دیجیتال بهتره ولی به پای ارزانقیمت نمیرسه و قابلیت ها و امکانات ارزانقیت را نداره .
اگه با آنالوگ ارزونقیمت ( 5 تومنی) کار کنی دیگه دیجیتال استفاده نمیکنی

سپاس

hamid.elec

VIP+ افتخاری
کاربر
2014-08-22
571
2,021
آبیک-قزوین
درود

خواستی مولتی متر ( یا اصطلاحا اهم متر ) بخری از انواع گرانقیمت نخر
حدود 5 الی 10 تومنی عالیه

زیرا اولا شتاب و سرعت عقربه انواع گرانقیمت بدلایلی با ناز و کرشمه است ولی انواع ارزانقیمت با سرعت و شتاب زیاد حرکت میکنه و لذا در ابتدای حرکت هم میتونی بصورت تقریبی تشخیص بدی که مثلا ولتاژ خیلی غیر عادی است فلذا میتونی سریع تر تصمیم بگیری
مثلا وقتی ولتمترش به همین تغذیه متصله زمانیکه بخواد بجای 5 ولت 50 ولت نشون بده نیاز نیست منتظر توقف نهایی عقربه باشی و از حرکت شتابان عقریه میفهمی وضع خیلی خرابه و فورا برق تغذیه را قطع میکنی که چیزی نسوزه
ولی در گرانقیمت چه بخواد 5 ولت نشون بده و چه 100 ولت در هر صورت شتاب و سرعت عقربه چندان تفاوتی نداره مضافا که زمان زیادی طول میکشه تا ولتاژ را مشخص کنه لذا زمانی میفهمی وضع خرابه که زمان قابل توجهی گذشته و گند کار دراومده.

ثانیا اگه با خطاهایی که زیاد اتفاق می اقته اگه بسوزه بواسطه قیمت نازلش چنانچه توی سطل آشغال هم بندازی زیان چندانی نکردی و دلت نمیسوزه خصوصا که ساختارش فاقد ترانزیستوره و اگه میتر صدمه نبینه ( که بسیار بندرت صدمه می بینه ) سه سوت درست میشه.

لذا اگه آنالوگ گرانقیمت بخری درسته که از دیجیتال بهتره ولی به پای ارزانقیمت نمیرسه و قابلیت ها و امکانات ارزانقیت را نداره .
اگه با آنالوگ ارزونقیمت ( 5 تومنی) کار کنی دیگه دیجیتال استفاده نمیکنی

سپاس

سلام استاد

*****بلاخره ایراد تغذیه مشخص شد*****

از اونجایی که توی شهرمون نتونستم مولتی متر انالوگ پیدا کنم یه دونه به همراه کسری جنسم از تهران سفارش دادم و از شانس به تعطیلات خورد و تا این لحظه به دستم نرسیده تا اوامر رو اجرا کنم.

الان در حال برانداز برد و مطالعه تحلیل زیبا و بی وصف شما بودم که متوجه ترک ریز زیر پایه ترانس درایو شدم پایه ای که متصل به c11 هستش و با وصل کردن اون تغذیه درست شد.

واگر زحمتی نباشه دوست دارم بدونم قطع شدن اون پایه چه تاثیری در کار تغذیه داشته و باعث چه مشکلاتی میشده البته میتونید با قطع کردن این پایه روی نمونه ارسالی ببینید چقدر ایراد بدی بود.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام استاد

*****بلاخره ایراد تغذیه مشخص شد*****

از اونجایی که توی شهرمون نتونستم مولتی متر انالوگ پیدا کنم یه دونه به همراه کسری جنسم از تهران سفارش دادم و از شانس به تعطیلات خورد و تا این لحظه به دستم نرسیده تا اوامر رو اجرا کنم.

الان در حال برانداز برد و مطالعه تحلیل زیبا و بی وصف شما بودم که متوجه ترک ریز زیر پایه ترانس درایو شدم پایه ای که متصل به c11 هستش و با وصل کردن اون تغذیه درست شد.

واگر زحمتی نباشه دوست دارم بدونم قطع شدن اون پایه چه تاثیری در کار تغذیه داشته و باعث چه مشکلاتی میشده البته میتونید با قطع کردن این پایه روی نمونه ارسالی ببینید چقدر ایراد بدی بود.

درود

عیوبی که بواسطه دستکاری اضافه میشه و ارتباطی به صدمه قطعات نداره بسادگی قابل شناسایی نیست

مثلا اگه پایه ترانزیستور یا خازن الکترولیت جابجا بشه اگه هزار بار هم این ترانزیستور یا خازن را بهمین صورت عوض کنی درست نمیشه و به این زودی به جابجایی پایه ها شک نمیکنی و لذا چنین عیوبی بسادگی کشف نمیشه چون دیگه با سیستم حساب شده ای سر و کار نداری که دستگاه پاسخ علمی و قابل پیش بینی به آزمایش نمیده و پاسخ تست ها رو با دهن کجی میده و لذا قابل استنتاج نیست.

بهمین خاطر حساسیت زیادی به تعویض شانسی و بی مورد قطعات دارم و شدیدا ناراحتم میکنه زیرا تعداد چنین احتمالات و خطاهایی را بسیار زیاد میکنه و تعمیر را با پیچیدگی های عجیب و غریب مواجه میکنه.

سپاس

hamid.elec

VIP+ افتخاری
کاربر
2014-08-22
571
2,021
آبیک-قزوین
متوجه فرمایشات شما هستم و به خاطر همین با وسواس خاصی برد رو بررسی کردم چون این ایراد با هیچ کدوم از احتمالات جور در نمی امد و به قول شما به همه تست ها با دهن کجی جواب میداد.ولی من هیچ کاری به اون قسمت نداشتم ترک دقیقا چسبیده بود به پایه ترانس.
استاد تستی هم در مورد اتصال کوتاه در خروجی انجام دادم به این شکل که بعد از شورت کردن خروجی تغدیه خاموش میشد و با برداشتن اتصال تغذیه بدون نیاز به ریستارت دوباره روشن شد!

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
متوجه فرمایشات شما هستم و به خاطر همین با وسواس خاصی برد رو بررسی کردم چون این ایراد با هیچ کدوم از احتمالات جور در نمی امد و به قول شما به همه تست ها با دهن کجی جواب میداد.ولی من هیچ کاری به اون قسمت نداشتم ترک دقیقا چسبیده بود به پایه ترانس.
استاد تستی هم در مورد اتصال کوتاه در خروجی انجام دادم به این شکل که بعد از شورت کردن خروجی تغدیه خاموش میشد و با برداشتن اتصال تغذیه بدون نیاز به ریستارت دوباره روشن شد!

درود

چون vcc صاف و خوبی نداره و نویز روشنش میکنه
اگه از تغذیه خارجی استفاده کنی روشن نمیشه (VCC خودشو قطع کن و بجاش از تغذیه خارجی خوبی استفاده کن عمل میکنه )
ضمنا نیاز به اتصال کوتاه وافعی نیست چون به هر صورت اتصال کوتاه بدون صدمه نیست و قطعات تحت فشار قرار میگیرن لذا بجای اتصال کوتاه بیس امیتر Q5 را یکلحظه شورت کن فکر میکنه اتصال کوتاه شده و فشاری هم به تغذیه وارد نمیشه

برای محدودیت جریان تست نکردی ؟
من تونستم تا 100 میلی آمپر هم محدود کنم.

سپاس

آخرین ویرایش:

hamid.elec

VIP+ افتخاری
کاربر
2014-08-22
571
2,021
آبیک-قزوین
درود

چون vcc صاف و خوبی نداره و نویز روشنش میکنه
اگه از تغذیه خارجی استفاده کنی روشن نمیشه
برای محدودیت جریان تست نکردی ؟
من تونستم تا 100 میلی آمپر هم محدود کنم.

سپاس
چقدر خوب با این اوصاف شش ماه با خیال راحت ضمانت میکنم میگم اگه مردی ببر بسوزون ممنون استاد.
تا امروز غروب تو هر فرصتی که لابلای کارام پیدا میکردم شروع میکردم کشتی گرفتن با این تغذیه تا اینکه امروز ضربش کردم.اتفاقا ماژول هم دارم فردا برای شش ماژول محدود میکنم هرچند میدونم باز این تابلو سازها روی هشت ماژول نصب میکنند البته اینجوری بهتره چون کم نور تر روشن میشه و ماژول هاشونم گارانتی میشه یه تیر دو نشون میشه و اگه مشکلی تو مونتاژ داشتم مطرح میکنم.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
درود

صرفنظر از اینکه با vcc صاف پس از رفع شورتی بدون استارت روشن نمیشه
با احتمال زیاد زیر بار هم چون نویز کمتر میشه لذا خودبخود روشن نمیشه
یعنی زیر بار 10 آمپر ، اتصال کوتاه کن و فورا قطع نکن ( یا بیس امیتر Q5 را شورت کن البته کمی صبر کن فوری قطع نکن ) ولی بار داشته باشه با احتمال زیاد در اینحالت هم بدون استارت روشن نمیشه

سپاس

آخرین ویرایش:
بالا