آی پی امداد
abtahi

تاپيك مدارات ساده الكترونيكي براي مبتديان

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
درود استاد عزیز.
یه دریل مگنت توی کار داریم که قسمت مگنت اون عمل نمیکنه(مگنتش باعث میشه که دریل به صفحه فلزی قطعه کارزیر خودش بچسبه و روی کار فیکس بشه)
بازش کردم دیدم قسمت مگنت یه ترانس داره که ورودیش 220 متناوب و خروجی ترانس 63 ولت متناوبه سلف قسمت مگنت هم اهم چک کردم یه مقاومتی از خودش نشون میده که نشون دهنده سالم بودن سلفه! مابین سلف و خروجی ترانس یه دیود پل داره به مشخصه MB3510 که با تست این دیود پل متوجه شدم که اشکال از دیود پله! حال چندتا سوال از استاد عزیز:
1- روش دقیق تست دیود پل
2- نحوه خواندن مشخصات دیود پل (مثلا ام بی نشان دهنده چیه و اعداد نشان دهنده چی؟)
3- آیا میشه با چهار دیود یکسوساز 1n4007 و جایگزینی با این دیود پل مگنت رو بکار انداخت؟در غیر اینصورت با چه دیود میشه این کار رو کرد؟
4- چرا از دیود پل استفاده شده تو این وسط؟اگه ولتاژ 63 متناوب (خروجی ترانس)رو به سلف القا میکرد چه اتفاقی میفتاد؟(با این توضیح که میدونم کار دیود پل چیه اما لزوم دیود در اینجا؟)
5- در پایان راهنمایی برای راه اندازی مجدد مگنت
تاپیک مدارات درخواستی از شما مسدود شده!
با سپاس از استاد عزیز و دوست داشتنی
با سلام :
MB3510 یک دیود پل رکتفایر 35 امپری هست در مورد نحوه نام گذاری قطعات مطالب مفیدی با اختصارات پذیرفته شده و مفهوم عبارات انها در بخش آموزش گام به گام مقالات کلی ارایه شده .
و اما در مورد این قطعه : منظور از حرف اول که طبعا باید از حرف بزرگ استفاده بشه

پیوست‌ها

• 6.7 کیلوبایت بازدیدها: 292
  • 76.9 کیلوبایت بازدیدها: 448

reza1559

کاربر
2008-02-15
89
221
با سپاس از شما استاد عزیز
من یه دیود پل تو خونه دارم با مشخصات زیر
G5SBA20
اینو چطوری میشه خوند؟! چون با اون یکی فرق میکنه!
در ضمن استاد سوال 3 رو میشه پاسخ بدید؟البته شرمنده تون واقعا.
توی تضیح تست متوجه شدم در مورد پایه مثبت اما توی پایه منفی که اشاره کردید مث چهار دیود معمولی یکم واسم گنگه! توی پایه مثبت نسبت به دوتا متناوب باید مث دیود از یه سر راه بده و از یه سر نه اما توی پایه منفی ..؟
با سپاس

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سپاس از شما استاد عزیز
من یه دیود پل تو خونه دارم با مشخصات زیر
G5SBA20
اینو چطوری میشه خوند؟! چون با اون یکی فرق میکنه!
در ضمن استاد سوال 3 رو میشه پاسخ بدید؟البته شرمنده تون واقعا.
توی تضیح تست متوجه شدم در مورد پایه مثبت اما توی پایه منفی که اشاره کردید مث چهار دیود معمولی یکم واسم گنگه! توی پایه مثبت نسبت به دوتا متناوب باید مث دیود از یه سر راه بده و از یه سر نه اما توی پایه منفی ..؟
با سپاس
با سلام :
بله کد گذاری این دیود از روش دیگری استفاده شده و تا انجایی که حضور ذهنی دارم در این روش حروفات وسطی { احتمال میدم دقیق حضور ذهنی ندارم } سال ساخت و تحمل حرارت را بیان میکنند .
مفهوم حرف اولش { G } اختصار واژه های : Glass Passivated Single-Phase Bridge Rectifier {شیشه و پسیو تک فاز پل یکسو کننده : ترجمه گوگلی }Glass Passivated در مورد این واژه در مقاله ای خونده ام که :
اساسا در الکترونیک قطعات را به دو تیپ تقسیم بندی کرده اند الف { اکتیو } ب { پسیو } که به مفهوم قطعاتی فعال یا غیر فعال که منظور از قطعات فعال ان دسته از این قطعات هستش که برای راه اندازی یا بکارگرفتن نیاز به منبع تغذیه جداگانه ای دارند که حتما و با استفاده از همون تغذیه بکار گرفته میشه مانند ترانزیستورها و ایسی و.... اما پسیو هم دسته دوم از این قطعات که نیازی به تغذیه جداگانه ندارند و به تنهایی میتوان انها را در مدارات بکار گرفت مثل مدارات صافی R+L+C که نیازی به تغذیه ندارند و با ارایش و ظرفیت های محاسبه شده ای میتوان در مدارات به عنوان صافی استفاده کرد .
به هر حال میتوان با مراجعه به دیتا شیت هر قطعه و تشخیص { دین DIN} و استاندارد کد گذاری استفاده شده !! مغهوم هر واژه را دانست .
دیود فوق یک رکتفایر تمام موج { پل } پسیو هست با تحمل جریان {5} امپر و حرف اخر که نماینده ولتاژکاری با ضریب ده { فرضا اگر 20 >> یعنی 200 ولت . - برای حروف وسطی باید به استاندارد کد گذاری { ویشای Vishay} مراجعه کنید >> الان حضور ذهنی ندارم اما با جستجو در گوگل میتونید نتیجه بگیرید .
- سوال 3 >> فکر کردم با توجه به پاسخ تقریبا تفصیلی متوجه جواب خواهید شد -- جهت مزید اطلاع : دیود پل مورد بحث ان پست 50 امپر و دیود 4007 حداکثر یک امپر !!!! ؟ ایا میشه بجای 50 امپر از یک امپر استفاده کرد ؟؟؟؟ قطعا غیر ممکن هست مگر از 4 دیود که هر کدام توان 50 امپری داشته باشند .
- در تست پل دیود یک بار از متناوب ها به خروجی مثبت .. و یک بار از متناوب ها به خروجی منفی { نتیجه برعکس قبلی خواهد بود } و یک بار متناوب به متناوب که نباید به هیچ وجه اهمی نشان دهد مثل قطع کامل { برای اطمینان : } که در این حالت اگر دو سر منفی و مثبت را اتصال کوتاه کنید باید اهمی تقریبا دو برابر قبلی ها داشته باشید .
موفق باشید .

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
پاسخ :ارسال صدا با استفاده از چراغ قوه های لیزری

با سلام :
برای اشنایی و کسب مهارت و تجربه از لیزر :
در خونه و یا دوربرتون از این چراغ قوه های اسباب بازی لیزری دارین ؟؟؟؟
1.jpg
خب اگه دارین دست بکار شوید :
طبق شماتیک زیر فرستنده این مدار ساده را با چند تا قطعه ببندید .
[hide] lazerverici.jpg[/hide]
برای ترانس فوق میتونید از چوک درایور صوتی { ابی رنگ } که در رادیو های ترانزیستوری قدیم اوراقی که با 6 ولت کار میکردند نیز استفاده کنید و این هم گیرنده ان فقط با یک LDR :
[hide] LDRalici.jpg[/hide]
عکسهای ساخته شده برای راهنمایی بیشتر شما و دیتا شیت قطعات و....
دانلود کنید :[hide] مشاهده فایل‌پیوست LEZER.rar[/hide]
موفق باشید .

reza1559

کاربر
2008-02-15
89
221
مدار سشوار جانسون رو کسی داره؟
دوتا کلید تبدیل داره با دوتا المنت که از یه سر بهم اتصال داده شدن با یه موتور. توی کلیدها هم یه دونه دیود 1n4007 بکاربرده شده.

safa30t_bandar

کاربر
2007-11-10
16
52
با سلام و خسته نباشید خدمت همه اساتید عزیز
یه سوال داشتم و خواستم اگه ممکنه کمکم کنید .
قبلش باید بگم که بنده اطلاعاتم راجع به الکترونیک بسیار کمه و خیلی تو این زمینه آماتورم . خواستم بگم سوال نا مربوط یا احمقانه اگه پرسیدم یا سوتی دادم به بزرگواری خودتون ببخشید و بهم نخندید !!!! چون هیچی راجع به الکترونیک نمیدونم .

سوالم راجع به پست 41 صفحه 5 بوستر آنتن حرفه ای هستش

سوال اول :
اینکه تو نقشه ی شماتیک ، قسمت جداگانه که پایین سمت راست مدارهست و شامل المان های K3 , K4 , P2 , R6 , R7 , R8 , D2 , D3 , C19 , S1 میشه چی هستش ؟؟
به نظر خودم فک کنم منبع تغذیه باید باشه و بصورت جداگانه ساخته میشه درست میگم ؟؟؟ ( اگه نه خواهشا توضیح بدید چیه )
حالا سوال اینجاس این قسمت رو چجوری بسازم ؟!
PCB این قسمت تو عکس های آپلود شده نیست .
متاسفانه منم بلد نیستم PCB این قسمت از مدار رو طراحی کنم و واقعا بهش نیاز دارم
از دوستان خواهش میکنم راهنماییم کنن و اگه امکانش هست PCB این قسمت رو قرار بدن .

سوال دوم :
فک کنم این مقدار این المان ها اشتباه تایپی شده ، اینجوری نوشتن : R6 = 3Ω3 و R8 = 1kΩ2* و C12 = 3pF9 ceramic میشه بفرمایید مقدار درست این المانها چقدره ؟

خدا خیرتون بده .
خیلی خیلی ممنون میشم ازتون .
منتظر راهنمایی شما اساتید عزیز هستم . مرسی

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام و خسته نباشید خدمت همه اساتید عزیز
یه سوال داشتم و خواستم اگه ممکنه کمکم کنید .
قبلش باید بگم که بنده اطلاعاتم راجع به الکترونیک بسیار کمه و خیلی تو این زمینه آماتورم . خواستم بگم سوال نا مربوط یا احمقانه اگه پرسیدم یا سوتی دادم به بزرگواری خودتون ببخشید و بهم نخندید !!!! چون هیچی راجع به الکترونیک نمیدونم .

سوالم راجع به پست 41 صفحه 5 بوستر آنتن حرفه ای هستش
سوال اول :
اینکه تو نقشه ی شماتیک ، قسمت جداگانه که پایین سمت راست مدارهست و شامل المان های K3 , K4 , P2 , R6 , R7 , R8 , D2 , D3 , C19 , S1 میشه چی هستش ؟؟
به نظر خودم فک کنم منبع تغذیه باید باشه و بصورت جداگانه ساخته میشه درست میگم ؟؟؟ ( اگه نه خواهشا توضیح بدید چیه )
حالا سوال اینجاس این قسمت رو چجوری بسازم ؟!
PCB این قسمت تو عکس های آپلود شده نیست .
متاسفانه منم بلد نیستم PCB این قسمت از مدار رو طراحی کنم و واقعا بهش نیاز دارم
از دوستان خواهش میکنم راهنماییم کنن و اگه امکانش هست PCB این قسمت رو قرار بدن .

سوال دوم :
فک کنم این مقدار این المان ها اشتباه تایپی شده ، اینجوری نوشتن : R6 = 3Ω3 و R8 = 1kΩ2* و C12 = 3pF9 ceramic میشه بفرمایید مقدار درست این المانها چقدره ؟

خدا خیرتون بده .
خیلی خیلی ممنون میشم ازتون .
منتظر راهنمایی شما اساتید عزیز هستم . مرسی
با سلام :
صفحه 5 پست 41 از نظر { تنظیمات فردی نمایش پست ها } ممکن هست با فرد دیگر فرق کنه واگر این لینک هست ؟
[hide]
[h=2]بوستر انتن حرفه اي http://www.irantk.ir/showthread.php?t=743&page=9[/h] [/hide]
در این پست درخواست های مشکل شما را نمی بینم و لیست قطعات و pcb و نحوه مونتاژ همه در همون پست کامل هست .
چتاکه مشل تون حل نشد ؟؟؟ لینک مطلب فوق را کامل بزارید بیشتر در خدمت تون باشم .
در مورد قطعات هم اشتباهی نیستند و این نحوه درج مقدار ظرفیت ها قراردادی هستند که لازم هست هر الکترونیک کاری یاد بگیره - جهت ارتقای سطح علمی شما دوست عزیز - توجه کنید :
در هر شماتیک وقتی با چنین ارقامی مواجه شدین : { 3Ω3} این به معنی یک مقاومتی که ظرفیت ان مساوی = 3 + 0/3 اهم بعبارتی = 3.3 اهم میباشد و همچنین {1kΩ2 } یعنی = 1.2 کیلو اهم { یک و دو دهم کیلو اهم } و خازن { 3pF9} یعنی یک خازن عدسی که ظرفیت ان مساوی سه و نه دهم پیکوفاراد { 3.9pf} و به همین روال برای تمام المانها .
توصیه میکنم بوستر همین لینک را که گذاشتم - مطالعه و مونتاژ کنید .
اینم عکسی از مدار :
attachment.php

موفق باشید .

safa30t_bandar

کاربر
2007-11-10
16
52
مشکل در ساخت آنتن حرفه ای

با سلام :
صفحه 5 پست 41 از نظر { تنظیمات فردی نمایش پست ها } ممکن هست با فرد دیگر فرق کنه واگر این لینک هست ؟
در این پست درخواست های مشکل شما را نمی بینم و لیست قطعات و pcb و نحوه مونتاژ همه در همون پست کامل هست .
چتاکه مشل تون حل نشد ؟؟؟ لینک مطلب فوق را کامل بزارید بیشتر در خدمت تون باشم .
در مورد قطعات هم اشتباهی نیستند و این نحوه درج مقدار ظرفیت ها قراردادی هستند که لازم هست هر الکترونیک کاری یاد بگیره - جهت ارتقای سطح علمی شما دوست عزیز - توجه کنید :
در هر شماتیک وقتی با چنین ارقامی مواجه شدین : { 3Ω3} این به معنی یک مقاومتی که ظرفیت ان مساوی = 3 + 0/3 اهم بعبارتی = 3.3 اهم میباشد و همچنین {1kΩ2 } یعنی = 1.2 کیلو اهم { یک و دو دهم کیلو اهم } و خازن { 3pF9} یعنی یک خازن عدسی که ظرفیت ان مساوی سه و نه دهم پیکوفاراد { 3.9pf} و به همین روال برای تمام المانها .
توصیه میکنم بوستر همین لینک را که گذاشتم - مطالعه و مونتاژ کنید .
موفق باشید .

سلام استاد
خیلی ممنونم ازتون که جواب دادین
بله خودشه این عکسی که گذاشتین همون بوستر آنتن حرفه ای هست که مدنظرمه ، اما لینکی که اینجا ازش گذاشتین یه پیج دیگه رو واسه من میاره . به هر حال اینا مهم نیس .
متاسفانه من نمیتونم نه لینک آدرسی بذارم نه عکس یا فایلی پیوست کنم ، لینک یا ایمیجی تو کامنت هام بخوام بذارم اجازه نمیده و ارور میده و میگه کاربری شما محدوده . فک کنم بخاطر اینه که تازه واردم و فعالیتی ندارم
معذرت میخوام که نمیتونم لینک بدم .

استاد تو اون پست مذکور سه تا عکس قرار دادین :
اولی عکس شماتیک مدار
دومی عکس PCB
و سومی عکس از مدار ساخته شده
درسته ؟
حالا سوال من اینجاست که تو نقشه اول اون قسمت جداگانه ( پایین سمت راست در مدار شماتیک ) که شامل P2 ، K4 ، K3 ،S1 ، خازن C19 ، مقاوت های R6 , R7 , R8 و دیودهای D2 , D3 هست چیه دقیقا ؟ ( مدار منبع تغذیه جداگانه هستش ؟؟؟)
و اینکه تو شکل دوم یعنی تو طرح PCB این بوستر که گذاشتین ، این قسمت وجود نداره و فک کنم بصورت جدا باید ساخته بشه درسته؟؟؟

مشکل من همین تیکه است و موندم توش

متاسفانه بلدم نیستم PCB این قسمت رو طراحی کنم چون اطلاع و تجربه ای تو این زمینه ندارم

خواهشم از شما اینه که اگه براتون ممکن هست PCB اون قسمت رو برام بذارید و گره از مشکلم باز کنین توروخدا

امیدوارم عذرخواهی این شاگرد خنگ رو هم بپذیرید . خیلی ممنونم از راهنمایی و صبر و تحملتون

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
مشکل در ساخت آنتن حرفه ای
سلام استاد
خیلی ممنونم ازتون که جواب دادین
بله خودشه این عکسی که گذاشتین همون بوستر آنتن حرفه ای هست که مدنظرمه ، اما لینکی که اینجا ازش گذاشتین یه پیج دیگه رو واسه من میاره . به هر حال اینا مهم نیس .
متاسفانه من نمیتونم نه لینک آدرسی بذارم نه عکس یا فایلی پیوست کنم ، لینک یا ایمیجی تو کامنت هام بخوام بذارم اجازه نمیده و ارور میده و میگه کاربری شما محدوده . فک کنم بخاطر اینه که تازه واردم و فعالیتی ندارم
معذرت میخوام که نمیتونم لینک بدم .
استاد تو اون پست مذکور سه تا عکس قرار دادین :
اولی عکس شماتیک مدار
دومی عکس PCB
و سومی عکس از مدار ساخته شده
درسته ؟
حالا سوال من اینجاست که تو نقشه اول اون قسمت جداگانه ( پایین سمت راست در مدار شماتیک ) که شامل P2 ، K4 ، K3 ،S1 ، خازن C19 ، مقاوت های R6 , R7 , R8 و دیودهای D2 , D3 هست چیه دقیقا ؟ ( مدار منبع تغذیه جداگانه هستش ؟؟؟)
و اینکه تو شکل دوم یعنی تو طرح PCB این بوستر که گذاشتین ، این قسمت وجود نداره و فک کنم بصورت جدا باید ساخته بشه درسته؟؟؟
مشکل من همین تیکه است و موندم توش
متاسفانه بلدم نیستم PCB این قسمت رو طراحی کنم چون اطلاع و تجربه ای تو این زمینه ندارم
خواهشم از شما اینه که اگه براتون ممکن هست PCB اون قسمت رو برام بذارید و گره از مشکلم باز کنین توروخدا
امیدوارم عذرخواهی این شاگرد خنگ رو هم بپذیرید . خیلی ممنونم از راهنمایی و صبر و تحملتون
با سلام :
- مشکلات عدم دسترسی .. مربوط میشه که برای استفاده از تمامی امکانات انجمن باید عضو VIP باشید .
این مدار کلا شامل سه تکه میباشد که تکه اول همون شماتیک که دارای سوکت ورودی K1 {ورودی انتن شلاقی یا پشت بام }البته میتونید این قسمت را در همون مدار اصلی نیز جایگزین کنید اما بهتر است دقیقا پای ورودی انتن قرار گیرد نام این مدار را سلکتیو مینامیم .
مدار دوم نیز همون مدار اصلی هست در این مدار که ورودی ان سوکت K1 یا سیم خود انتن میتواند باشد و خروجی ان همون سوکت K2 خواهد بود توسط یک کابل انتن مرغوب با فیش BNC که یک طرف ان در محل نصب مدار { معمولا پشت بام } به سوکت K2 وصل شده و به طرف محل استفاده { خانه یا ... } هدایت میشود .
قسمت سوم مدار همون هست که شما اشاره به مشکل نمودید ... توضیحات لازم میزارم

safa30t_bandar

کاربر
2007-11-10
16
52
با سلام :
- مشکلات عدم دسترسی .. مربوط میشه که برای استفاده از تمامی امکانات انجمن باید عضو VIP باشید .
این مدار کلا شامل سه تکه میباشد که تکه اول همون شماتیک که دارای سوکت ورودی K1 {ورودی انتن شلاقی یا پشت بام }البته میتونید این قسمت را در همون مدار اصلی نیز جایگزین کنید اما بهتر است دقیقا پای ورودی انتن قرار گیرد نام این مدار را سلکتیو مینامیم .
مدار دوم نیز همون مدار اصلی هست در این مدار که ورودی ان سوکت K1 یا سیم خود انتن میتواند باشد و خروجی ان همون سوکت K2 خواهد بود توسط یک کابل انتن مرغوب با فیش BNC که یک طرف ان در محل نصب مدار { معمولا پشت بام } به سوکت K2 وصل شده و به طرف محل استفاده { خانه یا ... } هدایت میشود .
قسمت سوم مدار همون هست که شما اشاره به مشکل نمودید ... توضیحات لازم میزارم

بالا