آی پی امداد
abtahi

تاپيك مدارات ساده الكترونيكي براي مبتديان

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز اصلا خودتون رو ناراحت نکنید !تمام مدارات دنیا فدای یه تار موهاتون!من متأسفانه اطلاعاتم نسبت به الکترونیک خیلی خیلی کمه! اما چه کنم که بسیار بسیار این دنیای پیچیده رو دوست دارم.
و ناگفته نمونه که تا حالا تو وب های مختلف و یا تو اطرافیان خودم کسی رو ندیدم که اطلاعاتش به اندازه شما باشه! شخصیتتون هم که خیلی دوست داشتنیه استاد عزیز.
بابت راهنمایی تون بسیار بسیار سپاسگزارم.
میدونم جاش نیست استاد: اما چطور میتونم طریقه خواندن خازنهای عدسی و سرامیکی رو یاد بگیرم، توی تاپیک آموزشی مطلبی دیدم اما یکم واسم گنگ بود!
با سلام :
متقابلا از ابراز محبت شما ممنونم - بنده با همین اظهار لطف شما دوستان هنوز زنده ام .اگر در پاسخ تندروی یا ... داشته باشم ببخشید .
- مراجعه کنید به بخش آموزش گام به گام >> معرفی نرم افزارها >> چند تا نرم افزار ساده و مصور در مورد خواندن خازنها و مقاومت ها اپلود شده است : http://www.irantk.ir/attachment.php?attachmentid=10384&d=1244630914 و همچنین :
نرم افزار کاملی برای خواندن خازنها [hide]
attachment.php
[/hide]

- امیدوارم که با این نرم افزارها مشکل تون به اسانی قابل حل خواهد بود - اگر نیاز راهنمایی بیشتری داشته باشید در خدمتون هستم .
- در ضمن ممکن هست اون ایسی قیری شما درایور ال ای دی هم باشه در چنین حالتی ال ای دی ها را نمی توان مستقیما با باتری و چنین سویچ هایی روشن کرد مراقب این مسله هم باشید .
موفق باشید .

reza1559

کاربر
2008-02-15
89
221
درود استاد عزیز
من یه مدار ساده میخواستم که سوئیچ نوری باشه! واسه این کار اومدم یه فتوسل رو باز کردم و با تعویض یه خازن سر راه LDR حساسیتش رو زیاد کردم اما بازم به خواستم نرسیدم(چون همیشه باید ال دی آر رو به نور مستقیم باشه).دوستان گفتن یه سنسور گیرنده فرستنده هست که خیلی حساسیتش بالاست. من میخوام مداری طراحی کنم که منبع تغذیه ش 220 ac هست و وقتی دست رو جلوی سنسورش قرار میدی خیلی سری سنسورش عمل کنه و مدار بسته بشه و بوبین رله عمل کنه.(در کل یه مداری مث این دست خشک کن های برقی که توی توالت ها نصب میکنن!)جونم بالا اومد""3122_(14)""
فقط خیلی ساده باشه و قطعاتش گیر بیاد
سپاس استاد گرامی
این تاپیک مدارات درخواستی از شما رو هم ندیدم هرچی سرچ کردم!

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
درود استاد عزیز
من یه مدار ساده میخواستم که سوئیچ نوری باشه! واسه این کار اومدم یه فتوسل رو باز کردم و با تعویض یه خازن سر راه LDR حساسیتش رو زیاد کردم اما بازم به خواستم نرسیدم(چون همیشه باید ال دی آر رو به نور مستقیم باشه).دوستان گفتن یه سنسور گیرنده فرستنده هست که خیلی حساسیتش بالاست. من میخوام مداری طراحی کنم که منبع تغذیه ش 220 ac هست و وقتی دست رو جلوی سنسورش قرار میدی خیلی سری سنسورش عمل کنه و مدار بسته بشه و بوبین رله عمل کنه.(در کل یه مداری مث این دست خشک کن های برقی که توی توالت ها نصب میکنن!)جونم بالا اومد""3122_(14)""
فقط خیلی ساده باشه و قطعاتش گیر بیاد
سپاس استاد گرامی
این تاپیک مدارات درخواستی از شما رو هم ندیدم هرچی سرچ کردم!
با سلام :
اینم لینک درخواست مدارFبیش از 53 صفحه :
http://www.irantk.ir/showthread.php?t=1280
نیازی به LDR نبود میتونید دو تا ترانزیستور کوچک ولتاژ بالا با قاب فلزی { مثل 2N2222 } که یکی را با احتیاط و با موکت بر - قسمت درپوش { ته گرد } را برداشته و به صورت دارلینگون بهم وصل و باحساسیت کافی رله ای را تحریک کنید با این حال این هم مدار درخواستی شما به جای لامپ میتونید کنتاکتور یا رله 220 ولتی AC و.... :
دانلود کنید : [hide] مشاهده فایل‌پیوست Switch Circuit.rar[/hide]
موفق باشید .

sardarshams

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2008-06-20
1,083
24,858
44
Azarbayjan-Miandoab
با سلام :
نیازی به LDR نبود میتونید دو تا ترانزیستور کوچک ولتاژ بالا با قاب فلزی { مثل 2N2222 } که یکی را با احتیاط و با موکت بر - قسمت درپوش { ته گرد } را برداشته و به صورت دارلینگون بهم وصل و باحساسیت کافی رله ای را تحریک کنید با این حال این هم مدار درخواستی شما به جای لامپ میتونید کنتاکتور یا رله 220 ولتی AC و.... :
دانلود کنید : hidden content may not be quoted
موفق باشید .

سلام
استاد خسته نباشید
از این مدار می تونیم برای شیر آب استفاده کنم یعنی موقعی که دستمون را جلوی شیر بردیم آب بیاد و موقعی که دستمون را کنار کشیدیم آب قطع بشه یعنی این مدار برق یک شیر برقی را قطع و وصل کنه با تشکر

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692

سلام
استاد خسته نباشید
از این مدار می تونیم برای شیر آب استفاده کنم یعنی موقعی که دستمون را جلوی شیر بردیم آب بیاد و موقعی که دستمون را کنار کشیدیم آب قطع بشه یعنی این مدار برق یک شیر برقی را قطع و وصل کنه با تشکر

سلام سردار :
به نظر میرسد با توجه به اینکه اگر بجاای لامپ - فوق شیر الکتریکی بزارید در این مدار تا مانعی بین نور و سنسور نباشد شیر الکتریکی جذب و با وجود مانع - شیر قطع خواهد شد این امر برعکس انچه میخواهید عمل میکند باید تغییراتی { تغییر ترانزیستورها از نوع مثبت به منفی یا....} در مدار بعمل اید تا شیر در حال عادی قطع و با مانع باز شود .
( در مورد امضای شما : اغاج نه قدر بارلانسا باشین تیکر اشاقی } جالب بود برام .
با تشکر .
موفق باشید .

sardarshams

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2008-06-20
1,083
24,858
44
Azarbayjan-Miandoab
سلام سردار :
به نظر میرسد با توجه به اینکه اگر بجاای لامپ - فوق شیر الکتریکی بزارید در این مدار تا مانعی بین نور و سنسور نباشد شیر الکتریکی جذب و با وجود مانع - شیر قطع خواهد شد این امر برعکس انچه میخواهید عمل میکند باید تغییراتی { تغییر ترانزیستورها از نوع مثبت به منفی یا....} در مدار بعمل اید تا شیر در حال عادی قطع و با مانع باز شود .
( در مورد امضای شما : اغاج نه قدر بارلانسا باشین تیکر اشاقی } جالب بود برام .
با تشکر .
موفق باشید .

سلام

استاد ببخشید مدار ساده آماده مونتاژ دارید که این کار را انجام بده و بتونم واسه تست برای خونه یک دونه درست کنم چون خیلی کنجکاوم تا این کار را انجام بدم تشکر لار

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692

سلام

استاد ببخشید مدار ساده آماده مونتاژ دارید که این کار را انجام بده و بتونم واسه تست برای خونه یک دونه درست کنم چون خیلی کنجکاوم تا این کار را انجام بدم تشکر لار
با سلام :
سردارجان چنین طرحی از دیدگاه مکانیکی دنگ فنگ بیشتری دارد بخصوص اگر بخواهید در دید چشم خونه و محل کار باشد که باید ابتکاری عمل کنید تا در چشم بیننده و از نظر بهداشتی نیز قابل قبول و تحسین شود برای چنین مکانهایی اماده انرا ابتیاع کنید به صرف و استانداردتر خواهد بود اما برای تست و یا مکانهایی که نیاز به شکیل و زیبایی نیست !! میتونید خروجی این مدار یا از طریق همون باتری و توسط یک سلونویید هم ولتاژ با تغذیه مدار { 12 و 24 و.... } وهمچنین توسط کنتاکت رله از شیر برقی یا سلونویید 220 ولتی استفاده کنید .
مدار در پروتیوس طراحی شده و بخشی از ان اماده شبیه سازی میباشد .
بجای ایسی بکار رفته در قسمت دوم میتوان از مدار ساده تریستور اپتوکوپلر نیز بهره برد .

دانلود : [hide] Water photoelectric switch.PNG[/hide]

پیوست‌ها

reza1559

کاربر
2008-02-15
89
221
با سلام :
دانلود کنید : hidden content may not be quoted
موفق باشید .
درود استاد عزیز
توی مدار پیشنهادی تون از ال دی آر استفاده شده من فکر میکنم این ال دی آر وقتی بسمت کف زمین باشه بازم درست عمل نمیکنه و حتما باید سر بالا و بسمت نور باشه تا خیلی سریع عمل کنه!؟درسته؟
یکی از دوستان میگفت بجای ال دی آر میشه از فرستنده -گیرنده مادون قرمز (مث CNY70) استفاده کرد که دیگه مشکلی مث LDR نداره!اگه درسته چطور باید این قطعه رو تو مدار بکار گرفت؟

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
درود استاد عزیز
توی مدار پیشنهادی تون از ال دی آر استفاده شده من فکر میکنم این ال دی آر وقتی بسمت کف زمین باشه بازم درست عمل نمیکنه و حتما باید سر بالا و بسمت نور باشه تا خیلی سریع عمل کنه!؟درسته؟
یکی از دوستان میگفت بجای ال دی آر میشه از فرستنده -گیرنده مادون قرمز (مث CNY70) استفاده کرد که دیگه مشکلی مث LDR نداره!اگه درسته چطور باید این قطعه رو تو مدار بکار گرفت؟
با سلام :
عزیزم یکی از بهترین مداری که دقیقا همه خواسته های شما را تامین میکنه تقدیم میکنم :
یک توضیح مختصری از عملکرد مدار :
الف بخش فرستنده : ایسی بکار رفته به شماره LM567 که یک PLL >> TON DETECTOR میباشد توسط مقاومت و خازنی که روی پایه 5 و 6 نصب شده فرکانسی در محدوده مادون قرمز {کیلوهرتز } تولید و بالاخره یک ال ای دی مادون قرمز را با این فرکانس تحریک میکنه ....
ب : گیرنده نیز که بخشی از همون ایسی را شامل میشود - فرکانس نوری پخش شده از ال ای دی فرستنده را دریافت کرده و با مدار ترکیبی داخلی { حلقه فاز بسته } فاز سیگنال دریافتی و فرکانس انرا با سیگنال تولیدی برای فرستنده مقایسه کرده در صورتیکه این سیگنالها { فرستنده و گیرنده } هم فرکانس و هم فاز باشند !!!! انگاه در خروجی ایسی فوق {پایه 8 } یک ولتاژی جهت راه اندازی یک رله کوچک یا هر وسیله دیگری که بتواند دستگاه یا قطعه مابعدی را تحریک کند فعال خواهد کرد با توجه به مطلب فوق این مدار دقیقا و فقط به سیگنال حاوی نور ارسالی خود پاسخ داده و هر نور و سیگنال غیر را حذف خواهد کرد در خروجی از اوپتوکوپلر یک پارچه ای که بتواند یک تریاک یا تریستور را راه اندازی کند - براتون در نظر گرفتم که ضمن اینکه حجم مدار را کمتر میکند در مصرف کمتر باتری نیز خیلی موثر می باشد .
در تغذیه مدار از 5 ولت الی 9 ولت میتوانید استفاده کنید ولی توصیه میکنم از 6 ولتی که یا توسط باتری و یا از طریق یک رگولاتور AN7806 به همراه اداپتور 9 ولتی کوچک { زیر 300 میلی امپری } بکار بندید در نهایت اگر مدار بدون دسترس افراد مورد استفاده قرار خواهد گرفت نیز میتوانید از روش تغذیه بدون ترانسی که در همین بخش مفصل بدان پرداخته شده نیز بهره بگیرید .
در صورتیکه نیاز داشتید تا ال ای دی فرستنده از ال ای دی گیرنده { هر دو مادون قرمز } فاصله داشته باشد از سیم شیلدار مصرف کنید .
کاربرد های زیادی میتوان به مدار فوق تعریف کرد که بستگی به نیاز کاربر دارد بخصوص برای اتوماتیک کردن شیر برقی دستشویی و کنترل ورود خروج و ......
دانلود کنید : [hide] مشاهده فایل‌پیوست infrared.rar[/hide]
موفق باشید .

پیوست‌ها

reza1559

کاربر
2008-02-15
89
221
درود استاد عزیز.
یه دریل مگنت توی کار داریم که قسمت مگنت اون عمل نمیکنه(مگنتش باعث میشه که دریل به صفحه فلزی قطعه کارزیر خودش بچسبه و روی کار فیکس بشه)
بازش کردم دیدم قسمت مگنت یه ترانس داره که ورودیش 220 متناوب و خروجی ترانس 63 ولت متناوبه سلف قسمت مگنت هم اهم چک کردم یه مقاومتی از خودش نشون میده که نشون دهنده سالم بودن سلفه! مابین سلف و خروجی ترانس یه دیود پل داره به مشخصه MB3510 که با تست این دیود پل متوجه شدم که اشکال از دیود پله! حال چندتا سوال از استاد عزیز:
1- روش دقیق تست دیود پل
2- نحوه خواندن مشخصات دیود پل (مثلا ام بی نشان دهنده چیه و اعداد نشان دهنده چی؟)
3- آیا میشه با چهار دیود یکسوساز 1n4007 و جایگزینی با این دیود پل مگنت رو بکار انداخت؟در غیر اینصورت با چه دیود میشه این کار رو کرد؟
4- چرا از دیود پل استفاده شده تو این وسط؟اگه ولتاژ 63 متناوب (خروجی ترانس)رو به سلف القا میکرد چه اتفاقی میفتاد؟(با این توضیح که میدونم کار دیود پل چیه اما لزوم دیود در اینجا؟)
5- در پایان راهنمایی برای راه اندازی مجدد مگنت
تاپیک مدارات درخواستی از شما مسدود شده!

با سپاس از استاد عزیز و دوست داشتنی

بالا