کسی نیست جواب ما رو بده ؟
با تشکر
سلام
این ای سی امپلی فایر یا تقویت صداست ای سی رادیو نیست . میشه تو قسمت تقویت صوت رادیو قرار داد.
کسی نیست جواب ما رو بده ؟
با تشکر
بخشهایی از متن سوالات جهت طولانی نشدن صفحه حذف گردید.سلام استاد
خسته نباشید
یه سوال داشتم
میخوام مداری که تو لینک زیر هستش رو بسازم
////////////////////////////؟
2///////////////////////
4////////////////////////////////
خیلی ممنون
بخشهایی از متن سوالات جهت طولانی نشدن صفحه حذف گردید.
با سلام :
طرح فوق انچنان تعریفی نداره و قدیمی و پیش پا افتاده میباشد در همین انجمن مدارات تکمیل و مفیدی براتون اپلود کرده ام
{ بخش ارشیو مدارات الکترونیک >> مدارات ساده برای مبتدیان...}.. به هر حال :
- برداشت شما از این طرح درست نبوده بدین شرح که یونیت 1 و یونیت 2 که هر دو مشابه هم هستند جمعا کل مدار یک ارتباط دو طرفه را شکل میدهند لذا لازم هست در هر طرف یک مدار کامل شامل یونیت 1 و طرف مقابل یونیت 2 را مونتاژ کنید در کل برای ارتباط یونیت 1 + یونیت 2 هم طرف مقصد هم مبدا .
ارتباط بین دو دستگاه توسط سه رشته سیم شامل 1= صدای رفت 2 = صدای برگشت 3 = خط مشترک بلندگوها { همون منفی کل مدار GND } .
در مقوله تلفن و اینترکام معمولی دو روش استاندارد تعریف شده :
الف : ارتباط بین مبدا و مقصد به صورت یکطرفه { یعنی تا اولی صحبت میکنه باید دومی گوش بده و برعکس } به این روش دراصطلاح گویند { پلکسی} در این روش روی مدار هر طرف یک کلید تعبیه شده که هنگام صحبت فشرده میشه و طرف مقابل بگوش هست و با رها کردن کلید برعکس قبلی و اولی فقط بگوش میشه .
ب : هر دو طرف همزمان میتونند هم صحبت کنند و همزمان صحبت مقابل را بشنوند { دو پلکس } که نیازی به کلید حالت نیز نمی باشد .
مدار فوق را میتوان به هر دو روش مونتاژکرد که طبق برداشت شما { پلکسی } با تعبیه - یک کلید تغییر حالت - میتوان طبق خواست شما از مدار بهره برد در این صورت کافیست که یکی از یونیت ها { فرقی ندارد یونیت 1 یا یونیت 2 } در مبدا و یکی از یونیت ها را در مقصد نصب کنید این روش مشکلاتی که اشاره کردین را بدنبال خواهد داشت .
اما استاندارد طرح برای حالت دوم ترجیحا { دوپلکس } میباشد که هر طرف باتری مخصوص خود دارد و با خاموش بودن S1 مقصد - در صدا کردن و صحبت طرف مبدا به مقصد مشکلی نخواهد بود و طبعا در صورت تمایل طرف مقصد میتواند S1 خود را روشن کرده و با مبدا صحبت کند و یا با خاموشی ام فقط بگوش باشد .
در حالت دو پلکس نیازی { بستگی به کاربرد } نیست که دایم S1 یا S2 روشن باشد زیرا کافیست به هنگام لزوم یکی از طرفین و با روشن کردن S1 خود طرف مقابل را صدا کرده و ارتباط بین خود را بر قرار کنند .
امیدوارم توضیحات براتون مفید واقع شود .
با سلام :سلام استاد
خیلی ممنون از راهنماییتون
بخش اول :
استاد یعنی شما میگین برای هرطرف ، یعنی هم مقصد و هم مبدا ، کل این مدارو کامل بسازم؟ ( یعنی برای هر طرف Unit v1 + Unit 2 ) ؟؟؟؟؟
اشتباه نمیکنین ؟! آخه به گفته ی شما اگه هر طرف این مدارو کامل بسازم ، در هر طرف 2 میکروفون + 2 اسپیکر وجود خواهد داشت ؟؟؟ ( یعنی کلا 4 میکروفون + 4 اسپیکر ) خب چه لزومی به وجود اینهمه میکروفون و اسپیکر هست ؟ میشه توضیح بدید ؟
بخش دوم :
استاد با راهنمایی ارزشمند شما ، گمون کنم مدار دلخواهمو پیدا کردم
فکر کنم این مدار زیر ، اون محدودیت ها و مشکلات مورد بحث رو نداشته باشه و هر لحظه که هر دو طرف بخوان با وصل کلید s1 دستگاهشون میتونن صحبت کنن بدون اینکه منتظر روشن کردن کلید از طرف دوم باشن درسته ؟ ( اگه درست میگم لطفا تایید بفرمایید )
اینم لینک مدار مذکور :
Full-duplex Intercom - RED - Page78
آقای رجبی عزیز خیلی خیلی ممنونم ازتون . خدا خیرتون بده .
با سلام :
متاسفانه دیشب خواستم شماتیک اصلاح شده را براتون بزارم که یک دفعه نت قطع شد و ..... پست قبلی را ویرایش و اصلاح کردم .
- این مدار هم مشکلی داره که خاصیت { سای تون } : حالتی هست که همزمان صحبت خود تون نیز با صدای مقصد در بلندگو میکس شده و مزاحمت حالت { راشینگ } به مفهوم صوت کشیدن را خواهد داشت .
از شماتیک پست قبلی که گذاشتم استفاده کنید
- ارتباط فقط با سه رشته سیم .
- هر طرف باتری مخصوص و s1 برای خود را دارد .
- هر زمان طرف های مبدا و مقصد برای ارسال پیام قادر خواهند بود .
- اگر نمیخواهید به صورت دایم بگوش باشید !! هر دو طرف میتوانند کلید s1 خود را -جهت صرفه جویی باتری- خاموش کرده و زمانیکه نیاز داشت با روشن کردن و صدا کردن مخاطب ارتباط برقرار کند .
میتوان با تغییراتی زنگ نیز اضافه کرد با یک شستی و چند خازن و مقاومت ...
متقابلا متشکرم
با عرض پوزش از نقصی که دیشب در ارسال برام پیش اومد .
موفق باشید .
با سلام :استاد متوجه نشدم ، این مدار زیر خوب نیس ؟ منظورتون مدار زیر هستش که مشکل { سای تون } داره ؟
با سلام :
بله مربوط به همین مدار بود با این توضیح :
اگر از sw1 بخواهید استفاده کنید که هنگام بگوش باید وصل کنید تا mic قطع گردد و موقع صحبت باید در حالت قطع باشه تا mic در مدار قرار گیرد لذا از روش پلکسی استفاده میکنید و چنانکه از sw1 منصرف شوید { در هر حالت ازاد {قطع } باشد میشه گفت که دوپلکس ... اما چون کنترل تداخلی ندارد لذا - سای تون - ان موجب اذیت در شنوایی و کم شدن صدا و در صورت افزایش صدا از ولوم حالت - راشینگ - ایجاد خواهد شد.
موفق باشید .
با سلام :سلام استاد
خسته نباشید
سه تا سوال داشتم ازتون :
1- برای ساختن مدار زیر مقاوت ها با چه توانی باشن ؟ ( مقاومت های یک چهارم وات یا همون 0.25 وات رو انتخاب کنم ؟)
2- VR3 رو نوشته 330 اهم ، راستش پتانسیومتر 330 اهمی گیر نیووردم ! ( میتونم بجاش پتانسیومتر 500 اهم استفاده کنم ؟)
3- تو مدار مقدار خازن C3 رو نوشته 0.33 میکروفاراد (!!!) راستش من که تا حالا خازن 0.33 میکرو فارادی ندیدم !!! همچین مقداری هست تو بازار ؟؟!!! توجه : یا اینکه منظورش معادل همون مقدار یعنی خازن 33 نانوفاراد هستش ؟ = 330 نانو { ادیت شد }
مرسی