آی پی امداد
abtahi

تاپيك مدارات ساده الكترونيكي براي مبتديان

reza18b

کاربر
2009-06-18
3
8
با سلام خدمت دوستان گرامی
من خیلی گشتم توی این سایت و سایت های دیگه اما هر کدوم یه مشکلی داشت ،اکثرا قطعاتشون گیر نمیاد،بعضی ها هم میکرو نیاز دارند که من هیچ سررشته ازش ندارم و روگرامرش هم گرونه،ضمنا ماژول های آماده هم نمیتونم بگیرم ، با این اوصاف اگه نقشه ای از مداری دارید که کمکم کنه لطفا بگید، ممنون از لطفتون و ببخشید از سوالای زیاد.
ممنون از سایت خوبتون

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام خدمت دوستان گرامی
من خیلی گشتم توی این سایت و سایت های دیگه اما هر کدوم یه مشکلی داشت ،اکثرا قطعاتشون گیر نمیاد،بعضی ها هم میکرو نیاز دارند که من هیچ سررشته ازش ندارم و روگرامرش هم گرونه،ضمنا ماژول های آماده هم نمیتونم بگیرم ، با این اوصاف اگه نقشه ای از مداری دارید که کمکم کنه لطفا بگید، ممنون از لطفتون و ببخشید از سوالای زیاد.
ممنون از سایت خوبتون
با سلام :
در مطالعه پروژه ها در یک نگاه منصرف نشوید هر کدوم براتون کارساز بود ؟؟؟ اما مشکلی داشته !! همونجا مطرح کنید تا بطریقی راهنمایی شوید .
در تاپیک ریموت کنترل ها مدارات متعددی با ایسی PT227X اپلود شده است { احتمالا پروژه ها بنام دزدگیر هم باشند } که نیازی به میکرو هم ندارند و همه قطعات بکار رفته در بازار ایران بفور یافت میشوند تاپیک فوق را مطالعه کنید حتما مشکل تون حل میشه چنانکه اونجا هم مشکلی داشتین در همون تاپیک مربوطه مطرح کنید کمک تون میکنم .
موفق باشید .

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با عرض سلام
من شماتیک پاورهای آیفون تصویری کوماکس را میخواهم اگه واسم بذارین خیلی ممنون میشم
با سلام :
ماشاالله به شما کاربر که vip هم هستین !!!!!
چرا عنوان تاپیک را مراعات نمیکنید ؟؟!!!! یه نگاه به عنوان این تاپیک بیاندازید !!!!
دیگه در صورت تکرار برای استفاده از انجمن موقوف خواهید شد . درخواست تون حذف میشه .
موفق باشید .

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام :
خیلی پیش میاد که به یک زینر با ولتاژ دقیق مشخصی نیاز دارید اما در دسترس نیست یا فرضا با ولتاژ مشخص و دقیق به یک دیود زینر نیاز دارید که در استاندارد تجارتی موجود نیست مدار ساده زیر مشکل گشای شما خواهد بود .
توان این مدار در محدوده نیم وات و ولتاژ ان از 2.4 الی 33 ولت { قابل تنظیم هست } میباشد که با توجه به ترانزیستورهای TUN / TUP بکار رفته ... میتونید با محاسبه و تغییر مقدار مقاومت ها از ترانزیستورهای توان بیشتری استفاده و توان مدار را بالا ببرید .
دانلود کنید :
[hide] [/hide]
[hide][/hide]
[hide][/hide]
[hide][/hide]
[hide] زینر متغیر.PNG[/hide]
موفق باشید .

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
پاسخ :کلید قطع وصل ساده ای on/off با یک سویچ

با سلام :
معمولا کلید های قطع وصل مکانیکی تجارتی { بخصوص انواع مینیاتوری } از کیفیت و استحکام چندانی بر خوردار نیستند و
شاید براتون پیش اومده که بخواهید از شر یک کلید مکانیکی برای خاموش و روشن کردن یک مدار یا دستگاهی خلاص شوید .
مدارساده زیر راه حل مناسبی براتون پیشنهاد میشود .
مدار نیازی به منبع تغذیه جداگانه و همچنین محدودیتی برای ولتاژ های بین 3 الی 18 ولت ندارد و از تغذیه همون مدار مورد مصرفی استفاده میکند .
در حالت خاموشی مصرفی حدود 10 میکرو امپر .... لذا برای دستگاه های کار با باتری داخلی بسیار مناسب می باشد .
توصیه میکنم حدالامکان از قطعات نوع SMD استفاده کنید .
برای ابزار یا دستگاه های جریان بالا میتونید بجای دارلینگتون از رله با ولتاژ مناسب نیز بهره ببرید .
دانلود ...
[hide]on-off-switch.jpg[/hide]
موفق باشید .

reza1559

کاربر
2008-02-15
89
221
استاد عزیز جناب رجبی
با درود
من یه مدار ساده میخوام با چند ترانزیستور که با شستی، که با یک بار فشردن شستی مدارم یک بشه و با یک بار فشردن مجدد مدارم صفر بشه خروجیش.
منبع تغذیه 4.5 ولت دی سی
توضیح: چراغ قوه هایی که به پیشونی بسته میشن آی سیش خراب شده حالا میخوام با چند ترانزیستور و یه شستی که تو خودش داره یه بار ال ای دی ها روشن و بصورت ثابت بمونن و با یه بار شستی دوباره خاموش!
با سپاس

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز جناب رجبی
با درود
من یه مدار ساده میخوام با چند ترانزیستور که با شستی، که با یک بار فشردن شستی مدارم یک بشه و با یک بار فشردن مجدد مدارم صفر بشه خروجیش.
منبع تغذیه 4.5 ولت دی سی
توضیح: چراغ قوه هایی که به پیشونی بسته میشن آی سیش خراب شده حالا میخوام با چند ترانزیستور و یه شستی که تو خودش داره یه بار ال ای دی ها روشن و بصورت ثابت بمونن و با یه بار شستی دوباره خاموش!
با سپاس
با سلام :
مداری که میخواهید نامش هست { فلیپ فلاپ } که با ایسی های دیجیتالی متعددی مثل { 4013 و 4017 و 7474 و... } در همین بخش با مدارها ش موجود میباشند { همین مدار پست 275 کلید قطع وصل ساده ای on/off با یک سویچ متن را نخونده اید ؟؟ توضیح کاملی هم در متن گذاشتم که دقیقا درخواست شماست با ایسی 4013.}
به هر حال یکی را انتخاب و مونتاژ کنید چنانکه با مشکلی در مونتاژ مواجه شدین پیام بزارید در خدمتم .

موفق باشید .

reza1559

کاربر
2008-02-15
89
221
با سلام :
مداری که میخواهید نامش هست { فلیپ فلاپ } که با ایسی های دیجیتالی متعددی مثل { 4013 و 4017 و 7474 و... } در همین بخش با مدارها ش موجود میباشند { همین مدار پست 275 کلید قطع وصل ساده ای on/off با یک سویچ متن را نخونده اید ؟؟ توضیح کاملی هم در متن گذاشتم که دقیقا درخواست شماست با ایسی 4013.}
به هر حال یکی را انتخاب و مونتاژ کنید چنانکه با مشکلی در مونتاژ مواجه شدین پیام بزارید در خدمتم .

موفق باشید .

استاد عزیز بسیار بسیار سپاسگزارم از پاسختون، اما توی چراغ قوه فضای همچین مداری رو نداره! و تنها قطعه ی خراب تو این مدار یه آی سی هست که هم خیلی ریزه و یه موادی روش ریخته شده مث ساعت های مچی دیجیتال که توش یه آی سی پوشش دار ریز دارند! حالا نمیدونم درست مطلب رو عنوان کردم یا نه!نزدیک به 10 تا از این چراغ قوه ها داریم تو محل کار که تنها مشکلشون همین آی سی هست.یکی از دوستان گفتند با دو سه تا ترانزیستور میشه سوئیچ ساخت؟ همچین چیزی امکان داره استاد عزیز؟
سپاس

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز جناب رجبی
با درود
منبع تغذیه 4.5 ولت دی سی
با سپاس
با سلام :
عزیزم یا اطلاعات کافی از قطعات ندارید و یا متن را مطالعه کافی نکردین !!! اشاره کرده ام که
{توصیه میکنم حدالامکان از قطعات نوع SMD استفاده کنید } نوع smd قطعات مدار فوق اندازه ای به مراتب کوچکتر هم نباشه بزرگتر از همون چیپ که روی مدارتان هست نیست - اندازه میلی متری ابعاد ای سی فوق را نگاه کنید :
4013smd.jpg

نیازی هم نیست که حتما از ایسی اشاره شده استفاده کنید --- با اپ امپ lm358 که به اندازه نصف این ایسی هست میتونه براتون کار ساز باشه اما نسبت به ولتاژ پایین ممکن هست با مشکل مواجه بشین .
همین مدار دقیقا پاسخ مناسب برای درخواست شماست .
موفق باشید .

reza1559

کاربر
2008-02-15
89
221
با سلام :
عزیزم یا اطلاعات کافی از قطعات ندارید و یا متن را مطالعه کافی نکردین !!! اشاره کرده ام که
{توصیه میکنم حدالامکان از قطعات نوع SMD استفاده کنید } نوع smd قطعات مدار فوق اندازه ای به مراتب کوچکتر هم نباشه بزرگتر از همون چیپ که روی مدارتان هست نیست - اندازه میلی متری ابعاد ای سی فوق را نگاه کنید :
مشاهده فایل‌پیوست 81837

نیازی هم نیست که حتما از ایسی اشاره شده استفاده کنید --- با اپ امپ lm358 که به اندازه نصف این ایسی هست میتونه براتون کار ساز باشه اما نسبت به ولتاژ پایین ممکن هست با مشکل مواجه بشین .
همین مدار دقیقا پاسخ مناسب برای درخواست شماست .
موفق باشید .

استاد عزیز اصلا خودتون رو ناراحت نکنید !تمام مدارات دنیا فدای یه تار موهاتون!من متأسفانه اطلاعاتم نسبت به الکترونیک خیلی خیلی کمه! اما چه کنم که بسیار بسیار این دنیای پیچیده رو دوست دارم.
و ناگفته نمونه که تا حالا تو وب های مختلف و یا تو اطرافیان خودم کسی رو ندیدم که اطلاعاتش به اندازه شما باشه! شخصیتتون هم که خیلی دوست داشتنیه استاد عزیز.
بابت راهنمایی تون بسیار بسیار سپاسگزارم.
میدونم جاش نیست استاد: اما چطور میتونم طریقه خواندن خازنهای عدسی و سرامیکی رو یاد بگیرم، توی تاپیک آموزشی مطلبی دیدم اما یکم واسم گنگ بود!

بالا