- 2012-03-18
- 10,107
- 80,116
پاسخ : ساده ترین و دقیق ترین تغذیه طراحی غزال با تحلیل و عیب یابی
درود
با توجه به گزارش اخیر ، حدس من دقیقا درست بوده
فرمودید ترانس دارای ولتاژهای 8 و 20 و 36 ولت است .
لذا اگر از ۲۰ ولت استفاده میکردید ولتاژ خازن بزرگ بدون بار ۲۸ ولت است که با توجه به جریان ناچیز تغذیه در بی باری ۲۴ ولت در خروجی تغذیه دریافت کردید که درسته ولی دراینصورت قادر به دریافت ۳۰ ولت نبودید .
و لذا ازآنجاکه در آزمایش قبلی بیش از ۳۰ ولت در خروجی داشتید که به بار متصل کردید لذا از ولتاژ ۳۶ ولتی ترانس استفاده کردید که ولتاژ بی باری خازن بزرگ بیش از ۵۰ ولت خواهد بود که بابای تغذیه و آی سی را درمیاره و با احتمال زیاد صدمه دیده .
اما زمانیکه از ولتاژ ۲۰ ولت ترانس استفاده کردید و ولتاژ خازن بزرگ در بی باری ۲۶ ولت و ماکزیمم ولتاژ خروجی در بی باری ۲۴ ولت بوده فرمودید چرا با اتصال بار به خروجی ۳ ولت یا بیشتر افت میکنه ؟.
۱- برای اینکه خودت پاسخ را با چشم ببینی ، همان موقع که ولتاژ خروجی ۲۴ ولتی ، افت میکنه در آن لحظه هم ولتاژ خازن بزرگ و هم ولتاژ خروجی را تست و گزارش کن تا ببینی پاسخ این پدیده بسیار ساده است و اتفاقا اگر غیر از این بود مایه تعجب بود و هیچ ارتباطی به قابلیت و توانایی تغذیه و ترانس نداره و همگی صحیح و سلامت هستند و قویترین تغذیه های دنیا با این شرایط ، همینگونه عمل میکنند .
درواقع دو تغذیه را در شرایط متفاوتی تست میکنی که میبینی یک تغذیه افتی ندارد و دیگری افت ولتاژ داره.
۲- برای اینکه با چشم خودت ببینی که شرایط دو تغذیه یکسان نیست در همون لحظه که ولتاژ ۲۴ ولت را در هر تغذیه به المنت متصل میکنی ولتاژ خازن بزرگ هر کدام را اعلام کن و ببین که در شرایط متفاوت تست میکنی .
هرچند راهکار افزایش ولتاژ تغذیه را تشریح کرده ام اما اصرار داری بدون توجه به تمهیدات لازم ، تغذیه را در ولتاژ غیرمجاز تست کنی ، اما فعلا به دو سوال فوق پاسخ بده تا سپس راهکار افزایش ولتاژ را مجددا اعلام کنم تا ولتاژ مورد نیاز در محدوده مجاز واقع بشه و با مشکل افت ولتاژ در ۲۴ ولت مواجه نشی.
البته اگه مجددا در ولتاژهای غیرمجاز بالاتر چنین مشکلی گزارش نکنید
یعنی پس از رفع مشکل ۲۴ ولت که وارد محدوده مجاز کردیم و افتی نداشتید ، بفرمایید چرا حالا مثلا در ۳۵ ولت افت ولتاژ داریم که دراینصورت ناگزیر هستیم ۳۵ ولت را هم وارد محدوده مجاز کنیم و الی آخر .
اما بدلایلی که مکررا عرض کردم اینکار موجب کاهش طول عمر و افزایش حرارت تغذیه میشه مگر از رله و قطعات بیشتری استفاده کنیم که توجیه منطقی نداره و بی جهت موجب افزایش قیمت خواهیم شد زیرا بسیار بسیار بندرت نیاز خواهیم شد و لذا کار بیهوده ای است.
ضمنا در سایت مورد اشاره شما نقشه ای ندیدم اما تصاویر ان حاکی از تعداد قطعاتی است که چند برابر این تغذیه است ولی با این وجود و باوجودیکه از آن استفاده چندانی نکردید ، ملاحظه فرمودید صدمه دیده و بدلایل مشخص و معلومی که در پست های نخستین به تفصیل برشمردم ، قابل پیش بینی است که زود به زود صدمه ببینه .
سپاس
درود بر استاد غزال عزیز
استاد بنده با توجه به تاکید حضرتعالی امروز مجدد به کارگاه رفتم و وقت و دقت زیادی رو بکار گرفتم تا بتونم مسئله رو بهتر متوجه بشم و اینجا هم بهتر عنوان کنم.
اول از هر چیز در پست صفحه پیشین که ابتدائا تفاوت میان دو منبع را عنوان کردم، بنظرم منظورم رو خوب بیان نکردم. من با توجه به پیچیدگی مدار منبع 30 ولت 5 آمپر انتظار این رو ندارم که هر دو منبع شبیه به هم باید کار کنند. چون همونطور که دوست عزیز جناب حبیب هم عنوان کردند مسلما این تغذیه از قطعات بسیار بیشتری بهره برده و باید اون هم زیر فشار تست بشه. من جهت آشنایی شما با تغذیه فوق نظرتون رو به این سایت که معرفی کاملی از تغذیه مد نظرم هست جلب میکنمhttps://mintelectronics.wordpress.c...5s-variable-power-supply-review-and-teardown/
و اما نتایج بررسی بار دوم
با عنایت به فرمایش حضرتعالی و راهنماییتون باید عرض کنم که ترانس منبع فوق دارای سه خروجی اصلی هست که در بخش ورودی مدار وارد میشه. 8 ولت. 20 ولت. و 36 ولت. ولتاژ سر خازن بزرگ این منبع 40 ولت هست همونطور که اشاره فرمودید. بنده همون بار اول فقط از سیم مشکلی یعنی صفر و سیم آبی یعنی 20 ولت این ترانس استفاده کردم. و به خیالم ولتاژ راه انداز اصلی مدار فوق همین 20 ولت باشه که به اشتباه این برداشت رو داشتم که بعد از تذکر شما دیدم که اون ولتاژ 36 هم به مدار اِعمال میشه.
برگردیم به مدار شما. بنده ولتاژ 20 ولت اون ترانس که باید عرض کنم ترانس بسیار قوی و با کیفیتی هم هست و در ولتاژ 20 ولت حدود 5 تا 6 آمپر جریاندهی داره. خلاصه ولتاژ 20 ولت رو به مدار شما متصل کردم. سر خازن بزرگ 26 ولت برقرار هست. خروجی مدار 24.5 ولت می باشد. هنگام اتصال سیم المنت به مدار ولتاژ خروجی 21.5 ولت شده و سه ولت کاهش دارد.
نکته ابهام در ذهن بنده ی حقیر اینه
آیا این سیم المنت با حدود 25 اهم آیا بار سنگینی تلقی میشه برای منبع؟ آیا این ترانس قوی و با قدرت نمیتونه جریان مورد نیاز این المنت رو در خروجی تامین کنه؟
در وهله اول باید توجیه بشم که آیا این بار با توجه به ظرفیت اهمی اش با این ترانس در تغذیه شما قابل ساپورت می باشد یا خیر؟ اگر خیر که انتظار بنده بیجاست و بحثی توش نیست. اگر نه جواب مثبت هست و با توجه به وجود اون ترانس که توان مورد نیاز رو داره تامین میکنه کجای مدار من ایراد داره که این افت ولتاژ 3 یا 4 ولتی حادث میشه؟
_______
فارغ از تمام این موضوعات شما محبت کنید یک متر و شاقول برای ما قرار بدید که:
با وجود یک ترانس 20 ولتی با توان 120 وات واقعی در ورودی تغذیه ی شما، انتظار میره در خروجی مدار چه میزان بار در خروجی 24 ولتی منبع متصل بشه و کاهش ولتاژی رو شاهد نباشیم؟
و در آخر میدونم تمام این موارد برگشتش به علم آماتورگونه ی ما داره به خاظر عدم آشنایی با اصول و قواعد کلی در ذهنمون دچار ابهام میشیم و نمیتونیم اونجور که باید مسائل را در کنار هم بچینیم و تحلیل کنیم.
سپاس از رهنمودهای استاد غزال عزیز :icon26:
درود
با توجه به گزارش اخیر ، حدس من دقیقا درست بوده
فرمودید ترانس دارای ولتاژهای 8 و 20 و 36 ولت است .
لذا اگر از ۲۰ ولت استفاده میکردید ولتاژ خازن بزرگ بدون بار ۲۸ ولت است که با توجه به جریان ناچیز تغذیه در بی باری ۲۴ ولت در خروجی تغذیه دریافت کردید که درسته ولی دراینصورت قادر به دریافت ۳۰ ولت نبودید .
و لذا ازآنجاکه در آزمایش قبلی بیش از ۳۰ ولت در خروجی داشتید که به بار متصل کردید لذا از ولتاژ ۳۶ ولتی ترانس استفاده کردید که ولتاژ بی باری خازن بزرگ بیش از ۵۰ ولت خواهد بود که بابای تغذیه و آی سی را درمیاره و با احتمال زیاد صدمه دیده .
اما زمانیکه از ولتاژ ۲۰ ولت ترانس استفاده کردید و ولتاژ خازن بزرگ در بی باری ۲۶ ولت و ماکزیمم ولتاژ خروجی در بی باری ۲۴ ولت بوده فرمودید چرا با اتصال بار به خروجی ۳ ولت یا بیشتر افت میکنه ؟.
۱- برای اینکه خودت پاسخ را با چشم ببینی ، همان موقع که ولتاژ خروجی ۲۴ ولتی ، افت میکنه در آن لحظه هم ولتاژ خازن بزرگ و هم ولتاژ خروجی را تست و گزارش کن تا ببینی پاسخ این پدیده بسیار ساده است و اتفاقا اگر غیر از این بود مایه تعجب بود و هیچ ارتباطی به قابلیت و توانایی تغذیه و ترانس نداره و همگی صحیح و سلامت هستند و قویترین تغذیه های دنیا با این شرایط ، همینگونه عمل میکنند .
درواقع دو تغذیه را در شرایط متفاوتی تست میکنی که میبینی یک تغذیه افتی ندارد و دیگری افت ولتاژ داره.
۲- برای اینکه با چشم خودت ببینی که شرایط دو تغذیه یکسان نیست در همون لحظه که ولتاژ ۲۴ ولت را در هر تغذیه به المنت متصل میکنی ولتاژ خازن بزرگ هر کدام را اعلام کن و ببین که در شرایط متفاوت تست میکنی .
هرچند راهکار افزایش ولتاژ تغذیه را تشریح کرده ام اما اصرار داری بدون توجه به تمهیدات لازم ، تغذیه را در ولتاژ غیرمجاز تست کنی ، اما فعلا به دو سوال فوق پاسخ بده تا سپس راهکار افزایش ولتاژ را مجددا اعلام کنم تا ولتاژ مورد نیاز در محدوده مجاز واقع بشه و با مشکل افت ولتاژ در ۲۴ ولت مواجه نشی.
البته اگه مجددا در ولتاژهای غیرمجاز بالاتر چنین مشکلی گزارش نکنید
یعنی پس از رفع مشکل ۲۴ ولت که وارد محدوده مجاز کردیم و افتی نداشتید ، بفرمایید چرا حالا مثلا در ۳۵ ولت افت ولتاژ داریم که دراینصورت ناگزیر هستیم ۳۵ ولت را هم وارد محدوده مجاز کنیم و الی آخر .
اما بدلایلی که مکررا عرض کردم اینکار موجب کاهش طول عمر و افزایش حرارت تغذیه میشه مگر از رله و قطعات بیشتری استفاده کنیم که توجیه منطقی نداره و بی جهت موجب افزایش قیمت خواهیم شد زیرا بسیار بسیار بندرت نیاز خواهیم شد و لذا کار بیهوده ای است.
ضمنا در سایت مورد اشاره شما نقشه ای ندیدم اما تصاویر ان حاکی از تعداد قطعاتی است که چند برابر این تغذیه است ولی با این وجود و باوجودیکه از آن استفاده چندانی نکردید ، ملاحظه فرمودید صدمه دیده و بدلایل مشخص و معلومی که در پست های نخستین به تفصیل برشمردم ، قابل پیش بینی است که زود به زود صدمه ببینه .
سپاس
آخرین ویرایش: