آی پی امداد
abtahi

کاهش دلخواه ولتاژ ترانس بدون باز کردن هسته

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
درود بر شرافت ومهارتت استاد

مشکل از دیود بزرگ بود " بعد خواندن توضیحات شریف به سراغ چک کردن قطعات رفتم.
ابتدا خازن بیرونی رو چک کردم که درست بود ، بعد دیود بزرگ "با کمال تاسف یکی از پایه ها شورت شده بود(
یکی از پایه های مثبت دیود سه پایه بزرگ) پایه شورت شده رو قیچی کردم وپاییه مثبت سالم رو به منفی خازن بیرونی متصل کردم .

مدارو روشن کردم ولتاژها درست شد الان 24 + و 24- رو دارم :dosti:

ولی موضوع دل زدن همچنان باقیه" هم 24+ وهم در 24- !! !!! .......... با روشن کردن لامپ هم حل نمیشه

و دیگه اینکه
هیت سینگ و ترانزیستور قسمت ورودی 220 که بعد 2 یا 3 دقیقه داغه داغ میشد الان حدود 10 دقیقه بعد به اون شدت گرما میرسه ... و اون یکی هیت سینگ و ترانزیستور همچنان سرده سرد

سلام

اگه زودتر گزارش مبسوطی میدادی اینقدر طولانی نمیشد

دیود بزرگ را عوض کن و هر دو دیود را مشابه نصب کن

علت دل زدن ولتاژ = یکی از سیم های 6 دور یا 7 دور را نیم دور اشتباه پیچیدی

برای رفع دل زدن ولتاژ
ابتدا مانند سابق ابتدا و انتهای سیم پیچ ها را جابجا کن تا دل زدن با وجود لامپ رفع بشه و سپس

روی پیچ A , B مقاومت های مختلف متصل و تست کن تا دل زدن رفع بشه و از 2 کیلو شروع و بتدریج کم کن ببین با چه مقاومتی دل نمیزنه تا بگم چکار کنی

البته مقاومت کوچکتر از 1 کیلو باید وات بالا باشه ولی برای تست لحظه ای اکه وات پایین باشه اشکال نداره فقط کمی داغ میشه که ایرادی نداره

میخوام ببینم با چه مقاومتی دل زدن درست میشه تا راه حل اساسی مشخص بشه

اگه نتونستی با لامپ دل زدن را رفع کنی دیگه کاری نکن و تست مقاومت ها را انجام نده و فقط اطلاع بده

ضمنا میزان تغییر ولتاژ چند ولته ؟
یعنی از چند ولت تا چند ولت تغییر میکنه

سپاس

آخرین ویرایش:

habbib

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2014-08-02
1,718
10,418
گنبد کاووس
سلام

اگه زودتر گزارش مبسوطی میدادی اینقدر طولانی نمیشد

علت دل زدن ولتاژ = یکی از سیم های 6 دور یا 7 دور را نیم دور اشتباه پیچیدی

برای رفع دل زدن ولتاژ
ابتدا مانند سابق ابتدا و انتهای سیم پیچ ها را جابجا کن تا دل زدن با وجود لامپ رفع بشه و سپس

روی پیچ A , B مقاومت های مختلف متصل و تست کن تا دل زدن رفع بشه و از 2 کیلو شروع و بتدریج کم کن ببین با چه مقاومتی دل نمیزنه تا بگم چکار کنی

البته مقاومت کوچکتر از 1 کیلو باید وات بالا باشه ولی برای تست لحظه ای اکه وات پایین باشه اشکال نداره فقط کمی داغ میشه که ایرادی نداره

میخوام ببینم با چه مقاومتی دل زدن درست میشه تا راه حل اساسی مشخص بشه

اگه نتونستی با لامپ دل زدن را رفع کنی دیگه کاری نکن و تست مقاومت ها را انجام نده و فقط اطلاع بده

ضمنا میزان تغییر ولتاژ چند ولته ؟
یعنی از چند ولت تا چند ولت تغییر میکنه

سپاس
درود
استاد دل زدنو نتونستم رفع کنم هر کار میکنم نمیشه

قبل از این مراحل مقاومتو روی پیچ A , B میبستم درست میشد ولی الان دیگه[h=3] به هیچ صراطی مستقیم نمیشه ( هر سری یه داستانی داریم ) [/h]با مقاومت، با لامپ ، تعویض و یکی کردن دیودها " جابجا کردن سر دو سیم کلفت

راستی سری آخری بابت دل زدن" دو سر سیم 6 دور آیسی رو که جابجا کردم، چون تغریبا درست شده بود دیگه بر نگردوندم

ولتاژ مثبت روی 17"18"22"23 متغیره منفی هم روی 35 - ولته" با وجود ثابت بودن باز هم لامپ چشمک میزنه

دیود مشابه اصلا جواب ن م ی د ه
در صورت مشابه بودن دیود 24 + داغ میکنه " با چند تا دیود هم تست کردم باز هم نشد ولی وقتی با هم فرق کنند درست کار میکنه ( این قصه سر در ا ز ی داره ) دیگه داره حالمو میگیره

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
درود
استاد دل زدنو نتونستم رفع کنم هر کار میکنم نمیشه

قبل از این مراحل مقاومتو روی پیچ A , B میبستم درست میشد ولی الان دیگه به هیچ صراطی مستقیم نمیشه ( هر سری یه داستانی داریم )

با مقاومت، با لامپ ، تعویض و یکی کردن دیودها " جابجا کردن سر دو سیم کلفت

راستی سری آخری بابت دل زدن" دو سر سیم 6 دور آیسی رو که جابجا کردم، چون تغریبا درست شده بود دیگه بر نگردوندم

ولتاژ مثبت روی 17"18"22"23 متغیره منفی هم روی 35 - ولته" با وجود ثابت بودن باز هم لامپ چشمک میزنه

دیود مشابه اصلا جواب ن م ی د ه
در صورت مشابه بودن دیود 24 + داغ میکنه " با چند تا دیود هم تست کردم باز هم نشد ولی وقتی با هم فرق کنند درست کار میکنه ( این قصه سر در ا ز ی داره ) دیگه داره حالمو میگیره

سلام

عزیزم تشابه دیود دلیل داغ کردن نیست بلکه توان پایین دیود موجب داغ کردن میشه

چون دو دیود قوی نداری لذا دو دیود مشابه ضعیف نصب میکنی و بخش ولتاژ مثبت که خرابه و جریان زیادی میکشه داغ میکنه

درهرصورت داغ کردنش فعلا اشکال نداره و باید لحظه ای تست کنی و وقتی میبینی ولتاژ دل میزنه فورا خاموش کن

چون با اصطلاحات فنی آشنا نیستی و توضیحات ناقص میدی لذا طولانی شده
مثلا در پست قبلی گفتی 24- و 24+ درست شده ولی دل میزنه درحالیکه یکی 35- و دیگری متغیر بوده

همیشه یادت باشه

هر کاری که فوری انجام میشه فقط سود مادی داره
هر کاری که مصیبت بشه سرمایه های بزرگ معنوی و تجربه و اطلاعات فراوانی میده

لذا هرگز سراغ مصیبت نمیرم ولی اگه سراغم بیاد منم عاشقش میشم و ولش نمیکنم

یعنی اگه تصافا دیودها سالم بود و سیم ها را اولین بار تصادفا به محل صحیح نصب کرده بودی اینهمه تجربه نمیکردی و اطلاعات نمیگرفتی
فقط بابای من دراومده که اشکالی نداره ، بابا فراوونه

1- هر سه سیم کلفت را آزاد کن
2- دو سیم کلفت ، قبل از سیم پیچی (قبل از دستکاری) به دو نقطه از مدار متصل بوده که فرض کن این دو نقطه Y , Z است

3- حالا یک سیم مشکی اهم متر را به پیچ A و سیم دیگر اهم متر را یکبار به Y و یکبار به Z متصل کن بگو هر کدام چند اهمه

4- حالا سیم قرمز اهم متر را به پیچ A و و سیم دیگر اهم متر را یکبار به Y و یکبار به Z متصل و بگو هر کدام چند اهمه

سپاس

آخرین ویرایش:

habbib

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2014-08-02
1,718
10,418
گنبد کاووس
سلام

جناب حبیب عزیز

نیمه کاره رها نکن مضافا که زیانش به تاپیک هم تحمیل میشه و خواننده توی خماری می مونه

چیزی به انتهای کار نمونده

سپاس
سلام
استاد استاد
دیروز یه اشتباهی کردم که روم نمیشد بگم
البته اشتباه که نه (حماقت)
یه دیود 4 پایه داشتم (2 پایه ورودی AC و 2پایه هم خروجیDC میده) دیود رو به سیم پیچ خروجی کلفت متصل کردم (دیود کوچیکه هم که به ورودی سیم پیچه کلفته بود )
تغذیه رو روشن کردم ،در عین ناباوریم فوق الاده شد باور کن استاد " 2 ساعت تمام هم روشن بود بدون ذره ای داغ کردن هیت سینگ و خود دیود انگار یکدفعه همه چی ردیف شد
حتی دل زدن هم خیلی کم شد به حدی که لامپ رو متصل میکردم سر سوزنی دل نداشت

چشمت روز بد نبینه استاد

گفتم یه مقاومت هم به سر
پیچ A , B ببندم که اون جزیی دل زدنی که اهم مترم نشون میده هم رفع بشه
از شدت ذوق و خوشحالی" وزودتر به نتیجه رسیدن فراموش کردم تغذیه رو خاموش کنم وشروع به لحیم نمودن مقاومت کردم
یه لحظه هویه اتصال کوتاه وبعد 2 ثانیه جرقه ای ریز به همراه صدای تق.
جرقه وصدا از قسمت ورودی 220
حول و هوش
سیم پیچ و اون (خازن یا مقاومت) قهوه ای رنگ بزرگ بود
ولی بعد که دقت کردم میبینم روی آیسی
TL3842P یه ترک برداشته ویک مقاومت هم سیاه شده

آره عزیز، اینه که خدایی بیشتر از خودم به خاطر زحمت کشی شما " واقعا ناراحتم تنها چیزی که یه کم آرومم کرد
همیشه یادت باشه

هر کاری که فوری انجام میشه فقط سود مادی داره
هر کاری که مصیبت بشه سرمایه های بزرگ معنوی و تجربه و اطلاعات فراوانی میده
امروز رفتم دنبال آیسی نتونستم پیدا کنم فقط یه جا مونده که باید فردا........
راستی اصلا... امیدی هست ؟

غزال جان واقعا شرمنده ام از بی احتیاطی که کردم ، وگرنه من عشقم این جور کارهاست یه کاربلدی مثه شما داشته باشم تا آخر دنیا همراشم . تو این یه قلم نیاز به نصیحت ندارم

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام
استاد استاد
یه دیود 4 پایه داشتم (2 پایه ورودی AC و 2پایه هم خروجیDC میده) دیود رو به سیم پیچ خروجی کلفت متصل کردم (دیود کوچیکه هم که به ورودی سیم پیچه کلفته بود )
تغذیه رو روشن کردم ،در عین ناباوریم فوق الاده شد باور کن استاد " 2 ساعت تمام هم روشن بود بدون ذره ای داغ کردن هیت سینگ و خود دیود انگار یکدفعه همه چی ردیف شد

چشمت روز بد نبینه استاد

گفتم یه مقاومت هم به سر
از شدت ذوق و خوشحالی" وزودتر به نتیجه رسیدن فراموش کردم تغذیه رو خاموش کنم وشروع به لحیم نمودن مقاومت کردم
حول و هوش

آره عزیز، اینه که خدایی بیشتر از خودم به خاطر زحمت کشی شما " واقعا ناراحتم تنها چیزی که یه کم آرومم کرد

غزال جان واقعا شرمنده ام از بی احتیاطی که کردم ، وگرنه من عشقم این جور کارهاست یه کاربلدی مثه شما داشته باشم تا آخر دنیا همراشم . تو این یه قلم نیاز به نصیحت ندارم

سلام

ایراد اصلی شما اینه که وقتی کسی هست ک قبل از هر کاری سوال کنی قبل از سوال انجام میدی

اون دیود اسمش بریج یا دیود پل است و اساسا با وجود این بریج نباید اون دیود کوچک را استفاده کنی فقط همین بریج کافی بود و اتفاقا نحوه استفاده از آنرا در روش دوم پست 79 توضیح دادم

اما اشکالی نداره به فال نیک بگیر فقط بابای من بیشتر دراومد
ولی برای شما بهتر هم شده چون اطلاعات و تجربیاتی که بدست میاری خیلی خیلی مهمتر از آماده شدن این تغذیه است که بالاخره آماده میشه

پاسخ سوال منو بده
یعنی نقاط x و Y را مشخص کن و مقاومت این دو نقطه نسبت به پیچ A را بنحوی که عرض کردم اعلام کن و سپس اگه آی سی سوخته تعویض کن

البته تا اینجا هم کارت خیلی خوب بوده فقط گزارش های شما خیلی ضعیف بود
ضمنا رفع عیب این تغذیه با اطلاعات شما کار سختی است و اگه نحوه گزارش کردنت درست بشه و مفصلا به من بفهمونی چکار میکنی حتما درست میشه

سپاس

آخرین ویرایش:

ديجيتال

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-12-28
429
1,906
تهران
سلام.استاد غزال عزیز کاش خدا یه کم از صب و حوصله شما رو به ما هم میداد.خدا خیراتان دهد که بدون منت و چشم داشتی ساعت ها و روز ها وقت میزارید .چیزی جز دعای خیر ندارم که نثارتان کنم

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام.استاد غزال عزیز کاش خدا یه کم از صب و حوصله شما رو به ما هم میداد.خدا خیراتان دهد که بدون منت و چشم داشتی ساعت ها و روز ها وقت میزارید .چیزی جز دعای خیر ندارم که نثارتان کنم

سلام

استاد دیجیتال بسیار عزیزم

ضمن تقدیر از زحمات قابل توجه شما

بابت لطف ویژه ای که دریغ نمی فرمایید
جز امتنان و سپاس شایسته که غایت توان دست ناتوان فقراست مقدورم نیست .

با امید به توانمندی فقیر و جبران عنایات کریمانه حضرتعالی

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام
استاد استاد

چشمت روز بد نبینه استاد

گفتم یه مقاومت هم به سر
حول و هوش

سلام
احتمالا آی سی سالمه و فت سوخته
و اگه R10 سوخته احتمال سلامت آی سی خیلی زیاده

و اگه محل اتصال را اعلام کنی که به چه قطعات مهمی متصله بهتر قابل بررسی است
ضمنا 4842 فراوونه

علاوه بر پاسخ سوال پست قبل
سیم مشکی ولتمتر به پایه 5 و سیم قرمز را به پایه 7 متصل و بگو چند ولته؟
مقاومت 3 پایه فت نسبت به هم چند اهمه ؟ (داخل مدار در 6 حالت مختلف)

سپاس

آخرین ویرایش:

habbib

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2014-08-02
1,718
10,418
گنبد کاووس
سلام

ایراد اصلی شما اینه که وقتی کسی هست ک قبل از هر کاری سوال کنی قبل از سوال انجام میدی

اون دیود اسمش بریج یا دیود پل است و اساسا با وجود این بریج نباید اون دیود کوچک را استفاده کنی فقط همین بریج کافی بود و اتفاقا نحوه استفاده از آنرا در روش دوم پست 79 توضیح دادم

اما اشکالی نداره به فال نیک بگیر فقط بابای من بیشتر دراومد
ولی برای شما بهتر هم شده چون اطلاعات و تجربیاتی که بدست میاری خیلی خیلی مهمتر از آماده شدن این تغذیه است که بالاخره آماده میشه

پاسخ سوال منو بده
یعنی نقاط x و Y را مشخص کن و مقاومت این دو نقطه نسبت به پیچ A را بنحوی که عرض کردم اعلام کن و سپس اگه آی سی سوخته تعویض کن

البته تا اینجا هم کارت خیلی خوب بوده فقط گزارش های شما خیلی ضعیف بود
ضمنا رفع عیب این تغذیه با اطلاعات شما کار سختی است و اگه نحوه گزارش کردنت درست بشه و مفصلا به من بفهمونی چکار میکنی حتما درست میشه

سپاس

با درود
استاد ممنون که تنهام نمیزاری
حالا نوبتی هم باشه نوبت بابا در اومدن ما شد :32000000:

فعلنه که تغذیه مرده وبزک کردنش لطفی نداره اگه اجازه بدید اول زندش کنیم بعد سراغ مابقی بریم
امروز یه آیسی تهیه کردم (متاسفانه آخرین پست شما رو یک ساعت پیش دیدم پست 119 ) مقاومت سیاه شده 19.95 کیلو بود که فقط سیاه شده بود،که تعویضش نکردم، آیسی رو سر جاش لحیم کردم و روشن کردم
ایندفعه یه تق قویتر با جرقه مشتی تر زد

آیسی دوباره سوخت" ای وای" از ما تعمیر کار درنمیاد:11685:
این سری پایه های موسفت هم رنگش برگشت کنار هیت رو هم سیاه کرد
همچنین فیوز رو هم سیاه وتعطیل کرد

آی سی TL3842P رو که پیدا نکردم فروشنده جاش UC3842AN رو داد وگفت یکیه ( ماکه سردرنمیاریم)
بعد از خوندن پست جدید شما مجدد یه آیسی دیگه هم تهیه کردم ولی اون فت رو نتونستم پیدا کنم قراره تا 3 چهار روز آینده واسم بیاره
این آخر کاری بد ضد حالی شد حیف
راستی این موسفته شمارش FS14KM چیز دیگه ای رو نمیشه جایگذین کرد لااقل از این بلاتکلیفی درآیم؟

http://up-is.ir/up93/p3/141028051406311.jpg

ممنون

بالا