آی پی امداد
abtahi

پرسش و پاسخ بخش {مدارات الكترونيك}

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام
6 تا میکرو سوئیچ هستش که میخوام با فعال شدن هر کدوم از اونها به یک تابلو که از میکرو سوئیچ ها فاصله داره ledمربوط به همون میکرو سوئیچ روشن بشه.مثلماً میشه از هر میکرو سوئیچ یه سیم به صورت مستقل آورد داخل تابلو ولی با این روش هم هزینه سیم کشی زیاد میشه و هم خیلی شلوغ میشه!آیا روشی وجود داره که بشه با یه هزینه منطقی میکرو سوئیچها رو با هم سری کرد و تا تابلو حداقل ممکن سیم بیاد؟
با تشکر

با سلام :
می تونید از ماتریس استفاده کنید و کل سیم کشی را به دو رشته کاهش دهید .
برای طراحی چنین ماتریسی باید محل اتصالات میکرو سویچ ها و نوع ارایش انها را بزارید .
فرضا ایا یک سیم میکرو سویچها با هم مشترک هستند یا هر دو سیم میکروها به نقاط مختلفی وصل میشوند و اطلاعات روی این سیم های میکرو چیست و.... سایر توضیحات کافی نسبت به درخواست تون ...
موفق باشید .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: farzad.

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,444
5,509
با سلام :
می تونید از ماتریس استفاده کنید و کل سیم کشی را به دو رشته کاهش دهید .
برای طراحی چنین ماتریسی باید محل اتصالات میکرو سویچ ها و نوع ارایش انها را بزارید .
فرضا ایا یک سیم میکرو سویچها با هم مشترک هستند یا هر دو سیم میکروها به نقاط مختلفی وصل میشوند و اطلاعات روی این سیم های میکرو چیست و.... سایر توضیحات کافی نسبت به درخواست تون ...
موفق باشید .
با سلام وتشکر
بله میتوان یک سیم میکروسوئیچها رو به صورت مشترک انتخاب کرد هدف فقط این هستش که با فعال شدن هر میکرو سوئیچ نشانگر مربوط به همون میکرو سوئیچ روشن بشه.البته ممکنه گاهی تمام سوئیچها با هم عمل کنند.وگاهی هم فقط یکی از اونها عمل کنه ولی اکثراًخاموش هستند.
با تشکر

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام وتشکر
بله میتوان یک سیم میکروسوئیچها رو به صورت مشترک انتخاب کرد هدف فقط این هستش که با فعال شدن هر میکرو سوئیچ نشانگر مربوط به همون میکرو سوئیچ روشن بشه.البته ممکنه گاهی تمام سوئیچها با هم عمل کنند.وگاهی هم فقط یکی از اونها عمل کنه ولی اکثراًخاموش هستند.
با تشکر

با سلام :
انواع مدارات اماده به نام مالتی پلکسر / دیمالتی پلکسر که با تعداد ورودی خروجی مشخصی در بازار بفروش میرسد که مقرون به صرف هستند .
در صورتیکه میخواهید خودتون طراحی یا مونتاژ کنید باید تعداد ورودی و خروجی خود را مشخص کرده و به نسبت انها از ایسی های مالتی و دیمالتی مثل : cd4097 16 خطی یک رشته ای و cd4067 هشت خطی برای دو سیمه همزمان و سری ایسی های ttl = 74150 و همچنین از انکودرهایی مثل 74hc154 برای 10 خطی تک رشته استفاده کنید برای راهنمایی بیشتر عکسی براتون میزارم با مراجعه به دیتا شیت هر کدوم از ایسی های انتخابی میتونید توسط 3 الی 5 رشته سیم تعداد 8 الی 32 سیم { خط } را ماتریسی کرده و به راحتی استفاده کنید .البته با میکرو مدارتان ساده تر میشه ولی لازمه تسلط تا حدودی به برنامه نویسی را در بر خواهد داشت . [hide] Multiplexers-DeMux.PNG[/hide].
موفق باشید .

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
سلام این مدار رو برد-بورد بستم یک تا چهار درجه دماش نوسان داره (استادمون میگه واسه نویزه ) به نظر شما چه تغیراتی تو مدار باید بدم تا نوساناتش خیلی کم بشه؟
دانلود DSN
دانلود hex
دانلود jpg
مرسی

با سلام :
نوسان چنین مداری در حد چند درجه !!! با توجه به اینکه روی برد-بورد تست کردین امری طبیعی هست که ناشی از شل بودن و قطر سیم های رابط نازک نسبت به سوراخ برد و .... میباشد .
- در صورت مونتاژ رو فیبر چاپی با رعایت چینش قطعات و استفاده از سلف دروسل و خازن های صافی بین خطوط تغذیه این مشکل تون مرتفع خواهد شد .
موفق باشید .

رحمت رجایی

کاربر
2014-06-06
363
1,258
درود در جاروبرقیها گاهی از تریستور بجای ترایاک برای مدار دیمر استفاده میشه که 1 یا 2 دیود اضافی داره بجای دیاک در مدار ترایاک
بنده فرق تریستور و ترایاک را میدونم ولی مدار دیمر با ترایاک و تریستور در چی هست چرا تریستور در جریان متناوب؟ اگر ممکنه نقشه ای از مدار دیمر با تریستور و دیودهاش بزارین و برام باز کنین پیشاپیش سپاسگذارم

sina_sary

کاربر
2013-02-04
23
27
با سلام :
نوسان چنین مداری در حد چند درجه !!! با توجه به اینکه روی برد-بورد تست کردین امری طبیعی هست که ناشی از شل بودن و قطر سیم های رابط نازک نسبت به سوراخ برد و .... میباشد .
- در صورت مونتاژ رو فیبر چاپی با رعایت چینش قطعات و استفاده از سلف دروسل و خازن های صافی بین خطوط تغذیه این مشکل تون مرتفع خواهد شد .
موفق باشید .
سلام نماز روزتون قبول این مدار را روی برد بستم با قرار دان یک خازن صدو چر در مسیر تغذیه آی سی رمشکل نوسان کردن مقدار دما حل شد
فقط وقتی المنت دویست و بیست ولت به رله وصل میکنم بعد از چند دقیقه ال سی دی لامت سوالا و کلا همه چی رو قاطی پاطی نشون میده زمانی که رله کلید میزنه اینطوری میشه و باید ریست کنم تا دو باره خوب شه بنظر شما دلیلش چیه چی کار باید کنم؟

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
سلام نماز روزتون قبول این مدار را روی برد بستم با قرار دان یک خازن صدو چر در مسیر تغذیه آی سی رمشکل نوسان کردن مقدار دما حل شد
فقط وقتی المنت دویست و بیست ولت به رله وصل میکنم بعد از چند دقیقه ال سی دی لامت سوالا و کلا همه چی رو قاطی پاطی نشون میده زمانی که رله کلید میزنه اینطوری میشه و باید ریست کنم تا دو باره خوب شه بنظر شما دلیلش چیه چی کار باید کنم؟
با سلام :
عکس واضحی از مدار مونتاژ شده بزارید بررسی شود .
موفق باشید

mhn_nova

کاربر
2008-10-12
69
114
باسلام
مهندس آیا رگولاتوری هست که ورودیش حدود 35 ولت رو تحمل کنه و خروجیش 12 ولت یا 24 ولت باشه؟ من یه ترانس 24 ولت 10 آمپر دارم که بعداز صافی با خازن حدود 35 ولت ولتاژ داره که وقتی مدار زیر رو بهش وصل میکنم رگولاتورش بشدت داغ میکنه و خروجی باتوجه به استفاده از ترانزیستور TIP2955 جریان دوسه امپری داره! اما وقتی مدار رو به یه منبع تغذیه حدود 18 ولت وصل میکنم بدون مشکل کار میکنه لطفا راهنمایی بفرمایید!
http://upload7.ir/imgs/2014-07/26492518353652316719.jpg
http://upload7.ir/imgs/2014-07/00435698589945647202.jpg

بالا