سلام
دانشمند عزیز و استاد عزیزم
جناب آقای رجبی
حقیقتا تشریح مبسوط و اطلاعات علمی و بیکران شما مایه مباهات است.
نظر به اینکه با دلایل علمی اثبات فرمودید استفاده از چوک صوتی بعنوان ترانس تغذیه میسر نیست
لذا ماجرای مرتبطی بعنوان مصداق عینی تقدیم میکنم
سالها قبل سیگنال جنراتوری با XR-2206 مونتاژ کردم و بدلایلی که بیش از من مطلعید و باید تغذیه جنراتور ایزوله باشد و با توجه به اینکه حجم کوچک ابزار تعمیرگاه ، مزیت قابل توجهی است لذا مصمم شدم تغذیه آنرا بسیار ظریف و کوچک و ایزوله بسازم
و ازآنجاکه متاسفانه ترانس بسیار کوچک متناسب با حجم قاب های کوچک موجود بازار پیدا نکردم
لذا باوجودیکه مطابق استدلال کاملا علمی شما ، استفاده از چوک صوتی مقدور نیست و بازدهی تغذیه را بسیار ناچیز میسازد
اما به این دلیل که مدار موصوف جریان ناچیزی میطلبد ، چوک صوتی را بصورت سری با خازن و برق شهر استفاده کردم تا ولتاژ ناچیزی به چوک اعمال شود و بقیه در خازن افت کند
که چوکهای صوتی موجود در اوراقی های تعمیرگاهم بشدت داغ میکرد و اگر ظرفیت خازن را کم میکردم که داغ نکند در اینصورت جریان خروجی ترانس ناچیزتر از ناچیز میشد و جریان مورد نیاز را تامین نمیکرد
بنابرین همانگونه که تصویر پیوست حکایت دارد ناگزیر به استفاده از دو چوک صوتی سری با خازن شدم که در واقع مطابق استدلال زیبای شما به همان ترانس معمولی رسیده ایم اما چون جاسازی یک ترانس بزرگتر مقدور نبود و خرد شدن ترانس و تبدیل آن به دو ترانس کوچک ، متناسب با حجم قاب بود و جا شد لذا این دو چوک کوچک را به یک ترانس بزرگتر ترجیح دادم.
بنابمراتب هرچند بازدهی تغذیه موصوف بسیار بد و ناچیز است اما همین بازدهی ناچیز گهگاهی در جریانهای ناچیز راه گشاست
چنانکه سالیان درازی است این دستگاه ، بعنوان یکی از ابزار تعمیرگاهم انجام وظیفه میکند و از آنروز تاکنون هرگز صدمه ندیده و برای اولین بار جهت ارسال تصویر پیوست ، قاب آنرا باز کردم که ابتدا بوی خاطرات خوش آن روز و ناگه احساس تاسف مستولی گشت و با خود گفتم
در آن روزگاری که بسیار پویا و پر انرژی و بی قرار بودم اگر دسترسی به اساتید دریای علومی چون شما مقدورم بود چه میشد ؟
سپاس
مشاهده فایلپیوست 74781