آی پی امداد
abtahi

پرسش و پاسخ بخش {مدارات الكترونيك}

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
یعنی چی سنسور مقاومتی بر R1 وR2 منطبق نیست یه کمی بیشتر توضیح میدین اگه امکان داره چی کار باید کرد تا منطبق شه؟

سلام
همون کاری که عرض کردم باید انجام دهید
دوباره کپی میکنم

بجای R2 مقدار 4.7 کیلو و بجای R1 پتانسیومتر 50 کیلو بگذارید و دو پتانسیومتر را بگونه ای تنظیم و آزمایش کنید که مقصود شما حاصل شود

اگر با ترازویی که توانایی آن اندازه گیری وزن تا یک تن است بخواهید 2 گرم طلا وزن کنید این ترازو منطبق با وزن 2 گرم نیست زیرا هر سیستمی دارای خطاست و خطای ترازوی یک تنی حداقل 10 کیلو است
و لذا باید 2 گرم را با ترازوی یک کیلویی وزن کنید نه یک تنی

در الکترونیک هم همین است اگر میخواهید دو سیستم را کوپل کنید باید مقاومت خروجی سیستم قبلی با مقاومت ورودی سیستم بعدی منطبق باشد

یعنی ورودی 5 اهم سیستم بعدی با خروجی 10 کیلو اهم سیستم قبلی منطبق نیست و اشکلالتی که فرمودید بوجود می آید .

ولی پیشنهاد میکنم از مدار زیر استفاده کنید که هم ساده و هم ارزان و سریع مونتاژ میشود و تحلیل آنرا هم تقدیم کرده ام و حساسیت آن نیز با تغییر مقاومت 270 کیلویی بسادگی حاصل میگردد

پست 4 الی 8 را مطالعه و بجای فن از هیتر استفاد کنید و اشکالات خود را مطرح فرمایید
این مدار برای اهداف مختلف از جمله برای هدف شما قابل استفاده است

http://www.irantk.ir/showthread.php?t=37517&p=197122&viewfull=1#post197122

آخرین ویرایش:

sina_sary

کاربر
2013-02-04
23
27
سلام استاد فاصله زمانی با پتانسیومتر ی که گفتین حل شد حالا تنها مشکلی که هست رله بین زمان قطع و وصل شدن پشت سرهم قطع و وصل میکنه تا سنسور حرارتی بمقدار مورد نظر برسه رله ثابت شه چی کار کنم

سپاس

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام استاد فاصله زمانی با پتانسیومتر ی که گفتین حل شد حالا تنها مشکلی که هست رله بین زمان قطع و وصل شدن پشت سرهم قطع و وصل میکنه تا سنسور حرارتی بمقدار مورد نظر برسه رله ثابت شه چی کار کنم

سپاس

سلام
بله اساسا این ایراد از اشکالات مدار است

اگر مداری که من پیشنهاد کردم استفاده کنید با قطعات کمتری همه جوانب از جمله جلوگیری از قطع و وصل ناهنجار پیش بینی شده و تحلیل کل مدار را هم تقدیم کرده ام و میتوانید برای مقاصد مختلف و با تعیین حساسیت دلخواه استفاده کنید

اما اگر اصرار دارید باز هم از همین مدار خودتان استفاده کنید اعلام فرمائید تا برای رفع مشکل چاره ای کنم و دراینصورت تصویر خوانا و واضحی از مدار ارسال فرمایید
اجمالا یک مقاومت 100 کیلو را با پتانسیوتر حدود 500 کیلو سری کرده و بین پایه 5 و 12 آی سی لحیم کنید و پتانسیومتر را در حالتهای مختلف تست کنید احتمالا اشکال این مدار خودتان با این روش درست میشه

سپاس

آخرین ویرایش:

sina_sary

کاربر
2013-02-04
23
27
چشم استاد مدار شما رو هم درست میکنم ولی حیفه دلم نمیاد این مدار رو همینطوری ولش کنم تصویر مدار که صفحه ی قبل گذاشتم فقط تغیرات شما رو اعمال کردم یه دیود هم موازی با رله هست که مشخصات نداره قبلا همین جا سوال کردم گفتن ١n4007 بزارم سنسور رو هم ۵٠ اهم گذاشتم

• Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
چشم استاد مدار شما رو هم درست میکنم ولی حیفه دلم نمیاد این مدار رو همینطوری ولش کنم تصویر مدار که صفحه ی قبل گذاشتم فقط تغیرات شما رو اعمال کردم یه دیود هم موازی با رله هست که مشخصات نداره قبلا همین جا سوال کردم گفتن ١n4007 بزارم سنسور رو هم ۵٠ اهم گذاشتم

سلام

احتمالا منظور شما از 50 اهم اینه که در دمای فعلی محیط ، مقاومتش 50 اهمه
درهرصورت باوجودیکه سنسور مناسبی نیست اما ازآنجاکه فرمودید ایراد قبلی حل شده لذا با توجه به مقاومت سنسور حاضر ، بجای مقاومت 100 کیلو که در پست 491 پیشنهاد کردم مقاومت 47 کیلو و سری با پتانسیومتر حدود 500 کیلو بین پایه 5 و 12 استفاده کنید

و مقدار R2 را همان 1 کیلو ولی باز هم پتانسیومتر بجای R1 استفاده کنید و نتیجه را اعلام فرمایید امیدوارم زحمات قبلی شما قابل استفاده گردد البته این تغییر موجب خطای کوچک و کاهش حساسیت میشود که اعلام فرمایید تا درصورت نیاز اصلاحاتی اعمال گردد (هرچقدر پتانسیومتر 500 کیلو را از صفر اهم دورتر و به 500 کیلو نزدیکتر کنید خطا کمتر ولی احتمال قطع و وصل بیشتر میشود )

مثلا برای تنظیم دمای 37 درجه اگر پتانسیومتر نزدیک به صفر اهم باشد مثلا دما بین 35 و 39 خواهد شد ولی نزدیک به 500 کیلو اهم دما بین 36/5 و 37/5 و لذا خطا کمتر میشود

هرچند بدون نمودار سنسور ، نمیتوان محاسبه کرد اما حدس میزنم پتانسیومتر 50 کیلو را نزدیک به صفر اهم تنظیم کردید که جواب گرفتید

دیود هم درسته

سپاس

آخرین ویرایش:

sina_sary

کاربر
2013-02-04
23
27
سلام
استاد گرامی دستورات شما رو اجرا کردم حساسیت مدار دقیق تر شد ولی هم چنان مشکل پشت سرهم قطع و وصل کردن رله در فاصله زمانی که رله قطع و یا وصل شود وجود داره استاد رله با دوازده ولت کار میکنه درسته خروجی صفره رله قطع وقتی ولتاژ خروجی کم کم زیاد میشه رله یسره قطع و وصل میکنه به دوازده که می رسه رله وصل میشه می تونیم از دیود زنر استفاده کنیم ؟ چی کار کنم که ولتاژ سر رله یا صفر باشه یا دوازده

سپاس

• Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام
استاد گرامی دستورات شما رو اجرا کردم حساسیت مدار دقیق تر شد ولی هم چنان مشکل پشت سرهم قطع و وصل کردن رله در فاصله زمانی که رله قطع و یا وصل شود وجود داره استاد رله با دوازده ولت کار میکنه درسته خروجی صفره رله قطع وقتی ولتاژ خروجی کم کم زیاد میشه رله یسره قطع و وصل میکنه به دوازده که می رسه رله وصل میشه می تونیم از دیود زنر استفاده کنیم ؟ چی کار کنم که ولتاژ سر رله یا صفر باشه یا دوازده

سپاس

سلام
معذرت

بله دوست خوبم من اشتباه کردم چون مبتلا به پیر چشمی شدم و چشمم آلبالو گیلاس میچینه و لذا در پست 491 تقاضا کردم تصویر خوانا و واضحی از نقشه ارسال فرمایید که توجه نکردید و مشاهده ممتد تصویر ناخوانا اذیتم میکنه و کلافه میشم و لذا خطای چشمی حادث شد و عذرخواهی میکنم

باید مقاومت و پتانسیومتر را بین پایه 4 و 12 متصل کنید که اشتباها بین 5 و 12 اعلام کردم ( البته اگر پایه 4 ورودی مثبت باشه و دوباره اشتباه نکنم )
ضمنا مقاومت کیلو 5/6 = R7 را هم قطع کنید نیازی نداره
حتما درست میشه و نتیجه را اعلام فرمایید

سپاس

آخرین ویرایش:

sina_sary

کاربر
2013-02-04
23
27
استاد چرا معذرت من باید تصویر واضح تری می گذاشتم تغییرات پست قبلی را اجرا کردم ولی همچنان همون مشکل وجود داشت و تغییری ایجاد نشد ولی همان طور که قبلا گفتم حساسیت مدار با دو پتانسیومتر ی که با را هنمای شما به مدار اضافه شد بیشتر شد . بصورت آزمایشی یه خازن با رله موازی کردم مشاهده کردم که قطع و وصل رله کمتر شده که به کار ما میاد با یه لامپ ۶٠وات مدار رو تست کردم و دما را روی ٣٨ نگه داشتم خیلی ممنون از زحمات شما
استاد با تغییرات ظرفیت خازن میشه قطع و وصل ها را از این هم کمتر کرد؟
سپاس

• Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
استاد چرا معذرت من باید تصویر واضح تری می گذاشتم تغییرات پست قبلی را اجرا کردم ولی همچنان همون مشکل وجود داشت و تغییری ایجاد نشد ولی همان طور که قبلا گفتم حساسیت مدار با دو پتانسیومتر ی که با را هنمای شما به مدار اضافه شد بیشتر شد . بصورت آزمایشی یه خازن با رله موازی کردم مشاهده کردم که قطع و وصل رله کمتر شده که به کار ما میاد با یه لامپ ۶٠وات مدار رو تست کردم و دما را روی ٣٨ نگه داشتم خیلی ممنون از زحمات شما
استاد با تغییرات ظرفیت خازن میشه قطع و وصل ها را از این هم کمتر کرد؟
سپاس

سلام
عزیزم محاله با روشی که گفتم قطع و وصل کنه روشهای غیر علمی مثل مسکن است و معایبی داره که بعدا بروز میکنه

بفرمایید چگونه پتانسیومتر و مقاومت را متصل کردید تا ایراد کار را رفع کنم
حتما خطایی اتفاق افتاده که جواب نگرفتید
آیا پتانسیومتر متصل به پایه 12 را در حالتهای مختلف آزمایش کرده اید ؟
اگر مقدورتان است نقشه را با اصلاحات اخیر ویرایش و ارسال فرمایید
با پیشنهادی که کردم باید خروجی آی سی یکدفعه کم و یکدفعه زیاد شود ولی ممکنه قبل از این مرحله چند دهم ولت کم یا زیاد شود مثلا از 1/ ولت تا 5/ ولت کم کم بالا بره و یکدفعه 12 ولت بشه یا برعکس از 12 ولت تا 11 ولت کم کم پایین بیاد و یکدفعه حدود صفر بشه

لذا ولتاژ خروجی را بررسی و اعلام کنید تا اینگونه ایرادات بدیهی که در آی سی های متفاوت مختلفه رفع کنم
اگر باز هم باور ندارید پتانسیومتر پایه 12 را صفر اهم کنید یا بجای پتانسیومتر سیم بگذارید و بعبارتی بین پایه 12 و 4 یک مقاومت 47 کیلو باشه تا تاثیر قطعی آنرا ببینید که هرگز قطع و وصل نمیکنه
اگر باز هم تاثیر نکنه حتما اشکالی در نحوه مونتاژ و اتصالات دارید

سپاس

آخرین ویرایش:

sina_sary

کاربر
2013-02-04
23
27
سلام استاد پتانسیومتر را صفر هم کردم ولی بازم قطع و وصل میکنه این مدار با تغیرات اعمال شده که R7 حذف شده و 47 kبا 500kپتانسیومتر و 50k پتانسیومتر اضافه شده(نقاشیم زیاد خوب نیست)درسته یا اشتباه کردم؟

38313479896207962359.jpg
[/URL][/IMG]

• Like
بالا