سلام استاد از مدار خروجی گرفتم همانطور که شما گفتید خروجی یا صفره یا دوازده ولی بازهم قطع و وصل میشه زمانی که قطع و وصل میشه هم ولتاژ چهارده رنج ۵٠٠k را هم تغییر می دم فاصله زمانی بین صفر ماندن ولتاژ و دوازده ماندن آن تغییر میکنه هر چی از صفر دور تر میشه فاصله بیشتر میشه اما وقتی رنج را از صفر دور میکنم با این که خروجی چهارده یا دوازده ولت داره رله عمل نمیکنه حتی واسه تست یه لامپ شش ولتی هم زدم بش ولی روشن نشد(بازم بصورت آزمایشی ضرفیت خازن و زیاد کردم مشکل قطع و صل کاملا حلل شد ولی به گفته ی شما شاید معایب آن بعدا بروز کند با ور کنید تغییرات شما را همانطوری که براتون تو نقشه کشیدم اعمال کردم ولی چون این تغیرات را باسیم خارج از برد به برد وصل کردم زیاد مرتب نیست وگرنه یه عکس ازش میزاشتم باورتون بشه یه نکته ای که تازه متوجه شدم فروشنده به جای ای سی lm319 مشابه آن ka319 را بهم داد نمی زونم تاثیر داره یا نه
ممنون
سلام
سریعتر پاسخ دهید که موضوع فراموشم نشه و ناگزیر به مطالعه مجدد موضوع نشوم
در زمان تغییر حالت ، ولتاژ پایه 12 چطور تغییر میکنه ؟ (ولتاژ کلکتور ترانزیستور را نمیخوام )
اگر پاسخ فوق را که چند بار سوال کردم پاسخ دهید دقیقا همه چیز روشن میشه
و لذا بدون پاسخ شما دو ایراد و دو راه حل ، بشرح زیر قابل تصور است
1- احتمالا آفست این آی سی خیلی بد است و دراینصورت باید زینر 3 الی 6 ولت با بیس ترانزیستور خروجی سری کنید بطوریکه آند زینر به بیس متصل بشه
اگر فعلا زینر نداری بجای زینر دو تا دیود سری (برعکس زینر) بگذار یعنی باید کاتد دیود به بیس متصل بشه و دراینصورت یک مقاومت 200 الی 470 اهم با بیس امیتر هم موازی کنی بهتره
2- احتمال دیگه اینه که تغذیه خوبی نداری و یا رله شما پر قدرته و جریان قابل توجهی میکشه که دراینصورت باید رله را مستقیما به تغذیه متصل کنید و برای تغذیه بقیه مدار باید یک مقاومت 100 اهم با مثبت تغذیه سری کنید ( که مثبت بقیه مدار از 100 اهمی عبور کنه ) و یک خازن حدود 2200 میکرو بین پایه 11 و گراند متصل کنید (اول اینو تست کن احتمالش بیشتره) ( اگه یک زینر 10 ولتی هم با این خازن موازی بشه دیگه بهتر )
بعد از حل مشکل پاسخ مفصلی بابت تعجب شما خواهم داد که چرا ولتاژ 14 یا 12 ولت رله 12 ولتی را فعال نمیکنه
اما فعلا پاسخ سوالم را بده که تعجب من رفع بشه که چرا هنوز قطع و وصل میکنه
بعد از آن ، تعجب شما را رفع میکنم.
سپاس