آی پی امداد
abtahi

پرسش و پاسخ بخش {مدارات الكترونيك}

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام استاد پتانسیومتر را صفر هم کردم ولی بازم قطع و وصل میکنه این مدار با تغیرات اعمال شده که R7 حذف شده و 47 kبا 500kپتانسیومتر و 50k پتانسیومتر اضافه شده(نقاشیم زیاد خوب نیست)درسته یا اشتباه کردم؟

[/URL][/IMG]

سلام

اگر منظور از 516 کیلو 5/6 کیلو باشه و یکطرف 5/6 کیلو به بدنه یا گراند متصل شده باشه درسته و اگر در مونتاژ و عمل خطایی نداشته باشید همان اندازه گیری روند افزایش و کاهش ولتاژ پایه 12 که سوال کردم و پاسخ نفرمودید را اعلام فرمایید تا اشکال را رفع کنم

بعد از اندازه گیری روند تغییر ولتاژ پایه 12 نهایتا بین پایه 12 و 4 فقط یک مقاومت 1 کیلو قرار داده و تست کنید
آیا واقعا از این مقادیر استفاده کردید یا پیشنهاد منو مصور کردید
کمترین تردیدی ندارم یا خطایی در کار شما هست .( شاید پایه های آی سی کثیف است ) و یا روند تغییر ولتاژ خروجی بنحوی است که عرض کردم و اگر اعلام کنید کاملا روشن میشود

ممنون

آخرین ویرایش:

sina_sary

کاربر
2013-02-04
23
27
سلام استاد از مدار خروجی گرفتم همانطور که شما گفتید خروجی یا صفره یا دوازده ولی بازهم قطع و وصل میشه زمانی که قطع و وصل میشه هم ولتاژ چهارده رنج ۵٠٠k را هم تغییر می دم فاصله زمانی بین صفر ماندن ولتاژ و دوازده ماندن آن تغییر میکنه هر چی از صفر دور تر میشه فاصله بیشتر میشه اما وقتی رنج را از صفر دور میکنم با این که خروجی چهارده یا دوازده ولت داره رله عمل نمیکنه حتی واسه تست یه لامپ شش ولتی هم زدم بش ولی روشن نشد(بازم بصورت آزمایشی ضرفیت خازن و زیاد کردم مشکل قطع و صل کاملا حلل شد ولی به گفته ی شما شاید معایب آن بعدا بروز کند با ور کنید تغییرات شما را همانطوری که براتون تو نقشه کشیدم اعمال کردم ولی چون این تغیرات را باسیم خارج از برد به برد وصل کردم زیاد مرتب نیست وگرنه یه عکس ازش میزاشتم باورتون بشه یه نکته ای که تازه متوجه شدم فروشنده به جای ای سی lm319 مشابه آن ka319 را بهم داد نمی زونم تاثیر داره یا نه

ممنون

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام استاد از مدار خروجی گرفتم همانطور که شما گفتید خروجی یا صفره یا دوازده ولی بازهم قطع و وصل میشه زمانی که قطع و وصل میشه هم ولتاژ چهارده رنج ۵٠٠k را هم تغییر می دم فاصله زمانی بین صفر ماندن ولتاژ و دوازده ماندن آن تغییر میکنه هر چی از صفر دور تر میشه فاصله بیشتر میشه اما وقتی رنج را از صفر دور میکنم با این که خروجی چهارده یا دوازده ولت داره رله عمل نمیکنه حتی واسه تست یه لامپ شش ولتی هم زدم بش ولی روشن نشد(بازم بصورت آزمایشی ضرفیت خازن و زیاد کردم مشکل قطع و صل کاملا حلل شد ولی به گفته ی شما شاید معایب آن بعدا بروز کند با ور کنید تغییرات شما را همانطوری که براتون تو نقشه کشیدم اعمال کردم ولی چون این تغیرات را باسیم خارج از برد به برد وصل کردم زیاد مرتب نیست وگرنه یه عکس ازش میزاشتم باورتون بشه یه نکته ای که تازه متوجه شدم فروشنده به جای ای سی lm319 مشابه آن ka319 را بهم داد نمی زونم تاثیر داره یا نه

ممنون

سلام

سریعتر پاسخ دهید که موضوع فراموشم نشه و ناگزیر به مطالعه مجدد موضوع نشوم
در زمان تغییر حالت ، ولتاژ پایه 12 چطور تغییر میکنه ؟ (ولتاژ کلکتور ترانزیستور را نمیخوام )
اگر پاسخ فوق را که چند بار سوال کردم پاسخ دهید دقیقا همه چیز روشن میشه

و لذا بدون پاسخ شما دو ایراد و دو راه حل ، بشرح زیر قابل تصور است

1- احتمالا آفست این آی سی خیلی بد است و دراینصورت باید زینر 3 الی 6 ولت با بیس ترانزیستور خروجی سری کنید بطوریکه آند زینر به بیس متصل بشه
اگر فعلا زینر نداری بجای زینر دو تا دیود سری (برعکس زینر) بگذار یعنی باید کاتد دیود به بیس متصل بشه و دراینصورت یک مقاومت 200 الی 470 اهم با بیس امیتر هم موازی کنی بهتره

2- احتمال دیگه اینه که تغذیه خوبی نداری و یا رله شما پر قدرته و جریان قابل توجهی میکشه که دراینصورت باید رله را مستقیما به تغذیه متصل کنید و برای تغذیه بقیه مدار باید یک مقاومت 100 اهم با مثبت تغذیه سری کنید ( که مثبت بقیه مدار از 100 اهمی عبور کنه ) و یک خازن حدود 2200 میکرو بین پایه 11 و گراند متصل کنید (اول اینو تست کن احتمالش بیشتره) ( اگه یک زینر 10 ولتی هم با این خازن موازی بشه دیگه بهتر )

بعد از حل مشکل پاسخ مفصلی بابت تعجب شما خواهم داد که چرا ولتاژ 14 یا 12 ولت رله 12 ولتی را فعال نمیکنه

اما فعلا پاسخ سوالم را بده که تعجب من رفع بشه که چرا هنوز قطع و وصل میکنه
بعد از آن ، تعجب شما را رفع میکنم.

سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام ولتاژ پایه دوازده یا0/10 و یا0/68

سلام
پاسخ کوتاه تری مقدور نیود ؟
پاسخ شما مفهومم نشد

روش دوم پست 501 را استفاده کنید و اگر درست نشد روش اول را هم اضافه کنید حتما درست میشه

ICT-ELEC

کاربر
2011-09-10
109
323
با سلام :
با اجازه اقای غزال :
اینکه در استفاده از یک دیود نور لامپی کمتر می شود بقول خودتون دلیلش حذف یکی از سیکل های تمام موج برق شهر و در نتیجه زمان تاثیر انرژی بر لامپ مصرفی
کمتر و نورش ضعیف می شود طبعا چنین کاری موجب سو سو زدن نور لامپ نیز خواهد شد .
با توجه به مطلب بالا استفادهاز دیود هیچگاه دامنه برق را کمتر نمیکند بلکه فقط یکی از سیکل های انرا حذف میکند حال اگر مصرف کننده بصورت DC باشد خازن موجود در موازات مدار تا حدودی جبران افت کرده و کاهش محسوسی در مدار قابل ملاحظه نخواهد بود .
لذا دیود ولتاژ را نصف نمیکند و سیکل باقی نیز دامنه ای برابر 220 ولت خواهد داشت و چنین کاربردی برای 110 ولت از 220 ولت امکان پذیر نخواهد بود .
یک روش ساده تر و مقرون به صرف اینکه توان مصرفی را داشته باشید و یک چوک 110 ولتی را با مصرف کننده سری کنید .
موفق باشید .

سلام استاد در مورد چوک 110 توضیح میدهید و از کجاها میتونم تهیه کنم منظور از توان مصرفی اینه که وات چوک 110 هم مهم میباشد؟
یه راه ساده تر استفاده از تریاک برای کاهش ولتاژ نیست؟مثل دیمر؟

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام استاد در مورد چوک 110 توضیح میدهید و از کجاها میتونم تهیه کنم منظور از توان مصرفی اینه که وات چوک 110 هم مهم میباشد؟
یه راه ساده تر استفاده از تریاک برای کاهش ولتاژ نیست؟مثل دیمر؟

سلام

با کسب اجازه از استاد رجبی عزیز

ابهامی در پاسخ استاد قابل تصور نیست و شما هم نفرمودید چه بخشی از پاسخ برای شما مبهم است
اگر توسط چوک موجب افت ولتاژ 110 ولتی بشوید اولا ناگزیر به دخل و تصرف در شکل موج اصلی و عوارض مربوطه از جمله چشمک زدن لامپ نشده اید و ثانیا چوک برخلاف مقاومت انرژی را تلف نمیکنه و فقط حرارت ناچیزی ناشی از مقاومت سلف تولید میکنه که قابل اغماضه

اگر چوک 110 ولتی در دسترس نیست چوک ولتاژ بالاتر را تست کنید البته بازدهی و انرژی حاصله اندکی کمتر میشه ولی قابل استفاده است و البته چوک ایده آل همونه که استاد رجبی فرمودند

قابل ذکر است که افت ولتاژ هر چوک متناسب با جریان بار تغییر میکنه و مانند ترانس مقدار ثابتی نداره
و لذا وقتی میگیم چوک 110 ولتی ، یعنی در جریان نامی موجب اقت ولتاژ 110 ولتی میشه درحالیکه در جریان صفر آمپر میزان افت ولتاژش صفر ولت است و لذا در جریان کمتر از جریان نامی ، افت ولتاژش کمتر از 110 ولت است.

سپاس

آخرین ویرایش:

ICT-ELEC

کاربر
2011-09-10
109
323
استاد تشکر منظورم این بود چک 110 یا بیشتر از کجا میتونم تهیه کنم؟

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
استاد تشکر منظورم این بود چک 110 یا بیشتر از کجا میتونم تهیه کنم؟

عرض کردم ابتدا باید جریان بار را مشخص کنید وگرنه چوک 110 ولتی ممکنه در مدار شما موجب افت 5 ولتی بشه
ولی چوک در رادیو تلویزیونهای قدیمی فراوونه و چوک مهتابی 80 وات هم برای جریان حدود 4/ آمپر قابل استفاده است
سپاس

ICT-ELEC

کاربر
2011-09-10
109
323
سلام
استدعا دارم
عرض من اینه که حرف و مطلب بی ثمر باد هواست
بهتره بجای مطالب نامفهوم و گنگ و کلی ، نکات شفاف و عملی و واضحی مطرح بشه

لذا باوجودیکه بازهم مداری ارائه نفرمودید معذالک یکی از راههای ایزوله نسبی را تقدیم میکنم که تصور میکنم تابحال در جایی مطرح نشده

ازآنجاکه ولتاژ 110 خطر چندانی نداره لذا ( در منبع تغذیه غیر ایزوله ) میتوانیم بجای یک خازن سری با برق شهر از دو خازن با ظرفیت دو برابر استفاده کنیم که ظرفیت معادل آنها به اندازه خازن قبلی شود و در عملکرد مدار تاثیری نگذارد اما هر خازن موجب افت ولتاژ حدود 110 ولت شده و برق گرفتگی را منتفی سازد هرچند ایزوله کامل نیست

مثلا فرض کنید با خازن سری 1 میکرو ( 400 ولتی ) منبع تغذیه غیر ایزوله ساختید
اگر بجای آن از دو خازن 2 میکرو استفاده کنید که هر کدام در مسیر یکی از سیمهای برق شهر بصورت سری قرار گیرد در اینصورت احتمال برق گرفتگی فقط با برق حدود 110 ولت میسر است که هیچگونه خطری نداره
بطوریکه ولتاژ110 با پوست خشک هیچ کاری نداره و با پوست مرطوب موجب لرزش مختصر و قابل تحمل میشه

ازآنجاکه باز هم مداری مطرح نفرمودید و اگر مطرح کنید قابل مشاهده نیست و همواره توقع دارید من با صرف وقت چند برابر شما ، آنرا از سایت مورد نظر شما دانلود و آپلود و به این تاپیک منتقل کنم تا شما کماکان حق عضویت نپردازید .

من حاضرم حق عضویت شما را بپردازم که برای هر سوال شما دانلود و آپلود نکنم
لذا علاقه شما قابل تحسینه اما تضییع غیر اصولی وقت دیگران برای اهداف و علاقه خود منصفانه نیست و عذرخواهی میکنم و روش دیگر و تشریح بیشتری مقدورم نیست

سپاس

استادعرض ارادت و خسته نباشید در بالا گفته بودید که-هر خازن موجب افت ولتاژ حدود 110 ولت شده -مگر خازن سری با برق شهر مانند مقاومت سری با برق شهر جریان را کنترل نمیکند ؟ ولتاژ را پایین میاورد ؟
هر خازن 110 ولت افت ولتاز میاورد پس اگر از دو خازن استفاده کنیم 220 ولت افت ولتاز پیدا میکند 2*110=220

بالا