- 2007-05-09
- 5,028
- 106,692
با سلام :تشکر استاد باز هم شرمنده کردید 1-منظور از صفر ولت اینه که خازن در لحظه اول مثل خازن بعد دیود پل اتصال کوتااست و کم کم شارز میشود؟
2-در نقشه زیر که منبع تغذیه بدون ترانس است ایا میشود از یک چوک صوتی برای ایزوله کردن مدار استفاده کرد راهکار شما چیست ؟
3-من شبیه این مدار بستم ولی سر راه زنر خروجی مقاومت نذاشتم و با روشن کردن تغذیه بدون بار خروجی زنر خروجی به شدت داغ کرد و تغییر رنگ داد ولی با بار داغ نکرد چرا؟ مقاومت کنترل جریان این زنرها معمولا چند اهم است؟
http://www.google.com/imgres?um=1&s...bnh=166&tbnw=274&start=0&ndsp=12&tx=149&ty=55
بازم باید ممنون از استاد عزیز اقای غزال باشیم که با صبر و حوصله پاسخ های مناسبی را ارایه میکنند .
دوست عزیز به نظر میرسد با این اطلاعات اولیه ای که دارید {از نحوه سوالات اینطور بر میاد } با مشگلات عدیده ای مواجه خواهید شد حال که علاقمند پیگیری جهت ارتقای علمی خود هستید توصیه میکنیم قبل از شروع عملی سازی !!! با مطالعه و فراگیری ابتدایی ترین قوانین برق و الکتریسیته و... در فکر ارتقای تئوری خود باشید مسلما به خیلی از پاسخ سوالات خود {حتی سوالاتی که ذهن تان را مشغول اما هنوزبه زبان نیاوردید !! } خواهید رسید .
در مورد سوال دوم توضیحاتی تقدیم میکنم تا پاسخ استاد غزال را مستدل تر و بهتر به ذهن خود بسپارید :
- اینکه گفتین استفاده از چوک درایو صوتی !!! چنین ترانس هایی را صرفا برای فرکانسهای صوتی طراحی و پیچیده اند چنانکه بدون دستکاری بخواهید در مدار فوق بکار بگیرید قطعا به محض ارتباط و وصل به برق به دو نتیجه منفی میرسید :
الف : توجه کنید که مدار سری هست لذا در صورت استفاده از هر خازنی که ظرفیت ان بیشتر از اندوکتانس ترانس باشد !!!! { حتما میخواهید بپرسید که اندوکتانس چیست ؟؟}!!!! بلافاصله ترانس فوق خواهد سوخت و {خطرناک } دلیلش هم برمیگردد به اندوکتانس سیم پیچ فوق که برای فرکانس صوتی طراحی شده در حالیکه شما برای فرکانس برق شهر استفاده میکنید و این یعنی تفاوت فرکانسی بین 50 هرتز و حدود میانگین 5 کیلو هرتز بعبارتی تفاوتی در حدود 100 برابر !!! { محدوده فرکانس صوتی از 20 الی 20 کیلوهرتز میباشد اما چوک های فوق از 400 هرتز الی 8 کیلوهرتز پاسخ مناسبی دارند }
- ب : در صورت استفاده از هر خازنی که ظرفیت ان کمتر از مقاومت { اندوکتانس } ترانس باشد مدار در همون ترانس اتصال کوتاه فرض شده و دیگه ولتاژی در ان وجود نخواهد داشت که به ثانویه القا گردد .
شماتیک شبیه سازی شده مدار با ترانسی به نسبت تبدیل یک به یک را کلیک و ملاحظه کنید .
[hide] [/hide][hide][/hide][hide][/hide][hide][/hide][hide] [/hide]
اگر پاسخ را درک کرده باشید دیگه سوال هم نفرمایید که ترانس فوق را چطور با ظرفیت های خازنی مساوی بگیریم که این اتفاقات نیافتد زیرا با یک حساب سر دستی میرسید به طراحی و محتسبات یک ترانسی که تقریبا با حجم و توان نامی همون ترانس ها که در ورودی برق شهر معمول و استفاده ان رایج هست در این صورت نیز صورت مسله عوض میگردد و شما با مدار بدون ترانس و.... سر و کار ندارید .
- یک اشاره ای پاسخ هم به سوال 3= زینرها هم مانند سایر قطعات الکترونیک برای خودشون دیتا شیتی { اطلاعات مرجع از طرف سازندگان } دارند که با داشتن شماره زینر بکار رفته و مراجعه به دیتا شیت ان میتونید هر اطلاعات لازم را از دیتا شیت برگرفته و به پاسخ سوال خود برسید حال استاد از کجا باید بدونه که شما از چه شماره زینر استفاده کرده اید تا پاسخ و راهنمایی تون کند ؟؟؟ حتما دلیل نگذاشتن نقشه و ... درخواست استاد هم تقریبا به عدم اشنایی شما به مبانی و مقدمات الکترونیک برمیگردد توصیه اینجانب را بکار گیرید حتما موفق خواهید شد مدیران انجمن را نیزهمیشه پشتیبان و راهنمای بی منت شما در هر مقطعی خواهد بود .
امیدوارم این پاسخ مختصر - براتون مفید واقع شود .