آی پی امداد
abtahi

پرسش و پاسخ بخش {مدارات الكترونيك}

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام و تشکر ویزه از اقای رجبی و غزال آقا غزال مدار زیرلطفا کاملا تحلیل کنید که مخصوصا کار خازن و مقاومت چیست http://www.ecapic.ir/image/ECA-100108012749.gif

سلام وجود مقاومت برای محدود کردن جریان بیس که جریان غیرمجاز باعث صدمه اون نشه
و خازن 2200 میکرو موجب تاخیر عمل رله میشود یعنی با قطع و وصل کلید فورا عمل نمیکند بلکه رله با تاخیر عمل میکند

سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
پوزش سوال دیگه ام کار دیاک چیه و تحلیل مدار زیر چگونه است؟http://www.hlachini.com/Projects/Flasher220Vac/Flasher220Vac.gif

سلام

وجود دیاک در این مدار چندان قابل توجیه نیست مگر اینکه هدف مدار این باشه که اگر ورودی 220 ولت کمتر از حدود 30 ولت شد با خاموشی دیود نوری اعلام کنه که با دو زینر معگوس نیز عملی است
فقط در محدوده بسیار بعید که ورودی حدود 30 است ، دیود نوری با زینر در محدوده ای از ولتاژ ورودی میتواند نیمه روشن هم بشود ولی با دیاک هرگز نیمه روشن نمیشود و لذا دیود نوری با دیاگ یا روشن و یا خاموش است .

و پاسخ مبسوط در تاپیک مورد اشاره استاد عزیزم جناب آقای رجبی که در پست بعدی (476) معرفی فرمودند ارائه شده

سپاس

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
پوزش سوال دیگه ام کار دیاک چیه و تحلیل مدار زیر چگونه است؟http://www.hlachini.com/Projects/Flasher220Vac/Flasher220Vac.gif

باسلام :
این سوالتان تکراری بود .
برای توجیه و درک بیشتر در تاپیک زیر بطور کامل تشریح شده است :
[hide]دایاک به منزله یک دیود زینر ی که در ولتاژ های زاویه اتش تریاک ها [/hide]
موفق باشید

ICT-ELEC

کاربر
2011-09-10
109
323
سلام وجود مقاومت برای محدود کردن جریان بیس که جریان غیرمجاز باعث صدمه اون نشه
و خازن 2200 میکرو موجب تاخیر عمل رله میشود یعنی با قطع و وصل کلید فورا عمل نمیکند بلکه رله با تاخیر عمل میکند

سپاس
سلام این خازن چگونه با شارژ شدنش باعث میشه رله دیرتر عمل کنه تو کدوم قسمت ترانزیستور اثر میزاره ؟ایا یک مقاومت سری با اونم میتونه زمان و تغییر بده چون زمان شارژ و دشارژ تغییر میکنه؟ولتاز وی سی سی اگر رله 12 ولت باشد 12 ولت است اگر مثلا از رله 6 استفاده کنیم میتونیم وی سی سی 6 بدیم؟

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام این خازن چگونه با شارژ شدنش باعث میشه رله دیرتر عمل کنه تو کدوم قسمت ترانزیستور اثر میزاره ؟ایا یک مقاومت سری با اونم میتونه زمان و تغییر بده چون زمان شارژ و دشارژ تغییر میکنه؟ولتاز وی سی سی اگر رله 12 ولت باشد 12 ولت است اگر مثلا از رله 6 استفاده کنیم میتونیم وی سی سی 6 بدیم؟

سلام

در مورد ثابت زمانی و RC استاد رجبی عزیز توضیحات کامل و مبسوطی ارائه فرموده اند میتوانید جستجو و استفاده کنید.

اما دلیل تاخیر اینه که خازن در لحظه اول صفر ولت است و دوست نداره ولتاژش تغییر کنه و لذا مقاومت میکنه ولی بالاخره از پا درمیاد و خسته میشه و لذا تابع فرمولی متاثر از RC شروع به افزایش ولتاژ میکنه تا ولتاژش بمیزانی بالا میره که میتونه ترانزیستور را فعال کنه و در این لحظه ترانزیستور روشن میشه و رله عمل میکنه

حالا اگه کلید را قطع کنید بازهم خازن دوست نداره ولتاژش تغییر کنه و کماکان ترانزیستور را فعال نگه میداره تا اینکه خسته میشه و انرژی خازن ته میکشه و ترانزیستور خاموش میشه

این زمان تاخیر با اندازه مقاومت و ظرفیت خازن نسبت مستقیم دراره یعنی هرچی مقاومت یا ظرفیت خازن بزرگتر باشه زمان تاخیر هم بیشتر میشه ( البته شکل موجش نمایی است یعنی اگه خازن را دو برابر کنید زمان تاخیر دو برابر نمیشه ولی بیشتر میشه بعبارتی بصورت خطی زیاد نمیشه ولی زیاد میشه )

ضمنا میتوانید از 6 ولت هم استفاده کنید

سپاس

آخرین ویرایش:

ICT-ELEC

کاربر
2011-09-10
109
323
تشکر استاد باز هم شرمنده کردید 1-منظور از صفر ولت اینه که خازن در لحظه اول مثل خازن بعد دیود پل اتصال کوتااست و کم کم شارز میشود؟
2-در نقشه زیر که منبع تغذیه بدون ترانس است ایا میشود از یک چوک صوتی برای ایزوله کردن مدار استفاده کرد راهکار شما چیست ؟
3-من شبیه این مدار بستم ولی سر راه زنر خروجی مقاومت نذاشتم و با روشن کردن تغذیه بدون بار خروجی زنر خروجی به شدت داغ کرد و تغییر رنگ داد ولی با بار داغ نکرد چرا؟ مقاومت کنترل جریان این زنرها معمولا چند اهم است؟
http://www.google.com/imgres?um=1&s...bnh=166&tbnw=274&start=0&ndsp=12&tx=149&ty=55

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
پاسخ سوالات شما بشرح زیر
1-منظور از صفر ولت اینه که خازن در لحظه اول مثل خازن بعد دیود پل اتصال کوتااست و کم کم شارز میشود؟
پاسخ : حازن بعد از دیود پل ، سریع شارژ میشه چون RC کوچیکه

2-در نقشه زیر که منبع تغذیه بدون ترانس است ایا میشود از یک چوک صوتی برای ایزوله کردن مدار استفاده کرد راهکار شما چیست ؟
خیر از چوک صوتی فقط در جریانهای خیلی ضعیف میشه استفاده کرد و اتفاقا من استفاده کرده ام

3-من شبیه این مدار بستم ولی سر راه زنر خروجی مقاومت نذاشتم و با روشن کردن تغذیه بدون بار خروجی زنر خروجی به شدت داغ کرد و تغییر رنگ داد ولی با بار داغ نکرد چرا؟ مقاومت کنترل جریان این زنرها معمولا چند اهم است؟

پاسخ : این سوال شما ،متناظر با این سواله که :
معمولا از چه سیمی استفاده میشه ؟
آیا این سوال جواب ساده و مختصری داره یا یک کتاب نیاز داره ؟
چون برای لامپ خواب ، سیم نازک مناسبه
- برای لامپ 100 وات ، سیم متوسط مناسبه
- برای لامپ 1000 وات سیم ضخیم مناسبه
- برای انتقال برق منطقه ای سیمی به ضخامت انگشت شصت مناسبه و قس علیهذا

مقدار و مشخصات هر قطعه ای در هر پدیده ، تابع قواعد و مقررات علمی مربوطه است و مقدار ثابتی نیست

شما همیشه سوالات کلی مطرح میکنید که اگر در یک یا چند جمله قابل پاسخگویی بود کل علم الکترونیک د ر دو صفحه و در پاسخ سوال زیر خلاصه میشد.

معمولا چه مقاومت و چه ترانزیستور و سلف و خازن و آی سی استفاده میشه
جواب این سوال یعنی تمام الکترونیک

همیشه خواهش کردم این سوالات بی ثمر را مطرح نکنی و باید سوالات را در خصوص نمونه مورد نظر خود مطرح کنی تا قابل پاسخگویی باشه ولی گوش شنوا نداری چرا ؟

اصولا مقاومت سری زینر باید مقداری باشد که جریان غیر مجاز از زینر عبور نکند و جریان مورد نیاز را نیز تامین نماید
بنابرین اندازه مقاومت بستگی به توان زینر و ولتاژ ورودی داره و عدد ثابتی نیست
سپاس

آخرین ویرایش:

ICT-ELEC

کاربر
2011-09-10
109
323
سلام حرف شما کاملا صحیح است و منم عجول هستم علت این عجله شاید دلچسب بودن جوابهای زیبای شما باشه ولی در یکی از پستها طبق نقل قول خودتان : درهرصورت ایزوله کردن این تغذیه با ابتکار و بصورت نسبی میسر است لذا شما مدار مربوطه را ارسال فرمایید تا قابل بحث و تبادل نظر گردد- مداربالا ارسال کردم تا در مورد ایزوله کردن یاری کنید منم تنها چیزی که تحقیق کردم همین ترانس صوتی هست که نظر شما منفی است شما در چه تغذیه ای ازین ترانس برای ایزوله استفاده کردین ؟ اگر بازهم باعث رنجش خاطر شدم عذرخواهی میکنم

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام حرف شما کاملا صحیح است و منم عجول هستم علت این عجله شاید دلچسب بودن جوابهای زیبای شما باشه ولی در یکی از پستها طبق نقل قول خودتان : درهرصورت ایزوله کردن این تغذیه با ابتکار و بصورت نسبی میسر است لذا شما مدار مربوطه را ارسال فرمایید تا قابل بحث و تبادل نظر گردد- مداربالا ارسال کردم تا در مورد ایزوله کردن یاری کنید منم تنها چیزی که تحقیق کردم همین ترانس صوتی هست که نظر شما منفی است شما در چه تغذیه ای ازین ترانس برای ایزوله استفاده کردین ؟ اگر بازهم باعث رنجش خاطر شدم عذرخواهی میکنم

سلام
استدعا دارم
عرض من اینه که حرف و مطلب بی ثمر باد هواست
بهتره بجای مطالب نامفهوم و گنگ و کلی ، نکات شفاف و عملی و واضحی مطرح بشه

لذا باوجودیکه بازهم مداری ارائه نفرمودید معذالک یکی از راههای ایزوله نسبی را تقدیم میکنم که تصور میکنم تابحال در جایی مطرح نشده

ازآنجاکه ولتاژ 110 خطر چندانی نداره لذا ( در منبع تغذیه غیر ایزوله ) میتوانیم بجای یک خازن سری با برق شهر از دو خازن با ظرفیت دو برابر استفاده کنیم که ظرفیت معادل آنها به اندازه خازن قبلی شود و در عملکرد مدار تاثیری نگذارد اما هر خازن موجب افت ولتاژ حدود 110 ولت شده و برق گرفتگی را منتفی سازد هرچند ایزوله کامل نیست

مثلا فرض کنید با خازن سری 1 میکرو ( 400 ولتی ) منبع تغذیه غیر ایزوله ساختید
اگر بجای آن از دو خازن 2 میکرو استفاده کنید که هر کدام در مسیر یکی از سیمهای برق شهر بصورت سری قرار گیرد در اینصورت احتمال برق گرفتگی فقط با برق حدود 110 ولت میسر است که هیچگونه خطری نداره
بطوریکه ولتاژ110 با پوست خشک هیچ کاری نداره و با پوست مرطوب موجب لرزش مختصر و قابل تحمل میشه

ازآنجاکه باز هم مداری مطرح نفرمودید و اگر مطرح کنید قابل مشاهده نیست و همواره توقع دارید من با صرف وقت چند برابر شما ، آنرا از سایت مورد نظر شما دانلود و آپلود و به این تاپیک منتقل کنم تا شما کماکان حق عضویت نپردازید .

من حاضرم حق عضویت شما را بپردازم که برای هر سوال شما دانلود و آپلود نکنم
لذا علاقه شما قابل تحسینه اما تضییع غیر اصولی وقت دیگران برای اهداف و علاقه خود منصفانه نیست و عذرخواهی میکنم و روش دیگر و تشریح بیشتری مقدورم نیست

سپاس

آخرین ویرایش:
بالا