آی پی امداد
abtahi

پرسش و پاسخ بخش {مدارات الكترونيك}

kavosh83

VIP+ افتخاری
کاربر
2008-09-27
528
3,595
بهشت خدا در زمین
درود ولتازی که بعد از دیودها برای شارژ باطری میرود زیاد نیست ؟
سلام
همانطور که عرض شد چون خازن(شما بخوانید مقاومت) بین منبع ولتاژ و بار که در اینجا باطریست قرار میگیرد بعبارتی با باطری سری می شود ، ولتاژ دوسر باطری بستگی تام به میزان جریانی پیدا میکند که باطری میکشد،در زمان ابتدای شارژ که باطری تخلیه است و جریان بیشتر میکشد ،ولتاژ دوسر آن کمتر است اما هرچه به سمت شارژ شدن می رود و بالطبع جریان کمتری طلب میکند،ولتاژ دوسر آن نیز بالاتر میرود
به همین دلیل است که شارژرهایی که با این سیستم کار میکنند به شدت از عمر مفید باطری می کاهند

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام و با تشکر از کاوش عزیز و سایر دوستان که پاسخ های مناسبی ارایه فرمودند .
ببنید چنین مداراتی که بدون ترانس و رگولاتور و ... بعنوان منبع تغذیه بکار گرفته میشوند در حقیقت کل چنین مداراتی مثل یک مقاومت سری با برق شهر عمل میکنند شما فرض کنید یک مقاومت با اهم مشخصی را با برق شهر سری کرده و سپس پروب های ولت متر را به دو سر نول و سر ازاد مقاومت که معمولا با فاز برق شهر سری شده وصل کنید طبعا عدد نمایش داده شده مقداری در حدود ولتاژ برق شهر را نشان خواهد و این یعنی مدار شما یک محدد کننده جریان هست و بس و قطعات بکار رفته در مدار بطور سری صرفا جریان را محدود میکند در نتیجه هر گونه تغییرات در قطعات فقط جریان عبوری از مدار را کنترل خواهد کرد حال برای اینکه ولتاژ را نیز تا حدودی قابل کنترل کنیم از قطعات موازی مثل دیود زینر یا رگولاتور یا مقاومت و حتی خود بار مصرفی که موازی مدار قرار میگیرد تعیین کننده مقدار ولتاژ نسبت به جریان عبوری خواهد بود .
موفق باشید .

ICT-ELEC

کاربر
2011-09-10
109
323
سلام و سپاس از شما متوجه شدم پس در تمام دستگاه ها اگر این خازن خراب شد از ظرفیت دقیق خودش اسفاده شود و در مدار شارز اگر از یک زنر استفاده کنم بهتر است از اینکه زنر نباشد برای کنترل جریان باطری 4.8 ولت است به نظرتان از چه زنری استفاده کنم بهتر است ؟5 ولت 1 وات خوب است ؟اگر امکانش هست در مورد ایزوله کردن این مدار هم توضیح دهید یکجا اقای غزال اعلام کرده بود که میشود ولی لینکش را پیدا نمیکنم

ICT-ELEC

کاربر
2011-09-10
109
323
سوال دیگه ای که دارمچرا در بعضی از منابع تغذیه قبل از اینکه تغذیه راه بیفتد از رله استفاده میکنند یعنی اینکه رله اول باید بزنه بعد تغذیه خروجی اصلی بده و دستگاه روشن بشه؟

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام و سپاس از شما متوجه شدم پس در تمام دستگاه ها اگر این خازن خراب شد از ظرفیت دقیق خودش اسفاده شود و در مدار شارز اگر از یک زنر استفاده کنم بهتر است از اینکه زنر نباشد برای کنترل جریان باطری 4.8 ولت است به نظرتان از چه زنری استفاده کنم بهتر است ؟5 ولت 1 وات خوب است ؟اگر امکانش هست در مورد ایزوله کردن این مدار هم توضیح دهید یکجا اقای غزال اعلام کرده بود که میشود ولی لینکش را پیدا نمیکنم

سلام دوست خوبم
در پاسخ به پیام خصوصی شما آدرس مربوطه را تقدیم کردم
اما درهرصورت ایزوله کردن این تغذیه با ابتکار و بصورت نسبی میسر است لذا شما مدار مربوطه را ارسال فرمایید تا قابل بحث و تبادل نظر گردد

سپاس

ICT-ELEC

کاربر
2011-09-10
109
323
سلام نحوه ارسال عکس را دقیقا نمیدانم همان مدار معروف خازن سرامیکی 1 میکرو یا کمتر دیود پل و زنر که خودتان بهتر میدانید که در تمام دستگاهها استفاده میشود از پنکه گرفته تا محافظ و غیره
پست 446 را هم لطف کنید

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: kavosh83

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سوال دیگه ای که دارمچرا در بعضی از منابع تغذیه قبل از اینکه تغذیه راه بیفتد از رله استفاده میکنند یعنی اینکه رله اول باید بزنه بعد تغذیه خروجی اصلی بده و دستگاه روشن بشه؟

سلام
رله های موجود در تغذیه با اهداف مختلفی استفاده میشوند ولذا باید نقشه مورد نظر خود را ارسال کنید که قابل ارزیابی و تحلیل گردد

بعنوان مثال در تغذیه های غیر سوئیچینگ 0 تا 30 ولت بمنظور کاهش حرارت ترانزیستورهای خروجی از این روش استفاده میشود که:

اگر ولتاژ تا 15 ولت انتخاب کنید ولتاژ ورودی توسط رله از مقدار 36 ولت بمقدار 18 ولت کاهش می یابد با این کار ورودی تغذیه چه 36 ولت و چه 18 ولت باشد میتواند ولتاژ صفر تا 15 ولت را تحویل دهد اما اگر ورودی 36 ولت باشد اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی ترانزیستور قدرت زیاد میشود و در جریان زیاد ،حرارت وحشتناکی تولید میکند و میسوزد لذا اگر با رله های متعدد اختلاف ورودی و خروجی را کم کنیم عمر دستگاه افزایش می یابد

مثلا اگر برای انتخاب صفر تا 5 ولت از ورودی 8 ولت
و برای انتخاب 5 تا 10 ولت از ورودی 14 ولت
و بهمین ترتیب رله ها ، ولتاژ ورودی مناسب را انتخاب کنند ایده آل خواهد شد و قادریم از ترانزیستورهای خروجی تا 10 آمپر بکشیم

در مواردی هم از رله جهت حفاظت و قطع ساده ورودی استفاده میشود و غیره

ضمنا جهت ارسال تصویر شما سه ردیف گزینه بالای همین پنجره که تایپ میکنید می بینید
و سمت راست پایین ترین ردیف ، حرف B قرار دارد که اگر از حرف B به تعداد 13 تا گزینه بسمت چپ بشمارید گزینه ارسال تصویر بصورت چهار گوش است که اگر آنرا کلیک کنید پنجره ای ظاهر میشود که باید BROWSE را کلیک کنید و تصویر خود را از کامپیوتر خود انتخاب و سپس آپلود را کلیک و کمی صبر کنید و پس از تغییر حالت ناشی از پذیرش ، ارسال پاسخ را کلیک کنید

سپاس

آخرین ویرایش:

ICT-ELEC

کاربر
2011-09-10
109
323
سلام با سپاسگذاری یک سوال دیگه دارم چرا در بعضی از مدارها خروجی ای سی برای کلید زنی مستقیما به رله نمیره و از ترانزیستور استفاده میشه مثل ال ام 324 یا اینکه با یک مقاومت به بیس ترانزیستور میره یا اینکه بدون مقاومت به بیس میره مقدار این مقاومت چطور بدست میاد و معمولا چند و چه موقع مقاومت میزاریم چه موقع نمیزاریم ؟

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام با سپاسگذاری یک سوال دیگه دارم چرا در بعضی از مدارها خروجی ای سی برای کلید زنی مستقیما به رله نمیره و از ترانزیستور استفاده میشه مثل ال ام 324 یا اینکه با یک مقاومت به بیس ترانزیستور میره یا اینکه بدون مقاومت به بیس میره مقدار این مقاومت چطور بدست میاد و معمولا چند و چه موقع مقاومت میزاریم چه موقع نمیزاریم ؟

سلام
س = چرا خروجی آی سی مستقیما به رله متصل نمیشه و از ترانزیستور استفاده میشه؟

ج = اگر آی سی قادر به تامین جریان رله باشه نیازی به ترانزیستور نیست و مستقیما به رله متصل میشه
یعنی اگر رله شما خیلی ظریف و کوچک باشه و جریان کمی بخواد و آی سی بتونه آنرا تامین کنه نیازی به ترانزیستور نیست
فلذا بستگی به توانایی و مشخصات آی سی و رله داره

در غیر اینصورت ازآنجاکه بیس ترانزیستورها جریان کمی میخواد و هر آی سی براحتی میتونه آنرا تامین کنه لذا خروجی آی سی را به بیس متصل میکنند و خروجی ترانزیستور ( کلکتور یا امیتر ) را که میتونه جریان بسیار بیشتری بده به رله متصل میکنند تا آی سی نسوزه

س = چرا غالبا یک مقاومت با بیس سری میکنیم ؟ و باید چند اهمی باشه ؟

ج = جز در موارد خاص و ویژه غالبا مقاومتی با بیس سری میکنیم که درحالت عادی شبیه اتصال کوتاه باشه و درحالت غیرعادی بعنوان محافظ عمل کنه و از افزایش بیش از حد جریان بیس و صدمه ترانزیستور جلوگیری کنه

فرض کنید میخوهیم گلدانی را بصورت قطره ای آبیاری کنیم که میتوانیم شاه لوله را تا کنار گلدان ببریم و با شیر بصورت قطره ای آنرا آبیاری کنیم که دراینحالت اگر حواد ثی ازجمله پوسیدگی و شکستگی شاه لوله اتفاق بیافتد آثاری از ساختمان باقی نمیگذارد.

اما اگر آب را با شلنگ بسیار نازکی به کنار گلدان منتقل کنیم باز هم آبیاری قطره ای با همان کیفیت انجام میشه و به حال گلدان تفاوتی نمیکنه ولی اگه حادثه فوق اتفاق بیافته دیگه خسارت خطرناکی به ساختمان وارد نمیکنه

مقاومت سری در مسیر تغذیه سیگنال به بیس یا سری با تغذیه کلیه آی سی ها هم همینطور است
لذا برای بیس از شلنگ بسیار نازکی ( مقاومت حدود 1 کیلو تا 10 کیلو اهم سری ) استفاده میشه
و برای تغذیه آی سی پری آمپلیفایر از شلنگ گشادتر ( مقاومت حدود 100 ااهم سری )
و برای تغذیه آی سی آمپلیفایر پخش ماشین از شلنگ فشار قوی ( مقاومت حدود 5/ اهم سری )
و برای UPS از شاه لوله ( حدود 01 / اهم سری )
و قس علیهذا

که هم بتونه جریان DC و یا جریان سیگنال لازم را بده و کم نیاره و هم اینکه اگر اتصالی ناخواسته بخواد موجب عبور جریان غیر مجاز و خسارت بشه از بروز خسارت جلوگیری کنه

قاعده کلی = تاآنجاکه ممکن است باید مقاومت عبور جریان را آنقدر زیاد و زیادتر کنیم که مانع از عبور جریان عادی نشه و اختلالی بوجود نیاره ولی هرچه بهتر و بیشتر از عبور جریان غیرمجاز جلوگیری کنه .

دیگه چیزی توی چنته ندارم و همش همین بود .
اگه بازم ابهامی مونده بفرمایید.

سپاس

آخرین ویرایش:

cccaaabbb

کاربر
2012-12-05
1
1
با سلام خدمت دوستان و اساتيد عزيز
سوالي از شما سروران دارم
من اگر بخواهم برق شهر را به 16 ولت دي سي با شدت 4 الي 5 آمپر تبديل كنم
كم هزينه ترين راه چيست ؟