آی پی امداد
abtahi

پرسش و پاسخ بخش {مدارات الكترونيك}

~H03in~

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-08-20
900
7,090
با سلام و ادب خدمت استاد رجبي
از پاسختون ممنونم.چند تا سوال برام پيش اومده اول اين که شما گفتيد کار آي سي فوق در قسمت الف تقويت سيگنال 49.97 است ولي قبل آي سي توان سيگنال 5.5 دسي بل بود ولي بعد آي سي منفي 3 دسي بل شد و توان تضعيف شد.چطور شد که تقويت مي شود؟؟؟
دومين سوالم اينه که با گفته شما اون ديود واراکتور يا همون خازني با آي اف 901 که تقریبا یک ********** متغیره چطوري فرکانس و مدوله ميکنند بصورت اف ام (این قسمت برام خیلی مهمه)؟؟؟ آيا به اون قسمت بالا که نوشته 1kh/3kh mod ربطي داره .منظورم اينه که نشانه مدولاسيون است؟؟؟
با تشکر فراوان از شما.
دست مولا علي به همراهتان.

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: sajjad-d

kavosh83

VIP+ افتخاری
کاربر
2008-09-27
528
3,595
بهشت خدا در زمین
سلام بر اساتید محترم خصوصا جناب gadraj
آیا به نظر شما خروجی lm35 آنالوگه ؟ یعنی به ازای تغییر دما،ولتاژ خروجی بصورت خطی تغییر میکنه یا بصورت پله کانیه ؟ آیا میشه با تقویت خروجی LM35 با استفاده از OP AMP میزان دقت LM35 را از نیم درجه بیشتر کرد؟مثلا در حالت عادی یک درجه تغییر دما باعث تغییر 10 میلی ولت در خروجی میشه سوال اینجاست که آیا تغییر 0.1 درجه هم باعث تغییر 1 میلی ولت در خروجی میشه؟یا اینکه این تغییر دما تا بیش از 0.5 درجه نباشه در خروجی lm35 اختلاف ولتاژی ایجاد نمیشه؟

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
سلام بر اساتید محترم خصوصا جناب gadraj
آیا به نظر شما خروجی lm35 آنالوگه ؟ یعنی به ازای تغییر دما،ولتاژ خروجی بصورت خطی تغییر میکنه یا بصورت پله کانیه ؟ آیا میشه با تقویت خروجی LM35 با استفاده از OP AMP میزان دقت LM35 را از نیم درجه بیشتر کرد؟مثلا در حالت عادی یک درجه تغییر دما باعث تغییر 10 میلی ولت در خروجی میشه سوال اینجاست که آیا تغییر 0.1 درجه هم باعث تغییر 1 میلی ولت در خروجی میشه؟یا اینکه این تغییر دما تا بیش از 0.5 درجه نباشه در خروجی lm35 اختلاف ولتاژی ایجاد نمیشه؟
با سلام :
طبق اطلاعات مندرج در دیتا شیت این سنسور - خروجی به صورت خطی میباشد و به ازای هر درجه سانتی گراد 10 میلی ولت ذکر شده بنا براین در نهایت خروجی میتواند به صورت پله ای بدین طریق که هر پله ان { n Linear + 10.0 mV/°C scale factor} و فکر کنم این برای هر دقتی کافی باشد .
طبیعی است که خروجی مدار را برای تحریک رله ... و استفاده در نمایشگر و یا ..... باید تقویت شود .
موفق باشید .
دیتا شیت کامل { با ترجمه نرم افزاری در کامنت } را دانلود و مطالعه کنید .
[hide] مشاهده فایل‌پیوست lm35.pdf [/hide]

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام و ادب خدمت استاد رجبي
از پاسختون ممنونم.چند تا سوال برام پيش اومده اول اين که شما گفتيد کار آي سي فوق در قسمت الف تقويت سيگنال 49.97 است ولي قبل آي سي توان سيگنال 5.5 دسي بل بود ولي بعد آي سي منفي 3 دسي بل شد و توان تضعيف شد.چطور شد که تقويت مي شود؟؟؟
دومين سوالم اينه که با گفته شما اون ديود واراکتور يا همون خازني با آي اف 901 که تقریبا یک ********** متغیره چطوري فرکانس و مدوله ميکنند بصورت اف ام (این قسمت برام خیلی مهمه)؟؟؟ آيا به اون قسمت بالا که نوشته 1kh/3kh mod ربطي داره .منظورم اينه که نشانه مدولاسيون است؟؟؟
با تشکر فراوان از شما.
دست مولا علي به همراهتان.
با سلام :
دوست عزیز در مورد تقویت : فکر کنم شما به علامت منفی و مثبت دی بی توجه نکرده اید اگر با دقت مطالعه کنید نتیجه را متوجه خواهید شد ابتدا علامت منفی سپس مثبت و دوباره منفی میشه .....
و اما نحوه مدوله :
T 901 و خازن های C905 . 906 . 907 مدار تانکی را تشکیل داده که در فرکانس کاریر 49 مگاهرتز در نوسان هست حال با اعمال یک ولتاژ متغیر که با مشتق و انتگرال گیری از سیگنال صوتی تقویت شده میکروفون ... بدست امده در سر مقاومت 906 و کاتد دیود فوق .... سیگنال تولیدی حدود 49 مگ اوسیلاتور - در حول و هوش منهای و مثبت 19 کیلوهرتز { بستگی به دامنه سیگنال صوتی و نهایتا ولتاژ مستقیم حاصله } این فرکانس کاریر تولیدی را جابجا کرده {میدانید که با اعمال ولتاژ به دیود واریاکابس ظرفیت خازنی ان به نسبت همون ولتاژ تغییر و موجب تغییر فرکانس اصلی می شود } و این همان نحوه مدوله شدن اف ام میباشد که حاصل در سر خروجی {سیم وسط سیم پیچ } اماده میباشد .
با این توضیح که ممکن هست این فرکانس جابجایی در جهت استفاده در کد گذاری و با توجه به پهنای باند سیگنال کاریر - بیشتر از 19 کیلو باشد که در شکل مذکور بین یک الی 3 کیلوهرتز متغییر باشد .
[hide] t-rx.JPG [/hide]
با تشکر .
موفق باشید .

bird

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2006-10-09
48
78
سلام
سوال من در مورد باطری هلی کوپتر کنترلی می باشد ، باطری که در این وسیله استفاده شده 3.7 ولت 1000 میلی آمپر لیتیوم پلیمر می باشد آیا من می تونم به جای باطری از آداپتور استفاده کنم؟
آداپتور 3.3 ولت 2000 میلی آمپر وصل کردم اما هلی کوپتر قدرت لازم را نداره!!!
آداپتور با ولتاژ بالاتر هم هست آیا امکان تبدیل 4.2 ولت یا 4 ولت به 3.7 ولت وجود داره ؟
در صورت امکان اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.

• Like

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
سلام
سوال من در مورد باطری هلی کوپتر کنترلی می باشد ، باطری که در این وسیله استفاده شده 3.7 ولت 1000 میلی آمپر لیتیوم پلیمر می باشد آیا من می تونم به جای باطری از آداپتور استفاده کنم؟
آداپتور 3.3 ولت 2000 میلی آمپر وصل کردم اما هلی کوپتر قدرت لازم را نداره!!!
آداپتور با ولتاژ بالاتر هم هست آیا امکان تبدیل 4.2 ولت یا 4 ولت به 3.7 ولت وجود داره ؟
در صورت امکان اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.
سلام :
دوست عزيز استفاده از هر نوع باتري ديگري به خاطر وزن سنگيني ان و همچنين تغييرات در وضعيت ايروديناميك موجب انحراف و درست عمل نكردن ان خواهد شد همون باتري ليتيومي بهترين نوع باتري مي باشد كه بفور هم در بازار موجود هست .
در صورت استفاده ازشارژ 4.2 ولت مشكلي پيش نمياد و براي اطمينان ميتونيد خط مثبت شارژر را با يك ديود معمولي 1n4001 سري كنيد تا حدود ولتاژ 3.7 را دقيق داشته باشيد .ولي اجباري براي اينكار نيست همون 4.2 ولت شارژ خوبي براي باتري 3.7 ميباشد .
موفق باشيد .

bird

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2006-10-09
48
78
سلام :
دوست عزيز استفاده از هر نوع باتري ديگري به خاطر وزن سنگيني ان و همچنين تغييرات در وضعيت ايروديناميك موجب انحراف و درست عمل نكردن ان خواهد شد همون باتري ليتيومي بهترين نوع باتري مي باشد كه بفور هم در بازار موجود هست .
در صورت استفاده ازشارژ 4.2 ولت مشكلي پيش نمياد و براي اطمينان ميتونيد خط مثبت شارژر را با يك ديود معمولي 1n4001 سري كنيد تا حدود ولتاژ 3.7 را دقيق داشته باشيد .ولي اجباري براي اينكار نيست همون 4.2 ولت شارژ خوبي براي باتري 3.7 ميباشد .
موفق باشيد .

ممنون از راهنماییتون
به نظر شما آداپتور با آمپر : 2000MA برای این وسیله مناسب می باشد؟ چون آداپتور با اهمتر 3.4 ولت خروجی داشت و با توجه به اینکه ضعیف روشن شد ممکن مشکل از آمپر پایین باشه؟
چون روی باطری نوشته 1000 میلی آمپر و در کنارش عدد 15C حک شده و تا اونجا که من سرچ کردم این مربوط می شه به ظرفیت تخلیه باطری یعنی این باطری تا 15 آمپر می توان ازش جریان کشید!!
با این حساب آیا باید به دنبال آداپتوری با این آمپر باشم؟

• Like

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
ممنون از راهنماییتون
به نظر شما آداپتور با آمپر : 2000MA برای این وسیله مناسب می باشد؟ چون آداپتور با اهمتر 3.4 ولت خروجی داشت و با توجه به اینکه ضعیف روشن شد ممکن مشکل از آمپر پایین باشه؟
چون روی باطری نوشته 1000 میلی آمپر و در کنارش عدد 15C حک شده و تا اونجا که من سرچ کردم این مربوط می شه به ظرفیت تخلیه باطری یعنی این باطری تا 15 آمپر می توان ازش جریان کشید!!
با این حساب آیا باید به دنبال آداپتوری با این آمپر باشم؟
سلام :
همين اداپتور شما براي شارژ باتري مذكور مناسب ميباشد .
امپر شارژر {اداپتور } انچنان ربطي به جريان شارژ باتري ندارد و اتفاقا بهتر است از جزيان باتري بالاتر باشد .
با توجه به اينكه ولتاژ ان مقداري از ولتاژ باتري شما بيشتر هست بهتر است سر راه خط مثبت ان يك ديود و يا اگر زمان {طولاني شدن} شارژ براتون مهم نيست از يك مقاومت 100 اهمي با توان حدود 3 وات {بجاي ديود } بزاريد ترجيحا روش مقاومت بهتر است زيرا امكان افزايش ولتاژ خروجي اداپتور در شرايطي مثلا برق شهر بيشتر از حد معمول باشد نيز ميرود در چنين شرايطي مقاومت از اسيب ديدن باتري جلوگيري { محدود كردن جريان بيش از حد } مي كند .
- در روش ديود گذاري ولتاژ اداپتور را فقط { به اندازه حداقل 0/6 ولت و حداكثر 0/8 ولت } كم ميكنيد .
- به هيچ وجه ولتاژ در تحت شارژ باتري نبايد از 4.2 ولت بيشتر گردد و اين زمانيست كه باتري شما شارژ كامل شده است .
موفق باشيد .

bird

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2006-10-09
48
78
سلام :
همين اداپتور شما براي شارژ باتري مذكور مناسب ميباشد .
امپر شارژر {اداپتور } انچنان ربطي به جريان شارژ باتري ندارد و اتفاقا بهتر است از جزيان باتري بالاتر باشد .
با توجه به اينكه ولتاژ ان مقداري از ولتاژ باتري شما بيشتر هست بهتر است سر راه خط مثبت ان يك ديود و يا اگر زمان {طولاني شدن} شارژ براتون مهم نيست از يك مقاومت 100 اهمي با توان حدود 3 وات {بجاي ديود } بزاريد ترجيحا روش مقاومت بهتر است زيرا امكان افزايش ولتاژ خروجي اداپتور در شرايطي مثلا برق شهر بيشتر از حد معمول باشد نيز ميرود در چنين شرايطي مقاومت از اسيب ديدن باتري جلوگيري { محدود كردن جريان بيش از حد } مي كند .
- در روش ديود گذاري ولتاژ اداپتور را فقط { به اندازه حداقل 0/6 ولت و حداكثر 0/8 ولت } كم ميكنيد .
- به هيچ وجه ولتاژ در تحت شارژ باتري نبايد از 4.2 ولت بيشتر گردد و اين زمانيست كه باتري شما شارژ كامل شده است .
موفق باشيد .

البته شاید من سوالم را بد مطرح کرده باشم ، من می خوام کلا باطری را بردارم و به جاش از آداپتور استفاده کنم. چون باطری خراب شده و تو شهرستان هم گیر نمی آرم و در ضمن اگر هم بخوام سفارش بدم از قیمت هلی کوپتر بیشتر می شه!!!
و دو باره بعد از یه مدت کار کردن خراب می شه!!!!!
بنابراین در توضیحات بالا منظورم این بود که من آداپتور را مستقیما به وسیله وصل کردم و مشکل قدرت را داشتم باطری را از وسیله جدا کردم .
فقط موندم که آداپتور با چه آمپری بگیرم با 2000 جواب نداد!!!! آیا آداپتور 15 امپر تو بازار موجود است؟
از اینکه زیاد سوال می کنم عذرخواهی می کنم ولی حیفم می آد از اطلاعاتتون استفاده نکنم چون واقعا کامل و روشن توضیح می دهید.
باز هم ممنونم

آخرین ویرایش:
  • Like

sajjad-d

VIP PLUS
VIP PLUS
کاربر
2008-07-21
326
949
اصفهان
البته شاید من سوالم را بد مطرح کرده باشم ، من می خوام کلا باطری را بردارم و به جاش از آداپتور استفاده کنم. چون باطری خراب شده و تو شهرستان هم گیر نمی آرم و در ضمن اگر هم بخوام سفارش بدم از قیمت هلی کوپتر بیشتر می شه!!!
و دو باره بعد از یه مدت کار کردن خراب می شه!!!!!
بنابراین در توضیحات بالا منظورم این بود که من آداپتور را مستقیما به وسیله وصل کردم و مشکل قدرت را داشتم باطری را از وسیله جدا کردم .
فقط موندم که آداپتور با چه آمپری بگیرم با 2000 جواب نداد!!!! آیا آداپتور 15 امپر تو بازار موجود است؟
از اینکه زیاد سوال می کنم عذرخواهی می کنم ولی حیفم می آد از اطلاعاتتون استفاده نکنم چون واقعا کامل و روشن توضیح می دهید.
باز هم ممنونم

دوست عزیز اگر شما یک باطری لیتیومی با کیفیت خوب خریداری کنید بهتر است
اگر میخواهید از آداپتور استفاده کنید و در رنج ولتاژ شما موجود نمیباشد اگر کمی در سیم پیچی سر رشته داشته باشید میتوانید ولتاژ خروجی آداپتور را به دلخواه خود تغییر بدهید

ساده توضیح میدهم که راحت بتوانید انجام بدهید

چون باطری شما 3.7 ولت است آداپتور 3.7 یا 4 ولت میخواهید یک آداپتور 4.5 ولت با آمپر مناسب تهیه کنید
آداپتور را باز کنید و یکسوساز را ار سر ترانس باز کنید
1- با یک اهم متر خروجی ترانس را اندازه بگیرید و یاداشت کنید ( ولتاژ باید بیشتر از باطری باشد)
2- هسته ترانس را باز کرده و سیم پیچ ثانویه را باز کنید و دقیق تعداد دور سیم پیچ ثانویه را بشمارید (حتی نیم دور را هم محاسبه کنید)
3- طبق عکس تعداد دور حروجی را محاسبه کنید و دوباره خروجی را سیم پیچی کنید

Untitled.png

بالا