آی پی امداد
abtahi

پرسش و پاسخ بخش {مدارات الكترونيك}

~H03in~

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-08-20
900
7,090
با سلام خدمت دوستان و اساتيد
پروژه درس مخابرات من در رابطه با تحليل RXو TX بيسيم پاناسونيک KX-1222 هست.من با ديدن شماتيک ان (که از همین سایت گرفتم )به چند تا مشکل برخورد کردم.اول يه توضيحي ميدم وقتي فرکانس 49.97 از دوپلکسر گذشت به 46.97 مگاهرتز تبديل ميشه و بعد وارد پايه 42 يک اي سي ميشه که ورودي يک ميکسر است به نام (1st mix) بعد در خروجي به يک ********** 3 پايه,که فرکانس به 10.7 مگا ميرسه در مرحله بعد دوباره به يک ميکسر (2st mix)بعدي در همان اي سي بر ميگرده و در مرحله بعد به يک ********** که سيگنالمون به 445 کيلوهرتز ميرسه.مشکل من اينجاست که اولا اون 2 طبقه ميکسر چيکار ميکنند (چه تغييري در فرکانس ميدهند و چه چيزي را ضرب ميکنند؟)دوما چرا ما از 2تا ********** عبور داديم تا فرکانس هاي نام برده توليد شوند؟ مهمتر از همه اينکه مدولاسيون و دمدولاسيون در کدام قسمت انجام شده و چه نوع مدولاسیونی است ؟چون در مدار چيزي عنوان نشده به عنوان مدولاسيون و دمدولاسيون ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
لطفا با زبان ساده توضيح دهيد.
زير سايه مرتضي علي

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام خدمت دوستان و اساتيد
پروژه درس مخابرات من در رابطه با تحليل RXو TX بيسيم پاناسونيک KX-1222 هست.من با ديدن شماتيک ان (که از همین سایت گرفتم )به چند تا مشکل برخورد کردم.اول يه توضيحي ميدم وقتي فرکانس 49.97 از دوپلکسر گذشت به 46.97 مگاهرتز تبديل ميشه و بعد وارد پايه 42 يک اي سي ميشه که ورودي يک ميکسر است به نام (1st mix) بعد در خروجي به يک ********** 3 پايه,که فرکانس به 10.7 مگا ميرسه در مرحله بعد دوباره به يک ميکسر (2st mix)بعدي در همان اي سي بر ميگرده و در مرحله بعد به يک ********** که سيگنالمون به 445 کيلوهرتز ميرسه.مشکل من اينجاست که اولا اون 2 طبقه ميکسر چيکار ميکنند (چه تغييري در فرکانس ميدهند و چه چيزي را ضرب ميکنند؟)دوما چرا ما از 2تا ********** عبور داديم تا فرکانس هاي نام برده توليد شوند؟ مهمتر از همه اينکه مدولاسيون و دمدولاسيون در کدام قسمت انجام شده و چه نوع مدولاسیونی است ؟چون در مدار چيزي عنوان نشده به عنوان مدولاسيون و دمدولاسيون ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
لطفا با زبان ساده توضيح دهيد.
زير سايه مرتضي علي
سلام :
دوست عزیز تمام پاسخ به سوال شما همراه با تحلیل های لازم در تلفن بیسیم را در تاپیک زیر تشریح کرده ام مراجعه و استفاده کنید .
[hide] http://www.irantk.ir/showthread.php?t=12945 [/hide]
موفق باشید .

m-amirreza

کاربر
2010-07-28
23
45
سلام..پیش از اینها توی این سایت صبح یه سوال میپرسیدی به شب نمیکشید به جواب میرسیدیم..ولی الان از این خبرها نیست..قضیه چیه؟

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
سلام..پیش از اینها توی این سایت صبح یه سوال میپرسیدی به شب نمیکشید به جواب میرسیدیم..ولی الان از این خبرها نیست..قضیه چیه؟
سلام :
دوست عزیز قضیه این است که شما در انتخاب تاپیک عجله یا اشتباه انتخاب کرده اید {مشکل تر د میل در تاپیک دیگری طرح شده است } تاپیک بلا محل در همه سایتها بلا جواب و حذف میشوند .
این هم لینک تاپیک مربوطه خدمت شما :
[hide] http://www.irantk.ir/showthread.php?t=12645&goto=newpost [/hide]
موفق باشید .

m-amirreza

کاربر
2010-07-28
23
45
سلام :
دوست عزیز قضیه این است که شما در انتخاب تاپیک عجله یا اشتباه انتخاب کرده اید {مشکل تر د میل در تاپیک دیگری طرح شده است } تاپیک بلا محل در همه سایتها بلا جواب و حذف میشوند .
این هم لینک تاپیک مربوطه خدمت شما :
hidden content may not be quoted
موفق باشید .

فرمایش شما متینه ولی متأسفانه من حالا شاید به دلیل نپرداختن وجه اشتراک قادر به مشاهده صفحه مربوطه نبودم به همین دلیل اینجا رو مناسبتر برای طرح این موضوع دیدم.شما بد نیست یه فکری برای کسانی که شاید توانایی یا به دلیل اینکه زیاد با سایت شما سر و کار ندارن و شهریه رو نپرداختن میکردین.که لااقل تا حدی مشکل کاربران آماتوری مثل من راه بیافته.متشکرم

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
فرمایش شما متینه ولی متأسفانه من حالا شاید به دلیل نپرداختن وجه اشتراک قادر به مشاهده صفحه مربوطه نبودم به همین دلیل اینجا رو مناسبتر برای طرح این موضوع دیدم.شما بد نیست یه فکری برای کسانی که شاید توانایی یا به دلیل اینکه زیاد با سایت شما سر و کار ندارن و شهریه رو نپرداختن میکردین.که لااقل تا حدی مشکل کاربران آماتوری مثل من راه بیافته.متشکرم
سلام
دوست عزیز در لینک فوق همینطور که الان هم وارد شده و پست زده اید ازاد و رایگان در اختیار کاربران قرار داده شده مسله و مشکل این است که کاربران عجله کرده و مطالب و حتی عناوین تاپیک ها و موضوعات انجمن را مطالعه نمی کنند و ...
با یک جستجو در سطح انجمن میتونید پاسخ خیلی از مشکلات خود را فوری بیابید .
با تشکر از شما.
موفق باشید .

~H03in~

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-08-20
900
7,090
با سلام خدمت دوستان و اساتید به خصوص جناب استاد رجبی دست حق نگهدارت.
چند تا سوال داشتم اول اينکه کسي در مورد مدولاسيون و دمدولاسيون Direct To Channel out اطلاعاتي داره اصلا چنين مد و دمودي وجود داره؟؟؟
دوم اينکه تو مدار شماتيک يک فرستنده بيسيم بعد از تعقيب سيگنال ارساليش ديدم که قبل از چند تا خازن و مقاومت,سيگنال نشان داده شده TXAF=-17dBm به مقدار 1 کيلو هرتز بود که بعد از گذشتن از يک مقاومت ويک خازن سري با يک مقاومت ديگه طبق شماتيک مدار به TXRF=-8.9dBm تبديل شد .سوالم فقط اينه که ايا اين 2 تا مقاومت و خازن کار مدولاسيون و انجام دادند و AF رو توي RF گذاشتند(سوار بر کرير)؟؟؟؟
سوال آخرم اينه که سيگنال ارسالي قبل از دوپلکسر به يک آي سي SMD شش پايه مشکي رنگ رسيد که در کنار پايه اولش يک نقطه و در يک طرفش يک خط کشيده شده و روش نوشته 620 که طبق شماتيک مدار پايه اولش vdd دومش TE سومش TC چهارمش OUT پنجم GND و ششم به نام OSC هست اينم بگم که طبق شماتيک پايه 2 اميتر يک ترانزيستور و 3 کلکتور ترانزيستور و بيس اين ترانزيستور درايور است از داخل و به هيچجا وصل نيست ميخوام بدونم اين آی سي چيه و چه کاري رو تو خروجي سيگنال ارسالي انجام ميده؟؟؟
با تشکر.
دست علي به همراهتان.

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام خدمت دوستان و اساتید به خصوص جناب استاد رجبی دست حق نگهدارت.
چند تا سوال داشتم اول اينکه کسي در مورد مدولاسيون و دمدولاسيون Direct To Channel out اطلاعاتي داره اصلا چنين مد و دمودي وجود داره؟؟؟
دوم اينکه تو مدار شماتيک يک فرستنده بيسيم بعد از تعقيب سيگنال ارساليش ديدم که قبل از چند تا خازن و مقاومت,سيگنال نشان داده شده TXAF=-17dBm به مقدار 1 کيلو هرتز بود که بعد از گذشتن از يک مقاومت ويک خازن سري با يک مقاومت ديگه طبق شماتيک مدار به TXRF=-8.9dBm تبديل شد .سوالم فقط اينه که ايا اين 2 تا مقاومت و خازن کار مدولاسيون و انجام دادند و AF رو توي RF گذاشتند(سوار بر کرير)؟؟؟؟
سوال آخرم اينه که سيگنال ارسالي قبل از دوپلکسر به يک آي سي SMD شش پايه مشکي رنگ رسيد که در کنار پايه اولش يک نقطه و در يک طرفش يک خط کشيده شده و روش نوشته 620 که طبق شماتيک مدار پايه اولش vdd دومش TE سومش TC چهارمش OUT پنجم GND و ششم به نام OSC هست اينم بگم که طبق شماتيک پايه 2 اميتر يک ترانزيستور و 3 کلکتور ترانزيستور و بيس اين ترانزيستور درايور است از داخل و به هيچجا وصل نيست ميخوام بدونم اين آی سي چيه و چه کاري رو تو خروجي سيگنال ارسالي انجام ميده؟؟؟
با تشکر.
دست علي به همراهتان.
سلام :
پاسخ سوال اولتون : شرمنده كه بنده تا بحال چنين نوع مدولاسيوني نشنيده و نديده ام و اگر پديده جديدي باشه خوشحال خواهم شد تا از روش و اصول كار چنين پديده اي مطلع اگاه شوم .
2= مقاومت به همراه خازن در مسير اين سيگنال با توضيحات شما فقط ميتونه به عنوان محدود كننده عمل كند و اگر به متن خود دقت كنيد متوجه خواهيد شد كه قبل از اين مدارات -- مقدار { لول level }سيگنال 17 {دسيبل } بوده و بعد از افت به 8/9 دسيبل رسيده پس اينجا هم بحثي از مدولاتور نبوده البته و معمولا قبل از مدولاتور يك مدار محدود كننده بايد باشد كه فكر كنم مدار شما نيز اينطوري طرح شده ...
در مورد قطعه اشاره شده با توجه به توضيحات نميتوان دقيقا اطلاع درست و حسابي بدست اورد بهتر است شكلي از قطعه يا شماره ان دقيقا طبق نوشته شده در روي قطعه را بزاريد تا بيشتر در خدمت باشم .
موفق باشيد .

~H03in~

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-08-20
900
7,090
با تشکر از شما
من PDFدانلود شماتیکش و در لینک زیر قرار میدم.
http://up.iranblog.com/images/ufp3wftbgx6kqjusb514.rar
با تحقیقاتی که کردم RX و TX و میتونم تحلیل کنم ولی مشکل من تو مودلاسیون و دمودلاسیون و اون قطعه ای که گفتم هستش به نام ای سی 901 در هندست.
بذارین خودم چیزی که فهمیدم و بگم و شما عیبم و بگیرید.در قسمت هندست ابتدا امواج الکترومغناطیس که از مادر فرستاده میشه توسط انتن دستی دریافت میشه و به امواج الکتریکی تبدیل میشه. این سیگنال که همون 46.97 مگاهرتز بعد از عبور از دوپلکسر که کارش ایزولاسیون سیگنال ورودی وخروجی هستش .بعد این سیگنال rf توسط میکسر اول به فرکانس میانی یا if تبدیل میشه بعد توسط یک ********** 3 پایه به 10.7 مگ (برا چی 10.7؟)میرسه بعد توسط میکسر بعدی میکس میشه و بعد توسط ********** بعدی به 455 (برا چی 455؟)کاهش پیدا میکنه در مرحله بعد سیگنال دمدوله میشه توسط دمدولاتور Direct To Channel out و به 1کیلوهرتز کاهش پیدا میکنه (بعد از جدا شدن از کریر) تقویت میشه و به بلندگو میرسه.راستی اون بالا سمت چپ نوشته 1kh/3kh mod يعني چه ايا نشانه مدولاسيون است؟
زليلايي شنيدم يا علي گفت
به مجنوني رسيدم يا علي گفت
مگر اين وادي دارالجنون است
که هر ديوانه ديدم يا علي گفت

با تشکر از شما.
زیر سایه مرتضی علی.

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با تشکر از شما
من PDFدانلود شماتیکش و در لینک زیر قرار میدم.
http://up.iranblog.com/images/ufp3wftbgx6kqjusb514.rar
با تحقیقاتی که کردم RX و TX و میتونم تحلیل کنم ولی مشکل من تو مودلاسیون و دمودلاسیون و اون قطعه ای که گفتم هستش به نام ای سی 901 در هندست.
بذارین خودم چیزی که فهمیدم و بگم و شما عیبم و بگیرید.در قسمت هندست ابتدا امواج الکترومغناطیس که از مادر فرستاده میشه توسط انتن دستی دریافت میشه و به امواج الکتریکی تبدیل میشه. این سیگنال که همون 46.97 مگاهرتز بعد از عبور از دوپلکسر که کارش ایزولاسیون سیگنال ورودی وخروجی هستش .بعد این سیگنال rf توسط میکسر اول به فرکانس میانی یا if تبدیل میشه بعد توسط یک ********** 3 پایه به 10.7 مگ (برا چی 10.7؟)میرسه بعد توسط میکسر بعدی میکس میشه و بعد توسط ********** بعدی به 455 (برا چی 455؟)کاهش پیدا میکنه در مرحله بعد سیگنال دمدوله میشه توسط دمدولاتور Direct To Channel out و به 1کیلوهرتز کاهش پیدا میکنه (بعد از جدا شدن از کریر) تقویت میشه و به بلندگو میرسه.راستی اون بالا سمت چپ نوشته 1kh/3kh mod يعني چه ايا نشانه مدولاسيون است؟
/////////////
زیر سایه مرتضی علی.
با سلام :
دوست عزيز اين مدولاسيوني كه اشاره كردين همون اف ام هست كه به اختصار مطلوب مسير و عملكرد انرا براتون تشريح ميكنم :
يك جريان ديسي {باتري } از طريق مسير << TX_DATA R901<< & R902 << كاتد VD901 } T901<< مدارتانك }اعمال ميشه با توجه به سطح اين جريان و از طرفي نقش اين ديود كه از نوع وارياكابس {خازني} ميباشد و همچنين سيگنال صوتي مسير قرمز رنگ عمل مدولاسيون در سر اند اين ديود به اندازه حدود 19 كيلوهرتز {فركانس پهناي جابجايي مدوله در اف ام } انجام ميگيرد و سپس سيگنال مخلوط شده وارد ايسي فوق ميشود .
به نظر ميرسد اين ايسي دو كار مهم انجام ميدهد :
الف : تقويت خروجي سيگنال اوسيلاتور حامل 97/49 مگاهرتز كه از پايه 3 خارج مي شود .
ب : مهم !!! تهيه و ارسال سيگنال كنترلي براي سنسور ميكرو كنترل جهت اعمال كد ينگ ارتباط پايه 4 {اين سيگنال جهت شناسايي دو طرف ارتباط و كد كردن ديتا بكار ميرود } .
صافي 7/10 مگ براي جدا سازي سيگنال مياني از سيگنال ار اف { به صورت اف ام } بكار گرفته شده و مكالمه روي اين فركانس مياني مدول و دمدول ميشود .
صافي 455 كيلو- فركانس مياني ا ام كه ديتاي سيگنالينگ { سيگنال فراخواني و زنگ و شماره گيري و.... } بكار ميرود .
توصيه ميكنم به تاپيك موجود در اين مورد كه در لينك زير اپلود كرده ام مراجعه و مطالعه كنيد :
[hide]

[/hide]
[hide] اموزش و تعمیر و تشریح مدارات و قطعات بکار رفته در تلفن بیسیم =

http://www.irantk.ir/showthread.php?t=12945
[/hide]

موفق باشيد .

بالا