آی پی امداد
abtahi

پاسخگویی به سوالات مربوط به میکرو کنترلر هاي AvR

CINAPA

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2012-07-25
826
2,483
نه داداش یه مدار کاملا جدا از ECU
:ghost: :ghost:
خوب یه کم راحت تر شد . ولی فرقی هم نداره میشد با ecu هم انجام داد که اصولی تر هست البته برای این کار باید اطلاعات کاملی از ecu داشته باشی .
در هر صورت . توضیح و دیاگرام کلی مدار به این صورت میشه که
ابتدا چون سنسور اهمی و تقییراتش خطی هست براساس مقدار مقاومت .که البته یک سر این سنسور به خط زمین یا بدنه خودرو وصله و در نتیجه زیاد نمیتونیم مسقیما به ورودی انلوگ به دیجیتال میکرو وصل بشه که این یه مشکله معمولا مقدار مقاومت این سنسور در خودرو هایی مثل پیکان و رنو 100 اهمه منظورم min
که معمولا چون سیستم کنترل مرکزی نداره (ecu) .. فنش فقط یک دور هست ولی در
سیستم فن در پژو 405
فرق داره مخصوصا مدل lLC
خوب چون 405 دارای ECU و فرمان تند و کند و START و STOP را برای فن صادر میکنه لذا چند سیم از فن به و از طریق کانکتور به قسمت قدرت و کنترل ECU وصل هست K4 . K3 . J هستند .
ECU با بدنه کردن پایه K4 خود فرمان دور کند را صادر می کند این وقتیه که معمولا دمای اب زیاد نشده کمتر از 90 درجه .. وقتي دماي اب به 97 تا 101 درجه سانتي گراد رسيدECU با بدنه کردن پایه های K4 و J4 خود فرمان دور تند را صادر می کند وقتي دماي اب به 113 درجه رسيد و مقاومت سنسور دماي اب به حد استانه چهارم خود رسيد كنترل يونيت با بدنه كردن پايه K3 خود دستور روشن شدن چراغ STOP را صادر مي كند
خوب میخوام به این نتیجه برسم که اگر شما برای خودرو های بدون ECU نیاز دارین هم برنامه و هم سخت افزار خیلی فرق داره با سیستمی که ECU داره .وچون خودتون فرمودین چند دور هست ما این طور برداشت میکنیم که برای خودرو های
که ECU دارن نیاز دارین . .. پس ابتدای کار باید برنامه ای بنویسیم که اهم دقیق .البته بسیار دقیق سنسورمون را بگیره و هم مقدارشو روی سون سگمنت بنویسه وهم خودکار دور فن را کنترل کنه
اگه درست رسوندم تایید کنید تا بریم سر برنامه نویسی و طراحی سخت افزار برنامه واگه جایشو نفهمیدم واشتباه گفتم بفرمائید تا اصلاح کنم

aliii2590

کاربر vip
vip
کاربر
2012-04-22
68
157
:ghost: :ghost:
خوب یه کم راحت تر شد . ولی فرقی هم نداره میشد با ecu هم انجام داد که اصولی تر هست البته برای این کار باید اطلاعات کاملی از ecu داشته باشی .
در هر صورت . توضیح و دیاگرام کلی مدار به این صورت میشه که
ابتدا چون سنسور اهمی و تقییراتش خطی هست براساس مقدار مقاومت .که البته یک سر این سنسور به خط زمین یا بدنه خودرو وصله و در نتیجه زیاد نمیتونیم مسقیما به ورودی انلوگ به دیجیتال میکرو وصل بشه که این یه مشکله معمولا مقدار مقاومت این سنسور در خودرو هایی مثل پیکان و رنو 100 اهمه منظورم min
که معمولا چون سیستم کنترل مرکزی نداره (ecu) .. فنش فقط یک دور هست ولی در
سیستم فن در پژو 405
فرق داره مخصوصا مدل lLC
خوب چون 405 دارای ECU و فرمان تند و کند و START و STOP را برای فن صادر میکنه لذا چند سیم از فن به و از طریق کانکتور به قسمت قدرت و کنترل ECU وصل هست K4 . K3 . J هستند .
ECU با بدنه کردن پایه K4 خود فرمان دور کند را صادر می کند این وقتیه که معمولا دمای اب زیاد نشده کمتر از 90 درجه .. وقتي دماي اب به 97 تا 101 درجه سانتي گراد رسيدECU با بدنه کردن پایه های K4 و J4 خود فرمان دور تند را صادر می کند وقتي دماي اب به 113 درجه رسيد و مقاومت سنسور دماي اب به حد استانه چهارم خود رسيد كنترل يونيت با بدنه كردن پايه K3 خود دستور روشن شدن چراغ STOP را صادر مي كند
خوب میخوام به این نتیجه برسم که اگر شما برای خودرو های بدون ECU نیاز دارین هم برنامه و هم سخت افزار خیلی فرق داره با سیستمی که ECU داره .وچون خودتون فرمودین چند دور هست ما این طور برداشت میکنیم که برای خودرو های
که ECU دارن نیاز دارین . .. پس ابتدای کار باید برنامه ای بنویسیم که اهم دقیق .البته بسیار دقیق سنسورمون را بگیره و هم مقدارشو روی سون سگمنت بنویسه وهم خودکار دور فن را کنترل کنه
اگه درست رسوندم تایید کنید تا بریم سر برنامه نویسی و طراحی سخت افزار برنامه واگه جایشو نفهمیدم واشتباه گفتم بفرمائید تا اصلاح کنم

بله فرمایشات شما کاملا درست است
بنده هم در پست اول خود عرض نمودم که مدار برای خودروهای انژکتوری است
برای خودروهایی پژو اردی و 405 که از دو فن در جلو استفاده میشه .

CINAPA

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2012-07-25
826
2,483

خوب باشه رفیق من الان این جا که هستم یه کمپ مخابرات که برای نصب دکل مخابراتی و تجهیزات هستم و اصلا هم هیچ گونه ارتباط اینترنتی ندارم وفقط شانسی تونستم با گوشی ایرانسل یکی از رفقام باتون تماس پیدا کنم باورتون نمیشه که گوشی را گذاشتم روی یه میله که ماله انتن بی سیم هست وگرنه هیچ صوری نمیتونستم بیام تو انجمن . اگه ارتباط قطع شد و نتونستم بیام انجمن وارتباط داشته باشیم خواستم بدونید که مشکل از کجاست . اتفاقا داشتم براتون یه بیست خط توضیح میدادم که ارتباط قطع شد و سیو که نکرده بودم همش پرید .در هر صورت . باشه یه بررسی میکنم و بهتون اصلاع میدم

CINAPA

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2012-07-25
826
2,483
ببخشین برای فرستنده گیرنده در حد 800 یا در این حدود میتونین راهنمایی کنین چهار تا رله که قبلا عرض کردم مداری بسازم
سلام دوست عزیز
بخدا من فقط از دیرو تا الن فقط وقت کردم بیام انجمن .اینا عرض کنم که دوساعت پیش داشتم کلا براتون توضیح میدادم که از بیخ که اصلا فرکانس و فرستنده اه و غیره تا کارتون راه هتتر باشه و پی به یه مساعلی ببرید که متاسفانه از اون جایی که من تو یکی از روستا هایی استان اصفهان هستم وهچ گونه ارتباطی انترنتی و مخابراتی ندارم وبرای رفیقمون هم شرح دادم که تو چه وضعییتی هستم و تونستم با خط ایرانسل وارد انجمن بشم که اینترنتم و کلا گوشیم بعلت این که فاطله زیادی داره تا لبتابم با بولوتوس هی قطع و وصل میشه
بگذریم . چون بهت قول داده بودم که میام و نتوستم امروز تا فردا چون جمعه هست و تقریبا بیکارم ولی تو کمپ مخابرات هستم گفتم تا از دستم ناراحت نشدین لااقل یه صحبتی بکنم
بگذریم حالا بصورت خلاصه میگم که رفیق عزیز اصلا دنبال درست کردن فرستنده و گیرنده بدون مجوز البته از برد 400 متر به بعد نرو البته اونم اگه صنعتی هست و برای اشخاص و شرکت ها و مخصو صا شرکت دولتی باشه که بعدا برات کاملا توضیح میدم در این مورد . سعی کن از فرستنده ای باند مجاز و ازاد بنام ism باند استفاده کنی تا هیچ گونه مشکلی نداشته باشی . که ماژولش تو بازار هست و همچنین تقویت کنندش فقط مچ کردنش یه کم مشکله
دوما اگه هم برای پروژه دانشجویی هست و یا برای خودته اولا که من که کارشناس مخابرات هستم میگم و تمام تجهیزات مخابرات اععم از تست و سیمولیشن وتجهیزات فرکانس بالا را دارم خودم جرات نکردم فبسازم البته تو نت های خارجی و انجمن هاش اگه بری هست که عرض کردم همش حرفه اییه و بدون تجهیزات بهت میگم که جز وقت تلف کردن و عمر هدر دادن و اعصاب خورد کردن هیچ چیزی نصیبت نمیشه ولی در کل اگه وقت شو داری و مشکلی نداری و برات مهم هم نیست تو اینترنت سرچ کن خیلی پیدا مکنی البته فارسی تایپ کنی فقط خارجی ببیشتر هم چینی یا انگلیسی . وبیشتر هم این کلمات را تایپ کن pll fm trnsmiter
ولی چیزی که گیرت میاد فقط فرسنتدهای با اسیلاتور قفل شونده با مدار pll هست که البته بهترین فرستنده ها و گیرنده ها هستند ولی عرض کردم بز یه کم سخته
در کل اگه برای خودت یا پروژه دانشجویی هست بری طرف ماژول اماده بنظرم سریع و مطمعن به خواستت میرسی تا بخوای درست کنی

رسول21

کاربران vip(افتخاری)
کاربر
2009-09-04
200
414
افکت کم نور و پر نور شدن تدریجی با بسکام؟ با سلام دوستان میخام یه حالت مثل فید یا پی دبلیو ام که افکت کم نور و پر نور شدن تدریجی ال ای دی با بسکام رو تو هشت پین پرت دی داشته باشم با اتمگا8 کسی میتونه روش نوشتن برنامشو بگه؟
برای افکت دادن به تابلو ثابت ال ای دی میخام فقط نرم افزاری باشه با پی دبلیو ام دو کانال بیشتر جواب نمیده قبلا من تو یه فروم پرسیده بودم کد زیر رو بهم دادن ولی عملی تست کردم فقط کم نور روشن میشد و هیچ اتفاقی نمیفتاد
کد:
$regfile = "m8def.dat"
$crystal = 8000000
Config Portc.0 = Output

Dim A As Integer

For A = 0 To 100000
Do
Set Portc.0
Waitus A
Reset Portc.0
Waitus 500
Next
Loop

CINAPA

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2012-07-25
826
2,483
افکت کم نور و پر نور شدن تدریجی با بسکام؟ با سلام دوستان میخام یه حالت مثل فید یا پی دبلیو ام که افکت کم نور و پر نور شدن تدریجی ال ای دی با بسکام رو تو هشت پین پرت دی داشته باشم با اتمگا8 کسی میتونه روش نوشتن برنامشو بگه؟
برای افکت دادن به تابلو ثابت ال ای دی میخام فقط نرم افزاری باشه با پی دبلیو ام دو کانال بیشتر جواب نمیده قبلا من تو یه فروم پرسیده بودم کد زیر رو بهم دادن ولی عملی تست کردم فقط کم نور روشن میشد و هیچ اتفاقی نمیفتاد
کد:
$regfile = "m8def.dat"
$crystal = 8000000
Config Portc.0 = Output

Dim A As Integer

For A = 0 To 100000
Do
Set Portc.0
Waitus A
Reset Portc.0
Waitus 500
Next
Loop
سلام :ghost:
البته اگه میخوای از pwm میکرو استفده کنی اون هم یک بایت کامل از یک پورت که برابر 8 پین میکرو میشه فکر نکنم بتونی . چون وقتی شما pwm را کانفیگ میکنید . فقط میتونید از دو پین میکرو که با نام oc 1 , oc2 هست استفاده کنی نه بیشتر اگه منظورت را درست فهمیده باشم . ولی اگه میخوای مثل pwm باشه و یک پورت کامل را بهت جواب بده چرا میشه یک برنامه جدا نوشت که البته . اونم باید قشنگ توضیح میدادی که مثلا میخوای به صورت خودکار نور ها کم وزیاد شن با هم یا نه اگه نه که واقعا برنامه زیادی میبره و اگه بله بصورت خودکار و 8 پین با هم کم وزیاد شن یه کم راحت تر . اما در کل کم وزیاد شدن نور حتی یک led سخت افزار مناسب میخواد همش که نرم افزار نمیتونه جواب بده .تو این مورد pwm میاد فرکانس پین را البته پهنای باندش را عرض میکنم کم وزیاد میکنه خوب این باید برای این که led نورش کم وزیاد بشه باید که دامنه سیگنالمون کم وزیاد بشه . وبرای کم وزیاد شدنش هم باید که سخت افزار این کار رو بکنه . مگه پین میکرو میتونه بدون سخت افزار دامنه را کم وزیاد کنه .؟؟؟؟ یه پین همیشه دارای یک ولتاژ ویک جریان تا 20 میلی امپره و ثابت البته فرکانس پین میتونه تغییر کنه که همون pwm هست اون هم فقط پین خواص که دوتا بیشتر نیست البته تو مگا 8

رسول21

کاربران vip(افتخاری)
کاربر
2009-09-04
200
414
سلام :ghost:
البته اگه میخوای از pwm میکرو استفده کنی اون هم یک بایت کامل از یک پورت که برابر 8 پین میکرو میشه فکر نکنم بتونی . چون وقتی شما pwm را کانفیگ میکنید . فقط میتونید از دو پین میکرو که با نام oc 1 , oc2 هست استفاده کنی نه بیشتر اگه منظورت را درست فهمیده باشم . ولی اگه میخوای مثل pwm باشه و یک پورت کامل را بهت جواب بده چرا میشه یک برنامه جدا نوشت که البته . اونم باید قشنگ توضیح میدادی که مثلا میخوای به صورت خودکار نور ها کم وزیاد شن با هم یا نه اگه نه که واقعا برنامه زیادی میبره و اگه بله بصورت خودکار و 8 پین با هم کم وزیاد شن یه کم راحت تر . اما در کل کم وزیاد شدن نور حتی یک led سخت افزار مناسب میخواد همش که نرم افزار نمیتونه جواب بده .تو این مورد pwm میاد فرکانس پین را البته پهنای باندش را عرض میکنم کم وزیاد میکنه خوب این باید برای این که led نورش کم وزیاد بشه باید که دامنه سیگنالمون کم وزیاد بشه . وبرای کم وزیاد شدنش هم باید که سخت افزار این کار رو بکنه . مگه پین میکرو میتونه بدون سخت افزار دامنه را کم وزیاد کنه .؟؟؟؟ یه پین همیشه دارای یک ولتاژ ویک جریان تا 20 میلی امپره و ثابت البته فرکانس پین میتونه تغییر کنه که همون pwm هست اون هم فقط پین خواص که دوتا بیشتر نیست البته تو مگا 8
با تشکر از شما دوست عزیز بخاطر پاشگوییتون
ببینید من یمخام نرم افزاری باشه pwm رو میدونم و عرض هم کردم که با پی دبلیو ام دو کانال بیشتر جواب نمیده
من یه برنامه دارم البته با زبان سی هست که همین افکت کم و زیاد شدن نور رو میاد رو تمام پینها اجرا میکنه فکر کنم یه حلقه هست که ویتشو یه میلی ثانیه هی بالا و پایین میبره فقط مشکلی دارم اینه که به زبان سی هست و من مسلط نیستم یه کم بیسیک کار کردم فقط کدشو میزارم ببینید میتونید یه بیسیک ترجمه اش کنید یا اصلا بیسیک جواب میده یا نه البته تازه شروع کردم زبان سی رو هم یاد بگیرم امکانات بالایی داره و دست ادم بازتره چند تا سوال هم در مورد سی داشتم که فک نکنم اینجا جاش باشه

کد:
************************     این قسمت رو در اول برنامه قبل از تابع اصلی کپی کنید
int pw=1000,sw=0,i,i1,i2,i3;
void delay_usec (long int time)
for(i2=0;i2<time;i2++)
{
}
.
.
.
***********************        این قسمت را در تابع اصلی کپی کنید

// پور نور

for(i3=0;i3<=100;i3++)
{
        pw-=10;
        sw+=10;
    for(i2=0;i2<5;i2++)
        {
        PORTB=0xFF;
        delay_usec(pw);
        PORTB=0x00;
        delay_usec(sw);
        }
}
// کم نور
for(i3=0;i3<=100;i3++)
{
        pw-=10;
        sw+=10;
    for(i2=0;i2<5;i2++)
        {
        PORTB=0xFF;
        delay_usec(sw);
        PORTB=0x00;
        delay_usec(pw);
        }
}

CINAPA

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2012-07-25
826
2,483
سلام:birthday:
برنامت را هر طور شده بود نوشتم . که تا الان که هنوز تست عملی ازش نگرفتم تقریبا 250 خط دستور شد
چون فعلا محل خودم نیستم و و عرض کردم کجا هستم میام وازش یه تست عملی میگیرم ببینم که مشکلی نداشت خبرت میکنم . احتمالا یک شنبه که پس فردا بشه میام وتست میکنم . فقط خواستم که اصلاع داده باشم اون قسمت سنجش مقدار اهم دقیق که قبلا بهت گفتم که باید مقدار دقیق اهم سنسور نوع NTC را اول بسنجیم واقعا برنامه زیادی برد تقریبا بیشتر دستوراتش مال همین بود وتقریبا 25 خط برنامش مربوط به اعمال ریاضی میشه تا تونستم مقدار اهم دقیق با درصد خطای خیلی کم در بیارم . در هر صورت برامه تقریبا امادس ولی میمونه همون تست که شاید باز هم باید چند خط برنامه بهش اضافه کنم . پس تا یک شنبه

CINAPA

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2012-07-25
826
2,483
با تشکر از شما دوست عزیز بخاطر پاشگوییتون
ببینید من یمخام نرم افزاری باشه pwm رو میدونم و عرض هم کردم که با پی دبلیو ام دو کانال بیشتر جواب نمیده
من یه برنامه دارم البته با زبان سی هست که همین افکت کم و زیاد شدن نور رو میاد رو تمام پینها اجرا میکنه فکر کنم یه حلقه هست که ویتشو یه میلی ثانیه هی بالا و پایین میبره فقط مشکلی دارم اینه که به زبان سی هست و من مسلط نیستم یه کم بیسیک کار کردم فقط کدشو میزارم ببینید میتونید یه بیسیک ترجمه اش کنید یا اصلا بیسیک جواب میده یا نه البته تازه شروع کردم زبان سی رو هم یاد بگیرم امکانات بالایی داره و دست ادم بازتره چند تا سوال هم در مورد سی داشتم که فک نکنم اینجا جاش باشه

کد:
************************     این قسمت رو در اول برنامه قبل از تابع اصلی کپی کنید
int pw=1000,sw=0,i,i1,i2,i3;
void delay_usec (long int time)
for(i2=0;i2<time;i2++)
{
}
.
.
.
***********************        این قسمت را در تابع اصلی کپی کنید

// پور نور

for(i3=0;i3<=100;i3++)
{
        pw-=10;
        sw+=10;
    for(i2=0;i2<5;i2++)
        {
        PORTB=0xFF;
        delay_usec(pw);
        PORTB=0x00;
        delay_usec(sw);
        }
}
// کم نور
for(i3=0;i3<=100;i3++)
{
        pw-=10;
        sw+=10;
    for(i2=0;i2<5;i2++)
        {
        PORTB=0xFF;
        delay_usec(sw);
        PORTB=0x00;
        delay_usec(pw);
        }
}
سلام رفیق :birthday:
برنامت را همین الان دیدم . البته چیزه بخصوصی نیست فقط دوتا حلقه استفاده شده که برابر همون حلقه FOR تو بسکامه . چشم یه بررسی میکنم وبهت جواب میدم .ولی در کل عرض کنم که منطقی اینه که به هیچ عنوان نمیشه از طریق نرم افزار و بدون سخت افزار مناسب نور LED رو افزایش و یا کاهش داد .
فقط در یک صورت میشه واونم این که پهنای باند یک فرکانس را زیاد یا کم کنی و اونم همون PWM میشه
که باز مشکله البته اگه تابلوت ثابته یعنی کل تابلو روان نیسته وحرکت نداره چرا میشه ولی اگه تابلوت روان ودارای حرکت و انیمیشن هست نه نمیشه . باشه در هر صورت یه نگاه به برنامت بندازم و خبرت میکنم اگه اینترنتم اینجا قطع نشه وگرنه احتمالا یک شنبه بیام و برم سر سیستم خودم بهتره ...
چون فقط در صورتی میتوان نور

aliii2590

کاربر vip
vip
کاربر
2012-04-22
68
157
سلام:birthday:
برنامت را هر طور شده بود نوشتم . که تا الان که هنوز تست عملی ازش نگرفتم تقریبا 250 خط دستور شد
چون فعلا محل خودم نیستم و و عرض کردم کجا هستم میام وازش یه تست عملی میگیرم ببینم که مشکلی نداشت خبرت میکنم . احتمالا یک شنبه که پس فردا بشه میام وتست میکنم . فقط خواستم که اصلاع داده باشم اون قسمت سنجش مقدار اهم دقیق که قبلا بهت گفتم که باید مقدار دقیق اهم سنسور نوع NTC را اول بسنجیم واقعا برنامه زیادی برد تقریبا بیشتر دستوراتش مال همین بود وتقریبا 25 خط برنامش مربوط به اعمال ریاضی میشه تا تونستم مقدار اهم دقیق با درصد خطای خیلی کم در بیارم . در هر صورت برامه تقریبا امادس ولی میمونه همون تست که شاید باز هم باید چند خط برنامه بهش اضافه کنم . پس تا یک شنبه

داداش دستت درد نکنه انشالله جبران کنم
[hide][/hide]

بالا