آی پی امداد
abtahi

منبع تغذيه 0~ 30 ولت

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,198
سلام آقای مهندس
خوب من یادم رفت این قسمت رو بنویسم من از آیسی 741 برای u2 استفاده کردم . وقتی پتانسیومتر P1 رو تغییر میدم ولتاژ خروجی مدار ( کلکتور Q4 ) بین 8.2 ولت تا 19.2 ولت تغییر میکنه .
سپاس

5.jpg

تغییرات پاپه 2 و 6 آی سی u2 را اعلام کن
یعنی وقتی پایه 2 صفر ولته پایه 6 چند ولته؟
وقتی پایه 2 صفر ولته پایه 6 چند ولته؟
و الی آخر

احتمالا بازم به مواردی که خواستم توجه نکردی
پاسخ سوالات فوق را اعلام کن تا مشخص بشه چه موردی را توجه نکردی؟
ضمنا آیا پرش ولتاژ که ناگهانی از 5 ولت به بالا می پرید درست شده یا نه
یعنی باز چررخاندن تدریجی p1 تغییرات ولتاژ خروجی هم تدریجی و پیوسته است ؟
آیا به خروجی مقاومتی یا باری متصل کردی یا آزاده؟
آیا q1, d9 آزاده ؟

تا بازجویی نکنم و ناگزیر به پاسخگویی نباشی ، خودت گزارش نمیکنی !
بعد از یک هفته یک خط گزارش کردی و با سوال بعدی یک خط دیگه !

سپاس

آخرین ویرایش:

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام آقای مهندس
تغییرات پاپه 6 آی سی u2 بین 9 تا 19.2 ولته و ولتاژ پایه ی 2 آیسی u2 از 2.7 ولت پایین تر نمییاد و ولتاژ پایه ی 2 آیسی u2 هم از 6 ولت نمیره بالاتر .
ضمنا پرش ولتاژ که ناگهانی از 5 ولت به بالا می پرید درست شده یعنی با چرخاندن تدریجی p1 تغییرات ولتاژ خروجی هم تدریجی و پیوسته است البته بین 8.2 ولت تا 19.2 ولت .
به خروجی مقاومتی یا باری متصل نکردم . q1, d9 آزاده هست .
سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,198
سلام آقای مهندس
تغییرات پاپه 6 آی سی u2 بین 9 تا 19.2 ولته و ولتاژ پایه ی 2 آیسی u2 از 2.7 ولت پایین تر نمییاد و ولتاژ پایه ی 2 آیسی u2 هم از 6 ولت نمیره بالاتر .
ضمنا پرش ولتاژ که ناگهانی از 5 ولت به بالا می پرید درست شده یعنی با چرخاندن تدریجی p1 تغییرات ولتاژ خروجی هم تدریجی و پیوسته است البته بین 8.2 ولت تا 19.2 ولت .
به خروجی مقاومتی یا باری متصل نکردم . q1, d9 آزاده هست .
سپاس

سلام
دوست خوبم
شما یک قسمت را درست میکنی یک قسمت دیگه را میسوزونی مگه قبلا نمیگفتی پایه 2 از صفر تا 11/2 تغییر میکنه حالا چی شده که دیگه درست نیست
حالا قطعا خروجی u1 مقدار 11/2 ولت را نداری و در اینصورت u1 را سوزوندی

ضمنا آیا الان q1 , d9 را آزاد کردی یا آزاد بود
چون اگه d9 قطع باشه تغییرات p2 اثری نداره !
ولی از یکطرف گفتی اثر داره و از طرفی میگی d9 آزاده
نمیدونم منظور شما از پاسخ های مبهم و اینگونه پاسخگویی چیه ؟
اینکه پایه 2 آی سی u2 سالم از 2/7 پایین تر نیاد کاملا محاله مگر اینکه پایه بدنه p1 را قطع کرده باشی یا p1 را خراب کرده باشی
باور کن با گزارشات شما روی سرم نخود چی سبز شده ! ! !

بهر حال بایددر خروجی u1 مقدار 11/2 ثلبت و پایه 2 آی سی u2 از صفر تا 11/2 تغییر کنه
میشه بگی چکار کردی که u1 خراب شده آیا جای u1 , u2 را عوض کردی ؟

چرا اینقدر طولش میدی . برای یک تغذیه ساده کف کردم
پست هاتو بخون هر دفعه یک گزارش جدید و متناقض دادی چون 3 تا آی سی نخریدی و میخوای با آی سی سوخته درست بشه

اگه تصور میکنی درست نمیشه و دلت نمیاد آی سی بخری بهت قول میدم اگه گوش کنی و صادقانه پاسخ تک تک سوالاتم را بدی فورا درست میشه
اما اگه یکبار دیگه پاسخ کیلویی بدی دیگه کاری ازم ساخته نیست و عذرخواهی میکنم که نمیتونم پاسخ بدم و دراینصورت حق با شماست که این تغذیه به درد شما نمیخوره

سپاس

آخرین ویرایش:

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام آقای مهندس لطفا شما به من 1 روز فرصت بدین من کل مدارو دوباره چک کنم و کل آیسی هارو عوض کنم ببینم چی میشه . بعدا جواب سولات شما رو که بالا فرمودید جواب بدم .

آخرین ویرایش:

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام آقای مهندس
من از شما تشکر میکنم و میخواهم خسته نشوید از سوالات من و فکر کنم دیگر آخر کار است. خوب ، با چک کردن مدار اشکال کار رو پیدا کردم و حالا مشکل حل شده و الان d9 و q1 آزاد هست و خروجی مدار باری متصل نیست . ولتاژ خروجی بین 0 تا 18 ولت تغییر میکنه به صورتی که وقتی پتاسیومتر ولتاژ را می چرخونم ولتاژ خیلی سریع حرکت میکند و وقتی که پتانسیومتر تا نصفه میرسد ولتاژ به 18 ولت میرسه و وقتی تا آخر میچرخونم دیگه ولتاژ اضافه نمیشه. در ضمن آیسی u1 نسوخته بود و خروجی u1 مقدار 11/5 ولت ثابت هست وقتی ورودی مدار 20 ولت مستقیمه خروجی مدار از 0 تا 18 ولت تغییر میکند. یکی ام پایه ی 2 آیسی u2 بین 0 تا 6 ولت تغییر میکنه . من از شما یه سوال داشتم r3 و d7 در یک نقطه به هم متصل شده اند ولتاژ اون نقطه چند ولته .

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,198
سلام آقای مهندس
من از شما تشکر میکنم و میخواهم خسته نشوید از سوالات من و فکر کنم دیگر آخر کار است. خوب ، با چک کردن مدار اشکال کار رو پیدا کردم و حالا مشکل حل شده و الان d9 و q1 آزاد هست و خروجی مدار باری متصل نیست . ولتاژ خروجی بین 0 تا 18 ولت تغییر میکنه به صورتی که وقتی پتاسیومتر ولتاژ را می چرخونم ولتاژ خیلی سریع حرکت میکند و وقتی که پتانسیومتر تا نصفه میرسد ولتاژ به 18 ولت میرسه و وقتی تا آخر میچرخونم دیگه ولتاژ اضافه نمیشه. در ضمن آیسی u1 نسوخته بود و خروجی u1 مقدار 11/5 ولت ثابت هست وقتی ورودی مدار 20 ولت مستقیمه خروجی مدار از 0 تا 18 ولت تغییر میکند. یکی ام پایه ی 2 آیسی u2 بین 0 تا 6 ولت تغییر میکنه . من از شما یه سوال داشتم r3 و d7 در یک نقطه به هم متصل شده اند ولتاژ اون نقطه چند ولته .

سلام
بابت پاسخ اخیر ممنونم

قبل از هر چیز بخاطر نحوه پاسخگویی گذشته شما روش عیب یابی این تغذیه را ( علاوه بر تحلیل ) در تاپیک زیر تقدیم کردم که برای دیگران هم قابل استفاده باشه
میتونی تک تک موارد و تست های آنرا انجام بدی و اگه با مشکلی مواجه شدی مطرح کنی

تحلیل و عیب یابی منبع تغذیه 0 - 30 ولت 3 آمپر
http://www.irantk.ir/irantk37235/#post282330

ولتاژ نقطه ای که خواستی در واقع ولتاژ دوسر زینر d7 است که باید 5/6 ولت باشه
اما اینکه نیمی از بخش انتهایی پتانسیومتر p1 بی اثره با توجه به ولتاژ 20 ولت ورودی طبیعی است

زیرا با وجود 20 ولت حداکثر ولتاژ خروجی حدود 18/6 ولت خواهد بود لذا بخش پایانی پتانسیومتر که مربوط به 20 الی 30 ولته بی اثر خواهد شد

زیرا مثلا وقتی پتانسیومتر را برای 25 ولت تنظیم میکنید دلش میخواد 25 ولت بده ولی حداکثر ولتاژ ورودی شما 20 ولته و نمیتونه
مضافا که 7/ ولت روی امیتر هر ترانزیستور افت میکنه
لذا چه 20 ولت و چه 22 و چه 26 و چه 30 ولت انتخاب کنی حداکثر مقدار ممکن را بهت میده یعنی 18/6ولت

اگر میخوای ورودی برای همیشه 20 ولت باشه و میخوای انتهای p1 مقدار 18/6 تنظیم بشه بگو تا راه حلشو بهت بگم
البته به همین صورت هم قابل استفاده است

اگر بجز مورد فوق اشکال دیگری در انتخاب ولتاژ و نحوه تغییر ولتاژ نداره و p1 در محدوده موثر بصورت عادی موجب تغییر ولتاژ میشه و جهش غیر عادی نداره دراینصورت Q1 , D9 را نصب و گزارش کن که آیا اتصال این دو قطعه موجب اختلال کار مدار میشه یا نه

البته اگه P2 را خیلی کم کنی یعنی جریان خروجی را صفر کردی و باید LED روشن بشه و ولتاژ خروجی پایین بیاد که اشکالی نداره

سوال 1: فرمودید وقتی P1 ماکزیمم است پین 2 آی سی U2 مقدار 6 ولت است لذا بفرمایید در همین حالت ولتاژ سر وسط P1 چند ولته ؟

2- لطفا اشکالی که کشف و رفع کردی جهت اطلاع دیگران اعلام فرمایید آیا یک پین P1 قطع بود (بعبارتی آیا پایه ای که بابد به شاسی یا منفی متصل باشه قطع شده بود ؟)

بزودی خواهید دید که این تغذیه بسیار مفید و کارآمد است
سپاس

آخرین ویرایش:

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام آقای مهندس
الان ورودی مدار 20 ولت مستقیم هست و باری به خروجی متصل نیست و Q1 , D9 قطع است اول از سوال 1 شروع میکنم وقتی P1 ماکزیمم است و پین 2 آی سی U2 مقدار 6 ولت است در همین حالت ولتاژ سر وسط P1 مقدار 11.4 ولت هست و وقتی در این حالت اضافه بار میکشم ال ای دی رو شن میشود ولی در ولتاژ و جریان خروجی تاثیری ندارد فقط حالت نشان گری دارد ./ بعد از این یک مشکل که گفتم ، هیچ مشکلی ندارد. من با اجازه ی شما D9 و Q1 را وصل کردم و ورودی 20 ولت مستقیم هست باری به خروجی متصل نیست . الان میتونم جریان رو محدود کنم . ولی مشکل بالایی بازم وجود داره ( وقتی P1 ماکزیمم است و پین 2 آی سی U2 مقدار 6 ولت است در همین حالت ولتاژ سر وسط P1 مقدار 11.4 ولت هست ) و اگه میشه ورودی برای همیشه 20 ولت باشه و میخوام انتهای p1 مقدار 18 ولت تنظیم بشه لطفا راه حلشو به من بگین . البته چون ترانس من 5 آمپر هست با اضافه کردن ترانزیستور Q4 به طور متوالی به هم ، فکر کنم جریان خروجی 5 آمپر باشه یا باید در مدار هم تغییراتی بدم ؟
در ضمن یادم رفت زمانی که D9 و Q1 را وصل کردم ولتاژ دوسر زینر d7 با تغییر P1 تغییر میکنه و به مقدار min تقریبا -1.1 ولت میرسه من نمیدونم طبیعی هست یا نه یعنی با افزایش ولوم P1 ولتاژ دوسر زینر d7 کاهش پیدا کرده و -1.1 ولت میشه و بر عکس البته در زمانی که ولوم کنترول جریان مقدارش max هست . و در زمانی ولوم جریان که مقدارش min هست و ولوم ولتاژ max است مقدار ولتاژ دوسر زینر d7 کاهش و -4 ولت میرسه .
البته یادم رفت اشکال که من رفع کردم رو بهتون بگم R3 از ظاهر سالم به نظر می اومد ولی کلا مثل این که مقاومتی وجود نداره و ولتاژ دوسر زینر d7 مقدار 0 ولت بود دوم اینکه مقاومت R14 رو اشتباهی وصل کرده بودم .
سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,198
سلام آقای مهندس
الان ورودی مدار 20 ولت مستقیم هست و باری به خروجی متصل نیست و Q1 , D9 قطع است اول از سوال 1 شروع میکنم وقتی P1 ماکزیمم است و پین 2 آی سی U2 مقدار 6 ولت است در همین حالت ولتاژ سر وسط P1 مقدار 11.4 ولت هست و وقتی در این حالت اضافه بار میکشم ال ای دی رو شن میشود ولی در ولتاژ و جریان خروجی تاثیری ندارد فقط حالت نشان گری دارد ./ بعد از این یک مشکل که گفتم ، هیچ مشکلی ندارد. من با اجازه ی شما D9 و Q1 را وصل کردم و ورودی 20 ولت مستقیم هست باری به خروجی متصل نیست . الان میتونم جریان رو محدود کنم . ولی مشکل بالایی بازم وجود داره ( وقتی P1 ماکزیمم است و پین 2 آی سی U2 مقدار 6 ولت است در همین حالت ولتاژ سر وسط P1 مقدار 11.4 ولت هست ) و اگه میشه ورودی برای همیشه 20 ولت باشه و میخوام انتهای p1 مقدار 18 ولت تنظیم بشه لطفا راه حلشو به من بگین . البته چون ترانس من 5 آمپر هست با اضافه کردن ترانزیستور Q4 به طور متوالی به هم ، فکر کنم جریان خروجی 5 آمپر باشه یا باید در مدار هم تغییراتی بدم ؟
در ضمن یادم رفت زمانی که D9 و Q1 را وصل کردم ولتاژ دوسر زینر d7 با تغییر P1 تغییر میکنه و به مقدار min تقریبا -1.1 ولت میرسه من نمیدونم طبیعی هست یا نه یعنی با افزایش ولوم P1 ولتاژ دوسر زینر d7 کاهش پیدا کرده و -1.1 ولت میشه و بر عکس البته در زمانی که ولوم کنترول جریان مقدارش max هست . و در زمانی ولوم جریان که مقدارش min هست و ولوم ولتاژ max است مقدار ولتاژ دوسر زینر d7 کاهش و -4 ولت میرسه .
البته یادم رفت اشکال که من رفع کردم رو بهتون بگم R3 از ظاهر سالم به نظر می اومد ولی کلا مثل این که مقاومتی وجود نداره و ولتاژ دوسر زینر d7 مقدار 0 ولت بود دوم اینکه مقاومت R14 رو اشتباهی وصل کرده بودم .
سپاس

سلام
بابت پاسخ جامع و شفاف شما ممنونم
در چند پست اخیر پاسخ کاملتری دادی و ملاحظه فرمودید که بسرعت نتیجه داد

بله اگه d9 آزاد باشه محدود سازی جریان غیرفعال میشه و اساسا به همین دلیل گفتم آزاد باشه که اثری نذاره و متغیرها کم بشه و ابتدا بخش ولتاژ را بدون توجه به آن تعمیر کنیم حالا که به انتهای عیب یابی رسیدیم باید آنرا هم نصب کنید و اگه اشکالی داشت این بخش را هم تعمیر میکنیم

تغییر غیرعادی ولتاژ زینر با یکی از دو مورد زیر درست میشه

1- یا u3 خرابه
2- یا قطعات R2-C2-D5-D6-C3-R3 و یا اتصالات آن مشکلی داره که احتمال این مورد خیلی بیشتره

ضمنا ولتاژ پین 2 با توجه به ورودی 20 ولت اشکالی نداره

جهت کالیبره ساختن P1 بطوریکه اگر میخوای انتهای P1 مقدار 18 ولت در خروجی بده ، بروش زیر عمل کن .

یک پتانسیومتر اضافی (برابر با P1 ) تهیه کن و سر وسط و سر انتهایی را بهم متصل کن که درواقع یک مقاومت متغیر بشه و با سر بالایی p1 که به پین 6 آی سی متصله سری کن و

1- پتانسیومتر اضافی را روی صفر اهم و P1 را در حالت ماکزیمم قرار بده ( یعنی تا انتها بچرخون که ولتاژ خروجی ماکزیمم بشه که با شرایط شما تقریبا 18/6 ولته)

2- حالا پتانسیومتر اضافی را آنقدر بچرخان (درواقع مقاومتش را بتدریج آنقدر زیاد کن ) تا در ولتاژ خروجی تاثیر بذاره و بمقدار دلخواه شما ( 18 ولت ) بشه

بعبارتی باید پتانسیومتر اضافی را آنقدر بچرخونی که خروجی 18 ولت بشه و در اینصورت کار تمام است

و باین ترتیب P1 بصورت پیوسته تا انتها موثر خواهد شد.

مقدار مقاومت پتانسیومتر اضافی باید برابر با P1 یا بزرگتر از آن باشه

در پایان کار میتونی مقاومت پتانسیومتر اضافی را با اهم متر اندازه گیری کنی و یک مقاومت ثابت جایگزین کنی
درخصوص افزایش آمپر علاوه بر اینکه باید از ترانزیستور آمپر بالا (حدود 30 آمپر) استفاده بشه ضمنا باید تغییراتی هم اعمال بشه

درصورت نیاز ، عیب یابی تمام بخش های این تغذیه را اینجا تقدیم کردم
http://www.irantk.ir/irantk37235/#post282330

اگر با مشکلی مواجه شدی درخدمتم
درهرصورت نتیجه نهایی را اعلام فرمایید. مطمئنم شیفته دقت و کارآیی این تغذیه میشی

سپاس

آخرین ویرایش:

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام آقای مهندس
ولتاژ ورودی 20 ولت هست وباری به خروجی متصل نیست و d9 و q1 وصل هستن و تغییر غیرعادی ولتاژ زینر D7 درست نشد من اول آیسی u3 رو عوض کردم که تغییری حاصل نشد بعدا قطعات R2-C2-D5-D6-C3-R3 رو چک کردم هم از نظر اتصال و هم از نظر سالم بودن ، که همشون سالم بودن من فکر میکنم به دلیل جریانی که آیسی ها میکشن ولتاژ افت میکنه و فکر کنم قطعات R2-C2-D5-D6-C3-R3 رو پر وات انتخاب کنم درست میشه که از شما در این مورد کمک میگیرم البته این افت ولتاژ زینر D7 در کار کرد مدار تائثیری نداره که برام خیلی عجیبه . در ضمن از شما به خاطر نوشتن طریقه ی تنظیم P1 بسیار ممنونم . من این قسمتو میگم چون مدار خیلی عالی هست از نظر دقت من میخوام در مورد یک عیب کوچولوی این مدار حرف بزنم اینکه میتونستیم در پایه های 7 هر سه آیسی یک دیود زینر که ولتاژشو از شما کمک میگیرم بزاریم که باعث افت ولتاژ شده و باعث جلوگیری از صدمه دیدن آیسی ها در ولتاژ 30 ولت یا بیشتر شده . من در یک مورد مطمئن نیستم این که آیا خروجی این مدار محدود شده به 3 آمپر و 30 ولت میباشد یعنی با نادیده گرفتن وارد شدن صدمه به آسی ها ولتاژ ورودی را به 40 ولت افزایش داده آیا همچنان max خروجی ولتاژ از این مدار 30 ولت خواهد بود یا نه و در مورد جریان هم همینطور اگر محدود شده به 3 آمپر و 30 ولت است با توجه به زینر های کم کننده ی ولتاژدر پایه ی 7 همه ی آیسی ها چه تغییری میتوان داد تا ولتاژ ورودی مدار به 45 ولت و 5 یا 10 آمپر افزایش داده و از خروجی 42 ولت 5 یا 10 آمپر با توجه به ورودی مدار اخذ کرد ؟ البته در مورد آمپر بدون در نظر گرفتن ترانزیستور های قدرت خروجی یعنی مشکل ترانزیستور ها حل است یا با استفاده از تعداد بیشتر ترانزیستور یا بااستفاده از تریستور یا TRIAK که نمیدونم کدوم بهتره .
سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,198
سلام آقای مهندس
ولتاژ ورودی 20 ولت هست وباری به خروجی متصل نیست و d9 و q1 وصل هستن و تغییر غیرعادی ولتاژ زینر D7 درست نشد من اول آیسی u3 رو عوض کردم که تغییری حاصل نشد بعدا قطعات R2-C2-D5-D6-C3-R3 رو چک کردم هم از نظر اتصال و هم از نظر سالم بودن ، که همشون سالم بودن من فکر میکنم به دلیل جریانی که آیسی ها میکشن ولتاژ افت میکنه و فکر کنم قطعات R2-C2-D5-D6-C3-R3 رو پر وات انتخاب کنم درست میشه که از شما در این مورد کمک میگیرم البته این افت ولتاژ زینر D7 در کار کرد مدار تائثیری نداره که برام خیلی عجیبه . در ضمن از شما به خاطر نوشتن طریقه ی تنظیم P1 بسیار ممنونم . من این قسمتو میگم چون مدار خیلی عالی هست از نظر دقت من میخوام در مورد یک عیب کوچولوی این مدار حرف بزنم اینکه میتونستیم در پایه های 7 هر سه آیسی یک دیود زینر که ولتاژشو از شما کمک میگیرم بزاریم که باعث افت ولتاژ شده و باعث جلوگیری از صدمه دیدن آیسی ها در ولتاژ 30 ولت یا بیشتر شده . من در یک مورد مطمئن نیستم این که آیا خروجی این مدار محدود شده به 3 آمپر و 30 ولت میباشد یعنی با نادیده گرفتن وارد شدن صدمه به آسی ها ولتاژ ورودی را به 40 ولت افزایش داده آیا همچنان max خروجی ولتاژ از این مدار 30 ولت خواهد بود یا نه و در مورد جریان هم همینطور اگر محدود شده به 3 آمپر و 30 ولت است با توجه به زینر های کم کننده ی ولتاژدر پایه ی 7 همه ی آیسی ها چه تغییری میتوان داد تا ولتاژ ورودی مدار به 45 ولت و 5 یا 10 آمپر افزایش داده و از خروجی 42 ولت 5 یا 10 آمپر با توجه به ورودی مدار اخذ کرد ؟ البته در مورد آمپر بدون در نظر گرفتن ترانزیستور های قدرت خروجی یعنی مشکل ترانزیستور ها حل است یا با استفاده از تعداد بیشتر ترانزیستور یا بااستفاده از تریستور یا TRIAK که نمیدونم کدوم بهتره .
سپاس

سلام
از این حیث که به عملکرد و کیفیت این تغذیه ایمان آوردی و صحت آنرا تایید کردی خوشحالم
زیرا علاوه بر اینکه از آن بهره مند و نیز موجب اطمینان دیگر کاربران عزیز شده اید ضمنا
حامل این پیام ارزنده نیز گردیده اید که :

عدم توفیق اولیه نباید موجب ناامیدی شود و سماجت و پشتکار لازمه توفیق است

مضافا توفیقاتی که پس از شکست متعدد حاصل میشه اطلاعات و تجربیات فراوانی بشما میده . اگر بمحض مونتاژ موفق میشدی آیا این اطلاعات را بدست می آوردی ؟

با توجه به اینکه فرمودید کاهش 5/6- موجب اختلال عملکرد تغذیه نشده لذا شاید حدس و پیش بینی شما درست باشه که لزومی به حساسیت و تثبیت دقیق این ولتاژ نبوده
ولی قبل از آنکه تاثیر آنرا تحلیل کنم نمیتونم نظر قطعی اعلام کنم

اما بدیهی است که اگر 5/6- همواره ثابت بمونه بهتره.

لذا c3 , c2 را همزمان 100 یا 220 میکرو جایگزین کن و نتیجه را اعلام کن
ضمنا اگه محدود سازی جریان را تست نکردی با روشی که در تاپیک مربوطه تقدیم کردم تست و اعلام کن .

بابت سوال بعدی شما
کاهش ولتاژ آی سی ها با روشی که فرمودید ، عملی و مفید نیست
ولی سوال خوبی است
ببینم کسی میتونه پاسخ بده
که اگر تغذیه u2 را با زینر یا رگلاتور مثلا بمقدار 20 ولت برسونید در اینصورت ولتاژ کلکتور Q4 اگر 1000 ولت هم باشه هرگز خروجی تغذیه بیشتر از 18/6 ولت نخواهد شد .
چرا ؟

البته کاهش تغذیه آی سی ها و افزایش ولتاژ خروجی راه داره که ساده نیست ولی مطمئنم بکار نمیاد

منم اوایل فعالیتم خیلی حرص میزدم که مثلا آمپر و ولتاژ زیاد باشه ولی با تجربه کافی عرض میکنم .

اولا مورد استفاده بسیار بسیار نادری داره و لذا بعدا می بینی فقط وقت خودتو تلف کردی
ثانیا هرچه ولتاژ کلکتور کمتر باشه عمر تغذیه بیشتر میشه

مثلا اگه 5 ولت 1 آمپر بخوای ، ولتاژ کلکتور چه 50 ولت و چه 10 ولت باشه در هر دو صورت همون 5 ولت 1 آمپر بهت میده با این تفاوت که وقتی ولتاژ کلکتور 10 ولته ترانزیستور گرم هم نمیشه ولی اگه ولتاژ کلکتور 50 ولت باشه ترانزیستور مثل اتو میشه و باباش درمیاد ( حتی اگه ترانزیستور 15 آمپری ( 2N3055) باشه که خودش داستانی داره که چرا اینطوره )

بهمین دلیل در تغذیه های گرانقیمت بکمک رله ، ولتاژ کلکتور را تا حد ممکن کاهش میدن بطوریکه وقتی به 0 الی 15 ولت نیاز دارید رله مربوطه ، ولتاژ حدود 20 ولت به کلکتور میده و اگه 15 الی 30 ولت نیاز دارید حدود 35 ولت به کلکتور میده .

ضمنا نفرمودید آیا P1 را عملا کالیبره کردی یا هنوز عملا انجام ندادی ؟

سپاس

آخرین ویرایش:
بالا