سلام آقای مهندس
ولتاژ ورودی 20 ولت هست وباری به خروجی متصل نیست و d9 و q1 وصل هستن و تغییر غیرعادی ولتاژ زینر D7 درست نشد من اول آیسی u3 رو عوض کردم که تغییری حاصل نشد بعدا قطعات R2-C2-D5-D6-C3-R3 رو چک کردم هم از نظر اتصال و هم از نظر سالم بودن ، که همشون سالم بودن من فکر میکنم به دلیل جریانی که آیسی ها میکشن ولتاژ افت میکنه و فکر کنم قطعات R2-C2-D5-D6-C3-R3 رو پر وات انتخاب کنم درست میشه که از شما در این مورد کمک میگیرم البته این افت ولتاژ زینر D7 در کار کرد مدار تائثیری نداره که برام خیلی عجیبه . در ضمن از شما به خاطر نوشتن طریقه ی تنظیم P1 بسیار ممنونم . من این قسمتو میگم چون مدار خیلی عالی هست از نظر دقت من میخوام در مورد یک عیب کوچولوی این مدار حرف بزنم اینکه میتونستیم در پایه های 7 هر سه آیسی یک دیود زینر که ولتاژشو از شما کمک میگیرم بزاریم که باعث افت ولتاژ شده و باعث جلوگیری از صدمه دیدن آیسی ها در ولتاژ 30 ولت یا بیشتر شده . من در یک مورد مطمئن نیستم این که آیا خروجی این مدار محدود شده به 3 آمپر و 30 ولت میباشد یعنی با نادیده گرفتن وارد شدن صدمه به آسی ها ولتاژ ورودی را به 40 ولت افزایش داده آیا همچنان max خروجی ولتاژ از این مدار 30 ولت خواهد بود یا نه و در مورد جریان هم همینطور اگر محدود شده به 3 آمپر و 30 ولت است با توجه به زینر های کم کننده ی ولتاژدر پایه ی 7 همه ی آیسی ها چه تغییری میتوان داد تا ولتاژ ورودی مدار به 45 ولت و 5 یا 10 آمپر افزایش داده و از خروجی 42 ولت 5 یا 10 آمپر با توجه به ورودی مدار اخذ کرد ؟ البته در مورد آمپر بدون در نظر گرفتن ترانزیستور های قدرت خروجی یعنی مشکل ترانزیستور ها حل است یا با استفاده از تعداد بیشتر ترانزیستور یا بااستفاده از تریستور یا TRIAK که نمیدونم کدوم بهتره .
سپاس
سلام
از این حیث که به عملکرد و کیفیت این تغذیه ایمان آوردی و صحت آنرا تایید کردی خوشحالم
زیرا علاوه بر اینکه از آن بهره مند و نیز موجب اطمینان دیگر کاربران عزیز شده اید ضمنا
حامل این پیام ارزنده نیز گردیده اید که :
عدم توفیق اولیه نباید موجب ناامیدی شود و سماجت و پشتکار لازمه توفیق است
مضافا توفیقاتی که پس از شکست متعدد حاصل میشه اطلاعات و تجربیات فراوانی بشما میده . اگر بمحض مونتاژ موفق میشدی آیا این اطلاعات را بدست می آوردی ؟
با توجه به اینکه فرمودید کاهش 5/6- موجب اختلال عملکرد تغذیه نشده لذا شاید حدس و پیش بینی شما درست باشه که لزومی به حساسیت و تثبیت دقیق این ولتاژ نبوده
ولی قبل از آنکه تاثیر آنرا تحلیل کنم نمیتونم نظر قطعی اعلام کنم
اما بدیهی است که اگر 5/6- همواره ثابت بمونه بهتره.
لذا c3 , c2 را همزمان 100 یا 220 میکرو جایگزین کن و نتیجه را اعلام کن
ضمنا اگه محدود سازی جریان را تست نکردی با روشی که در تاپیک مربوطه تقدیم کردم تست و اعلام کن .
بابت سوال بعدی شما
کاهش ولتاژ آی سی ها با روشی که فرمودید ، عملی و مفید نیست
ولی سوال خوبی است
ببینم کسی میتونه پاسخ بده
که اگر تغذیه u2 را با زینر یا رگلاتور مثلا بمقدار 20 ولت برسونید در اینصورت ولتاژ کلکتور Q4 اگر 1000 ولت هم باشه هرگز خروجی تغذیه بیشتر از 18/6 ولت نخواهد شد .
چرا ؟
البته کاهش تغذیه آی سی ها و افزایش ولتاژ خروجی راه داره که ساده نیست ولی مطمئنم بکار نمیاد
منم اوایل فعالیتم خیلی حرص میزدم که مثلا آمپر و ولتاژ زیاد باشه ولی با تجربه کافی عرض میکنم .
اولا مورد استفاده بسیار بسیار نادری داره و لذا بعدا می بینی فقط وقت خودتو تلف کردی
ثانیا هرچه ولتاژ کلکتور کمتر باشه عمر تغذیه بیشتر میشه
مثلا اگه 5 ولت 1 آمپر بخوای ، ولتاژ کلکتور چه 50 ولت و چه 10 ولت باشه در هر دو صورت همون 5 ولت 1 آمپر بهت میده با این تفاوت که وقتی ولتاژ کلکتور 10 ولته ترانزیستور گرم هم نمیشه ولی اگه ولتاژ کلکتور 50 ولت باشه ترانزیستور مثل اتو میشه و باباش درمیاد ( حتی اگه ترانزیستور 15 آمپری ( 2N3055) باشه که خودش داستانی داره که چرا اینطوره )
بهمین دلیل در تغذیه های گرانقیمت بکمک رله ، ولتاژ کلکتور را تا حد ممکن کاهش میدن بطوریکه وقتی به 0 الی 15 ولت نیاز دارید رله مربوطه ، ولتاژ حدود 20 ولت به کلکتور میده و اگه 15 الی 30 ولت نیاز دارید حدود 35 ولت به کلکتور میده .
ضمنا نفرمودید آیا P1 را عملا کالیبره کردی یا هنوز عملا انجام ندادی ؟
سپاس