آی پی امداد
abtahi

منبع تغذيه 0~ 30 ولت

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
با سلام
شما در مورد مدار بالایی که گذاشتم راست میگید من اصلا اون مدارو درست نکردم اگه باعث ناراحتی تون شدم منو خیلی ببخشید و در مورد دیر جواب دادنم می خواستم بگم که من این چند روزی امتحان داشتم و نتونستم جواب بدم خوب میرم سر اصل مطلب الان ولتاژ ورودی 20 ولته و به خروجی باری متصل نیست من همه ی آیسی هارو عوض کردم ولی بازم این مشکل درست نشد خودم یه روش رو امتحان کردم که فکر میکردم جواب بده که خوشبختانه جواب داد من اومدم مقاومت R3 رو پر وات انتخاب کردم و مورد ولتاژ دو سر d7 تقریبا حل شد ولی اگه میشه به من بگین که مقاومت R14 کلا کارش چیه چون من وقتی مقاومت R3 رو پر وات انتخاب کردم مقاومت R14 به شدت گرم شد ولی ولتاژ دو سر d7 وقتی مقاومت R14 وصله و ولوم جریان در مقدار متوسط هست و ولوم ولتاژ در حالت بیشینه ، ولتاژ دو سر d7 در این حالت 4.8 ولت هست ولی وقتی مقاومت R14 رو قطع کنم و ولوم جریان در مقدار متوسط باشه و ولوم ولتاژ در حالت بیشینه باشه ولتاژ دو سر d7 در این حالت 5.6 ولت است در هر حالت کلی حتی وقتی مقاومت R14 قطع است مقاومت R3 پر وات نباشه ولتاژ دو سر d7 تقریبا 5.6 ولت هست .

2- سوال دوم من چندان به این مدار ربط نداره ولی میشه در این مدار استفاده کرد من همیشه از هر مهندس الکترونیکی که میپرسیدم چه طور میشه یه تریستور یا یه تریاک رو ( بسته به استفادتون که در جریان یکترفه ( DC ) از ترستور و گرنه از تریاک ) به جای ترانزیستور به کار برد یا میگفتن نمیشه یا میگفتن مدار هایی می خواد که این کارو بکنی و فقط با تریستور نمیشه ، من از شما میخواستم بپرسم که آیا این امکان داره که ما مثلا در این مدار به جای استفاده از ترانزیستور بزرگ 2n3055 از یه تریستور 5 آمپر کوچک استفاده کنیم که باعث کمتر شدن حجم مدار بشه ؟

با تشکر

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با سلام
شما در مورد مدار بالایی که گذاشتم راست میگید من اصلا اون مدارو درست نکردم اگه باعث ناراحتی تون شدم منو خیلی ببخشید و در مورد دیر جواب دادنم می خواستم بگم که من این چند روزی امتحان داشتم و نتونستم جواب بدم خوب میرم سر اصل مطلب الان ولتاژ ورودی 20 ولته و به خروجی باری متصل نیست من همه ی آیسی هارو عوض کردم ولی بازم این مشکل درست نشد خودم یه روش رو امتحان کردم که فکر میکردم جواب بده که خوشبختانه جواب داد من اومدم مقاومت R3 رو پر وات انتخاب کردم و مورد ولتاژ دو سر d7 تقریبا حل شد ولی اگه میشه به من بگین که مقاومت R14 کلا کارش چیه چون من وقتی مقاومت R3 رو پر وات انتخاب کردم مقاومت R14 به شدت گرم شد ولی ولتاژ دو سر d7 وقتی مقاومت R14 وصله و ولوم جریان در مقدار متوسط هست و ولوم ولتاژ در حالت بیشینه ، ولتاژ دو سر d7 در این حالت 4.8 ولت هست ولی وقتی مقاومت R14 رو قطع کنم و ولوم جریان در مقدار متوسط باشه و ولوم ولتاژ در حالت بیشینه باشه ولتاژ دو سر d7 در این حالت 5.6 ولت است در هر حالت کلی حتی وقتی مقاومت R14 قطع است مقاومت R3 پر وات نباشه ولتاژ دو سر d7 تقریبا 5.6 ولت هست .

2- سوال دوم من چندان به این مدار ربط نداره ولی میشه در این مدار استفاده کرد من همیشه از هر مهندس الکترونیکی که میپرسیدم چه طور میشه یه تریستور یا یه تریاک رو ( بسته به استفادتون که در جریان یکترفه ( DC ) از ترستور و گرنه از تریاک ) به جای ترانزیستور به کار برد یا میگفتن نمیشه یا میگفتن مدار هایی می خواد که این کارو بکنی و فقط با تریستور نمیشه ، من از شما میخواستم بپرسم که آیا این امکان داره که ما مثلا در این مدار به جای استفاده از ترانزیستور بزرگ 2n3055 از یه تریستور 5 آمپر کوچک استفاده کنیم که باعث کمتر شدن حجم مدار بشه ؟

با تشکر

سلام
شما بعد از مدتها مسئله ای را پیگیری میکنید که مستلزم مطالعه پست های فراوانی است که متاسفانه مقدورم نیست لذا بصورت خلاصه بفرمایید موضوع چیه و مشکل شما چیست تا بحد بضاعت انجام وظیفه کنم

اگه بازم وقت ندارید توصیه میکنم به زمانی موکول کنید که فرصت کافی داشته باشید و تاپیک را نیمه کاره رها نکنید

سپاس

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
با سلام
ولتاژ ورودی 20 ولته و باری به خروجی متصل نیست مشکل ولتاژ دو سر
d7 تا حدی با پر وات کردن مقاومت​
R3 حل شد ولی مقاومت​
R14 به شدت گرم میشه الان​
ولتاژ دو سر
d7 تقریبا 5 ولته .

باتشکر​

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با سلام
ولتاژ ورودی 20 ولته و باری به خروجی متصل نیست مشکل ولتاژ دو سر
d7 تا حدی با پر وات کردن مقاومت​
R3 حل شد ولی مقاومت​
R14 به شدت گرم میشه الان​
ولتاژ دو سر
d7 تقریبا 5 ولته .

باتشکر​

سلام
دوست خوبم

به یاد داشته باش هرچقدر شرایط همراهی و همدلی دیگران را بیشتر فراهم کنی که راحت تر مشکل شما را حل کنند دراینصورت زودتر و بهتر نتیجه میگیری

با این توضیحات شما ابتدا باید تحقیق کنم منظور شما چیست و مشکل ولتاژ D7 یعنی چه ؟
آیا ولتاژ نداره
آیا ولتاژش کمه
آیا نویز و ریپل داره ؟
و قس علیهذا

اساسا مشکل تغذیه چیه؟
آیا بدرستی کار میکنه و فقط R14 داغ میکنه؟
آیا جریان منبع کمه ؟
آیا ولتاژ منبع تغییر نمیکنه؟
و و و

اما بابت داغ کردن R14 که 1/5 کیلو است قطعا Q1 سوخته و یا پایه های آنرا اشتباها نصب کرده اید .

و اینکه فرمودید: مشکل ولتاژ دو سرd7 تا حدی با پر وات کردن مقاومت R3 حل شد
باید عرض کنم محاله
زیرا توان مقاومت R3 هیچ ربطی به ولتاژ D7 نداره فقط اگر توان R3 خیلی کم باشه قادر به تحمل گرمای تولیدی نیست همین

اصولا توان مقاومتها کوچکترین تاثیری در جریان و ولتاژ ندارند و فقط جهت تحمل حرارت موثرند یعنی تازمانیکه مقاومت 1 وات و 1000 وات نسوخته اند کوچکترین تاثیری در مدار و میزان و کیفیت ولتاژ ندارند و دقیقا مشابه یکدیگر عمل میکنند فقط مقاومت 1 وات زودتر میسوزه

اگر لوله آب با سوراخی بقطر 1 سانتیمتر را معادل مقاومت 1 اهمی فرض کنیم
و لوله فشار ضعیف را معادل 1 وات و لوله فشار قوی را معادل 10 وات فرض کنیم

دراینصورت لوله 1 سانتی فشار ضعیف ( 1 اهمی 1 وات ) با لوله 1 سانتی فشار قوی (1 اهمی 10 وات) هیچگونه تفاوتی از حیث میزان افت فشار آب ( ولتاژ ) و میزان جریان آب ( جریان ) ندارند

فقط لوله فشار ضعیف در اثر فشار زیاد ، زودتر میترکه و عمرش کمتره
بدیهی است که اگر از لوله فشار ضعیف در فشارهای ضعیف استفاده بشه هیچوقت عیب نمیکنه و نمیترکه

بفرمایید اشکال منبع تغذیه چیه درخدمتم

سپاس

آخرین ویرایش:

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
با سلام
جریان منبع تغزیه کمه حداکثر 2.5 آمپر میده با وجود این که ورودی این مدارو یک ترانس 5 آمپر 18 ولت ( AC ) تغذیه میکنه . وقتی ولتاژ خروجی رو به 14 ولت تنظیم میکنم
ولتاژ دو سر d7 تقریبا 4.2 ولته ولی وقتی ولتاژ خروجی رو به17.5 ولت تنظیم میکنم ولتاژ دو سر d7 تقریبا 3 ولت میشه که این غیر طبیعی هست . البته وقتی R14 گرم میشه کمی هم Q1 گرم میشه احتمالا از اشتباه بستن پایه های ترانزیستور باشه که تست میکنم ونتیجه رو میگم . وقتی ولوم جریان و ولوم ولتاژ در max خود قرار دارن بعضی وقت ها ال ای دی نشان دهنده ی اتصال کوتاه به صورت جزعی (کم نور ) روشن و خاموش میشه. به جز این مشکلاتی که گفتم مشکل دیگه ای الان مدار نداره و در مدار میشه هم ولتاژ وهم جریان رو کنترول کرد .
با تشکر

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با سلام
جریان منبع تغزیه کمه حداکثر 2.5 آمپر میده با وجود این که ورودی این مدارو یک ترانس 5 آمپر 18 ولت ( AC ) تغذیه میکنه . وقتی ولتاژ خروجی رو به 14 ولت تنظیم میکنم
ولتاژ دو سر d7 تقریبا 4.2 ولته ولی وقتی ولتاژ خروجی رو به17.5 ولت تنظیم میکنم ولتاژ دو سر d7 تقریبا 3 ولت میشه که این غیر طبیعی هست . البته وقتی R14 گرم میشه کمی هم Q1 گرم میشه احتمالا از اشتباه بستن پایه های ترانزیستور باشه که تست میکنم ونتیجه رو میگم . وقتی ولوم جریان و ولوم ولتاژ در max خود قرار دارن بعضی وقت ها ال ای دی نشان دهنده ی اتصال کوتاه به صورت جزعی (کم نور ) روشن و خاموش میشه. به جز این مشکلاتی که گفتم مشکل دیگه ای الان مدار نداره و در مدار میشه هم ولتاژ وهم جریان رو کنترول کرد .
با تشکر

سلام

2/5 آمپر ارتباطی با ترانس نداره اگر ترانس 1000 آمپری هم باشه آمپر خروجی را قطعات مشخص میکنه که نهایتا درستش میکنیم و مقدار مقاومتی را اشتباه انتخاب و نصب کردی و یا مربوط به نقص q1 است که بعدا میپردازیم.

حدس میزنم وقتی ولتاژ را برای 2 یا 3 ولت تنظیم کنید ولتاژ d7 تقریبا نرمال میشه ببین همینطوره ؟

q1 را آزاد کن ببین بقیه مشکلات ازجمله داغ کردن q14 و کاهش ولتاژ d7 درست میشه ? ( قطعا درست میشه ) ممکنه حتی کمبود جریان هم درست بشه

قطعا پایه های q1 اشتباه نصب شده و احتمالا موجب صدمه آن هم شده

سپاس
5.jpg

آخرین ویرایش:

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
باسلام
من و متوجه شدم بین بیس و کلکتور Q1 یه لحیم کوچک هست که با اهم متر متوجه شدم اونا به هم اتصال دارن ! و با دقت دوباره درباره ی پایه های Q1 ترانزیستور را عوض کردم و همه ی مشکلات به جز جریان دهی مدار که هنوز با جزعی افزایش 2.60 آمپر شد و ولتاژ خروجی مدار هم به 19.1 ولت رسید که این عالیه ، ولی وقتی من یه لامپ 0.36 آمپری رو به خروجیه مدار وصل میکنم ولتاژ خروجیه مدار به 14.3 ولت افت میکنه . در ضمن جریان خروجی این مدارو من با موازی بستن آمپر متر به خروجی این مدار متوجه میشم آیا این روش درستیه ؟
سپاس

آخرین ویرایش:
  • Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
باسلام
من و متوجه شدم بین بیس و کلکتور Q1 یه لحیم کوچک هست که با اهم متر متوجه شدم اونا به هم اتصال دارن ! و با دقت دوباره درباره ی پایه های Q1 ترانزیستور را عوض کردم و همه ی مشکلات به جز جریان دهی مدار که هنوز با جزعی افزایش 2.60 آمپر شد و ولتاژ خروجی مدار هم به 19.1 ولت رسید که این عالیه ، ولی وقتی من یه لامپ 0.36 آمپری رو به خروجیه مدار وصل میکنم ولتاژ خروجیه مدار به 14.3 ولت افت میکنه . در ضمن جریان خروجی این مدارو من با موازی بستن آمپر متر به خروجی این مدار متوجه میشم آیا این روش درستیه ؟
سپاس

سلام

اگه پتانسیومتر جریان را کم کنید باید آنقدر ولتاژ را کم کنه تا از جریانی که انتخاب کردید تجاوز نکنه

بابد پتانسیومتر جریان را ماکزیمم کنید و سپس تست کنید
مثلا 15 ولت تنظیم کنید و آمپر متر را با بار سری کنید و یکبار مقاومت 15 اهمی به خروجی متصل کنید و یکبار 10 اهمی و یکبار 5 اهمی و نتیجه را گزارش کنید

اینجا هم مفصلا تحلیل و نحوه تست این منبع تغذیه را تقدیم کرده ام
http://www.irantk.ir/irantk37235/#post282633

سپاس

آخرین ویرایش:

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
با سلام
من مقاومت پر وات (5 الی 10 وات ) نداشتم خواستم با مقاومت 2 وات 10 اهم کاری که گفتید رو انجام بدم که مقاومت سوخت در هر حال باید من روز شنبه برم و مقاومت بخرم تا این کاری که گفتید رو انجام بدم من الان ولوم جریان و ولوم ولتاژ رو به مقدار max خودشون ( 19.2 ولت و 2.60 آمپر ) قرار دادم و یه جریان 0.48 آمپر کشیدم که ولتاژ خروجی به 17 ولت رسید البته باید یاد آوری کنم که ورودی این مدار 20 ولت مستقیم هست . وقتی ولوم جریان max هست ولتاژ رو به 12 ولت تنظیم کردم دیگه وقتی جریان 0.48 آمپر ازش کشیدم ولتاژ افت نکرد یعنی 12 ولت ثابت موند .
انشا الله روز شنبه نتیجه رو بهتون کامل میگم .
سپاس

• Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با سلام
من مقاومت پر وات (5 الی 10 وات ) نداشتم خواستم با مقاومت 2 وات 10 اهم کاری که گفتید رو انجام بدم که مقاومت سوخت در هر حال باید من روز شنبه برم و مقاومت بخرم تا این کاری که گفتید رو انجام بدم من الان ولوم جریان و ولوم ولتاژ رو به مقدار max خودشون ( 19.2 ولت و 2.60 آمپر ) قرار دادم و یه جریان 0.48 آمپر کشیدم که ولتاژ خروجی به 17 ولت رسید البته باید یاد آوری کنم که ورودی این مدار 20 ولت مستقیم هست . وقتی ولوم جریان max هست ولتاژ رو به 12 ولت تنظیم کردم دیگه وقتی جریان 0.48 آمپر ازش کشیدم ولتاژ افت نکرد یعنی 12 ولت ثابت موند .
انشا الله روز شنبه نتیجه رو بهتون کامل میگم .
سپاس

سلام

و چطور فهمیدی با 12 ولت و 19/2 ولت و 17 ولت داری 48/ آمپر میکشی ؟

قطعا اشتباه میکنی
بگو چه مقاومتی یا چه باری بهش متصل میکنی تا ایراد کارتو بفهمم

یک لامپ اتومبیل یا لامپ موتور سیکلت هم برای تست منبع تغذیه کافیه
اگه تهیه کردی ببین چند وا ته و اعلام کن تا نحوه تست متناسب با توان آنرا تقدیم کنم

ضمنا اشکال شما در انتخاب ناصحیح R17 است که اگر R18 مقدار 56 کیلو باشه دراینصورت R17 باید 33 اهم باشه ولی احنمالا کوچکتر از 33 اهم نصب کرده اید

سپاس

آخرین ویرایش:
بالا