باسلام
استاد گرامی
با مصرف کننده های مختلف امتحان کردم بیشتر لامپهای 12 ولت خودرو بودند 21 وات معمولی و 35 وات دوبل موتورسیکت و 12 ولت 55 وات وتنها یکی آز آنها 12 ولت 50 وات هالوژن بود تا 3 آمپر حرارت کمی داشت ولی بیشتر که میشد حرارت بالا میرفت اگر نگه میداشتم دست را میسوزاند البته هیت سینگ نسبتا مناسبی گذاشته بودم
بیشتر تست من با 12 ولت بود.
البته اینرا که میگویم بیشتر از 4 آمپر نکشید دلیل دارم
یک لامپ 65 آمپری 12 ولت نور بالا و پایین داشتم که آن در مرحله اول ولتاژ زیاد بود سوخت حتی یک ماسفت 75 ولت 82 آمپری هم همراه این سوخت لذا من ترانس را باز کردم ولتاژ را به 20 ولت کاهش دادم که قبلا خدمت تان گفتم
لذا در اینترنت مدار بار مصنوعی متغیر تا ده آمپر را دیدم و آنرا امروز ساختم که بعدا در تاپیک تقدیم میکنم با آن آزمایش کردم دیدم تا 4 آمپر جریان میکشد براینکه بررسی کنم که این مدار بار مصنوعی عملکردش چگونه است آمدم یک منبع تغذیه حدود 500 واتی کامپیوتر را با آن ازمایش کردم آمپرمترم 10 آمپر بود 12 ولت سیم زرد را وصل کردم دیدم عقربه تا 10 آمپر را رد کرد و سیم قرمز 5 ولت را وصل کردم آنهم همینطور عقربه میتر از ده آمپر رد کرد به 3/3 ولت نارنجی زدم دیدم حدود یا نزدیک 5 آمپر نشان داد در نتیجه 3/9 آمپر یا حود 4 آمپر خروجی این مدار تایید میشود.
متشکرم
درود
بازم متوجه نشدم مثلا فرمودید:
یک لامپ 65 آمپری 12 ولت نور بالا و پایین داشتم که آن در مرحله اول ولتاژ زیاد بود سوخت حتی یک ماسفت 75 ولت 82 آمپری هم همراه این سوخت
آیا متوجه نشدی چه ولتاژی به این لامپ متصل کردی که لامپ و فت سوخت ؟ دراینصورت مشخص نیست چه آمپری عبور کرده
آیا بموجب زمان و حرارت قابل توجه سوخت یا فورا سوخت که بنظر میرسه فورا سوخته که حاکی از خطای تست و یا توان بسیار بالای لامپ است که نمیتونه 65 وات باشه
نتیجه آزمایشات شما گویای خطاهای تست است مثلا فرمودید:
35 وات دوبل موتورسیکت و 12 ولت 55 وات و تنها یکی آز آنها 12 ولت 50 وات هالوژن بود تا 3 آمپر حرارت کمی داشت
اما لامپ 50 وات بیش از 4 آمپری است
35 وات دوبل 5/8 آمپری است
و 55 وات 4/5 آمپری است
لذا چطور 3 آمپر محسوب فرمودی ؟
هرچند تصور میکنم در توان همین مقادیر هم خطایی اتفاق افتاده لذا بهتره با آمپرمتر مطمئنی تست کنی زیرا بنظر میرسه آمپر مصرف کننده ها را با استنتاج از آزمایشاتی حدس زدی
از طرفی جناب نصوحی با فت irf540 که 28 آمپری است بمدت 30 ثانیه 9 آمپر کشیده هرچند با 9 آمپر داغ کرده اما 4 آمپر براحتی جواب داده
IRFP260N فت 50 آمپری و IRF2807 که 82 آمپری است و توان خوبی هم داره باید بهتر از فت irf540 جواب بده و لذا بررسی فرمایید ایراد کجاست و از آمپرمتر مطمئن استفاده و مقادیر را با دقت و شفافیت اعلام فرمایید تا ببینیم ایراد چیه ؟
مثلا اگر منظور از ولتاژ ترانس 20 ولتی مقدار موثر متناوب است دراینصورت ولتاژ ماکزیمم 28 ولت در خازن تغذیه ذخیره شده که کم نیست و لذا قطعا قبلش خیلی بیشتر هم بوده که حرارت فت بسیار بیشتر میشه
لذا ولتاژ ورودی فت و خروجی تغذیه را دقیقا اعلام فرمایید تا مشخص بشه
و ولتاژ ورودی فت را فقط چند ولت بالاتر از خروجی مهیا و نتیجه را تست فرمایید.
با ورودی 28 ولت و جریان 5 آمپر حدود 80 وات در فت تلف میشه که قابل توجه است و کم نیست و باید حرارت قابلی داشته باشه لذا ولتاژ ورودی را در رنج های کمتر مهیا و تست فرمایید.
بدون تردید خطای قابل توجهی در آزمایشات بوده.
برداشتم از تست های شما اینه که با ولتاژ مناسب براحتی میتونی تا 10 آمپر استفاده کنی.
2n3055 با شرایط حاضر در 1 آمپر هم اتو میشه.
سپاس