آی پی امداد
abtahi

منبع تغذيه 0~ 30 ولت

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با سلام : استاد غزال ، حقیر برای تنظیم دقیق ولتاژ یک ولوم یک کیلو با ولوم کنترل ولتاژسری کردم ولی عملا تغییری حاصل نشد ! حتی حداقل ولتاژهم به 3.3 ولت رسید که حتی با پتانسیومتر روی مدار هم نمیتوان این ولتاژرا به صفر کاهش داد ! آیا باید در مدار هم تغییراتی ایجاد شود که ولوم مزبور درست عمل کند ؟
ممنون

درود

ضمن تشکر از استاد رضا عزیز

روش تنظیم دقیق صفر ولت یا آفست را استاد رضا عزیز فرمودند و اگه مقصود شما تنظیم دقیق ولتاژها یا فاین است باید یک مقاومت 47 کیلو به ابتدا و یک 47 کیلو به انتهای پتانسیومتر دیگری (بنام فاین ) متصل کنی و این پتانسیومتر فاین را با پتانسیومتر ولتاژ موازی کنی ( سر ازاد مقاومتها را بعنوان ابتدا و انتهای پتانسیومتر فاین فرض کن )

پاسخ مدار را اعلام کن که موجب تغییر چند ولت میشه تا اصلاح نهایی قابل ارزیابی بشه.
مثلا وقتی پتانسیومتر فاین در وسط قرار داره و پتانسیومتر اصلی را روی 10 ولت تنظیم کردی ببین با چرخاندن پتانسیومتر فاین ، چند ولت کمتر و بیشتر از 10 ولت میشه ؟
مقدار مقاومت فاین در تنظیم دقیقتر و محدوده تنظیم موثره.

در ضمن قطعا شما پتانسیومتر فاین را با پایه گراند پتانسیومتر اصلی سری کرده بودی که نتیجه نامطلوبی گرفتی و اگه با پایه دیگر که به ولتاژ 11 ولت متصله سری میکردی نتیجه بهتری میگرفتی.

سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
باسلام

دوست و استاد گرامی غزال من بترتیب با ترانزیستورهای ماسفت IRF2807 و IRFP260N و ترانزیستور قابلمه ای 2SD113 که خدمت تان عرض کردم در مدار استفاده کردم و همه بیش از حد داغ کردند حداکثر توانستم 4 آمپر جریان بگیرم.
IRF2807 ان کانال هفتادوپنج ولت هشتاد و دو آمپر
IRFP260N ان کانال دویست ولت پنجاه آمپر
2SD113 ان پی ان صد ولت سی آمپر

درود
استاد رضا عزیز

این پست شما را ندیده بودم

ولتاژ ورودی و خروجی چقدر بود که داغ میکرد ؟
اینکه بیش از 4 آمپر نتونستی بگیری شفافتر توضیح بده آیا یعنی 4 آمپر داغ نمیکنه یا منظور چیز دیگری است.
یعنی 5 آمپر نمیده ؟ !
البته با توجه به جریان dc باید در 4 آمپر هم حرارت ناچیزی داشته باشه اما با 2n3055 قابل مقایسه نیست و در حدی نیست که بدون رادیاتور بسوزه مگر اختلاف ورودی و خروجی زیاد باشه احتمالا با خروجی حدود 5 ولت تست کردی.

سوژه جالبی است و در جریان تست تجربیات خوب و بسیار جالب و جدیدی خواهی کرد.

سپاس

آخرین ویرایش:

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,300
ایران
باسلام

استاد گرامی
با مصرف کننده های مختلف امتحان کردم بیشتر لامپهای 12 ولت خودرو بودند 21 وات معمولی و 35 وات دوبل موتورسیکت و 12 ولت 55 وات وتنها یکی آز آنها 12 ولت 50 وات هالوژن بود تا 3 آمپر حرارت کمی داشت ولی بیشتر که میشد حرارت بالا میرفت اگر نگه میداشتم دست را میسوزاند البته هیت سینگ نسبتا مناسبی گذاشته بودم
بیشتر تست من با 12 ولت بود.
البته اینرا که میگویم بیشتر از 4 آمپر نکشید دلیل دارم
یک لامپ 65 وات 12 ولت نور بالا و پایین داشتم که آن در مرحله اول ولتاژ زیاد بود سوخت حتی یک ماسفت 75 ولت 82 آمپری هم همراه این سوخت لذا من ترانس را باز کردم ولتاژ را به 20 ولت کاهش دادم که قبلا خدمت تان گفتم
لذا در اینترنت مدار بار مصنوعی متغیر تا ده آمپر را دیدم و آنرا امروز ساختم که بعدا در تاپیک تقدیم میکنم با آن آزمایش کردم دیدم تا 4 آمپر جریان میکشد براینکه بررسی کنم که این مدار بار مصنوعی عملکردش چگونه است آمدم یک منبع تغذیه حدود 500 واتی کامپیوتر را با آن ازمایش کردم آمپرمترم 10 آمپر بود 12 ولت سیم زرد را وصل کردم دیدم عقربه تا 10 آمپر را رد کرد و سیم قرمز 5 ولت را وصل کردم آنهم همینطور عقربه میتر از ده آمپر رد کرد به 3/3 ولت نارنجی زدم دیدم حدود یا نزدیک 5 آمپر نشان داد در نتیجه 3/9 آمپر یا حود 4 آمپر خروجی این مدار تایید میشود.
متشکرم

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
باسلام

استاد گرامی
با مصرف کننده های مختلف امتحان کردم بیشتر لامپهای 12 ولت خودرو بودند 21 وات معمولی و 35 وات دوبل موتورسیکت و 12 ولت 55 وات وتنها یکی آز آنها 12 ولت 50 وات هالوژن بود تا 3 آمپر حرارت کمی داشت ولی بیشتر که میشد حرارت بالا میرفت اگر نگه میداشتم دست را میسوزاند البته هیت سینگ نسبتا مناسبی گذاشته بودم
بیشتر تست من با 12 ولت بود.
البته اینرا که میگویم بیشتر از 4 آمپر نکشید دلیل دارم
یک لامپ 65 آمپری 12 ولت نور بالا و پایین داشتم که آن در مرحله اول ولتاژ زیاد بود سوخت حتی یک ماسفت 75 ولت 82 آمپری هم همراه این سوخت لذا من ترانس را باز کردم ولتاژ را به 20 ولت کاهش دادم که قبلا خدمت تان گفتم
لذا در اینترنت مدار بار مصنوعی متغیر تا ده آمپر را دیدم و آنرا امروز ساختم که بعدا در تاپیک تقدیم میکنم با آن آزمایش کردم دیدم تا 4 آمپر جریان میکشد براینکه بررسی کنم که این مدار بار مصنوعی عملکردش چگونه است آمدم یک منبع تغذیه حدود 500 واتی کامپیوتر را با آن ازمایش کردم آمپرمترم 10 آمپر بود 12 ولت سیم زرد را وصل کردم دیدم عقربه تا 10 آمپر را رد کرد و سیم قرمز 5 ولت را وصل کردم آنهم همینطور عقربه میتر از ده آمپر رد کرد به 3/3 ولت نارنجی زدم دیدم حدود یا نزدیک 5 آمپر نشان داد در نتیجه 3/9 آمپر یا حود 4 آمپر خروجی این مدار تایید میشود.
متشکرم

درود

بازم متوجه نشدم مثلا فرمودید:
یک لامپ 65 آمپری 12 ولت نور بالا و پایین داشتم که آن در مرحله اول ولتاژ زیاد بود سوخت حتی یک ماسفت 75 ولت 82 آمپری هم همراه این سوخت

آیا متوجه نشدی چه ولتاژی به این لامپ متصل کردی که لامپ و فت سوخت ؟ دراینصورت مشخص نیست چه آمپری عبور کرده
آیا بموجب زمان و حرارت قابل توجه سوخت یا فورا سوخت که بنظر میرسه فورا سوخته که حاکی از خطای تست و یا توان بسیار بالای لامپ است که نمیتونه 65 وات باشه

نتیجه آزمایشات شما گویای خطاهای تست است مثلا فرمودید:
35 وات دوبل موتورسیکت و 12 ولت 55 وات و تنها یکی آز آنها 12 ولت 50 وات هالوژن بود تا 3 آمپر حرارت کمی داشت

اما لامپ 50 وات بیش از 4 آمپری است
35 وات دوبل 5/8 آمپری است
و 55 وات 4/5 آمپری است
لذا چطور 3 آمپر محسوب فرمودی ؟

هرچند تصور میکنم در توان همین مقادیر هم خطایی اتفاق افتاده لذا بهتره با آمپرمتر مطمئنی تست کنی زیرا بنظر میرسه آمپر مصرف کننده ها را با استنتاج از آزمایشاتی حدس زدی

از طرفی جناب نصوحی با فت irf540 که 28 آمپری است بمدت 30 ثانیه 9 آمپر کشیده هرچند با 9 آمپر داغ کرده اما 4 آمپر براحتی جواب داده

IRFP260N فت 50 آمپری و IRF2807 که 82 آمپری است و توان خوبی هم داره باید بهتر از فت irf540 جواب بده و لذا بررسی فرمایید ایراد کجاست و از آمپرمتر مطمئن استفاده و مقادیر را با دقت و شفافیت اعلام فرمایید تا ببینیم ایراد چیه ؟

مثلا اگر منظور از ولتاژ ترانس 20 ولتی مقدار موثر متناوب است دراینصورت ولتاژ ماکزیمم 28 ولت در خازن تغذیه ذخیره شده که کم نیست و لذا قطعا قبلش خیلی بیشتر هم بوده که حرارت فت بسیار بیشتر میشه

لذا ولتاژ ورودی فت و خروجی تغذیه را دقیقا اعلام فرمایید تا مشخص بشه
و ولتاژ ورودی فت را فقط چند ولت بالاتر از خروجی مهیا و نتیجه را تست فرمایید.

با ورودی 28 ولت و جریان 5 آمپر حدود 80 وات در فت تلف میشه که قابل توجه است و کم نیست و باید حرارت قابلی داشته باشه لذا ولتاژ ورودی را در رنج های کمتر مهیا و تست فرمایید.

بدون تردید خطای قابل توجهی در آزمایشات بوده.
برداشتم از تست های شما اینه که با ولتاژ مناسب براحتی میتونی تا 10 آمپر استفاده کنی.
2n3055 با شرایط حاضر در 1 آمپر هم اتو میشه.

سپاس

آخرین ویرایش:

khebreh

کاربر vip
کاربر
2007-11-06
145
464
درود

ضمن تشکر از استاد رضا عزیز

روش تنظیم دقیق صفر ولت یا آفست را استاد رضا عزیز فرمودند و اگه مقصود شما تنظیم دقیق ولتاژها یا فاین است باید یک مقاومت 47 کیلو به ابتدا و یک 47 کیلو به انتهای پتانسیومتر دیگری (بنام فاین ) متصل کنی و این پتانسیومتر فاین را با پتانسیومتر ولتاژ موازی کنی ( سر ازاد مقاومتها را بعنوان ابتدا و انتهای پتانسیومتر فاین فرض کن )

پاسخ مدار را اعلام کن که موجب تغییر چند ولت میشه تا اصلاح نهایی قابل ارزیابی بشه.
مثلا وقتی پتانسیومتر فاین در وسط قرار داره و پتانسیومتر اصلی را روی 10 ولت تنظیم کردی ببین با چرخاندن پتانسیومتر فاین ، چند ولت کمتر و بیشتر از 10 ولت میشه ؟
مقدار مقاومت فاین در تنظیم دقیقتر و محدوده تنظیم موثره.

در ضمن قطعا شما پتانسیومتر فاین را با پایه گراند پتانسیومتر اصلی سری کرده بودی که نتیجه نامطلوبی گرفتی و اگه با پایه دیگر که به ولتاژ 11 ولت متصله سری میکردی نتیجه بهتری میگرفتی.

سپاس

با سلام و تشکر از راهنمایی های شما استاد گرامی و استاد رضا !
همانطور که فرموده بودید یک ولوم یک کیلو اهم را با دوتا مقاومت 47 کیلو با ولوم کنترل ولتاژ موازی کردم که دامنه ی تغیرات ولتاژ تنها در حدود 0.1 ولت بود ! سپس با تقلیل مقدار مقاومت ها به 6.8 کیلو اهم ، دامنه ی تغیر ولتاژ فاین به 0.9 ولت رسید . که فکر کنم مقدار مناسبی است ! استاد ، نظر خردمندانه ی شما در این خصوص چیست ؟

همانطور که تشخیص داده بودید حقیر ولوم فاین را با پایه گراند ولوم کنترل ولتاژ سری کرده بودم که هیچ تغییری در ولتاژ حاصل نمی شد .

از راهنماییهای داهیانه ی شما استاد بزرگوار بسیار سپاسگذارم .

آخرین ویرایش:

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,300
ایران
باسلام

خدمت دوست گرامی استاد غزال

اولا من 65 وات را اشتباهی 65 آمپر تایپ کردم دیگر پیر شدیم که تصحیح کردم
در مورد آمپر مترها منهم شک افتادم که رنج درست نمایش نمیدهد
در آزمایش اولی که لامپ و ماسفت سوخت ترانس 27 ولتی بود که ضربدر 1.41 میشود 38 ولت
که بعدا فرمایش شما که افتاد 20 ولتش کردم که کمتر از 30 ولت خروجی میدهد
البته من یک مولتی متر قدیمی دیجیتالی KAISE مدل SK - 6111 دارم که رنج آمپرمترش تا ده آمپر است یک آمپرمتر دی سی عقربه ای یا آنالوگ جدا دارم یک مولتی متر آنالوگ قدیمی HIOKI OL-64D دارم و ...

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با سلام و تشکر از راهنمایی های شما استاد گرامی و استاد رضا !
همانطور که فرموده بودید یک ولوم یک کیلو اهم را با دوتا مقاومت 47 کیلو با ولوم کنترل ولتاژ موازی کردم که دامنه ی تغیرات ولتاژ تنها در حدود 0.1 ولت بود ! سپس با تقلیل مقدار مقاومت ها به 6.8 کیلو اهم ، دامنه ی تغیر ولتاژ فاین به 0.9 ولت رسید . که فکر کنم مقدار مناسبی است ! استاد ، نظر خردمندانه ی شما در این خصوص چیست ؟

همانطور که تشخیص داده بودید حقیر ولوم فاین را با پایه گراند ولوم کنترل ولتاژ سری کرده بودم که هیچ تغییری در ولتاژ حاصل نمی شد .

از راهنماییهای داهیانه ی شما استاد بزرگوار بسیار سپاسگذارم .

سلام

بسیار عالی
من با فرض فاین مشابه پتانسیومتر ولتاژ یعنی با فرض 10 کیلو مقادیر اولیه مقاومتها را 47 کیلو پیشنهاد کردم که بابت افزودن فاین ، جریان کمتری از آپ امپ مصرف کنه

البته 1 کیلو و دو عدد 6/8 کیلو هم اشکالی نداره اما همیشه میزان مصرف جریان را هم در نظر داشته باش .

با مقادیر انتخابی شما 13 کیلو با خروجی آپ امپ برای همیشه موازی شده و من حدود 110 کیلو ( 2 عدد 47 کیل و یک 10 کیلو ) در نظر گرفته بودم که با خروجی آپ امپ موازی بشه و جریان مصرفی 110 کیلو بسیار کمتر از 13 کیلو است.

البته 13 کیلو هم مانعی نداره و در مجموع بار آپ امپ تقریبا 5/5 کیلو میشه که اشکالی نداره و نتیجه هم بسیار عالی است.

سپاس

آخرین ویرایش:

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,300
ایران
باسلام

من یادم رفت بگویم

بجای 4 عدد دیود پل 3 آمپری از دیودهای شش آمپری (D1 - D4)
بجای خازن C1 که 3300 میکروفاراد 50 ولت بود از 10000 میکروفاراد 63 ولت
بجای دوعدد خازن الکترولیتی 47 میکروفاراد 50 ولت (C2 - C3)
بجای دو عدد ترانزیستور BC548 و BC557 بترتیب ترانزیستورهای BC546 و BC556 که ولتاژ بالاتری دارند
بجای ترانزیستور 2N2219 از BD139
بجای C7 خازن 10 میکروفاراد 50 ولت خازن 22 میکروفاراد 100 ولت
بجای R1 مقاومت 2/2 کیلواهم 1 وات از همان مقاومت 2وات
بجای R7 مقاومت 0/47 اهم 5 وات از همان مقاومت با توان 10 وات
استفاده کردم

آخرین ویرایش:

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,300
ایران
باسلام

خدمت دوست گرامی و استاد محترم آقای غزال:

3 عدد سیم خروجی منبع تغذیه 0 - 30 ولت مزبور را که شامل پایه های بیس، کلکتور و امیتر ترانزیستور 2N3055 میباشند از ترانزیستور جدا کردم یک رادیاتور بزرگ مخصوص:

[hide]
4 عدد ترانزیستور 2N3055 داشتم 4 عدد ترانزیستور 2N3773 موتورلا داشتم آنها را به رادیاتور مخصوص بشرح زیر بستم:
چهارتا پایه های بیس را بهم وصل کردم و از آن یک بیس قوی حاصل شد
چهار تا پایه های کلکتور را هم بهم همانند بیس وصل کردم و یک کلکتور قوی نیز بدست آمد
امیترها هم هرکدام را تک تک و جداگانه به یک مقاومت 0/22 اهم 10 متصل نموده و آنطرف 4 عدد مقاومت نیز بهم وصل کرده و یک امیتر قوی پدید آمد در نهایت این سه پایه قدرتی را به محل مربوطه (جای بیس - کلکتور - امیتر) در فیبر وصل کردم
برای بار مصنوعی به یم لامپ 12 ولت 50 وات و دو عدد لامپ 12 ولت 35 وات و یک لامپ 12 ولت 21 وات را بصورت موازی وصل کردم باز دوباره 3/5 آمپر بیشتر نکشید
حالا یادم افتاد که مقاومت R7 که مقدارش 0/47 اهم 10 وات گذاشته بود آن نمی گذارد بیش از 3/5 آمپر بار بکشد آنرا با یک مقاومت 0/22 اهم 10 وات تعویض کردم براحتی تا 7 آمپر کشید (البته جمع جریان لامپهای اشاره شده ظاهرا حدود 12 آمپر میشود ولی میتر تا 7 آمپر نشان داد شاید مربوط به همان 26 ولت باشد) خواستم باز بارش را بالاتر ببرم دیدم که ولومهای ولتاژ و آمپر در آخرین حد میباشند که یادم آمد ترانس را من به 20 ولت کاهش دادم که ولتاژ خروجی منبع تغدیه 26 ولت بود لذا اگر چنانچه من دیودهای پل که 6 آمپری است و مقداری با کشش 7 آمپری داغ میکنند که باید بجایش دیودهای 10 تا 15 آمپر باید قرار بدم و نهایت ترانس را حداقل ولتاژش را به 23 یا 24 ولت افزایش بدهم تا خروجی ولتاژ دی سی به 30 ولت برسد آنموقع تا 10 آمپر را براحتی خواهد کشید البته بد نیست یک فن هم در محل مناسبی قرار بدهم تا راحت تر خروجی دهد.
[/hide]

آخرین ویرایش:

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,300
ایران
باسلام

اینهم چند تا عکس از آن البته هنوز کامل نشده باید سیم پیچ ترانس را تغییر بدهم یعنی تا 24 ولت و هم یک 12 ولت از آن خارج کنم :

p1.jpg
p2.jpg
p3.jpg
p4.jpg

بالا