آی پی امداد
abtahi

منبع تغذيه 0~ 30 ولت

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
آقای مهندس مگه برای تغذیه ی مداری که تو این تاپیک هست یه ترانس 220 ولت به 28 ولت 5 آمپر لازم نیست! چون در زمانی که در مدار از فت استفاده میکنیم مجبوریم یه ترانس 220 ولت به 28 ولت 8 آمپر در ورودی مدار استفاده کنیم که جریان خروجی مدار زیاد بشه ترانس آمپر بالا که خیلی بزرگه به جای اون ترانس ، از ترانس سوچینگ استفاده کنیم یعنی با ترانس سوچینگ 220 ولت برق شهر رو به 28 ولت 8 یا 10 آمپر تبدیل میکنیم که بعدا اونو به ورودی مداری که تو این تاپیک هست میدیم تا از شر ترانس راحت بشیم . البته به قول شما نویز هم داره که شاید رو مدار این تاپیک هم اثر بگذارد ولی با جعبه جداگانه برای هر کدوم نویز رو حل میکنم حالا میتونم مدار یه ترانس سوچینگ که برق 220 ولت شهرو به 28 ولت یا 30 ولت 8 یا 10 آمپر تبدیل کنه پیدا کنم ؟
و یادم رفت بگم فت میشه پیدا کرد که شکلش مثل ترانزیستور قابلامه ای باشه ؟
با تشکر

سلام
عزیزم پست 177 توضیح کامل دادم مثال عامیانه هم زدم بازم میگم اگه قصد داری بجای ترانس از سوئیچینگ استفاده کنی دیگه نیازی به این مدار نداری همون سوئیچینگ با اضافه کردن یک پتانسیومتر منبع تغذیه متغیر هم میشه لذا چرا دیگه میخوای این مدارو به دمش اضافه کنی

سوئیچینگ برای بسیاری از دستگاهها بویژه برای امور تعمیرات و تحقیقات به درد نمیخوره و مصیبته

لذا اگه میخوای بجای ترانس ازش استفاده کنی بهتره بجای این مدار هم ازش استفاده کن و اگه بازم اصرار داری با پمپ برقی آب از چاه بکشی و توی تلمبه دستی بریزی که بگی با ابزار سنتی آب از چاه کشیدی دراینصورت صلاح مملکت خویش خسروان دانند.

سپاس

آخرین ویرایش:

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,300
ایران
باسلام

اینهم منبع تغذیه دومی 0 تا 30 ولت البته هنوز آماده نشده همان مدار سفارش استاد بزرگوار و دوست گرامی آقای مهندس غزال:

p1.jpg

فیبر مدار چاپی آن هم با روش پرینتر لیزری و اتو خودم درست کردم
هنوز کامل نشده است و اینهم ترانسش که ثانویه با سیم مسی لاکی 2/3 میلیمتر پیچیدم و بیش از 5 آمپر جریان خروجی دارد:

tr3.jpg

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
باسلام

اینهم منبع تغذیه دومی 0 تا 30 ولت البته هنوز آماده نشده همان مدار سفارش استاد بزرگوار و دوست گرامی آقای مهندس غزال:

مشاهده فایل‌پیوست 108633

فیبر مدار چاپی آن هم با روش پرینتر لیزری و اتو خودم درست کردم
هنوز کامل نشده است و اینهم ترانسش که ثانویه با سیم مسی لاکی 2/3 میلیمتر پیچیدم و بیش از 5 آمپر جریان خروجی دارد:

مشاهده فایل‌پیوست 108634

سلام

استاد رضا عزیز
نکته مهمی که حاکی از مهارت و توانایی حضرتعالی است جهت اطلاع دوستان بشرح زیر خالی از لطف نیست.

موتورهای الکتریکی و ترانس هایی که فضای خالی قابل توجه دارند یعنی با محاسبات کیلویی پیچیده شده اند و فاقد ارزشند.

بنابمراتب یکی از نشانه های ترانس و موتور الکتریکی عالی اینه که نفس کش نداشته باشه یعنی باید از فضای آن حداکثر استفاده شده باشه و این ترانسی که پیچیدید دارای این خصوصیت است و لذا با توجه به تجربیات ارزشمند شما که قطر مناسب سیم ها را قطعی میسازد (و دراینصورت کمترین حرارتی در بی باری نداره ) ظاهر ترانس شما نیز گویای محاسبات ایده آل و قابل تحسین است .

ضمنا با توجه به اینکه پیش بینی ولتاژهای مختلف کمترین تاثیری در حجم و وزن ترانس نداره ولی موجب افزایش کارآیی آن میشه لذا من همیشه در زمان پیچیدن ترانس ، سرهای اضافه برای ولتاژهای مختلف درنظر میگیرم تا اگر در آینده نیاز به ولتاژهای دیگری داشتم بسادگی قابل استفاده بشه.

سپاس

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,300
ایران
باسلام

لازم شد دوباره باز کنم چشم فرمایش شما راهم در نظر میگیرم کاملا درست است
قدیم برای طراحی ترانس از یک فرمول حدودی استفاده میکردیم عدد 35 تا 45 بود که بستگی به قدرت ترانس استفاده میکردیم مساحت هسته ترانس را محاسبه کرده این عدد را تقسیم بر مساحت آن میکردیم حاصل تعداد دور برای یک ولت بدست میامد آن عدد را ضربدر 220 اولیه و آن عدد ضربدر 24 تعداد دور ثانویه حاصل میشد محاسبه قطرش هم فرمول دیگری داشت و ....
ولی الان با این نرم افزار موجود در سایت خیالی راحت است اندازه طول و عرض هسته را میدهی بلافاصله توان آنرا برحسب وات میدهد و ثانویه چند ولت و چند آمپر و اولیه چند ولت را میدهی و نرم افزار خودش تعداد دور اولیه با شماره سیم و آمپر و تعداد دور ثانویه با قطر سیم را میدهد
البته من رشته ام این نبود ولی از نوجوانی علاقه داشتم شما استادیت
من ثانویه ترانس را لایه به لایه که میپیچیم همانند های ولتاژ در هر لایه یک ورق کاغذ کالک دورش می پیچم سپس با حوصله کنار هم در یک ردیف محکم پر میکنم همانطوریکه گفتید تا تلفات کاهش پیدا کند.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
باسلام

لازم شد دوباره باز کنم چشم فرمایش شما راهم در نظر میگیرم کاملا درست است
قدیم برای طراحی ترانس از یک فرمول حدودی استفاده میکردیم عدد 35 تا 45 بود که بستگی به قدرت ترانس استفاده میکردیم مساحت هسته ترانس را محاسبه کرده این عدد را تقسیم بر مساحت آن میکردیم حاصل تعداد دور برای یک ولت بدست میامد آن عدد را ضربدر 220 اولیه و آن عدد ضربدر 24 تعداد دور ثانویه حاصل میشد محاسبه قطرش هم فرمول دیگری داشت و ....
ولی الان با این نرم افزار موجود در سایت خیالی راحت است اندازه طول و عرض هسته را میدهی بلافاصله توان آنرا برحسب وات میدهد و ثانویه چند ولت و چند آمپر و اولیه چند ولت را میدهی و نرم افزار خودش تعداد دور اولیه با شماره سیم و آمپر و تعداد دور ثانویه با قطر سیم را میدهد
البته من رشته ام این نبود ولی از نوجوانی علاقه داشتم شما استادیت
من ثانویه ترانس را لایه به لایه که میپیچیم همانند های ولتاژ در هر لایه یک ورق کاغذ کالک دورش می پیچم سپس با حوصله کنار هم در یک ردیف محکم پر میکنم همانطوریکه گفتید تا تلفات کاهش پیدا کند.

سلام

من ماشینهای الکتریکی را در دانشگاه لویزان (مدرسه آمریکایی ها) گذراندم و اتفاقا یکی از خاطرات ماندگار من در باره همین تعداد دور و قطر سیم بود که با استناد به تجربیاتم هرچه به استاد آزمایشگاه ماشین های الکتریکی میگفتم قطر بالاتر برای موتور ها و ترانس ها مفیده ادعای منو قبول نمیکرد و بمن می خندید لذا با پیشنهاد من مقرر شد کلیه گروه ها فقط یک نوع موتور را سیم پیچی کنند ولی هر گروه با قطر متفاوت

سپس آمپر بی باری و گشتاور کلیه موتورها تست و مقایسه شد و ادعای من ثابت شد که با همان تعداد دور علمی تا آنجاکه مقدور است اگر قطر سیم بیشتر بشه دراینصورت بنحو چشمگیری حرارت کمتر و قدرت بیشتر میشه .

لذا قطری که با فرمول بدست می آوردیم برای اغلب موتورها نامناسب (کمتر ) بود و باید تا حد امکان بزرگتر انتخاب میکردیم .

باین ترتیب باوجودیکه استاد مربوطه بسیار سخت گیر و در نمره دادن بسیار خسیس بود و میگفت هرگز نمره کامل به کسی نداده معذالک میگفت بواسطه این حادثه برای اولین بار است که نمره کامل میدهد و باوجودیکه هر آزمایش توسط گروه 3 نفره انجام میشد و باید نمره هر 3 نفر یکسان میشد اما به دو دانشجوی هم گروه من نمره کامل نداد.

سپاس

رحمت رجایی

کاربر
2014-06-06
363
1,258
سلام و سپاس از تجربه ارزنده  مهندس غزال در مورد ترانسهای سوئیچینگ هم این قضیه صادق هست متاسفانه هیچ منبع کامل و روانی در مورد سیمبندی ترانسهای سوئیچینگ وجود نداره ؟

مثلا قطر سیم ترانس پالس تعداد دور محاسبه قطر هسته تروئیدی باشه یا بصورت E و خیلی چیزهای دیگه 

مهندس غزال اگر اصلاح میدونید چند کتاب کاربردی که مثل گفتار شما روان هست معرفی کنی خودتون قبول دارید در زمینه الکترونیک مثل همین ترانس پیچی سوئیچینگ یا تحلیل قطعات مدار و غیره 

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام و سپاس از تجربه ارزنده مهندس غزال در مورد ترانسهای سوئیچینگ هم این قضیه صادق هست متاسفانه هیچ منبع کامل و روانی در مورد سیمبندی ترانسهای سوئیچینگ وجود نداره ؟

مثلا قطر سیم ترانس پالس تعداد دور محاسبه قطر هسته تروئیدی باشه یا بصورت E و خیلی چیزهای دیگه

مهندس غزال اگر اصلاح میدونید چند کتاب کاربردی که مثل گفتار شما روان هست معرفی کنی خودتون قبول دارید در زمینه الکترونیک مثل همین ترانس پیچی سوئیچینگ یا تحلیل قطعات مدار و غیره

درود

متاسفانه کتابی سراغ ندارم

کتاب های زبان اصلی بسیار سنگینه و نویسنده کتاب هایی که ترجمه شده معمولا خودش نفهمیده قضیه چیه و تحت الفظی ترجمه کرده و بهمین دلیل اساتید دانشگاهها محفوظات خود را بازگو میکنند و این مصیبت بگونه ای است که حتی قادر به تغییر اعداد و ارقام مسائل علمی نیستند و در امتحانات دقیقا همان مسائل کتاب های پایه با همان اعداد و ارقام را مطرح میکنند.

با توجه به مراتب چه کتابی معرفی کنم ؟
درواقع باید از موضوعات کتاب بعنوان سوژه تحقیق استفاده کنی و خودت بفهمی منظور نویسنده اصلی چی بوده .

اگر غیر از این بود خروجی دانشگاه های ما نزدیک به صفر نمیشد و عمده اساتید و فارغ التحصیلان ما سوژه خنده نمیشدند.

سپاس

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,300
ایران
باسلام

دوست و استاد گرامی غزال من بترتیب با ترانزیستورهای ماسفت IRF2807 و IRFP260N و ترانزیستور قابلمه ای 2SD113 که خدمت تان عرض کردم در مدار استفاده کردم و همه بیش از حد داغ کردند حداکثر توانستم 4 آمپر جریان بگیرم.
IRF2807 ان کانال هفتادوپنج ولت هشتاد و دو آمپر
IRFP260N ان کانال دویست ولت پنجاه آمپر
2SD113 ان پی ان صد ولت سی آمپر

khebreh

کاربر vip
کاربر
2007-11-06
145
464
با سلام : استاد غزال ، حقیر برای تنظیم دقیق ولتاژ یک ولوم یک کیلو با ولوم کنترل ولتاژسری کردم ولی عملا تغییری حاصل نشد ! حتی حداقل ولتاژهم به 3.3 ولت رسید که حتی با پتانسیومتر روی مدار هم نمیتوان این ولتاژرا به صفر کاهش داد ! آیا باید در مدار هم تغییراتی ایجاد شود که ولوم مزبور درست عمل کند ؟
ممنون

آخرین ویرایش:

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,300
ایران
باسلام

اگر منظورت برای تنظیم دقیق صفر ولتاژ است باید خروجی ولتاژ را به یک ولتمتر دیجیتالی دقیق وصل کنی و با پتانسیومتر RV1 که مقدارش 100 کیلو اهم میباشد آرام آرام تنظیم کنی تا به صفر ولتاژ بررسی.

بالا