آی پی امداد
abtahi

منبع تغذيه 0~ 30 ولت

مسعود نصوحی

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
2009-02-22
913
5,890
مبارکه اصفهان
سلام
راستشو بخوای من یه ups قدیمی داشتم که خراب بود و باطری میخواست.چون دخلش به خرجش نمیخورد، از ترانسش برای منبع تغذیه استفاده کردم.اما همانطور که شما فرمودید، حجمش بزرگه.
با تشکر از استاد غزال عزیز
من هنوز مشکل داغ شدن ماسفت در خروجی رو دارم.اگه میشه راه حل کمتر گرم شدن فت رو بهم بگید.به نظر خودم باید دوتا فت رو با هم موازی کنم.لطفا راهنمایی کنید.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
راستشو بخوای من یه ups قدیمی داشتم که خراب بود و باطری میخواست.چون دخلش به خرجش نمیخورد، از ترانسش برای منبع تغذیه استفاده کردم.اما همانطور که شما فرمودید، حجمش بزرگه.
با تشکر از استاد غزال عزیز
من هنوز مشکل داغ شدن ماسفت در خروجی رو دارم.اگه میشه راه حل کمتر گرم شدن فت رو بهم بگید.به نظر خودم باید دوتا فت رو با هم موازی کنم.لطفا راهنمایی کنید.

سلام
برای کاهش حرارت فت باید ولتاژ ورودی آنرا دو یا سه مرحله ای کنید
مثلا اگر به ولتاژ کمتر از 15 ولت نیاز داری باید با تمهیداتی ولتاژ 18 ولت به ورودی فت متصل بشه و برای بالاتر از 15 ولت به 36 ولت متصل بشه
انتخاب ولتاژ مناسب ورودی بصورت دستی و با کلید ساده هم امکان پذیره

بطوریکه هرچقدر تعداد پله ها بیشتر و لذا تفاوت ولتاژ ورودی و خروجی فت کمتر بشه حرارت فت هم بشدت کم میشه

سپاس

مسعود نصوحی

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
2009-02-22
913
5,890
مبارکه اصفهان
ممنون از راهنمایی جالبتون.
برای کم کردن ولتاژ ، میشه از همون روشی که برای کم کردن ولتاژ ترانس فرموده بودید استفاده کرد؟
یعنی از سه نقطه مختلف ترانس با ولتاژهای مثلا 12 و 18 و 24 سیم کشی کنم؟

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
ممنون از راهنمایی جالبتون.
برای کم کردن ولتاژ ، میشه از همون روشی که برای کم کردن ولتاژ ترانس فرموده بودید استفاده کرد؟
یعنی از سه نقطه مختلف ترانس با ولتاژهای مثلا 12 و 18 و 24 سیم کشی کنم؟

بله از همون روش استفاده کنید

سپاس

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
آقای مهندس میشه یه مدار اتوماتیک کننده ی فن بگذارید برا مدار منبع تغذیه میخاستم استفاده کنم مثل یه جور ترموستات الکترونیکی باشه که هر وقت دما از یه حدودی رد شد فن با دور کم بعد با رفتن دما به بالا دور فن زیاد بشه .
با تشکر

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
آقای مهندس میشه یه مدار اتوماتیک کننده ی فن بگذارید برا مدار منبع تغذیه میخاستم استفاده کنم مثل یه جور ترموستات الکترونیکی باشه که هر وقت دما از یه حدودی رد شد فن با دور کم بعد با رفتن دما به بالا دور فن زیاد بشه .
با تشکر

سلام

اگه از فت بجای ترانزیستور اوت پوت استفاده کنی فن نمیخواد.
ولی چرا فن اتوماتیک
اگه اتوماتیک نباشه چی میشه ؟
مگه منبع تغذیه برای زمان طولانی استفاده میشه که میخوای اتوماتیک باشه
اگه بازم اصرار داری با یک آپ امپ و سنسور درست کن نقشه هم در سایت هست

سپاس

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,301
ایران
باسلام

استاد پزرگوار غزال دوست و سرور گرامی
میشه راهنمایی بفرمایید ترانزیستور فت را بجای ترانزیستور اوت پوت 2N3055 چگونه جایگزین کنیم
بنظر من بجای پایه های: بیس، گیت و بجای کلکتور، درین و بجای امیتر، سورس را جایگزین میکنیم آیا از مدار تغذیه قبلی استفاده میکنیم متشکرم

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
باسلام

استاد پزرگوار غزال دوست و سرور گرامی
میشه راهنمایی بفرمایید ترانزیستور فت را بجای ترانزیستور اوت پوت 2N3055 چگونه جایگزین کنیم
بنظر من بجای پایه های: بیس، گیت و بجای کلکتور، درین و بجای امیتر، سورس را جایگزین میکنیم آیا از مدار تغذیه قبلی استفاده میکنیم متشکرم

سلام

استاد رضا عزیز
از پست 154 همین تاپیک ملاحظه فرمایید
بله به همون صورتی که فرمودید آقای نصوحی عزیز تست کرد و جواب گرفت

سپاس

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
من این دو مدارو پیدا کردم برای اتوماتیک کردن فن ولی نمیدونم کار میکنه یا نه ؟
49ebaa8b71028be35511b4a944450967d0bf198b.png

با تشکر

rasool54

کاربر
سلام
با تشکر
از روی پاورهای کامپیوتر بردارید مثلا گرین داره یه برد جدا گانه که معمولا روی سینگها پیچ شدن

بالا