آی پی امداد
abtahi

منبع تغذيه 0~ 30 ولت

مسعود نصوحی

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
2009-02-22
913
5,890
مبارکه اصفهان
بله حدس میزنم مشکلی بوجود نیاد البته حدود 3 الی 4 ولت کمتر از ترانزیستور قابل دریافت است یعنی 0 الی 27 ولت میشه

عملا تست نکردم اما اگه شما تست کنید مشخص میشه
ضمنا برای افزایش جریان باید تغییرات ناچیز دیگری اعمال بشه لذا ابتدا فت را تست کنید و اگر با مشکلی مواجه نشدید تغییرات لازم را تقدیم میکنم
الان با یک فت p کانال به شماره F9540 تست کردم.
همونطور که خودم انتظار داشتم و در مدارات مادربورد دیده بود، با اتصال فت، خروجی به صورت پیوسته 28ولت بود و با تغییر ولوم، هیچ تغییری حاصل نمیشه.
نحوه اتصال هم به این دو صورت بود:
1- گیت بجای بیس-سورس بجای امیتر - دیرین بجای کلکتور
2- گیت بجای بیس - سورس بجای کلکتور - دیرین بجای امیتر
در هر دوحالت خروجی تغذیه ثابت بود

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
از 2n3055 قوی تر, ترانزیستور چی میشه استفاده کرد? چون با ماسفت جواب نگرفتم. ممنون میشم کمک کنید تا جریانش رو حداقل به 5 آمپر برسونیم.

الان با یک فت p کانال به شماره F9540 تست کردم.
همونطور که خودم انتظار داشتم و در مدارات مادربورد دیده بود، با اتصال فت، خروجی به صورت پیوسته 28ولت بود و با تغییر ولوم، هیچ تغییری حاصل نمیشه.
نحوه اتصال هم به این دو صورت بود:
1- گیت بجای بیس-سورس بجای امیتر - دیرین بجای کلکتور
2- گیت بجای بیس - سورس بجای کلکتور - دیرین بجای امیتر
در هر دوحالت خروجی تغذیه ثابت بود

سلام
دوست عزیزم خیلی زود نتیجه گیری کردید
با چه استدلالی بجای ترانزیستور تیپ منفی از فت مثبت استفاده کردی؟
از فت منفی در حالت اول استفاده کن

سپاس

آخرین ویرایش:

مسعود نصوحی

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
2009-02-22
913
5,890
مبارکه اصفهان
سلام
مشکل جایگزین کردن فت حل شد.
یه فت n کانال به شماره irf540 در حالت گیت بجای بیس-سورس بجای امیتر - دیرین بجای کلکتور استفاده کردم و براحتی جواب داد.
حالا برای افزایش جریان چه تغییراتی باید اعمال کنم؟

آخرین ویرایش توسط مدیر:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
مشکل جایگزین کردن فت حل شد.
یه فت n کانال به شماره irf540 در حالت گیت بجای بیس-سورس بجای امیتر - دیرین بجای کلکتور استفاده کردم و براحتی جواب داد.
حالا برای افزایش جریان چه تغییراتی باید اعمال کنم؟

سلام

آیا ماکزیمم ولتاژ خروجی کمتر نشد ؟ ( احنمالا ماکزیمم ولتاژ حدود 26 الی 27 ولت میشه )

1- یک مقاومت 30 کیلو با یک پتانسیومتر 10 کیلو سری کن و بجای R18 نصب کن و تنظیم کن که ماکزیمم جریان خروجی بدلخواه شما بشه هر آمپر دلخواهی که فت زیرش نزاد
اگر P2= 10K باشه و پتانسیومتر اضافی فوق روی صفر اهم تنظیم بشه تا 5.9 آمپر میده و اگه این پتانسیومتر اضافی روی حداکثر اهم باشه تا 4.7 آمپر قابل دریافت میشه

2 - و یا مقاومت و پتانسیومتر فوق را با R18 موازی کن که آمپر خروجی تغذیه کمی متفاوت با مقادیر فوق میشه

سپاس

آخرین ویرایش:

مسعود نصوحی

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
2009-02-22
913
5,890
مبارکه اصفهان
یه سوال
الان اومدم بجای p2=10k از ولوم 50 کیلو استفاده کردم.
جریان تا حدود 9آمپر میاد.
مشکلی هست اگه از همین ولوم استفاده کنم؟
(ببخشید که کاری که گفتید رو نکردم، هم وقت نداشتم و هم قطعه)
این فت هم تو مشخصاتش جریان ماکزیمم رو نوشته 33 اهم.که البته برای جریان بالاتر هم میشه از فت قوی تر استفاده کرد.
به این منبع تغذیه کاملا ایمان آورد. حرف که نداره.
از منبع تغذیه های بازاری که با قیمتهای کذایی فروخته میشه خیلی بهتره.چون هم خیلی منعطفه و هم اینکه نویز نداره. از یه منبع سوئیچینگ وقتی 3آمپر میکشی، اگه یه اسپیکر نزدیکش باشه شروع به صدای ویز ویز میکنه

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
یه سوال
الان اومدم بجای p2=10k از ولوم 50 کیلو استفاده کردم.
جریان تا حدود 9آمپر میاد.
مشکلی هست اگه از همین ولوم استفاده کنم؟
(ببخشید که کاری که گفتید رو نکردم، هم وقت نداشتم و هم قطعه)
این فت هم تو مشخصاتش جریان ماکزیمم رو نوشته 33 اهم.که البته برای جریان بالاتر هم میشه از فت قوی تر استفاده کرد.
به این منبع تغذیه کاملا ایمان آورد. حرف که نداره.
از منبع تغذیه های بازاری که با قیمتهای کذایی فروخته میشه خیلی بهتره.چون هم خیلی منعطفه و هم اینکه نویز نداره. از یه منبع سوئیچینگ وقتی 3آمپر میکشی، اگه یه اسپیکر نزدیکش باشه شروع به صدای ویز ویز میکنه

سلام

نه اشکالی نداره ولی با روش شما تاثیر پتانسیوممتر از حالت خطی دورتر میشه ولی قطع نظر از این مورد ، اشکال دیگری نداره .

البته نمیتونی از فت 33 آمپری 15 آمپر هم بکشی چون داغ میکنه و در شرایط خاصی 33 آمپر تحمل میکنه نه در هر شرایطی

9 آمپر را در چه ولتاژی دریافت کردید اگر در ولتاژ بالا مثلا در 24 ولت دریافت کردی دراینصورت در ولتاژهای پایین مثلا در 5 ولت 9 آمپر دریافت کن که قطعا خیلی بیشتر داغ میکنه

ضمنا درست فرمودید که منبع سوئیچینگ مفت هم گرونه خصوصا برای امور تعمیرات و آزمایشگاه و تحقیقات
من تغذیه های مختلفی ساختم ولی فقط خاطر این تغذیه را میخوام و همیشه از این تغذیه استفاده میکنم

بالاخره نفرمودی ماکزیمم ولتاژ خروجی حدود 3 الی 4 ولت کمتر شد یا نه ؟

ضمنا شما 5 آمپر خواستی و من پتانسومتر اضافی محاسبه کردم تا حداکثر جریان خروجی از 4.7 الی 5.9 قابل تنظیم بشه و بتونی دقیقا روی 5 آمپر تنظیم کنی و انتخاب جریان خیلی غیر خطی نشه

بازم تست کن تا اگه معایبی داره مطلع بشیم و رفع کنیم چون بسیاری از دوستان متقاضی آمپر بالا هستند و کسی این پیشنهاد را اجرا نمیکرد

سپاس

آخرین ویرایش:

مسعود نصوحی

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
2009-02-22
913
5,890
مبارکه اصفهان
من یه مقاومت 5وات 1اهم متصل کردم و ولتاژ رو روی ماکزیمم گداشتم.
با زیاد کردن ولوم جریان، تا 4آمپر مشکلی نبود ولی بالاتر، فت شروع کرد به داغ شدن و راستش ترسیدم خیلی زیر بار نگه دارم و حدود 30ثانیه با جریان 9آمپر کار کرد ولی خیلی داغ شد.
ولتاژ ماکزیمم هم با حالت قبل تفاوتی نکرده و همان 30 ولته.
باز هم برای آمپر بالاتر میشه از فت به شماره irfz44 استفاده کرد که تو دیتاشیت زده 55ولت 44آمپر 110وات

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
من یه مقاومت 5وات 1اهم متصل کردم و ولتاژ رو روی ماکزیمم گداشتم.
با زیاد کردن ولوم جریان، تا 4آمپر مشکلی نبود ولی بالاتر، فت شروع کرد به داغ شدن و راستش ترسیدم خیلی زیر بار نگه دارم و حدود 30ثانیه با جریان 9آمپر کار کرد ولی خیلی داغ شد.
ولتاژ ماکزیمم هم با حالت قبل تفاوتی نکرده و همان 30 ولته.
باز هم برای آمپر بالاتر میشه از فت به شماره irfz44 استفاده کرد که تو دیتاشیت زده 55ولت 44آمپر 110وات

سلام

فت آمپر بالا فراوونه خصوصا با ولتاژ پایین
فت 80 آمپر ولتاژ پایین حدود 2 الی 3 تومنه
میتونی با IGBT آمپر بالا هم تست کنی که فراوون تره

اگر 3 اهم در دسترس داری یکبار با 1 اهم و یکبار با 3 اهم و 9 آمپر شدت حرارت را تست و مقایسه کن

و اگه با فت آمپر بالا مقصودت حاصل نشد و حرارت قابل تحمل نبود راهکاری پیشنهاد کنم

سپاس

آخرین ویرایش:

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
جناب آقای نصوحی میشه بگید از چه منبع یا ترانسی در ورودیه این مدار استفاده کردید چون ترانس 10 امپر یا بیشتر خیلی بزرگ و سنگیه اگه از مدار های سوچینگ ( ترانس سوچینگ ) استفاده کردید برای ورودی این مدار ( مدار توی این سایت ) میشه نقششو بگذارید منم درست کنم چون به یه ترانس با جریان زیاد احتیاج دارم البته سوچینگ باشه خواهشا اگه ممکنه نقشه ی مداری که برای ورودی این مدار استفاده کردید تو این سایت قرار بدید و منم درست کنم خیلی ممنون میشم .
با تشکر

آخرین ویرایش:
بالا