آی پی امداد
abtahi

منبع تغذيه 0~ 30 ولت

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
من نمونه ی دوم این مدارو ساختم ولی وقتی ولوم ولتاژ رو به صفر ولت تنظیم میکنم ولتاژ خروجی صفر است اما ولتاژ خروجیه آیسی U2 تقریبا -3.6 ولت هست ولوم جریان اصلا در این مورد تاثیری ندارد میخواستم بدونم که این طبیعی هست یا نه .

البته چون من مدار قبلی رو روی صفحه ی سوراخ دار ساخته بودم به این مشکل بر نخورده بودم من وقتی PCB هایی که در این سایت و سایت های دیگر گذاشته شده بود را که با فرمت gif بود را به مغازه هایی که در آن ها PCB‌ مدار ها را در میاوردند که بنا به گفته ی آنها با عکس نمیشود PCB مدار را دراورد در هر حال من خودم یک PCB‌ با نرم افزار Altium در اوردم و فیبری که من در آوردم شبیه فیبری است که در این سایت گذاشته شده بنابراین برای راحتی دوستان من این فایل را آپلود میکنم.
حجم فایل : 1.64 مگابایت
رمز فایل : www.irantk.ir
لینک 1 : Download Power Supply1 rar
لینک 2 ‌: http://s187.uploadbaz.com:8080/d/kq...iqtp7ewp7hwbnkdfpclqexqq357/Power Supply1.rar
با تشکر

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با مقاومتی که فرمودید تست کردم و هیچ افت ولتاژی نبود ولی به محض اینکه آرمیچر روشن میکنم افت ولتاژ به وجود میاد . حتی برای اطمینان همون آرمیچر رو به یک منبع آماده ( بسته بندی کارخانه ای ) هم وصل کردم و بازم نیم ولت افت ولتاژ به وجود اومد . فکر کنم طبیعی باشه .

ولی یه بدبختی بدتر برام پیش اومد . PCB ای که ساخته بودم برای منبع خیلی لحیم کاری کردم و جدا کردم تا در نهایت به نتیجه رسیدم ( کثیف کاری زیاد شده بود ، ولی دیروز یهوو به مخم زد که PCB مدار که خیلی کثیف شده رو عوض کنم و یه PCB جدید و تمیز بزنم براش . خلاصه اینکه یه PCB خیلی دقیقو تمیز درست کردم و فقط قطعات رو از مدار قبلی روی PCB جدید سوار کردم ولی دیگه مدارم کار نمیکنه :dispirited: خودمو هلاک کردم کار نکرد . مشکلش الان اینه که خروجی مدار فقط 0.5 ولت میده و نه بیشتر میشه و نه کمتر . و آیسی دوم شدیدا داغ میکنه و آی سی سوم هم تقریبا داغ میکنه .
البته آیسی زاپاس هم زیاد دارم و تست کردم ولی بازم مشکل پا بر جاست . ( البته نذاشتم کار به جایی بکشه که آیسی بسوزه ، فقط 10 ثانیه روشن میکنم و تست میکنم ) .
ولتاژ تموم قسمت های مدار هم اندازه گرفتم و درسته . ولتاژ زنر d8 پنج و شش هست ، ولتاژ پایه 6 آی سی 1 هم 5.6 .
ولتاژ زنر D7 روی 5.2 هست . مقاومت ها و اتصال ها هم تا جایی که تست کردم همشون درستن .
در آی سی های دوم و سوم هم پایه چهارمش 5.4 ولت و آی سی اول هم پایه چهارم صفر است .
همه چی درسته ولی نمیدونم علت داغ کردن آی سی و ولتاژ ندادن در خروجی چیه !!!!! برام کاابوس شده اصلا . جالبش اینه که دفعه ی اول که ساختم عاالی کار میکرد ولی بعد از مونتاژ دوباره اینطوری شد !!!

5.jpg

سلام

عزیزم عجب کاری کردی
دونه دونه قطعات را باز کردی و روی برد دیگه نصب کردی که چی بشه لابد ارزون دربیاد

خب اونو نگه میداشتی برای دومی قطعه تهیه میکردی و دو منبع داشتی

بهر صورت ابتدا برای آی سی ها سوکت نصب کن و آی سی 1 را تعویض کن تا پایه 6 اون حدود 11 ولت بشه اگه نمیشه آی سی های شما سالم نیست یا مونتاژ قطعات مربوطه این آی سی ناصحیحه
تا بعد

پست 68 تاپیک زیر نحوه عیب یابی این تغذیه است بخون و اگر اشکالی داشتی مطرح کن
http://www.irantk.ir/irantk37235/#post282330

سپاس

آخرین ویرایش:

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
مثل اینکه سوال منو ندیدید!
من نمونه ی دوم این مدارو ساختم ولی وقتی ولوم ولتاژ رو به صفر ولت تنظیم میکنم ولتاژ خروجی صفر است اما ولتاژ خروجیه آیسی U2 تقریبا -3.6 ولت هست ولوم جریان اصلا در این مورد تاثیری ندارد میخواستم بدونم که این طبیعی هست یا نه .
از ضحمات شما بسیار متشکرم .
سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
مثل اینکه سوال منو ندیدید!
از ضحمات شما بسیار متشکرم .
سپاس

سلام
من متوجه سوال شما نشدم و ازآنجا که همون سوال و جملات را کپی کردید لذا بازم متوجه نشدم منظور و مشکل شما چیه

روی صفر ولت خروجی صفر ولته مگه اشکال داره ؟
باید برای صفر ولت خروجی چند ولت باشه ؟

ضمنا روی صفر ولت ، جریان قابل تنظیم نیست یعنی چی ؟
مگه با صفر ولت باید جریان قابل تنظیم باشه؟

بفرمایید منبع چه ایرادی داره و چه کاری انجام نمیده تا بررسی کنم
نحوه تست را مفصلا تقدیم کرده ام بفرمایید کدوم تست بدرستی جواب نمیده ؟

سپاس

آخرین ویرایش:

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
وقتی ولوم ولتاژ رو به صفر ولت تنظیم میکنم ( حداقلش ) ولتاژ خروجیه آیسی U2 تقریبا 3.6- ولت هست میخواستم بدونم که این طبیعی هست یا نه .
سپاس

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
وقتی ولوم ولتاژ رو به صفر ولت تنظیم میکنم ( حداقلش ) ولتاژ خروجیه آیسی U2 تقریبا 3.6- ولت هست میخواستم بدونم که این طبیعی هست یا نه .
سپاس

سلام
بازم پاسخ منو ندادی
ایراد منبع تغذیه چیه ؟
آیا نمیتونی ازش استفاده کنی ؟
اگه روی صفر ولت فلان جای داخل مدار 10 یا 100 ولت باشه چه ضرری برای شما داره ؟ آیا خروجی منبع قابل استفاده نیست ؟

اما اگر میخوای این ولتاژ بی ضرر را رفع کنی با پتانسیومتر RV1 رفع میشه

سپاس

hiumid

کاربر
2013-12-09
48
225
سلام وخسته نباشید خدمت استاد دلسوز وگرانمایه
استاد در پست 76 و 78 این جملات را فرمودید .
اگر تغذیه u2 را با زینر یا رگلاتور مثلا بمقدار 20 ولت برسونید در اینصورت ولتاژ کلکتور Q4 اگر 1000 ولت هم باشه هرگز خروجی تغذیه بیشتر از 18/6 ولت نخواهد شد.
بطوریکه ولتاژ امیتر فقط مرتبط و وابسته به بیس است و لذا ولتاژ کلکتور به هر میزان بزرگتر از امیتر باشد در مقدار ولتاژ امیتر اثری نداره و فقط در میزان حرارت تولیدی موثره
یعنی اگر بیس 12 ولت باشه و ولتاژ کلکتور چه 15 ولت و چه 100 و چه 1000 ولت باشه در هر سه حالت ولتاژ امیتر 11/3 ولته

مگر ترانزیستور مانند کلید عمل نمیکنه که اگه ما بیس رو تحریک کنیم کلکتور به امیتر راه میده یا به عبارتی وصل میشه و مانند یک کلید عمل میکنه. پس چطور اگه روکلکتور 15 ولت داشته باشیم. و ترانزیستور روشن باشه امیتر 15 ولت نمیشه .

وسوال دیگه اینکه :
اقای
aidinmamad در پست 87 چطوری با بستن آمپر متر بصورت موازی جریان خروجی را اندازاه گیری می کردن
aidinmamadباسلام
من و متوجه شدم بین بیس و کلکتور Q1 یه لحیم کوچک هست که با اهم متر متوجه شدم اونا به هم اتصال دارن ! و با دقت دوباره درباره ی پایه های Q1 ترانزیستور را عوض کردم و همه ی مشکلات به جز جریان دهی مدار که هنوز با جزعی افزایش 2.60 آمپر شد و ولتاژ خروجی مدار هم به 19.1 ولت رسید که این عالیه ، ولی وقتی من یه لامپ 0.36 آمپری رو به خروجیه مدار وصل میکنم ولتاژ خروجیه مدار به 14.3 ولت افت میکنه . در ضمن جریان خروجی این مدارو من با موازی بستن آمپر متر به خروجی این مدار متوجه میشم آیا این روش درستیه ؟
سپاس

منبع : http://www.irantk.ir/irantk1075-9/#ixzz3As1Hg9VD

منبع : http://www.irantk.ir/irantk1075-8/#ixzz3ArkKZ75P

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام وخسته نباشید خدمت استاد دلسوز وگرانمایه
استاد در پست 76 و 78 این جملات را فرمودید .
اگر تغذیه u2 را با زینر یا رگلاتور مثلا بمقدار 20 ولت برسونید در اینصورت ولتاژ کلکتور Q4 اگر 1000 ولت هم باشه هرگز خروجی تغذیه بیشتر از 18/6 ولت نخواهد شد.
بطوریکه ولتاژ امیتر فقط مرتبط و وابسته به بیس است و لذا ولتاژ کلکتور به هر میزان بزرگتر از امیتر باشد در مقدار ولتاژ امیتر اثری نداره و فقط در میزان حرارت تولیدی موثره
یعنی اگر بیس 12 ولت باشه و ولتاژ کلکتور چه 15 ولت و چه 100 و چه 1000 ولت باشه در هر سه حالت ولتاژ امیتر 11/3 ولته

مگر ترانزیستور مانند کلید عمل نمیکنه که اگه ما بیس رو تحریک کنیم کلکتور به امیتر راه میده یا به عبارتی وصل میشه و مانند یک کلید عمل میکنه. پس چطور اگه روکلکتور 15 ولت داشته باشیم. و ترانزیستور روشن باشه امیتر 15 ولت نمیشه .

وسوال دیگه اینکه :
اقای
aidinmamad در پست 87 چطوری با بستن آمپر متر بصورت موازی جریان خروجی را اندازاه گیری می کردن
aidinmamadباسلام
من و متوجه شدم بین بیس و کلکتور Q1 یه لحیم کوچک هست که با اهم متر متوجه شدم اونا به هم اتصال دارن ! و با دقت دوباره درباره ی پایه های Q1 ترانزیستور را عوض کردم و همه ی مشکلات به جز جریان دهی مدار که هنوز با جزعی افزایش 2.60 آمپر شد و ولتاژ خروجی مدار هم به 19.1 ولت رسید که این عالیه ، ولی وقتی من یه لامپ 0.36 آمپری رو به خروجیه مدار وصل میکنم ولتاژ خروجیه مدار به 14.3 ولت افت میکنه . در ضمن جریان خروجی این مدارو من با موازی بستن آمپر متر به خروجی این مدار متوجه میشم آیا این روش درستیه ؟
سپاس

منبع : http://www.irantk.ir/irantk1075-9/#ixzz3As1Hg9VD

منبع : http://www.irantk.ir/irantk1075-8/#ixzz3ArkKZ75P

سلام

خیر ترانزیستور شبیه کلید نیست
تریستور شبیه کلیده
البته از ترانزیستور هم میشه بعنوان کلید استفاده کرد اما کلید زنی کار بزرگ و شاقی نیست و وظیفه اصلی ترانزیستور که موجب تحول الکترونیک شد توانایی تقویت ولتاژ و جریانه

مثلا در این تغذیه اگر ولتاژ 12 ولت ضعیف و کم جونی به بیس متصل کنی در امیتر همون 12 ولت را با جریاندهی زیاد بهت میده (البته دقیقا 11/3 ولت میده)

یعنی باوجودیکه به کلکتور ولتاژ درب و داغونی که مدام از 15 تا 20 ولت تغییر میکنه و صاف نیست بدهی در امیتر ولتاژ صاف و تمیزی با جریاندهی بالا داری

و ازآنجا که ولتاژ صاف در جریان کم بسادگی بدست میاد ولی در جریان زیاد بدون ترانزیستور نمیشه لذا ولتاژ صاف جریان پایین را به بیس میدیم و از امیتر تقریبا همون ولتاژ را با جریان بالا میگیریم

یادت باشه تقریبا همیشه بیس و امیتر 7/ ولت اختلاف دارند چه در حالت کلید و چه بعنوان تقویت کننده ولتاژ یا جریان

آمپرمتر هم باید سری باشه و موازی نمیشه
البته برای اندازه گیری جریان اتصال کوتاه یا محدود کننده جریان بحث دیگر و داستان دیگری داره و آمپر متر موازی در این مورد صحیحه

سپاس

آخرین ویرایش:

مسعود نصوحی

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
2009-02-22
913
5,890
مبارکه اصفهان
سلام
ابتدا از همه زحمات شما تشکر و قدردانی میکنم.
سوالی دارم،
بجای ترانزیستور 2n3055 میشه از ماسفت استفاده کرد؟
اگر میشه، لطفا بفرمایید به چه صورته؟
من میخوام جریان ماکزیمم منبع 5 آمپر بشه.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
ابتدا از همه زحمات شما تشکر و قدردانی میکنم.
سوالی دارم،
بجای ترانزیستور 2n3055 میشه از ماسفت استفاده کرد؟
اگر میشه، لطفا بفرمایید به چه صورته؟
من میخوام جریان ماکزیمم منبع 5 آمپر بشه.

سلام

بله حدس میزنم مشکلی بوجود نیاد البته حدود 3 الی 4 ولت کمتر از ترانزیستور قابل دریافت است یعنی 0 الی 27 ولت میشه

عملا تست نکردم اما اگه شما تست کنید مشخص میشه
ضمنا برای افزایش جریان باید تغییرات ناچیز دیگری اعمال بشه لذا ابتدا فت را تست کنید و اگر با مشکلی مواجه نشدید تغییرات لازم را تقدیم میکنم

سپاس

بالا