آی پی امداد
abtahi

منبع تغذيه 0~ 30 ولت

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
با سلام و خسته نباشید به دوستان
خوب مدار تموم شد و تو جعبه ی مناسب گذاشتم البته پیدا کردن جعبه مناسب و سوراخ کاری کمی طول کشید ولی در نهایت تموم شد .
آقای مهندس در مورد کمک های بسیار زیاد شما در ساختن این مدار به من ، از شما بینهایت ممنونم و بسیار متشکرم .
عکس های تمام شده ی مدار

95738537463392365209.jpg

41820379836857042864.jpg

1- شما گفتید تو ترانزیستور ولتاژ امیتر طابع ولتاژ بیس هست من میخواستم بدونم که تو فت هم همین طوری یعنی ولتاژ سورس طابع گیت هست یا نه ؟
سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با سلام و خسته نباشید به دوستان
خوب مدار تموم شد و تو جعبه ی مناسب گذاشتم البته پیدا کردن جعبه مناسب و سوراخ کاری کمی طول کشید ولی در نهایت تموم شد .
آقای مهندس در مورد کمک های بسیار زیاد شما در ساختن این مدار به من ، از شما بینهایت ممنونم و بسیار متشکرم .
عکس های تمام شده ی مدار

1- شما گفتید تو ترانزیستور ولتاژ امیتر طابع ولتاژ بیس هست من میخواستم بدونم که تو فت هم همین طوری یعنی ولتاژ سورس طابع گیت هست یا نه ؟
سپاس

سلام

ضمن تحسین و تشکر بابت زحمات قابل توجهی که متحمل شدید و بویژه بابت ارسال تصاویر از حاصل دستگاه شکیل و زیبای نهایی

بله سورس هم تابع گیته

سپاس

آخرین ویرایش:

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
من یه فیلم کم حجم و کم کیفیت به خاطر دانلود راحت دوستان میگذارم که همه از کار کرد این منبع مطمئن بشن البته اگه کسی فیلم پر کیفیت خواست بگه و من براش فیلم با کیفیت HD این منبع در هنگام کار کردن بگذارم
دانلود فیلم با حجم 5.7 مگابایت
[video]http://www.uploadbaz.com/hnkfy8wphx4g[/video]
لینک دوم
[video]http://s210.uploadbaz.com/files/2/vi0rtuhn9qi6tn/0_30V.mpg [/video]
سپاس

آخرین ویرایش:

arash2005

کاربر
2009-09-16
11
22
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت مهندسین عزیز . من امروز این منبع رو از روی همون سایت خارجی و همون PCB صفحه ی اول همین تاپیک ساختم . منبع مشکلی نداره و عالیه فقط من یه مشکل اساسی با این منبع داشتم : وقتی ولتاژ رو مثلا روی 5 ولت تنظیم میکنم و یه موتور dc ( آرمیچر ) را به منبع وصل میکنم زمانی که آرمیچر روشن میشه نیم ولت افت ولتاژ به وجود میاد یعنی ولتاژ منبعم خود به خود از 5 میفته روی 4.5 ، بعد از اینکه آرمیچر رو خاموش میکنم دوباره برمیگرده روی 5 ولت . میخواستم بپرسم چطوری این مشکلو حل کنم ؟

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,301
ایران
باسلام
باتوجه به قدرت آرمیچر یا موتور که یک مصرف کننده میباشد طبیعی است باتوجه به جریانی که میکشد نیم ولت افت ولتاژ بوجود آید

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت مهندسین عزیز . من امروز این منبع رو از روی همون سایت خارجی و همون PCB صفحه ی اول همین تاپیک ساختم . منبع مشکلی نداره و عالیه فقط من یه مشکل اساسی با این منبع داشتم : وقتی ولتاژ رو مثلا روی 5 ولت تنظیم میکنم و یه موتور dc ( آرمیچر ) را به منبع وصل میکنم زمانی که آرمیچر روشن میشه نیم ولت افت ولتاژ به وجود میاد یعنی ولتاژ منبعم خود به خود از 5 میفته روی 4.5 ، بعد از اینکه آرمیچر رو خاموش میکنم دوباره برمیگرده روی 5 ولت . میخواستم بپرسم چطوری این مشکلو حل کنم ؟

سلام

احتمالا مطابق نظر استاد رضا جریان موتور بیش از توانایی منبع تغذیه است لذا بفرمایید چند آمپر جریان میکشه

اگر جریان را روی حداکثر تنظیم کردید و موتور کمتر از 3 آمپر میکشه دراینصورت یک خازن 2200 میکرو با موتور موازی کنید و ببینید درست میشه یا نه ، تا دراینصورت ایراد قابل بررسی بشه و رفع ایراد را تقدیم کنم.

سپاس

آخرین ویرایش:

arash2005

کاربر
2009-09-16
11
22
سلام

احتمالا مطابق نظر استاد رضا جریان موتور بیش از توانایی منبع تغذیه است لذا بفرمایید چند آمپر جریان میکشه

اگر جریان را روی حداکثر تنظیم کردید و موتور کمتر از 3 آمپر میکشه دراینصورت یک خازن 2200 میکرو با موتور موازی کنید و ببینید درست میشه یا نه ، تا دراینصورت ایراد قابل بررسی بشه و رفع ایراد را تقدیم کنم.

سپاس

ممنونم آقای مهندس . والا موتورم از همین آرمیچر های معمولیه که برای سوراخ کاری فیبر استفاده میشه . خواستم منبع رو تست کرده باشم واسه همین وصلش کردم به منبع دیدم اینطوری شد .
بله جریان را رووی حداکثر گذاشتم . خازن هم قرار دادم ولی فرقی نکرد . البته حدس میزنم شاید مشکل از مولتی مترم باشه ، چون آرمیچر را چند بار تست کردم و هیچ افت ولتاژی به صورت ظاهری دیده نمیشد ( کم و زیاد شدن سرعت آرمیچر ) ، چه زمان شروع و چه زمانی که یکسره کار میکرد . اگه جسارت نباشه من فردا یه مولتی متر جدید بخرم و دوباره تست کنم و نتیجه رو اعلام کنم .

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
ممنونم آقای مهندس . والا موتورم از همین آرمیچر های معمولیه که برای سوراخ کاری فیبر استفاده میشه . خواستم منبع رو تست کرده باشم واسه همین وصلش کردم به منبع دیدم اینطوری شد .
بله جریان را رووی حداکثر گذاشتم . خازن هم قرار دادم ولی فرقی نکرد . البته حدس میزنم شاید مشکل از مولتی مترم باشه ، چون آرمیچر را چند بار تست کردم و هیچ افت ولتاژی به صورت ظاهری دیده نمیشد ( کم و زیاد شدن سرعت آرمیچر ) ، چه زمان شروع و چه زمانی که یکسره کار میکرد . اگه جسارت نباشه من فردا یه مولتی متر جدید بخرم و دوباره تست کنم و نتیجه رو اعلام کنم .

سلام

به مولتی متر ارتباط نداره
بجای موتور یک مقاومت حدود 1.5 الی 2 اهم به منبع تغذیه متصل کنید و ببینید افت ولتاژ مشابه اتفاق نمی افته ؟
حدس میزنم با مقاومت هم همینطوره و احتمالا منبع تغذیه ایراد کوچیکی داره

سپاس

آخرین ویرایش:

arash2005

کاربر
2009-09-16
11
22
سلام

به مولتی متر ارتباط نداره
بجای موتور یک مقاومت حدود 1.5 الی 2 اهم به منبع تغذیه متصل کنید و ببینید افت ولتاژ مشابه اتفاق نمی افته ؟
حدس میزنم با مقاومت هم همینطوره و احتمالا منبع تغذیه ایراد کوچیکی داره

سپاس

با مقاومتی که فرمودید تست کردم و هیچ افت ولتاژی نبود ولی به محض اینکه آرمیچر روشن میکنم افت ولتاژ به وجود میاد . حتی برای اطمینان همون آرمیچر رو به یک منبع آماده ( بسته بندی کارخانه ای ) هم وصل کردم و بازم نیم ولت افت ولتاژ به وجود اومد . فکر کنم طبیعی باشه .

ولی یه بدبختی بدتر برام پیش اومد . PCB ای که ساخته بودم برای منبع خیلی لحیم کاری کردم و جدا کردم تا در نهایت به نتیجه رسیدم ( کثیف کاری زیاد شده بود ، ولی دیروز یهوو به مخم زد که PCB مدار که خیلی کثیف شده رو عوض کنم و یه PCB جدید و تمیز بزنم براش . خلاصه اینکه یه PCB خیلی دقیقو تمیز درست کردم و فقط قطعات رو از مدار قبلی روی PCB جدید سوار کردم ولی دیگه مدارم کار نمیکنه :dispirited: خودمو هلاک کردم کار نکرد . مشکلش الان اینه که خروجی مدار فقط 0.5 ولت میده و نه بیشتر میشه و نه کمتر . و آیسی دوم شدیدا داغ میکنه و آی سی سوم هم تقریبا داغ میکنه .
البته آیسی زاپاس هم زیاد دارم و تست کردم ولی بازم مشکل پا بر جاست . ( البته نذاشتم کار به جایی بکشه که آیسی بسوزه ، فقط 10 ثانیه روشن میکنم و تست میکنم ) .
ولتاژ تموم قسمت های مدار هم اندازه گرفتم و درسته . ولتاژ زنر d8 پنج و شش هست ، ولتاژ پایه 6 آی سی 1 هم 5.6 .
ولتاژ زنر D7 روی 5.2 هست . مقاومت ها و اتصال ها هم تا جایی که تست کردم همشون درستن .
در آی سی های دوم و سوم هم پایه چهارمش 5.4 ولت و آی سی اول هم پایه چهارم صفر است .
همه چی درسته ولی نمیدونم علت داغ کردن آی سی و ولتاژ ندادن در خروجی چیه !!!!! برام کاابوس شده اصلا . جالبش اینه که دفعه ی اول که ساختم عاالی کار میکرد ولی بعد از مونتاژ دوباره اینطوری شد !!!

بالا