آی پی امداد
abtahi

منبع تغذيه 0~ 30 ولت

مسعود نصوحی

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
2009-02-22
913
5,890
مبارکه اصفهان
ابتدا یک فت آمپر بالا بجای 2n3055 استفاده کن که خروجی حدود 3 ولت کاهش پیدا میکنه اما معایب عملی و احتمالی آنرا برای جریان 0 الی 3 آمپر تست و گزارش کن

درود بر شما
فت رو تو چه آرایشی و به چه نحوی در خروجی متصل کنم؟
اگه میشه راهنمایی کنید تا در پروتئوس شبیه سازی کنم و وقتی جواب گرفتم در عمل هم تست کنم و پاسخ رو اینجا ارائه بدم

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
ببخشید که من در مورد بعضی چیز ها کنجکاو هستم ولی تنها با آزمایش عملی بعضی چیزها را می شود فهمید . من یه مدار تقویت کننده با 741 به منظور تست آیسی های 741 و TL081 ساختم ورودیه این مدارو برای امتحان 41 ولت دادم علاوه بر اینکه آیسی گرم نشد به خوبی هم کار می کرد و پایه ی 7 آیسی 41 ولت بود ولی آیسی کار میکرد وگرم هم نمی شد تو آیسی tl081 هم همینطور شد اصولا باید آیسی ها زود گرم می شدن و می سوختن ولی این طوری نشد آیا این به جنس آیسی ها مربوطه ؟ من خیلی تعجب کردم ولتاژ تحمل آیسی 741 ( 15 و -15 ) 30 ولته .
سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
درود بر شما
فت رو تو چه آرایشی و به چه نحوی در خروجی متصل کنم؟
اگه میشه راهنمایی کنید تا در پروتئوس شبیه سازی کنم و وقتی جواب گرفتم در عمل هم تست کنم و پاسخ رو اینجا ارائه بدم

سلام

فت را دقیقا شبیه ترانزیستور استفاده کنید یعنی گیت بجای بیس - سورس بجای امیتر - درین بجای کلکتور

تست عملی هم ساده تر و هم سریعتر و هم دقیقتره
اگرچه نرم افزارها بسیار مفید هستند اما قابل اعتماد نیستند بویژه برای چنین مداری تست عملی خیلی بهتره

سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
ببخشید که من در مورد بعضی چیز ها کنجکاو هستم ولی تنها با آزمایش عملی بعضی چیزها را می شود فهمید . من یه مدار تقویت کننده با 741 به منظور تست آیسی های 741 و TL081 ساختم ورودیه این مدارو برای امتحان 41 ولت دادم علاوه بر اینکه آیسی گرم نشد به خوبی هم کار می کرد و پایه ی 7 آیسی 41 ولت بود ولی آیسی کار میکرد وگرم هم نمی شد تو آیسی tl081 هم همینطور شد اصولا باید آیسی ها زود گرم می شدن و می سوختن ولی این طوری نشد آیا این به جنس آیسی ها مربوطه ؟ من خیلی تعجب کردم ولتاژ تحمل آیسی 741 ( 15 و -15 ) 30 ولته .
سپاس

سلام

دقیقا همینطوره
اما اشتباه شما اینجاست که تصور می کنید از دیتاشیت قطعه ای که شرکت x تولید کرده میتوانیم برای همان قطعه که شرکت y تولید کرده استفاده کنیم

قطعات الکترونیکی و حتی الکتریکی و غیره تولید هر شرکتی دیتاشیت خودش را داره و اگرچه عملکرد و کاربرد کلی آنها یکسان است اما هر شرکتی سعی میکنه همان قطعه را با قابلیت و توانایی بیشتری تولید کنه

خصوصا 741 که خیلی قدیمی است و با تنوع گسترده تولید شده
ولذا اگر همان 741 که با توانایی حداکثر تغذیه 30 ولت تولید شده به 40 ولت متصل کنید دردم میسوزه
و قطعا دیتاشیتی که شما اشاره فرمودید مربوط به 741 که خریده اید نیست.

اما این موضوع که حرف اول و آخر را تست عملی میزنه کاملا درسته .

سپاس

آخرین ویرایش:

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
گرم شدن مقاومت R2 در ولتاژ 28 ولت متناوب ( 34 ولت مستقیم ) طبیعی هست ؟ حتی در 26 ولت مستقیم هم کمی گرم میشه .
سپاس

• Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
گرم شدن مقاومت R2 در ولتاژ 28 ولت متناوب ( 34 ولت مستقیم ) طبیعی هست ؟ حتی در 26 ولت مستقیم هم کمی گرم میشه .
سپاس

سلام

لطفا در طرح سوال مفادیر قطعات را هم اعلام کنید که ناگزیر به جستجو نشوم
اما R2 نباید داغ کنه مگر مقدارش خیلی بزرگتر از حدود 47 اهم باشه

سپاس
5.jpg

d.rmardin

کاربر
2013-06-23
69
312
سلام
همون مداری که کار نکرد مطرح کنید تا ایراد کار شما را پیدا کنم
قطعا اشکالی در مونتاژ داشتید .
ضمنا اصلاحات و دلایل خود را مطرح فرمایید
چون این مدار هیچ نقصی نداره و موضوع جالبی میشه
و اگه بتونی اشکالی در این تغذیه اعلام کنی یک جایزه نزد من داری
سپاس
سلام مدارچاپيش كسي داره

• Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
ببخشید مقدار R2 یادم رفته بود بگم مقدار R2 دقیقا 82 اهم هست تو مدار من .
سپاس

سلام

82 اهم هم نباید داغ کنه ولی با این جریان کم ، گرمای ناچیز طبیعیه
اصولا تنها عامل تولید حرارت در تمام قطعات الکترونیکی مقاومته یعنی حرارت فقط در مقاومت وجود داره بعبارتی خازن و سلف ایده آل حرارتی نداره

مقاومتها متناسب با عبور جریان حرارت تولید میکنند
لذا جریان ناچیز موجب حرارت نامحسوس میشه و جریان زیاد موجب سرخ شدن مقاومت

و از همین خاصیت در هیتر استفاده میشه
لذا حرارت ناچیز مقاومتها ناشی از جریان پایین طبیعی است .

سپاس

آخرین ویرایش:
بالا