سلام
من برای این که به بهترین شکل مدارم تموم بشه اومدم به پایه های 7 هر سه آیسی یک دیود زینر 28 ولتی وصل کردم که نزاره از 28 ولت تجاوز وبه آیسی ها آسیب بزنه و در قسمتی شما روش کاهش ولتاژ ترانس رو بدون باز کردن هسته ی اونو گفته بودین من برای راحتی کار همین دیود های زینر وصل کردم در عوض به ورودیه مدار ولتاژ ( 32 ولت متناوب ) 41 ولت مستقیم رو وصل کردم مدار به درستی کار کرد و ولتاژ خروجی از 0 تا تقریبا 30 ولت تغییر کرد که من همینو میخواستم ولی نمیدونم چرا R1 به شدت گرم شد البته من مقاومت R1 رو 2 کیلو اهم انتخاب کردم فکر کنم از 41 ولت ورودی باشه چون R1 مستقیم به ورودی وصل شده .
بابت 0.12 ولت
هم یک مقاومت 4/7 کیلو با خروجی موازی کردم درست شد .
سپاس
سلام
کننجکاوی و ابتکار شما قابل تحسینه اما
بدلایل زیر بهترین روش برای افزایش طول عمر این تغذیه کاهش ولتاژ DC ورودی است که ساده ترین روش را در تاپیک کاهش ولتاژ ترانس تقدیم کردم
در این مدار ، کاهش تغذیه آی سی ها با زینر :
اولا موثر نیست و اگر زینر 28 ولتی بدون مقاومت سری به تغذیه 41 ولتی متصل کنید بلافاصله میسوزه
ثانیا با این فرض که از مقاومت سری استفاده کنید باز هم درست نیست زیرا زینر تعیین کننده حداکثر ولتاژ خروجی خواهد بود و حداکثر ولتاژ خروجی با زینر 28 ولتی حدود 26 ولت خواهد شد.
ثالثا اگر حداکثر 26 ولت مورد هدف شما باشد باز هم استفاده از روش فوق صحیح نیست زیرا 2N3055 با ورودی 41 ولت ، در جریان قابل توجه و ولتاژ پایین (مثلا 5 ولت 2 آمپر) بشدت داغ میکنه و بزودی میسوزه
بنابرین بهترین روش کاهش ولتاژ ورودی است
مقدار R1 را نفرمودید ولی R1 نقش تخلیه خازن بزرگ را بعهده دارد و از آنجا که 41 ولت شده باید بیشتر داغ کنه لذا مقدار R1 را دو یا سه برابر کنید داغ نمیکنه و اشکالی هم ایجاد نمیکنه.
ضمنا پیشنهاد شما و استفاده از زینر و مقاومت سری حدود 100 اهم و خازن 100 میکرو موازی با تغذیه آی سی ها صرفا جهت پیشگیری از صدمه آی سی ها بسیار عالی و قابل تقدیره (درصورتیکه ولتاژ ورودی را هم حتی المقدور کاهش دهید )
سپاس