آی پی امداد
abtahi

منبع تغذيه 0~ 30 ولت

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
من مقاومت 2.2 کیلو انتخاب کردم نشد ولی مقاومت 10 کیلو تقریبا 1 ولت کمتر شد یعنی تو
19 ولت بعد از قطع ورودی مقدار 6.5 ولته تو خروجیه و تو 27 کیلو مقدار 6 ولته .
سپاس

سلام

بابت پاسخ شفاف شما ممنونم
مقاومت را آزاد و خازن 100 میکرو بجای 470 میکرو نصب و پاسخ تغذیه را اعلام کن.

آیا c7 را افزایش داده اید . الان چه خازنی نصبه؟
سپاس

آخرین ویرایش:

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
من خازن رو تعویض کردم و درست شد دیگه ولتاژ افزایش پیدا نمیکنه بعد از قطع کردن ورودی مدار فقط مدت خیلی خیلی کم به مقدار 0.12 ( حدود 1/4 ثانیه ) ولت و بعد درست میشه که چندان مهم نیست . C7 رو تغییر ندادم و 10 میکرو فاراده 50 ولته .
من از شما بی نهایت تشکر میکنم انشا الله
بعد از گذاشتن در یک جعبه ی مناسب عکسشو می گذارم .
سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
من خازن رو تعویض کردم و درست شد دیگه ولتاژ افزایش پیدا نمیکنه بعد از قطع کردن ورودی مدار فقط مدت خیلی خیلی کم به مقدار 0.12 ( حدود 1/4 ثانیه ) ولت و بعد درست میشه که چندان مهم نیست . C7 رو تغییر ندادم و 10 میکرو فاراده 50 ولته .
سپاس

سلام

عیب جالبی بود

علتش این بود که اگر c2 خیلی بزرگ باشه با توجه به جریان ناچیز ، در زمان طولانی ولتاژ را ذخیره نگه میداره و لذا مانع روشن شدن q1 فلذا مانع اشباع q1 میشه و لذا q1 را نیمه فعال و عملکرد آنرا مختل میکنه

بابت 0.12 ولت هم اگه یک مقاومت حدود 4/7 کیلو با خروجی موازی کنید با احتمال زیاد درست میشه

محاسباتش نیاز به لحاظ و بررسی عوامل مربوطه داره و وقت قابل توجهی میخواد اما با سعی و خطا مقاومت مطلوب مشخص میشه که حدس میزنم 4/7 کیلو خوبه

حتما تصویر حاصل زحمات خود را ارسال فرمایید حقیقتا تغذیه بسیار ارزان و ایده آلی است و خیلی ارزشمندتر از سوئیچینگ و فاقد نقصه

سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
سپاس

پیشنهاد میکنم از آمپرمتر و ولتمتر دیجیتالی احتراز و از آمپرمتر و ولتمتر میتری یا عقربه ای استفاده کنید که مزایای قابل توجهی داره

ازجمله اینکه تغییرات لحظه ای و یا نوسان ولتاژ و جریان را قابل مشاهده و آشکار میکنه

مثلا اگه جریان یا ولتاژ دل دل بزنه و بصورت لحظه ای کم و زیاد بشه آمپرمتر و ولتمتر دیجیتالی گیج میشه و ارقام عجیب و غریبی اعلام میکنه ولی میتر با ظرافت بینظیری آشکار میکنه و درواقع مینی اسیلوسکوپ هم هست که جهت تحقیق و تعمیر کمک بسیار بسیار شایان توجهی میکنه

اگه در بازار میتر مناسب پیدا نکردی میتونی از میتر شدت صوت و امثالهم با تغییرات ناچیزی استفاده کنی که در رادیو ضبط های قدیمی استفاده میشد و در اوراقی های صوتی و تصویری فراوونه و ارزون و ظریف و شکیل هم هست

سپاس

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
من برای این که به بهترین شکل مدارم تموم بشه اومدم به پایه های 7 هر سه آیسی یک دیود زینر 28 ولتی وصل کردم که نزاره از 28 ولت تجاوز وبه آیسی ها آسیب بزنه و در قسمتی شما روش کاهش ولتاژ ترانس رو بدون باز کردن هسته ی اونو گفته بودین من برای راحتی کار همین دیود های زینر وصل کردم در عوض به ورودیه مدار ولتاژ ( 32 ولت متناوب ) 41 ولت مستقیم رو وصل کردم مدار به درستی کار کرد و ولتاژ خروجی از 0 تا تقریبا 30 ولت تغییر کرد که من همینو میخواستم ولی نمیدونم چرا R1 به شدت گرم شد البته من مقاومت R1 رو 2 کیلو اهم انتخاب کردم فکر کنم از 41 ولت ورودی باشه چون R1 مستقیم به ورودی وصل شده .
بابت 0.12 ولت
هم یک مقاومت 4/7 کیلو با خروجی موازی کردم درست شد .
سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
من برای این که به بهترین شکل مدارم تموم بشه اومدم به پایه های 7 هر سه آیسی یک دیود زینر 28 ولتی وصل کردم که نزاره از 28 ولت تجاوز وبه آیسی ها آسیب بزنه و در قسمتی شما روش کاهش ولتاژ ترانس رو بدون باز کردن هسته ی اونو گفته بودین من برای راحتی کار همین دیود های زینر وصل کردم در عوض به ورودیه مدار ولتاژ ( 32 ولت متناوب ) 41 ولت مستقیم رو وصل کردم مدار به درستی کار کرد و ولتاژ خروجی از 0 تا تقریبا 30 ولت تغییر کرد که من همینو میخواستم ولی نمیدونم چرا R1 به شدت گرم شد البته من مقاومت R1 رو 2 کیلو اهم انتخاب کردم فکر کنم از 41 ولت ورودی باشه چون R1 مستقیم به ورودی وصل شده .
بابت 0.12 ولت
هم یک مقاومت 4/7 کیلو با خروجی موازی کردم درست شد .
سپاس

سلام

کننجکاوی و ابتکار شما قابل تحسینه اما
بدلایل زیر بهترین روش برای افزایش طول عمر این تغذیه کاهش ولتاژ DC ورودی است که ساده ترین روش را در تاپیک کاهش ولتاژ ترانس تقدیم کردم

در این مدار ، کاهش تغذیه آی سی ها با زینر :

اولا موثر نیست و اگر زینر 28 ولتی بدون مقاومت سری به تغذیه 41 ولتی متصل کنید بلافاصله میسوزه

ثانیا با این فرض که از مقاومت سری استفاده کنید باز هم درست نیست زیرا زینر تعیین کننده حداکثر ولتاژ خروجی خواهد بود و حداکثر ولتاژ خروجی با زینر 28 ولتی حدود 26 ولت خواهد شد.

ثالثا اگر حداکثر 26 ولت مورد هدف شما باشد باز هم استفاده از روش فوق صحیح نیست زیرا 2N3055 با ورودی 41 ولت ، در جریان قابل توجه و ولتاژ پایین (مثلا 5 ولت 2 آمپر) بشدت داغ میکنه و بزودی میسوزه

بنابرین بهترین روش کاهش ولتاژ ورودی است

مقدار R1 را نفرمودید ولی R1 نقش تخلیه خازن بزرگ را بعهده دارد و از آنجا که 41 ولت شده باید بیشتر داغ کنه لذا مقدار R1 را دو یا سه برابر کنید داغ نمیکنه و اشکالی هم ایجاد نمیکنه.

ضمنا پیشنهاد شما و استفاده از زینر و مقاومت سری حدود 100 اهم و خازن 100 میکرو موازی با تغذیه آی سی ها صرفا جهت پیشگیری از صدمه آی سی ها بسیار عالی و قابل تقدیره (درصورتیکه ولتاژ ورودی را هم حتی المقدور کاهش دهید )

سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
درود بر استاد غزال عزیز
برای افزایش جریان خروجی تا حدود 5 آمپر چه راهکاری باید اندیشید؟

سلام

هرچند طراحی دقیق و تست آن نیاز به وقت قابل توجهی داره و ارائه راهکار و نقشه فاقد نقص و بدون نیاز به اصلاحیه مقدورم نیست

اما اگه زحمت مراحل سعی و خطا را تقبل کنید قول میدم به بهترین راهکار و بسیار دقیق تر از محاسبات پیچیده کلاسیک برسی

هر زمان مایل به عملی ساختن آن شدید
ابتدا یک فت آمپر بالا بجای 2n3055 استفاده کن که خروجی حدود 3 ولت کاهش پیدا میکنه اما معایب عملی و احتمالی آنرا برای جریان 0 الی 3 آمپر تست و گزارش کن

بجای فت میتونی از ترانزیستور قوی تر و یا با تمهیدی دو ترانزیستور موازی هم استفاده کنی اما اگه با فت به ایراد لاینحلی برخورد نکنیم فوق العاده عالی میشه

چون فت مزایای فوق العاده ای نسبت به ترانزیستور داره و بیداده

سپاس

آخرین ویرایش:

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
یادم رفت بگم که من دو تا
2n3055 رو موازی کردم و نمیدونم آیا باید بین امیتر این ترانزیستور ها یک مقاومت 0.22 اهم قرار بدم خوبه یانه ؟

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
یادم رفت بگم که من دو تا
2n3055 رو موازی کردم و نمیدونم آیا باید بین امیتر این ترانزیستور ها یک مقاومت 0.22 اهم قرار بدم خوبه یانه ؟

سلام

هرچند تفاوت مشحصات دو قطعه ای که در یک شرکت و یکزمان تولید میشه بسیار ناچیزه اما همین تفاوت بسیار ناچیز هم معایب قابل توجهی داره و لذا موازی کردن دو نیمه هادی صحیح نیست و حتی المقدور باید از این روش احتراز کرد زیرا اندک تفاوت موجب تحمیل فشار به یکی از آنهاست که با مقاومت سری اصلاح میشه و وجود ضروری مقاومت خود موجب بروز معایبی میشه

اما در مواردی چاره دیگری وجود نداره و ناگزیر به تقبل معایب آن هستیم ازجمله سری کردن با مقاومت کوچک که نه سیخ بسوزه و نه کباب

بویژه در این مدار میتوان بجای استفاده موازی ، از ترانزیستور قویتر استفاده کرد
اما اگر اصرار به موازی کردن دارید با توجه به آرایش این ترانزیستور که معایب موازی کردن را بیشتر میکنه ، مقاومت حدود 5 الی 10 اهم با بیس هر ترانزیستور سری کنید تا کاملا موازی نباشند و موجب افت ولتاژ و اختلال قابل توجه ناشی از 22/ هم نشوند.

اصولا موازی کردن زینرها و انواع دیودها هم صحیح نیست ولی همانطورکه عرض کردم گاهی چاره دیگری نداریم و سر به فدای شکم میشه

سپاس

آخرین ویرایش:
بالا