آی پی امداد
abtahi

منبع تغذيه 0~ 30 ولت

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
من برای اطمینان خودم و شما اومدم d9 رو قطع کردم ولی بازهم ( وقتی ولوم جریان و ولتاژ در مقدار max خودشون هستن و لامپ رو به خروجیه مدار وصل میکنم ولتاژ به 9.64 ولت افت میکنه و جریان 4 آمپرو از مدار میکشه ) من متوجه شدم که اشکال از مدار نیست و اشکال از پل دیود 8 آمپری بود ! یعنی این پل دیود 8 آمپری وقتی ازش جریان 4 آمپر عبور میکرد ولتاژ از 20 ولت به 11 ولت میرسید که به طبع اون ولتاژ خروجی مدار به 9.64 ولت میرسه که در مدار مشکلی نیست و با تعویض پل دیود به پل دیود 35 آمپری مشکل حل شد و در مورد سوال شما ، درسته وقتی ولتاژ خروجی 5/2 ولت باشه 2.3 آمپر میکشه . و در مورد ولتاژ ورودی مدار من یه آیسی پیدا کردم که ولتاژ تحملش 44 ولته و دیتاشیت پایه هاشم عین آیسی 741 یا tl081 هست شماره ی آیسی MC34071 . و در مورد اینکه چرا من معجزه میکردم علت ساده بود این که وقتی یه آمپر متر از بازار میخرید بهش اطمینان نکنید و با آمپر متر دقیق از درست نشان دادنش مطمئن شود که آمپر متری که من برای این منبع تغزیه خریده بودم کالیبر نشده بود به خاطر همین اشتباه نشان می داد .
با تشکر

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
من برای اطمینان خودم و شما اومدم d9 رو قطع کردم ولی بازهم ( وقتی ولوم جریان و ولتاژ در مقدار max خودشون هستن و لامپ رو به خروجیه مدار وصل میکنم ولتاژ به 9.64 ولت افت میکنه و جریان 4 آمپرو از مدار میکشه ) من متوجه شدم که اشکال از مدار نیست و اشکال از پل دیود 8 آمپری بود ! یعنی این پل دیود 8 آمپری وقتی ازش جریان 4 آمپر عبور میکرد ولتاژ از 20 ولت به 11 ولت میرسید که به طبع اون ولتاژ خروجی مدار به 9.64 ولت میرسه که در مدار مشکلی نیست و با تعویض پل دیود به پل دیود 35 آمپری مشکل حل شد و در مورد سوال شما ، درسته وقتی ولتاژ خروجی 5/2 ولت باشه 2.3 آمپر میکشه . و در مورد ولتاژ ورودی مدار من یه آیسی پیدا کردم که ولتاژ تحملش 44 ولته و دیتاشیت پایه هاشم عین آیسی 741 یا tl081 هست شماره ی آیسی MC34071 . و در مورد اینکه چرا من معجزه میکردم علت ساده بود این که وقتی یه آمپر متر از بازار میخرید بهش اطمینان نکنید و با آمپر متر دقیق از درست نشان دادنش مطمئن شود که آمپر متری که من برای این منبع تغزیه خریده بودم کالیبر نشده بود به خاطر همین اشتباه نشان می داد .
با تشکر

سلام

بابت پاسخ و رفع ابهام مربوطه سپاسگزارم

اگر یکبار پاسخ سوال مکرر منو میدادید که با چه معیاری این جریان ها را اعلام میکنید دراینصورت عامل خطا را اعلام میکردم

درمورد دیود ها هم استنباط شما صحیح نیست زیرا برای 4 آمپر نیازی به دیود 35 آمپری نیست هرچند اشکالی ایجاد نمیکنه و بهتره اما دیود 8 آمپری هم کافی است

بویژه که این تغذیه برای حداکثر جریان دهی 3 آمپر طراحی شده و جهت افزایش جریان باید تغییراتی اعمال بشه

بهر صورت بابت رفع ابهام و راه اندازی این تغذیه سپاسگزارم
بخصوص که بدوا نسبت به عملکرد و صحت و کارآیی آن ناامید بودید.

سپاس

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
من از شما بسیار تشکر میکنم و میخواهم که به سوال آخرم هم جواب دهید دیگر از این بیشتر به شما زحمت نمیدهم و به خاطر بعضی از اشتباه هایم مرا ببخشید .

1- آیا میشود از آیسی
MC34071 استفاده کرد و ولتاژ ورودی را افزایش داد چون این آیسی طبق دیتاشیت 44 ولت تحمل دارد .

2-من همیشه از هر مهندس الکترونیکی که میپرسیدم چه طور میشه یه تریستور یا یه تریاک رو ( بسته به استفادتون که در جریان یکترفه ( DC ) از ترستور و گرنه از تریاک ) به جای ترانزیستور به کار برد یا میگفتن نمیشه یا میگفتن مدار هایی می خواد که این کارو بکنی و فقط با تریستور نمیشه ، من از شما میخواستم بپرسم که آیا این امکان داره که ما مثلا در این مدار به جای استفاده از ترانزیستور بزرگ 2n3055 از یه تریستور 5 آمپر کوچک استفاده کنیم که باعث کمتر شدن حجم مدار بشه ؟ و اگه میشه لطفا یه مدار ساده و بدون توضیح بزارین .

3- شما گفتید میشه بدون افزایش ولتاژ آیسی ها ولتاژ خروجی را افزایش داد من هر چه قدر فکر کردم و مدار هایی تو شبیه ساز ها ساختم نشد لطفا اگه میشه یه مدار بدون توضیح فقط با چگونگی وصل مدار به مدار کنترول ولتاژ ( مدار همین تاپیک ) رو بگین .
با تشکر

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
من از شما بسیار تشکر میکنم و میخواهم که به سوال آخرم هم جواب دهید دیگر از این بیشتر به شما زحمت نمیدهم و به خاطر بعضی از اشتباه هایم مرا ببخشید .

1- آیا میشود از آیسی
MC34071 استفاده کرد و ولتاژ ورودی را افزایش داد چون این آیسی طبق دیتاشیت 44 ولت تحمل دارد .

2-من همیشه از هر مهندس الکترونیکی که میپرسیدم چه طور میشه یه تریستور یا یه تریاک رو ( بسته به استفادتون که در جریان یکترفه ( DC ) از ترستور و گرنه از تریاک ) به جای ترانزیستور به کار برد یا میگفتن نمیشه یا میگفتن مدار هایی می خواد که این کارو بکنی و فقط با تریستور نمیشه ، من از شما میخواستم بپرسم که آیا این امکان داره که ما مثلا در این مدار به جای استفاده از ترانزیستور بزرگ 2n3055 از یه تریستور 5 آمپر کوچک استفاده کنیم که باعث کمتر شدن حجم مدار بشه ؟ و اگه میشه لطفا یه مدار ساده و بدون توضیح بزارین .

3- شما گفتید میشه بدون افزایش ولتاژ آیسی ها ولتاژ خروجی را افزایش داد من هر چه قدر فکر کردم و مدار هایی تو شبیه ساز ها ساختم نشد لطفا اگه میشه یه مدار بدون توضیح فقط با چگونگی وصل مدار به مدار کنترول ولتاژ ( مدار همین تاپیک ) رو بگین .
با تشکر

سلام

استدعا دارم
1- فرمودید چرا در این تغذیه نمیتونیم از تریستور استفاده کنیم؟

زیرا تریستور یک کلید یکطرفه است یعنی اگه خاموش باشه هیچ ولتاژی را به خروجی منتقل نمیکنه و اگه روشن باشه کل ولتاژ ورودی را به خروجی منتقل میکنه و حالت بینابین نداره

بنابرین اگه ورودی این تریستور 30 ولت باشه فقط میتونیم 0 ولت و یا 30 ولت از خروجی اون بگیریم و لذا ولتاژ دلخواه (مثلا 5 یا 10 ولت) بهمون نمیده ؟ پس نمیشه
خصوصا که خاموش کردن تریستور در جریان dc کار حضرت فیله و با روشهایی از جمله قطع کردن ورودی خاموش میشه

اما ترانزیستور شبیه یک پتانسیومتر پر قدرته که انتقال ولتاژ دلخواه را در خروجی میسر میکنه و البته میتونی از فت هم بجای ترانزیستور استفاده کنی

2- در مورد اعمال تغییرات جهت افزایش جریان ، نیاز به وقت قابل توجهی داره

3- بدیهی است هر آی سی که تحمل ولتاژش بالاتر از 741 باشه بهتره

سپاس و تقدیر

آخرین ویرایش:

مجید89

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-12-14
799
4,106
شمال
سلام به همه دوستان و بالخصوص استاد غزال گرامی
من هم به کمک راهنمایی هایی که توی پستهای مختلف این موضوع بود این مدار رو ساختم و الحمدلله داره کار میکنه.
:thanx:
این پست رو گذاشتم برای تشکر و البته این که من شماتیک مدار رو توی پروتئوس طراحی کردم که برای استفاده دوستان ( برای تحلیل و طراحی دلخواه pcb ) اینجا قرار میدم. امیدوارم نسبت به این موضوع ادای دین کرده باشم
این هم فایل پروتئوس:

پیوست‌ها

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
من وقتی ولتاژ ورودی مدارو قطع میکنم بلافاصله ولتاژ خروجی صفر میشه بعدا دوباره از 6 ولت شروع به کاهش پیدا میکنه آیا مدار مشکل داره چون اولا این طوری نبود .
با تشکر

آخرین ویرایش:
  • Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
من وقتی ولتاژ ورودی مدارو قطع میکنم بلافاصله ولتاژ خروجی صفر میشه بعدا دوباره از 6 ولت شروع به کاهش پیدا میکنه آیا مدار مشکل داره چون اولا این طوری نبود .
با تشکر

سلام

بله ایراد داره
یعنی Q1 بدرستی کار نمیکنه

اگر C2,C3 را خیلی بزرگ کنید چنین اشکالی ظاهر میشه آیا مقدار این دو خازن را خیلی بزرگ کرده اید؟

آیا هر ولتاژی انتخاب کنید همیشه بعد از قطع ورودی مقدار 6 ولت میرا در خروجی ظاهر میشه؟

فقط پاسخ بده و فعلا کاری نکن
سپاس

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
مقدار خازن
C3 برابر 47 میکرو فاراد و خازن C2 برابر 470 میکرو فاراد هست و وقتی ولتاژ 0 ولت رو انتخاب میکنم بعد از قطع ورودی مقدار 4.8 ولته و وقتی خروجی مدار رو به ماکزیمم خود یعنی 19 ولت میزارم بعد از قطع ورودی مقدار 7 ولته .
با تشکر

• Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
مقدار خازن
C3 برابر 47 میکرو فاراد و خازن C2 برابر 470 میکرو فاراد هست و وقتی ولتاژ 0 ولت رو انتخاب میکنم بعد از قطع ورودی مقدار 4.8 ولته و وقتی خروجی مدار رو به ماکزیمم خود یعنی 19 ولت میزارم بعد از قطع ورودی مقدار 7 ولته .
با تشکر

سلام

با D7 یک مقاومت موازی بزرگتر از 2 کیلو الی 47 کیلو تست کن و پاسخ تغذیه را گزارش کن

سپاس

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
من مقاومت 2.2 کیلو انتخاب کردم نشد ولی مقاومت 10 کیلو تقریبا 1 ولت کمتر شد یعنی تو
19 ولت بعد از قطع ورودی مقدار 6.5 ولته تو خروجیه و تو 27 کیلو مقدار 6 ولته .
سپاس

آخرین ویرایش:
  • Like
بالا