سلام
من حدود 2 سال پیش این مدارو ساختم و خیلی عالی هم کار میکنه .ولی یه عیب خیلی بزرگ داره و اون اینکه زمانیکه سیم های مثبت و منفی به همدیگه وصل میشند ؛؛دستگاه خروجی رو قطع نمیکنه و این مسله باعث میشه که 2n3055 بسوزه /و ولتاژ روی 30 ولت قفل میکنه / در صورتیکه منبع تغذیه های که در بازار هست به محضی که سیم های مثبت و منفی بهم وصل میشند یه بوق میزنه و خروجی رو قطع میکنه و تا زمانیکه خروجی از همدیگه جدا نشند ؛ خروجی رو فعال نمیکنه /
اتفافا چند روز گذشته حواسم نبود سیم های خروجی برای چند ثانیه بهم گیر کرده بودند که باعث شد 2n3055 بسوزه و دستگاه از کار افتاد .بخاطر همین به فکر افتادم که یه مدار محافظ با استفاده از رله براش طراحی کنم که وقتی خروجی ها بهم وصل شدند خروجی غیر فعال بشه
سلام
این منبع به محافظ دیگری نیاز نداره
بخش محدود کننده جریان منبع شما خرابه و یا بدرستی مونتاژ نکردید
اگر در مونتاژ خطایی نباشه U3 سوخته
درصورت سلامت مدار ، سوختن 2N3055 امکان نداره
مثلا اگه جریان را 100 میلی آمپر تنظیم کنی در هیچ شرایطی حتی با اتصال کوتاه هم محاله بیشتر از 100 میلی آمپر بده
یا با انتخاب 1 آمپر محاله بیشتر از 1 آمپر بده
لذا 2N3055 هرگز نمیسوزه
ولتاژ ترانس شما بالاست و لذا ولتاژ خازن بزرگ تغذیه خیلی بالاتر از 25 ولت و حتی بالاتر از 30 ولته که به آی سی های مدار شما بویژه به U3 , U2 صدمه میزنه
برای کاهش ولتاژ ترانس اینجا را مطالعه کن
http://www.irantk.ir/irantk48462/
جهت تست :
یک مقاومت 10 کیلو بین پایه 2 آی سی U3 و پایه 6 آی سی U1 قرار دهید باید ولتاژ خروجی شدیدا افت کنه ولی چون محدود کننده جریان مدار شما ایراد داره اینجور عمل نمیکنه
تست کرده و نتیجه را اعلام کنید
U3 را تعویض کن (برای U3 سوکت لحیم کنید و اگه برای هر سه آی سی سوکت نصب کنی از آن پس ، تعمیرش راحت و سرپایی میشه)
اگر این منبع را بدرستی مونتاژ کنی
اولا هرگز نمیسوزه
ثانیا هرگز منبع دیگری را به آن ترجیح نمیدی و همیشه درخدمتت است.
و با توجه به هزینه نازل و دقت عالی و کارآیی آن ، ایده آل و بی نظیره و با منبع دیگری بویژه سوئیچینگ قابل قیاس نیست
سالیان درازی است که 3 نمونه مونتاژ و همیشه استفاده میکنم و بسیار عالی است.
سپاس