آی پی امداد
abtahi

منبع تغذيه 0~ 30 ولت

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
با سلام
من یه لامپ اتومبیل دارم که روش نوشته ( 12V , 3W ) اگه امکانش هست روش انجام آزمایش رو به من بگین .
من مقاومت های R18 و R17 رو (توسط رنگ) تست کردم مقداراشون درست بود . یعنی R18 = 56k و R17 = 33 بودن .
سپاس

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با سلام
من یه لامپ اتومبیل دارم که روش نوشته ( 12V , 3W ) اگه امکانش هست روش انجام آزمایش رو به من بگین .
من مقاومت های R18 و R17 رو (توسط رنگ) تست کردم مقداراشون درست بود . یعنی R18 = 56k و R17 = 33 بودن .
سپاس

سلام
3 وات 12 ولت خیلی ضعیفه و با جریانی حداکثر 25/ آمپر قابل استفاده است و لذا باید 36 وات یا بالاتر از 36 وات باشه

پتانسیومتر P2 را چند کیلو اهمی نصب کردید ؟
R17,R18 با اهم متر داخل مدار چند اهمه ؟
احتمالا قرمز و نارنجی را اشتباه گرفتی و R17 را 22 اهم استفاده کردی

سپاس

آخرین ویرایش:

اقای مهندس

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2011-08-02
533
2,463
سلام
من حدود 2 سال پیش این مدارو ساختم و خیلی عالی هم کار میکنه .ولی یه عیب خیلی بزرگ داره و اون اینکه زمانیکه سیم های مثبت و منفی به همدیگه وصل میشند ؛؛دستگاه خروجی رو قطع نمیکنه و این مسله باعث میشه که 2n3055 بسوزه /و ولتاژ روی 30 ولت قفل میکنه / در صورتیکه منبع تغذیه های که در بازار هست به محضی که سیم های مثبت و منفی بهم وصل میشند یه بوق میزنه و خروجی رو قطع میکنه و تا زمانیکه خروجی از همدیگه جدا نشند ؛ خروجی رو فعال نمیکنه /

اتفافا چند روز گذشته حواسم نبود سیم های خروجی برای چند ثانیه بهم گیر کرده بودند که باعث شد 2n3055 بسوزه و دستگاه از کار افتاد .بخاطر همین به فکر افتادم که یه مدار محافظ با استفاده از رله براش طراحی کنم که وقتی خروجی ها بهم وصل شدند خروجی غیر فعال بشه

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
پتانسیومتر P2 رو 10 کیلو اهم انتخاب کردم .
البته زمانی که مدار خاموش هست
R17
با اهم متر داخل مدار 34.5 اهمه و R18 با اهم متر داخل مدار 13.3 کیلو اهمه .
من یه لامپ 12 ولت دارم که واتشو روش این طوری نوشته ( 60/55W ) این لامپ رو میشه در آزمایش به کار برد؟

• Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
پتانسیومتر P2 رو 10 کیلو اهم انتخاب کردم .
البته زمانی که مدار خاموش هست
R17
با اهم متر داخل مدار 34.5 اهمه و R18 با اهم متر داخل مدار 13.3 کیلو اهمه .
من یه لامپ 12 ولت دارم که واتشو روش این طوری نوشته ( 60/55W ) این لامپ رو میشه در آزمایش به کار برد؟

سلام

عالیه
اگر این لامپ را به خروجی متصل و ولتاژ خروجی را ولت 2.61 تنظیم کنید دراینصورت 1 آمپر میکشه

اگه 5.22 ولت تنظیم کنید 2 آمپر میکشه
اگه 7.83 ولت تنظیم کنید 3 آمپر میکشه

با شرایط فوق تست و نتیجه را اعلام کنید
ضمنا مقاومت R7 چند اهمه ؟

سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
من حدود 2 سال پیش این مدارو ساختم و خیلی عالی هم کار میکنه .ولی یه عیب خیلی بزرگ داره و اون اینکه زمانیکه سیم های مثبت و منفی به همدیگه وصل میشند ؛؛دستگاه خروجی رو قطع نمیکنه و این مسله باعث میشه که 2n3055 بسوزه /و ولتاژ روی 30 ولت قفل میکنه / در صورتیکه منبع تغذیه های که در بازار هست به محضی که سیم های مثبت و منفی بهم وصل میشند یه بوق میزنه و خروجی رو قطع میکنه و تا زمانیکه خروجی از همدیگه جدا نشند ؛ خروجی رو فعال نمیکنه /

اتفافا چند روز گذشته حواسم نبود سیم های خروجی برای چند ثانیه بهم گیر کرده بودند که باعث شد 2n3055 بسوزه و دستگاه از کار افتاد .بخاطر همین به فکر افتادم که یه مدار محافظ با استفاده از رله براش طراحی کنم که وقتی خروجی ها بهم وصل شدند خروجی غیر فعال بشه

سلام

این منبع به محافظ دیگری نیاز نداره

بخش محدود کننده جریان منبع شما خرابه و یا بدرستی مونتاژ نکردید
اگر در مونتاژ خطایی نباشه U3 سوخته
درصورت سلامت مدار ، سوختن 2N3055 امکان نداره

مثلا اگه جریان را 100 میلی آمپر تنظیم کنی در هیچ شرایطی حتی با اتصال کوتاه هم محاله بیشتر از 100 میلی آمپر بده
یا با انتخاب 1 آمپر محاله بیشتر از 1 آمپر بده
لذا 2N3055 هرگز نمیسوزه

ولتاژ ترانس شما بالاست و لذا ولتاژ خازن بزرگ تغذیه خیلی بالاتر از 25 ولت و حتی بالاتر از 30 ولته که به آی سی های مدار شما بویژه به U3 , U2 صدمه میزنه
برای کاهش ولتاژ ترانس اینجا را مطالعه کن
http://www.irantk.ir/irantk48462/

جهت تست :
یک مقاومت 10 کیلو بین پایه 2 آی سی U3 و پایه 6 آی سی U1 قرار دهید باید ولتاژ خروجی شدیدا افت کنه ولی چون محدود کننده جریان مدار شما ایراد داره اینجور عمل نمیکنه

تست کرده و نتیجه را اعلام کنید
U3 را تعویض کن (برای U3 سوکت لحیم کنید و اگه برای هر سه آی سی سوکت نصب کنی از آن پس ، تعمیرش راحت و سرپایی میشه)
اگر این منبع را بدرستی مونتاژ کنی

اولا هرگز نمیسوزه

ثانیا هرگز منبع دیگری را به آن ترجیح نمیدی و همیشه درخدمتت است.

و با توجه به هزینه نازل و دقت عالی و کارآیی آن ، ایده آل و بی نظیره و با منبع دیگری بویژه سوئیچینگ قابل قیاس نیست

سالیان درازی است که 3 نمونه مونتاژ و همیشه استفاده میکنم و بسیار عالی است.

سپاس

آخرین ویرایش:

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
با سلام
من این لامپ رو به خروجی متصل کردم و وقتی 2 ولت تنظیم کردم 2 آمپر داد و زمانی که 4.15 ولت میدم 3 آمپر میکشه . البته من سیم های ورودی این مدارو نازک وصل کرده بودم که حالا تعویض کردم . الان وقتی ولوم جریان و ولتاژ در مقدار max خودشون هستن و لامپ رو به خروجیه مدار وصل میکنم ولتاژ به 9.64 ولت افت میکنه و جریان 4 آمپرو از مدار میکشه این زمانی هست که ال ای دی محدود کننده ی جریان روشن نشده و ولتاژ خروجی نباید اصلا کاهش پیدا بکنه .
مقدار مقاومت R7 دقیقا 0.47 اهم و 10 وات هست . آیا این مدار کلا
سوئیچینگ ؟
با تشکر

آخرین ویرایش:
  • Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با سلام
من این لامپ رو به خروجی متصل کردم و وقتی 2 ولت تنظیم کردم 2 آمپر داد و زمانی که 4.15 ولت میدم 3 آمپر میکشه . البته من سیم های ورودی این مدارو نازک وصل کرده بودم که حالا تعویض کردم . الان وقتی ولوم جریان و ولتاژ در مقدار max خودشون هستن و لامپ رو به خروجیه مدار وصل میکنم ولتاژ به 9.64 ولت افت میکنه و جریان 4 آمپرو از مدار میکشه .
با تشکر

سلام

عزیزم چرا پاسخ منو نمیدی
این جریان ها را از کجا میاری و اعلام میکنی

منبع تغذیه شما داره عالی کار میکنه و حتی اندکی بیشتر از 3 آمپر هم میده

ولتاژ خروجی در جریان غیرمجاز باید افت کنه که همین کارو میکنه

مقاومت لامپ 55 وات 12 ولت شما 2/61 اهمه
و لذا عرض کردم اگر ولتاژ خروجی 5/2 ولت باشه یعنی 2 آمپر میکشه
ولی معلوم نیست چطور با 2 ولت 2 آمپر میکشی و با 4/15 مقدار 3 آمپر میکشی

اگه پاسخ منو بدی میفهمم چرا معجزه میکنی
منبع سالمه و در جریان غیر مجاز باید ولتاژ افت کنه

اگه تاپیکی که معرفی کردم بخونی متوجه میشی
قبلا میگفتی حداکثر 48/ آمپر میده حالا میگی 4 آمپر میده

اگه لامپ 3 واتی را متصل کنی و پتانسیومتر جریان را بالاتر از 25/ آمپر تنظیم کنی یا ماکزیمم کنی دیگه ولتاژ افت نمیکنه چون جریان غیرمجاز نمیکشی

سپاس

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
قبل از این که پاسخ شما رو بدم لطفا اگه امکانش هست یه لحظه اینو ببینین
من وقتی میگم ( الان وقتی ولوم جریان و ولتاژ در مقدار max خودشون هستن و لامپ رو به خروجیه مدار وصل میکنم ولتاژ به 9.64 ولت افت میکنه و جریان 4 آمپرو از مدار میکشه ) زمانی هست که ال ای دی محدود کننده ی جریان روشن نشده و ولتاژ خروجی نباید اصلا کاهش پیدا بکنه !

• Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
قبل از این که پاسخ شما رو بدم لطفا اگه امکانش هست یه لحظه اینو ببینین
من وقتی میگم ( الان وقتی ولوم جریان و ولتاژ در مقدار max خودشون هستن و لامپ رو به خروجیه مدار وصل میکنم ولتاژ به 9.64 ولت افت میکنه و جریان 4 آمپرو از مدار میکشه ) زمانی هست که ال ای دی محدود کننده ی جریان روشن نشده و ولتاژ خروجی نباید اصلا کاهش پیدا بکنه !

سلام

عزیزم چرا پاسخ منو نمیدی که بفهمم چطور سوء برداشت میکنی
برای چندمین بار سوال میکنم این جریان هایی که اعلام میکنی از کجا میاری ؟
یعنی چطور میفهمی جریان 2 آمپر یا 4 آمپره

مگه ممکنه ولتاژ مقاومت 2/61 اهمی 2 ولت باشه و 2 آمپر بکشه
آخه این چه سریه که جواب نمیدی ؟
آیا میترسی ایراد کارتو متوجه بشی ؟

اما اینکه ولتاژ افت میکنه یعنی محدود کننده جریان فعال شده و اینکه چرا لامپش روشن نمیشه بدلیل ایراد در بخش اعلام خطره مثلا خرابی q3 یا نصب ناصحیح پایه های آن یا تیپ ناصحیح آن و .....
اگر تیپ مثبته دراینصورت پایه های Q3 نادرست لحیم شده.

اگه پاسخ منو ندی 10 سال دیگه هم نمیفهمم دردش چیه ؟

5.jpg

آخرین ویرایش:
بالا