آی پی امداد
abtahi

مطرح كردن سوالات و مشكلات مادر برد

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

sinaeslami

کاربر
2008-10-20
96
257
سلام من یه مادر بورد مرکوری به مدل زیر دارم
http://www.mercury-pc.com/product-de...productid=439#
وقتی کلید پاور رو میزنم از پاور برای روشن شدن برق نمیکشه
فقط یه لحظه کوتاه فن تکون میخوره
مشکل از کجا میتونه باشه؟
مادربورد رو با 3 تا پاور سالم 500 و 400 و 350 وات تست کردم ولی جواب نداد
برد روی میز هستش و فقط کابل 20 پین پاور بهش وصل هستش
دستم رو به کنار جا پیچ مادربرد میزنم برق میگیرتم
بایوس هم با بایوس یه مادربورد دیگه مثل خودش عوض کردم ولی باز جواب نداد
بعد از اینکه پاور روشن میشه و خاموش می کنه حتما سیم برق یا کلیدش رو باید قطع کنم و دوباره وصل کنم تا سیستم روشن بشه(یعنی یه لحظه فن تکون بخوره)
یکی از مسفت ها وقتی که مولتی متر روی بوق بود و به پایه هاش وصل میکردم بوق میزد و وقتی که مسفت رو از مین جدا کردم و با مولتی متر امتحان کردم دیگه بوق نزد و مجبور شدم دوباره سر جای خودش لحیم کنم
دیگه کدوم یکی از قطعات رو امتحان کنم؟

majid_tech

کاربر
سلام من یه مادر بورد مرکوری به مدل زیر دارم
http://www.mercury-pc.com/product-de...productid=439#
وقتی کلید پاور رو میزنم از پاور برای روشن شدن برق نمیکشه
فقط یه لحظه کوتاه فن تکون میخوره
مشکل از کجا میتونه باشه؟
مادربورد رو با 3 تا پاور سالم 500 و 400 و 350 وات تست کردم ولی جواب نداد
برد روی میز هستش و فقط کابل 20 پین پاور بهش وصل هستش
دستم رو به کنار جا پیچ مادربرد میزنم برق میگیرتم
بایوس هم با بایوس یه مادربورد دیگه مثل خودش عوض کردم ولی باز جواب نداد
بعد از اینکه پاور روشن میشه و خاموش می کنه حتما سیم برق یا کلیدش رو باید قطع کنم و دوباره وصل کنم تا سیستم روشن بشه(یعنی یه لحظه فن تکون بخوره)
یکی از مسفت ها وقتی که مولتی متر روی بوق بود و به پایه هاش وصل میکردم بوق میزد و وقتی که مسفت رو از مین جدا کردم و با مولتی متر امتحان کردم دیگه بوق نزد و مجبور شدم دوباره سر جای خودش لحیم کنم
دیگه کدوم یکی از قطعات رو امتحان کنم؟

با سلام آیا برای روشن کردن دوباره بعد از تکان خوردن فن نیاز است کلید پشت پاور را مدتی خاموش کنیم و دوباره روشن کنیم اگر اینطور باشد شما اتصال کوتاه در یکی از مسیرهای ولتاژ(3.3 -5-12-...) دارید شما اول ماسفتها را از لحاظ شرت شدگی چک کنید و خازنها را از نظر ظاهری بررسی کنید نتیجه را اعلام کنید
موفق باشید!

majid_tech

کاربر
با سلام خدمت اساتید و مهندسین محترم سایت که واقعاً از دادن هیچ اطلاعاتی به کاربرا دریغ نمیکنن و صمیمانه کمک میکنن ... ممنونم از شما..
دوستان بنده فروشگاه کامپیوتر دارم و گهگاهی دست به تعمیرات هم میزنم.. برای اولین بار میخوام یک مادر برد رو تعمیر کنم
تقریباً تمام مطالب و پرسش و پاسخهای پستهای قبلی رو خوندم و کلی چیز یاد گرفتم...
اما سوال من:
یک مدل مادر برد ASUS P4XP-X که تا قبل از رسیدن به دست من روشن بوده و صاحبش واسه تعویض ویندوز آورده بود پیش من.. وقتی وصلش کردم دیدم سیستم اصلاً بوت نمیشه... و هیچ بوقی هم نمیزنه ولی روشنه...
فرداش دیدم به کل مادر برد اصلاً روشن نمیشه ولی led سبز روی برد برق رو دریافت میکنه و روشنه
خلاصه تمام کارهای اولیه رو انجام دادم
1. باطری رو در آوردم و بایوس رو ریست کردم
2. تمام کابلها و قطعات رو جدا کردم و قطعه به قطعه پیش رفتم ولی باز مادر برد روشن شد ولی بوت نشد
3. قطعات اصلی رو تعویض کردم ولی باز نشد و حتی از پاور نو هم استفاده کردم
4. با تستر که امتحان کردم فقط چنتا از چراغهای led روی تستر روشن و خاموش میشن و همزمان با اون صدای تیک تیک از داخل پاور شنیده میشه و مادربرد هم که از روی فن CPU مشخصه ظاهراً قطع و وصل میشه (یک حالت اتصالی مانند داره)
5. با هیتر پینهای پشت مین و پایه های کلیه خازنها رو یک بار هویه کاری کردم و احتمال لحیم سردی رو از بین بردم و نشتی هم در خازنها ندیدم
با اینحال مشکل همچنان باقیست و پاور مدام تیک تیک میزنه.
خواهش میکنم لطفاً اگر قطعه ای جهت تست مد نظر هست نحوه تست و مقدار بازدهی اون رو ذکر بفرمائید که سریعتر بتونم نتیجه رو اعلام کنم
با تشکر از شما... و با عرض پوزش فعلاً گذاشتن عکس برام مقدور نیست
منتظرم

شرمنده من متن شما را با دقت نخونده بودم اگه با پاور دیگه چک کردید خازنها را از نظر ظاهری چک کنید و پشت برد را با بنزین و مسواک تمیز کنید و نتیجه را اعلام کنید

خازن معیوب

http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/2162895/BadCapacitor01-main_Full.jpg

خازن سالم

http://homepages.ius.edu/DTRAUGHB/capacitor/blueCapacitor.jpg

sinaeslami

کاربر
2008-10-20
96
257
با سلام آیا برای روشن کردن دوباره بعد از تکان خوردن فن نیاز است کلید پشت پاور را مدتی خاموش کنیم و دوباره روشن کنیم اگر اینطور باشد شما اتصال کوتاه در یکی از مسیرهای ولتاژ(3.3 -5-12-...) دارید شما اول ماسفتها را از لحاظ شرت شدگی چک کنید و خازنها را از نظر ظاهری بررسی کنید نتیجه را اعلام کنید
موفق باشید!
بله باید مدتی پاور رو خاموش کنیم و بعد روشن کنیم یا کابل برق رو یه بار بکنیم و دوباره وصل کنیم
ولتاژ(3.3 -5-12-...) کدوم ها هستند؟
بقیه مسفت ها هم که اصلا بوق نزدن
از نظر ظاهری هم که انگار مادربرد تازه از کارخونه در اومده و سالم هستش
من تازه کار هستم اگه میشه یه خورده روان تر راهنمایی کنین
بازم ممنون

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: guest1

sinaeslami

کاربر
2008-10-20
96
257
12 زرد و 5 قرمز و 3.3 سبز هستش
کابل مشکی مولتی متر رو به یکی از سیمهای مشکی 20 پین برد وصل کردم و کابل قرمز مولتی متر رو از پشت برد به رنگها اتصال دادم ولی هیچ کدوم بوق نزد

آخرین ویرایش:

sinaeslami

کاربر
2008-10-20
96
257
با اهمتر آنالوگ همین تست رو کردم و فقط وقتی که به سیم های آبی و سفید زدم عقربه به سمت صفر نرفت و بقیه سیم ها همشون به سمت صفر رفت

majid_tech

کاربر
12 زرد و 5 قرمز و 3.3 سبز هستش
کابل مشکی مولتی متر رو به یکی از سیمهای مشکی 20 پین برد وصل کردم و کابل قرمز مولتی متر رو از پشت برد به رنگها اتصال دادم ولی هیچ کدوم بوق نزد

نه
12= زرد
5= قرمز
3.3= نارنجی شما همون مافت را از ندار خارج کن و ببین مشکلت حل میشه یعنی سیستم کارمیکنه؟ درسته که باید یک جایی ایراد بده چون ماسفت را حذف کردی و لی تست کن ببین به صورت پایدار کار میکنه؟؟؟ نتیجه را تاعلام کن

sinaeslami

کاربر
2008-10-20
96
257
نه
12= زرد
5= قرمز
3.3= نارنجی شما همون مافت را از ندار خارج کن و ببین مشکلت حل میشه یعنی سیستم کارمیکنه؟ درسته که باید یک جایی ایراد بده چون ماسفت را حذف کردی و لی تست کن ببین به صورت پایدار کار میکنه؟؟؟ نتیجه را تاعلام کن
سلام
من تمام مسفتهارو یه بار پایه هاشو قطع کردم و مولتی متر رو روی حالت بوق گذاشتم و روی پایه هاش امتحان کردم
هیچ کدوم بوق نزد و دوباره سر جاش لحیم کردم
کدوم یکی از ماسفتهارو از مدار خارج کنم؟
مسفتهارو توی عکس زیر مشخص کردم
64.jpg

nader333es

کاربر
2009-06-28
66
166
اصفهان
سینا جان شما اول باید ببینی خاموش شدن پاور در لحضه اول مال جریان کشیدن زیاده
یا مال دستوریه کا از مادر بورد به پاور میاد
برای این که بفهمی
سوکت های پاور رو به مادر بورد وصل ******
بد کلید روشن شدن را بزن بعد از خاموش شدن پاور بدون در اوردن برق وسوکت پاور از مادر بورد
سیم سبز را به سیاه اتصال کوتاه کن اگر پاور روشن شد مشکل از موس فت ها نیست
ولی اگر روشن نشد باید مسیر ولتاژها را دنبل کنی

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا