آی پی امداد
abtahi

مطرح كردن سوالات و مشكلات مادر برد

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

majid_tech

کاربر
سلام. يک سیستم بود که وسط کار تو ویندوز بعد از حدود 20 دقیقه قفل می کرد. تک تک قطعات رو روی سیستم دیگه و یا قطعات دیگه رو روی سیستم گذاشتم که سالم بودند تا به مین و cpu رسيدم. روی مین برد دو تا خازن 3300 میکرو 6.3v کنار سوکت cpu باد کرده بود که عوضش کردم ولی الان مین برد دیگه سوییچ نمی شه. پاور هم سالمه. این اولین تجربه تعمیرم بود شاید هم قلع خوب به داخل سوراخ مدار مین نفوذ نکرده باشه. راستی وقتی پاور رو با سیم شورت می دم که روشن می شه بعد سوکت پاور رو وصل مین برد می کنم برای چند لحظه فن cpu می چرخه. خلاصه help meeeeee!!!!

با سلام اگه سیم سبز و سیاه را به هم اتصال بدی و فن cpu برای یک لحظه بچرخه و در موقع قطع شدن برای start کردن دوباره باید کابل برق پاور را درآورد و دو باره وصل کرد 100% در لحیم کاری مشکل داری

چک کن و نتیجه را اعلام کن#$V686

eaman

کاربر
2009-07-16
15
70
سلام با تشکر از شما اساتید عزیز.روی خازن های قبلی قطعه مسی ندیدم ولی خازن های جدید رو باز کردم و دور هر دو سوراخ یکی از خازنها نه زیر و نه روی برد اثری از حلقه های مداری نبود. اون یکی خازن هم فقط روی برد دور سوراخ ها حلقه های قلعی دیده می شد. ضمن اینکه درخازن اولی موقع لحیم کاری اصلاً قلع به خوبی به برد نمی چسبید.مدل مین برد هم gigabyte 8IR2003 . یک سوال : با توجه به اینکه مین بردها چند لایه اند خازن های روی مین برد از کدوم قسمت وصل مدارند؟ می شه در صورت قطعی مدار خازن ها رو وصل مدار کرد؟
با تشکر

آخرین ویرایش:

guest1

Banned
2011-11-21
859
6,806
سلام با تشکر از شما اساتید عزیز.روی خازن های قبلی قطعه مسی ندیدم ولی خازن های جدید رو باز کردم و دور هر دو سوراخ یکی از خازنها نه زیر و نه روی برد اثری از حلقه های مداری نبود. اون یکی خازن هم فقط روی برد دور سوراخ ها حلقه های قلعی دیده می شد. ضمن اینکه درخازن اولی موقع لحیم کاری اصلاً قلع به خوبی به برد نمی چسبید.مدل مین برد هم gigabyte 8IR2003 . یک سوال : با توجه به اینکه مین بردها چند لایه اند خازن های روی مین برد از کدوم قسمت وصل مدارند؟ می شه در صورت قطعی مدار خازن ها رو وصل مدار کرد؟
با تشکر
با سلام دوست عزیز یک سیم نازک برای ارتباط دادن مسیر استفاده کنید وانرا به پایهخازن اتصال دهید ( بین سوراخوپایه خازن) در مورد چند لایه بودن معمولا دراین قسمتها پشت روی برد یکی است اگر چند ثانیه فن کار میکند ومادر برد 2003 است به احتمال زیاد فت atxسوخته است شما سوکت چهار تای را دراورید ببینید روشن میشود یا نه

majid_tech

کاربر
با تشکر

با سلام من زیاد مادربرد تعمیر کردم و تا حالا حتی در مادربرد های رده پایین برام پیش نیومده که مس pcb ماردبرد آسیب ببینه و با احترام به نظر استاد گرامی فکر نکنم pcb مادربرد به این سادگی ها آسیب ببینه

شما خازنها را دربیار و لحیم های زاید روی مادربرد توسط هویه بردار سپس با تینر فوری یا اسپری خشک محل را تمیز کن سپس دو عدد خازن مادربردی با رعایت پایهای + و - سر جای خود قرار بده و با هویه مرغوب(گات) با نوک نازک لحیم کنید

ali_r714

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
2008-08-25
404
2,339
خراسان رضوی
با سلام من زیاد مادربرد تعمیر کردم و تا حالا حتی در مادربرد های رده پایین برام پیش نیومده که مس pcb ماردبرد آسیب ببینه و با احترام به نظر استاد گرامی فکر نکنم pcb مادربرد به این سادگی ها آسیب ببینه

شما خازنها را دربیار و لحیم های زاید روی مادربرد توسط هویه بردار سپس با تینر فوری یا اسپری خشک محل را تمیز کن سپس دو عدد خازن مادربردی با رعایت پایهای + و - سر جای خود قرار بده و با هویه مرغوب(گات) با نوک نازک لحیم کنید
دوست عزیز آقای داوود پور درست گفتند.
اگر شما در موقع لحیم کاری از هویه خوب استفاده نکنی مجبوری هویه را به کار فشار بدی این عمل باعث خرابی pcb مادربورد میشود من هزاران مورد اینجوری که داشتم که خود مشتری اقدام به تعویض کرده بود

آشنا

کاربر
2009-02-16
70
145
با سلام آقای داوود پور مین بردی داشتم که با آن کار میکردم داخل setup رفتم و گزینه load را زدم و کامپیوتر ریست شد و بوق رم زد
روی آن کارت دیباگر گذاشتم روی c0,c1,c2 برمیگردد و چراغ ریست چند بار خاموش و روشن میشود و بعد روی c3 میایستد
رم را عوض کردم و ولتاژ سوکت رم که ddr1 را گرفتم که 5/2 و 30/1 را داشت مشکل از کجاست ممنون

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: guest1

guest1

Banned
2011-11-21
859
6,806
با سلام آقای داوود پور مین بردی داشتم که با آن کار میکردم داخل setup رفتم و گزینه load را زدم و کامپیوتر ریست شد و بوق رم زد
روی آن کارت دیباگر گذاشتم روی c0,c1,c2 برمیگردد و چراغ ریست چند بار خاموش و روشن میشود و بعد روی c3 میایستد
رم را عوض کردم و ولتاژ سوکت رم که ddr1 را گرفتم که 5/2 و 30/1 را داشت مشکل از کجاست ممنون
با سلام دوست عزیز پیغام های c مربوط به بایوس است به احتمال زیاد بایوس را باید پروگرام کنی

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: آشنا

eaman

کاربر
2009-07-16
15
70
دوست عزیز آقای داوود پور درست گفتند.
اگر شما در موقع لحیم کاری از هویه خوب استفاده نکنی مجبوری هویه را به کار فشار بدی این عمل باعث خرابی pcb مادربورد میشود من هزاران مورد اینجوری که داشتم که خود مشتری اقدام به تعویض کرده بود

احسنت. دقیقا همین اتفاق افتاد. با یک هویه 60 وات با نوک معمولی این کار رو کردم و چون قلع خوب آب نمی شد و پایه خازن جدا نمی شد نوک هویه رو فشار می دادم. الان طبق فرمایش دوستان یک نوک هویه گات نوک تیز گرفتم. حالا بگید برد روچکار کنم؟؟؟

majid_tech

کاربر
احسنت. دقیقا همین اتفاق افتاد. با یک هویه 60 وات با نوک معمولی این کار رو کردم و چون قلع خوب آب نمی شد و پایه خازن جدا نمی شد نوک هویه رو فشار می دادم. الان طبق فرمایش دوستان یک نوک هویه گات نوک تیز گرفتم. حالا بگید برد روچکار کنم؟؟؟

سلام

شما یک هویه گات 40وات اصل بگیر (حدود 8 تومنه ) هم واسه شما یک عمر هویه میشه ( من 4 سال استفاده میکنم )
یک روغن لحیم آلمانی بگیرید و یک سیم لحیم asahi بگیرید میبینید که لحیم کاری تمیز و مثل آب خودن هست راستی بعد از لحیم کاری از تینر فوری یا بنزین سفید برای تمیز کردن pcb استفاده کنید:bs_iloveyou:

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: eaman

darkrose

کاربر vip
vip
کاربر
2008-04-23
248
490
کیش
یه مادربرد دارم که موقعی میاد بالا شطرنجی نشون میده.

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا