آی پی امداد
abtahi

مطرح كردن سوالات و مشكلات مادر برد ( قسمت 2 )

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

iranvich63

کاربر
2012-03-24
321
2,081
تحریک فتها از همون قسمت ورودی 12 ولت مادربرد هست و میزان ولتاژ و دستور کنترل توسط pwm صورت می گیرد ولی علاوه بر تغذیه و تحریک شدن فتها توسط 12 ولت ورودی، cpu مستقیم از پل شمالی دستور می گیرد پس برای راه اندازی cpu هم pwm و هم چیپ شمالی هردو نقش دارند
و برای تست فتها خروجی اونارو با اهم متر تست کن ببین که عمل می کنن یا نه اگر فت و خازن یعنی مدار تغذیه cpu مشکلی نداشته باشد احتمال خرابی چیپ شمالی وجود دارد . و همچنین ممکنه که زیف cpu هم مشکل داشته باشد اینا روشهایی بود که من بذهنم رسید حالا از دوستان بزرگوار اگر کسی هم لطف کند راهنمایی ممنون خواهیم شد
دوستان بابت راهنمایی همه شما ممنونم.
مشکل مادربرد من از سوختن چیپ شمالی بود. چون زیر هیت سینگ بود نمیشد گرمای آنرا حس کرد برای تست اون هیت سینگ رو برداشتم در همون 2 ثانیه اول چنان داغ شد که انگشتم رو سوزوند و الان یک تاول به اندازه یک نخود روی دستم باقی گذاشته. چون نه BGA دارم و نه امکان ریبال کردن و نه مادربرد ارزش تعمیر تحویل صاحبش دادم.

Reza Abbaspour

کاربر حرفه ای, VIP2
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-07-07
872
4,035
Azerbayjan Maragheh
مادر بردی برای تعمیر آوردن که نامش عجیبه بنام Silicon 4ME که چیپش 945 هست با سوکت 775 رم DDR2. راستش من نمیدونم این مادر برد دیگه از کجا اومده. در حالتی که کلید پاور زده میشه استارت نمیکنه. در لمس کریستال استارت میکنه.
چندتا کریستال عوض کردم مشکل حل نشد. ماسفتها روی برد تست شده مشکلی نداشتند. گرمای غیرطبیعی در هیچ قطعه ای وجود نداره. سی پی یو بطور طبیعی و مناسب گرم میشه.
راه حلی به ذهن شما میرسه؟

اول اتصال پاور رو چک کن که قطعی نداشته باشد و یا ممکنه که خود کلید پاور خراب باشد و عمل نکند
سپس ترانزیستور ورودی پاور رو چک کن
چون چیپ جنوبی با فرکانس کریستال راه اندازی میشه اول کریستال S.B و سپس خود S.B مشکوک هست بهتره در ابتدا S.B را یبار ریبال کنی شاید با ریبال مشکلت حل بشه و سپس اگه جواب نگرفتی کریستال را عوض کنی
و در نهایت اگر جواب نگرفتی باید چیپ جنوبی تعویض بشه و البته خود چیپ نیز ممکنه با شابلون زدن درست بشه

reza_hori

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-04-19
441
1,257
با سلام خدمت دوستان عزیز اقا این مشکل مین برد ما حل نشد که cpuرو شناسای نمیکرد ریگولاتور ها همه سالم بودن چیپ شمالی و جنوبی گرم نمیکنن سی پی یو رو هم عوض کردم بایوس رو ابدیت کردم جواب نداد مدل مین هم GIGA EP41-UD3L هستش من ولتاژ 12 رو به قسمت سی پی یو دادم هیچ کدوم از ریگولاتورها درست ولتاژ نمیدن همه یه پایه 11.5ولت نشون میده من شکم به ای سی تغذیه ولتاژ رفته مدلشISL6334 CRZ هستش می تونم ISL6312 CRT رو بزارم:108:

iranvich63

کاربر
2012-03-24
321
2,081
اول اتصال پاور رو چک کن که قطعی نداشته باشد و یا ممکنه که خود کلید پاور خراب باشد و عمل نکند
سپس ترانزیستور ورودی پاور رو چک کن
چون چیپ جنوبی با فرکانس کریستال راه اندازی میشه اول کریستال S.B و سپس خود S.B مشکوک هست بهتره در ابتدا S.B را یبار ریبال کنی شاید با ریبال مشکلت حل بشه و سپس اگه جواب نگرفتی کریستال را عوض کنی
و در نهایت اگر جواب نگرفتی باید چیپ جنوبی تعویض بشه و البته خود چیپ نیز ممکنه با شابلون زدن درست بشه

سلام دوست عزیز
مادر برد روی زمینه پس کلید پاور رو سر راه ندارم.پاور هم پاور تستم هست که روی 100 مادر برد دیگه کار داده پس ورودی هم درسته. اما متوجه ترانزیستور ورودی پاور نشدم که منظورتون چیه؟
اگه میشه لطف کنید بفرمایید کدوم ترانزیستور رو چک کنم؟

Reza Abbaspour

کاربر حرفه ای, VIP2
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-07-07
872
4,035
Azerbayjan Maragheh
از پاور کلا در این پست منظورم کلید پاور و اتصال اون به مادربرد هست نه پاور ساپلای
بعداز زدن کلید پاور power جلوی کیس عمل سویچ و روشن نمودن توسط ترانزیستور پاور صورت می گیرد
در مسیر کلید پاور که به مادربرد وصل میشه درست در نزدیکای پینها یک ترانزیستور smd که ترانزیستور سویچ و عمل سویچ پاور برعهده اون میباشد و اکثرا اون ترانزیستور خراب میشه (در بغل اون دیودزنر نیز معمولا هست و ممکنه دیودزنر هم خراب بشه)

Reza Abbaspour

کاربر حرفه ای, VIP2
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-07-07
872
4,035
Azerbayjan Maragheh
البته من نگفتم که ترانزیستور ورودی کلید پاور مشکل دارد گفتم بترتیب موارد زیر مورد مشکوکن هرچند مورد معیوب به احتمال زیاد پل جنوبیه ولی در تعمیر باید بترتیب از ازرونترین قطعه و آسانترین مرحله و همچنین از ورود یعنی از کلید یطرف چیپ عیب یابی بشه
بترتیب
کلید پاور
اتصالات کلید به پینها
ترانزیستور سویچ پاور smd و مسیرش که شامل دیودزنر نیز هست
کریستال مربوط به راه اندازی چیپ جنوبی
بعد در نهایت چیپ جنوبی

و چون ریبال چیپ هم راحتتره و احتمال درست شدن با ریبال بیشتره معمولا عمل ریبالو زودتر از تعویض کریستال و چیپ انجام می دهند

Reza Abbaspour

کاربر حرفه ای, VIP2
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-07-07
872
4,035
Azerbayjan Maragheh
با سلام خدمت دوستان عزیز اقا این مشکل مین برد ما حل نشد که cpuرو شناسای نمیکرد ریگولاتور ها همه سالم بودن چیپ شمالی و جنوبی گرم نمیکنن سی پی یو رو هم عوض کردم بایوس رو ابدیت کردم جواب نداد مدل مین هم GIGA EP41-UD3L هستش من ولتاژ 12 رو به قسمت سی پی یو دادم هیچ کدوم از ریگولاتورها درست ولتاژ نمیدن همه یه پایه 11.5ولت نشون میده من شکم به ای سی تغذیه ولتاژ رفته مدلشISL6334 CRZ هستش می تونم ISL6312 CRT رو بزارم:108:

احتمال خرابی در خود چیپهاست از دیباگر استفاده کن

Reza Abbaspour

کاربر حرفه ای, VIP2
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-07-07
872
4,035
Azerbayjan Maragheh
سلام دوست گرامی
من میخوام دیباگر بخرم میشه قیمت این دیباگر رو بهم بگی و اینکه چط.ری و از کجا میتونم تهیه کنم؟
ممنونم

قیمتشون در حدود 35000 تومان

reza_hori

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-04-19
441
1,257
از دیباگر استفاده کردم می زنه FFFF سی پی یو که داغ نمیکنه یعنی شناسای نمیشه داداش دیباگرم همیشه برای سی پی یوی که شناسای نمیشه همین پیغام رو میده:busted_red:

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا