درود بر استاد غزال و دیگر دوستان
سپاسگزارم استاد اسباب زحمت شد
این مولیمتر روی بخش بیزر و تست دیود بوده که با برق شهر موازی شده
قطعات قبلا چک کرده بودم هیچ علائمی از جمله تغییر رنگ و تغییر حالت و سوختگی مشاهده نمیشد و کلیه قطعات هم سالم بودن
بنا به فرمایش شما مجدد با دقت بیشار قطعات چک شد
از آنجاییکه قطعات smd کوچک هستن به جهت سهولت در تست، تک تک مقاومت های اس ام دی را ابتدا روی تکه کاغذی بر طبق کد یادداشت کردم و رنج اهم کد را هم روبروی اون یادداشت نمودم
و بعد مجدد توسط مولتی متر دیگه روی برد اهم گیری کردم
هیچ کدام تغییر رنج نداشتن و در تست دقیقا مشابه با کد خودشان هستن
2 _
بخش بیزر و دیود را بر طبق فلز زیر سلکتور روی برد به هم متصل کردم
پروب ها را هم به هم متصل کردم
دراین حالت تک تک قطعات را به همدیگه شورت کردم ولی هیچ تغییری ایجاد نشد ((نه صدای بیزر و نه عقربه حرکت نمیکرد ))
البته فقط بیزر یه صدای خیلی ضعیفی داره طوری که انگار باطری ضعیف باشه ولی عقربه در این حالت هیچ حرکتی نمیکنه
در تمامی حالت های دیگه مولتی متر ایرادی نداره فقط تست دیود و بیزر مشکل دار میباشد
دو تا دیود که نزدیک بیزر مشکوک بود را با دیود معمولی جایگزین کردم ((دیودهای خودش هم خارج مدار تست شد و سالم بودن))
استاد عزیز غزال
نت خیلی ضعیف بود و نتونستم تصویر آپلود کنم آخر شب تصویر جدید و توضیحات دیگری پیوست میکنم
مشکل هم تغریبا برطرف شده توضیحات تکمیلی را در پست بعد به همراه تصویر جدید پیوست میکنم((
الان نت ضعیف هست هر چه تللش کردم آپلود نمیشه آخر شب تصویر جدید پیوست میکنم
سپاس و تقدیر
درود
منظور از برطرف شدن مشکل اینه که مولتیمتر درست شده ؟
تعقیب بیزر و یا میتر کار سختی نیست .
سلکتور در حالت تست دیود باشه ، یک سیم میتر به طریقی به باطری متصله ، لذا اگه با مقاومت بزرگ مثلا ۱۰۰ کیلو سیم دیگر میتر را به قطب دیگر باطری بزنی باید عقربه حرکت کنه.
حالا همون سیم میتر را تعقیب کن ، مثلا به مقاومت a متصله
حالا مقاومت ۱۰۰ کبلو را به پایه دیگر a متصل کن که باید میتر حرکت کنه درغیراینصورت a خرابه .
به همین ترتیب قطعات بین میتر و پروب را تعقیب و بررسی کن
کار سادهای هست.
اگه نقشه پیدا کنی خودم میگم چکار کنی ؟
احتمالا سلکتور را بدرستی نصب نمیکنی و انتظار داری کار کنه.
برای عیب یابی بخش معیوب هر کاری کنی قطعهای نمیسوزه چون ولتاژی از بیرون بهش متصل نمیکنی و باطری نمیتونه با اتصال لحظهای صدمهای بزنه.
پس پروب منفی را به پروب مثبت برای همیشه متصل کن
سپس یک سیم آزمایش از پروب منفی به تک تک قطعات بین مسیر میتر و پروب متصل کن تا عقربه حرکت کنه.
سپس اگر عقربه حرکت نکرد ، همون سیم آزمایش را به پروب مثبت متصل کن و سر دیگر آن را به تک تک قطعات مرتبط و حتی نامرتبط متصل کن تا عقربه حرکت کنه و مطلع کن که چی شد ؟
یا نقشه قطعات متصل به دو سیم میتر که در حالت تست دیود بین میتر و پروب ها قرار میگیره ، بکش تا بگم چکار کنی.
سادهترین عیبیابی است.
تصاویر ارسالی تار هست و نقشه هم نداری ، لااقل مارک و مدل مولتیمتر را اعلام کن.
وقتی سلکتور را نصب میکنی مقاومتهای زیر سلکتور که در دسترس نیست چطور جهت تست یکی یکی شورت کردی ؟
قبل از ارسال تصاویر ، حجم آنها را با ویرایش کم کن که آپلود بشه
قطعات را جهت تست خارج نکن تست خارج از مدار نیاز نیست.
سپاس