آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام
نقشه ژنراتوری که شما لطف کرده بودید را در پروتیوس مونتاژ کردم.این ژنراتور مولد موجمربعی است و شکل موج مربعی از خودش تولید کرد.
استاد عزیز من نوسانساز سینوسی می خوام .اگه میشه و واستون مقدروه یک نوسان ساز سینوسی با قطعات عمومی مثل 741 برای بنده آپلود کنید توی همون رنج که خدمتتون عرض کردم.و حتی المقدور ولتاژ اون متقارن نباشه
ممنون از لطفتون استاد عزیز
منتظر راهنمایی شما استاد گرامی هستم.
موفق و سربلند باشید .
meysam

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام
نقشه ژنراتوری که شما لطف کرده بودید را در پروتیوس مونتاژ کردم.این ژنراتور مولد موجمربعی است و شکل موج مربعی از خودش تولید کرد.
استاد عزیز من نوسانساز سینوسی می خوام .اگه میشه و واستون مقدروه یک نوسان ساز سینوسی با قطعات عمومی مثل 741 برای بنده آپلود کنید توی همون رنج که خدمتتون عرض کردم.و حتی المقدور ولتاژ اون متقارن نباشه
ممنون از لطفتون استاد عزیز
منتظر راهنمایی شما استاد گرامی هستم.
موفق و سربلند باشید .
meysam
با سلام :
ميثم عزيزم اين هم به خاطر هم نام بودن نقشه ها در ارشيوم از اشتباه من به هنگام اپلود بوده مي بخشيد .
بفرماييد منظور بنده اين مدار بود دانلود كنيد .
به خاطر احتمال پيدا نشدن ايسي فوق در شهر تان مشابهاتي هم براي ايسي و ترانزيستور در متن درج كردم نقشه دقيقا مثل درخواست شما با ne555 , ..... و تك ولتاژه همونطور كه در نقشه مشاهده ميكنيد مدار تست شده است .
با تشكر .
موفق باشيد .

پیوست‌ها

• 15.5 کیلوبایت بازدیدها: 196
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: meysamm

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیزم سلام
خسته نباشید.ممنونم بابت نقشه نوسانساز .استاد میشه یه مقدار بیشتر در مورد این نوسانساز توضیح بدید؟؟؟از چه فرکانس تا چه فرکانسی کار می کند؟؟؟؟ولتاژ تغذیه آن چقدر است؟؟خروجیه فر کانس با کدوم قطعه تنظیم میشود؟؟؟؟

استاد عزیز پیروفرمایشات شما در باره داغ کردن ترانزیستورها امروز را کلا وقتم را صرف این مدار کردم که نتایجی حاصل شد که شرح ذیل می باشد که خدمت شما عرض می کنم.
ابتدا بین بیس و امیتر تمام ترانزیستور ها خازن 10 نانو گذاشتم اما جواب نداد. بعد به و رودیه هر طبقه از ترانزیستورها یک خازن 100 نانو اضافه کردم که باز هم نتیجه ای حاصل نشد و ترانزیستور داغ می کد
بعد تصمیم گرفتم که به شکل فیزیکی برد دست بزنم
تمامی سیم کشی های روی مدار را جمع کردم و مدار را مانند pcb از پشت و روی خود برد به صورت مدار به یکدیگر وصل کردم با پایه های مقاومتها و لحیم.اگر از یک نقطه برای چند قسمت ولتاژ گرفته می شد آنها را اصلاح کردم و برای هر قسمت از قسمت جدایی ولتاژ گرفت ودر هیچ نقطه ای دو قسمت را به یکجا برای یک ولتاژ متصل نکردم .
تمامیه ترانزیستورهای مدار را چه آن که مشکوک بود و چه آنکه نبود را تعویض کردم.
و بعد مدار را به ولتاژ وصل کردم
نتیجه:
دیگر هیچ ترانزیستوری داغ نکرد و مدار را با خروجیه pc امتحان کردم و پاسخ مثبت داد .و با ولتاژ 18 ولت ترانزیستورها خیلی خیلی نرم و کم داغ کردند.مدار را به ولتاژ 30 ولت متصل کردم و و پاسخ باز هم مثبت بود و صدا با کیفیت خیلی خوبی پخش شد.در این ولتاژ ترانزیستورها با شدت بیشتری نسبت به قبل داغ کردند ولی معقول و قابل قبول .همه ترانزیستورها به یک اندازه ودر یک سطح.به جز tip 42که اصلا داغ نکرد
استاد گرامی فکر می کنم با راهنمایی های شما استاد مهربان بالاخره این مشکل رفع شد .ممنون از شما
استاد یک چیز دیگری که برای من امروز سوال بود این بود که وقتی به مدار 18 ولت برق می دادم و به ورودی آن سیگنال سینوسی(741) در خروجیه ترانس 12 ولت 3 امپر وقتی پتانسیومتر در وضعیت آخر قرار می گرفت ولتاژی در حدود 110 ولت با مولتی متر نشان می داد.
استاد آیا این ولتاژ حقیقی است ؟؟؟؟؟؟؟آیا این ولتاژ با ولتاژ ورودیه 18 توانی دارد؟؟؟؟؟؟؟؟اگر اینطور باشد با ولتاژ 30 ولت با همین ترانس می شود ولتاژهای خیلی بالاتر گرفت؟؟؟؟؟؟؟؟؟
استاد عزیز باز هم ممنون از لطف شما
منتظر راهنمایی های ارزشمند شما هستم
موفق و سربلند باشید
meysam

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیزم سلام
خسته نباشید.ممنونم بابت نقشه نوسانساز .استاد میشه یه مقدار بیشتر در مورد این نوسانساز توضیح بدید؟؟؟از چه فرکانس تا چه فرکانسی کار می کند؟؟؟؟ولتاژ تغذیه آن چقدر است؟؟خروجیه فر کانس با کدوم قطعه تنظیم میشود؟؟؟؟

استاد عزیز پیروفرمایشات شما در باره داغ کردن ترانزیستورها امروز را کلا وقتم را صرف این مدار کردم که نتایجی حاصل شد که شرح ذیل می باشد که خدمت شما عرض می کنم.
ابتدا بین بیس و امیتر تمام ترانزیستور ها خازن 10 نانو گذاشتم اما جواب نداد. بعد به و رودیه هر طبقه از ترانزیستورها یک خازن 100 نانو اضافه کردم که باز هم نتیجه ای حاصل نشد و ترانزیستور داغ می کد
بعد تصمیم گرفتم که به شکل فیزیکی برد دست بزنم
تمامی سیم کشی های روی مدار را جمع کردم و مدار را مانند pcb از پشت و روی خود برد به صورت مدار به یکدیگر وصل کردم با پایه های مقاومتها و لحیم.اگر از یک نقطه برای چند قسمت ولتاژ گرفته می شد آنها را اصلاح کردم و برای هر قسمت از قسمت جدایی ولتاژ گرفت ودر هیچ نقطه ای دو قسمت را به یکجا برای یک ولتاژ متصل نکردم .
تمامیه ترانزیستورهای مدار را چه آن که مشکوک بود و چه آنکه نبود را تعویض کردم.
و بعد مدار را به ولتاژ وصل کردم
نتیجه:
دیگر هیچ ترانزیستوری داغ نکرد و مدار را با خروجیه pc امتحان کردم و پاسخ مثبت داد .و با ولتاژ 18 ولت ترانزیستورها خیلی خیلی نرم و کم داغ کردند.مدار را به ولتاژ 30 ولت متصل کردم و و پاسخ باز هم مثبت بود و صدا با کیفیت خیلی خوبی پخش شد.در این ولتاژ ترانزیستورها با شدت بیشتری نسبت به قبل داغ کردند ولی معقول و قابل قبول .همه ترانزیستورها به یک اندازه ودر یک سطح.به جز tip 42که اصلا داغ نکرد
استاد گرامی فکر می کنم با راهنمایی های شما استاد مهربان بالاخره این مشکل رفع شد .ممنون از شما
استاد یک چیز دیگری که برای من امروز سوال بود این بود که وقتی به مدار 18 ولت برق می دادم و به ورودی آن سیگنال سینوسی(741) در خروجیه ترانس 12 ولت 3 امپر وقتی پتانسیومتر در وضعیت آخر قرار می گرفت ولتاژی در حدود 110 ولت با مولتی متر نشان می داد.
استاد آیا این ولتاژ حقیقی است ؟؟؟؟؟؟؟آیا این ولتاژ با ولتاژ ورودیه 18 توانی دارد؟؟؟؟؟؟؟؟اگر اینطور باشد با ولتاژ 30 ولت با همین ترانس می شود ولتاژهای خیلی بالاتر گرفت؟؟؟؟؟؟؟؟؟
استاد عزیز باز هم ممنون از لطف شما
منتظر راهنمایی های ارزشمند شما هستم
موفق و سربلند باشید
meysam
با سلام :
خوشحالم كه موفق شديد بله اين هم از نتيجه پشتكار شما ميباشد اميدوارم در تمام مراحل زندگي موفق باشيد .
دوست عزيز فركانس نوسان اين مدار توسط فرمول زير محاسبه ميشود واگر توجه كنيد يك نوسان ساز {تايمر} مربعي از 555 توليد ميشه كه چون ازنقطه اتصال دو سر خازن و مقاومت تايم بايس خروجي گرفته شده در نتيجه شكل موج اين نقطه دندان اره اي {مثلثي شكل } خواهد بود وضيفه ايسي دوم اپ امپ هم اصلاح شكل موج به سينوسي ميباشد كه توسط مدارات خود يك انتگرال گير و مشتقگيري كرده و حاصل به شكل موج سينوسي تبديل و از خروجي اصلي مدار اماده استفاده ميباشد .
با قطعات موجود استفاده شده و توسط پتانسيومتر 555 كه با r1 مشخص شده فركانس را بين يك هرتز الي 50 كيلوهرتز ميتوان تنظيم كرد پتانسيومتر هاي دوم و سوم مربوط به انتگرال و مشتق گير مدار ميباشند كه فقط براي يك بار و بخاطر نويز گيري و رسيدن به شكل صاف تنظيم ميگردد .
قبلا عرض شد كه توسط ترانس هر ولتاژي را به هر ولتاژ دلخواه ميشه تبديل كرد موردي كه بايد توجه شود جريان ولتاژ هاست كه هر چه ولتاژ بالاتر رود طبعا جريان ان كاسته خواهد شد طبق فرمول مشهور و ساده توان كه از حاصل جريان در ولتاژ بدست مياد .
ميتونيد خودتون محاسبه و نتيجه را هم تست كنيد .
با تشكر .
موفق باشيد .

پیوست‌ها

• Like

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیزم سلام و تشکر برای تمامی راهنمایی های شما
استاد اگه تونستم این مدار رو راه بیاندازم ممنون لطف شما هستم که اگه راهنمایی هی شما نبود نمی تونستم نتیجه ای بگیرم
ااین نوسانساز با چه ولتاژی کار می کند؟جریان مصرفی چقدر است؟؟؟
استاد عزیز یک سوال:
اگر من تقویت کننده رو به 30 ولت متصل کنم (5 باطری) بعد ولتاژ مورد نیاز این نوسانساز رو از همین باطری ها یی که به تقویت کنند ه متصل شده اند تامین کنم (12 ولت). تا اینجا...
در ورودیه تقویت کننده باید یک ورودی فرکانس باشد و یکی خط منفی (گراند)
از اونجایی که خط منفی نوسانساز از همون باطری هایی هستش که تقویت کننده از آنها استفاده می کند .این کار با مشکل مواجه نمی شود ؟؟؟یعنی فرکانس تولید و بدون مشکلی به مدار منتقل می شود؟؟؟اگر مشکل ساز می شود .لطفا راهی برای این کار به بنده پیشنهاد کنید که بتوانم ولتاژ مورد نیاز نوسانساز رو هم از همین باطری ها تامین کنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
استاد در مورد ترانس کلا نظر شما د مورد اینکه از همین ترانس استفاده کنم چیست؟؟؟آیا این ترانس می تواند 70 وات توان آمپلی فایر رو منتقل کند؟؟؟؟
ممنون از لطف شما
منتظر راهنمایی های شما هستم
با تشکر
meysam

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیزم سلام و تشکر برای تمامی راهنمایی های شما
استاد اگه تونستم این مدار رو راه بیاندازم ممنون لطف شما هستم که اگه راهنمایی هی شما نبود نمی تونستم نتیجه ای بگیرم
ااین نوسانساز با چه ولتاژی کار می کند؟جریان مصرفی چقدر است؟؟؟
استاد عزیز یک سوال:
اگر من تقویت کننده رو به 30 ولت متصل کنم (5 باطری) بعد ولتاژ مورد نیاز این نوسانساز رو از همین باطری ها یی که به تقویت کنند ه متصل شده اند تامین کنم (12 ولت). تا اینجا...
در ورودیه تقویت کننده باید یک ورودی فرکانس باشد و یکی خط منفی (گراند)
از اونجایی که خط منفی نوسانساز از همون باطری هایی هستش که تقویت کننده از آنها استفاده می کند .این کار با مشکل مواجه نمی شود ؟؟؟یعنی فرکانس تولید و بدون مشکلی به مدار منتقل می شود؟؟؟اگر مشکل ساز می شود .لطفا راهی برای این کار به بنده پیشنهاد کنید که بتوانم ولتاژ مورد نیاز نوسانساز رو هم از همین باطری ها تامین کنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
استاد در مورد ترانس کلا نظر شما د مورد اینکه از همین ترانس استفاده کنم چیست؟؟؟آیا این ترانس می تواند 70 وات توان آمپلی فایر رو منتقل کند؟؟؟؟
ممنون از لطف شما
منتظر راهنمایی های شما هستم
با تشکر
meysam
با سلام :
خواهش ميكنم :
براي استفاده از باتري هاي موجوتان از نقشه زير استفاده كنيد با اين توضيح كه هر سه سويچ قطع وصل بايد هم محور باشند {همزمان }

در حال حاضر و براي تست تحقيق از ترانس موجود ميتونيد استفاده كنيد با يك دستكاري در سر بندي سيم هاي ترانس ميتونيد 70 وات را از ترانس بگيريد {بدين صورت كه سر بندي ترانس را باز كرده و دو تا سيم وسط كه به همديگر وصل شده اند را باز و سر سيم ابتدايي را با سر سيم انتهايي بهم وصل و سر هاي نقطه پاياني را بهم وصل كرده و تبديل به دو سيم كنيد } اگر مهارت كافي را نداريد توصيه نميكنم چون احتمال با معكوس وصل و سوختن ترانس داره .در ضمن در نقشه قبلي شماره پايه ها درج نشده بود كه اصلاحيه ميزنم نقشه دوم :
با تشكر .
موفق باشيد .

پیوست‌ها

• Like

ayoob.ab66

کاربر
2009-01-27
31
28
سلام
من میخواستم با میکرو avr چند(16) ترانزیستور قدرت تحریک کنم بعنوان سوییچ که تا 20آمپر بتونه سوییچ کنه حالا من دنبال یک ترانزیستور با چنین مشخصاتی هستم دیتا شیت و نقشه .
ممنونمیشم اگه جواب بدین.
باتشکر ایوب

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
سلام
من میخواستم با میکرو avr چند(16) ترانزیستور قدرت تحریک کنم بعنوان سوییچ که تا 20آمپر بتونه سوییچ کنه حالا من دنبال یک ترانزیستور با چنین مشخصاتی هستم دیتا شیت و نقشه .
ممنونمیشم اگه جواب بدین.
باتشکر ایوب
با سلام :
دوست عزيز با اين اطلاعات ناقص درخواستي نميشه كاري از پيش برد از سؤالتان بر ميايد كه بايد ابتدا به برنامه نويس مراجعه كنيد تا ديتا شيت و اطلاعات نقشه .
اگر توضيحات اضافي داريد همينجا بزاريد تا بررسي كنيم .
با تشكر .
موفق باشيد .

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزيز سلام
من تماميه قطعات نوسان ساز رو تهيه كردم به ترانزيستور 2n4117 كه مشابهات آن را هم نتوانتم تهيه كنم.استاد به جاي آن از ترانزيستور k105استفاده كنم جواب مي دهد؟؟؟؟؟؟؟آگر نه از چه ترانزيستور جايگزيني مي توانم استفاده كنم؟؟؟؟
استاد براي ديود 1n914 هم يك مشابه معرفي كنيد
استاد در مدار مقدار دو مقاومت r1و r2 روتين نمي باشد چرا؟؟؟مقدار واقعي آن چقدر است؟؟؟؟
استاد مدار اولي كه اپلود كرديد با اين مدار آخر متفاوت است.در مدار اول از يك ترانزيستور استفاده شده اما در اين مدار از 2 ترانزستور.؟؟؟
استاد شما فرموديد در مدار فركانس به وسيله r1 كنترل مي شود.ولي در شماتك r1 مقاومت ساده است و پتانسيومتر نيست.؟؟؟
استاد عزيز شماتيك اصلي كدام است نقشه اول يا اين شماتيك آخر.اگر آخر هستش نقشه واضحي در دسترس نيست.كمي در اين مورد با مشكل مواجه شدم.

منتظر راهنمايي هاي شما استاد گرامي هستم
با تشكر
موفق باشيد
meysam

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزيز سلام
من تماميه قطعات نوسان ساز رو تهيه كردم به ترانزيستور 2n4117 كه مشابهات آن را هم نتوانتم تهيه كنم.استاد به جاي آن از ترانزيستور k105استفاده كنم جواب مي دهد؟؟؟؟؟؟؟آگر نه از چه ترانزيستور جايگزيني مي توانم استفاده كنم؟؟؟؟
استاد براي ديود 1n914 هم يك مشابه معرفي كنيد
استاد در مدار مقدار دو مقاومت r1و r2 روتين نمي باشد چرا؟؟؟مقدار واقعي آن چقدر است؟؟؟؟
استاد مدار اولي كه اپلود كرديد با اين مدار آخر متفاوت است.در مدار اول از يك ترانزيستور استفاده شده اما در اين مدار از 2 ترانزستور.؟؟؟
استاد شما فرموديد در مدار فركانس به وسيله r1 كنترل مي شود.ولي در شماتك r1 مقاومت ساده است و پتانسيومتر نيست.؟؟؟
استاد عزيز شماتيك اصلي كدام است نقشه اول يا اين شماتيك آخر.اگر آخر هستش نقشه واضحي در دسترس نيست.كمي در اين مورد با مشكل مواجه شدم.

منتظر راهنمايي هاي شما استاد گرامي هستم
با تشكر
موفق باشيد
meysam
با سلام :
نقشه اولي درست هست و هدف از نقشه دوم به خاطر درج شماره پين هاي ايسي 555 بود البته تغييراتي كه در نقشه دوم مشاهده ميكنيد براي ثبات فركانسي و {داتيسيكل } ميباشد كه براي شما به ان صورت مهم نيست .
بجاي 4117 از J105 ميتوانيد استفاده كنيد K105 يك ترانزيستور فيت هست ولي 4117 يا J105 جي فيت ميباشد . احتمالا پتانسيومترهاي مدار بتوانند نقصان K105 را در اين مدار جبران كنند ولي بايد تست شود .
1N914 هم ديود سيگنال ميباشد كه در اين طرح ميتوانيد از 1N4148 {نوع مرغوب مارك دار } استفاده كنيد .
منظور از R1 ‌همون مقاومتي متغييري هست كه در 555 استفاده شده است { نه در مدارات 353 !!! }
R1 , R2 هر كدام يك مقاومت استاندارد 6 رنگي ميباشد كه عين خودش در بازار موجودهست ولي اگر دسترسي نداشتين ميتونيد با جمع جبري دو سه مقاومت به عدد فوق برسيد {در بخش تلويزيون تاپيك مباحث عمومي { http://www.irantk.ir/forumdisplay.php?f=93 } نرم افزار كم حجمي براي اين مورد اپلود كرده ام } در ضمن با استفاده از يك مقاومت ثابت و يك پتانسيومتر سري شده با ان نيز ميتونيد اين عدد مقاومت را بدست اورده و استفاده كنيد . اين دقت در اين مقاومت ها بخاطر تثبيت فركانس طبق فرمولهاي محاسبه اي ميباشد و در مورد شما اگر فركانس كار اينقدر مهم نيست ميتونيد از ارقام بعد از مميز صرف نظر كنيد .
در صورت تمايل بعد از مونتاژ نقشه اولي و تست و نتيجه - تغييرات مدار دوم را وارد كنيد و اين بار نتيجه را مشاهده كنيد {براي تمرين هم كه شده تجاربي كسب خواهيد كرد }
با تشكر .
موفق باشيد .

• Like
بالا