آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام
من مدار رو به 5 باطریه 6 ولتی که هر کدام 4.5 آمپر برق داشت 30 ولت 22 آمپر وصل کردم .صدا خیلی خیلی زیاد شده است اما ترانزیستورها تا آن حد داغ می شوند که سیم هایی که به رادیاتور آنها برخورد کرد را آب می کنند.به رادیاتورها سیلیکون زدم ولی کفاف نکرد و باز هم تانزیستورها تا حد غیر قابل تحملی داغ می شوند.با این مشکل چه کار کنم؟؟؟؟
استاد به خروجیه آمپلی فایر یکترانس 12 ولت 3آمپر 3 سر به صورت معکوس وصل کرد اما در خروجیه ترانس ولتاژی نداره چرا استاد؟؟؟؟
بازم ممنون از راهنمایی های شما استاد عزیز.
موفق باشید
meysam
با سلام :
دوست عزيز اولا سري كردن باتري در امپراژ ان تاثير نميكند و فقط ولتاژ را بالا مي برد و با اين حساب شما از باتري 30 ولت 4/5 امپر استفاده ميكنيد .
دوما قبلا هم عرض كرده بودم با توجه به وجود خازن در خروجي كه{ فقط سيگنال ac را به خروجي هدايت خواهد كرد } در صورتيكه به ورودي سيگنالي اعمال نشود طبيعي است كه خروجي هم نخواهيد داشت با اعمال سيگنال به ورودي در خروجي و ترانس ولتاژ بالاتري ميتوانيد بگيريد .
داغ كردن ترانزيستورها هم با همون رادياتورها امر طبيعي ميباشد كه قبلا بازهم اشاره كرده ام بايد رادياتورهايتان را بزرگتر انتخاب كنيد {استفاده و طراحي رادياتور ها هم براي خود فرمولهاي محاسباتي دارند كه در حداقلش بايد رعايت شود } در اينجا و به اختصار ميتوانيد به ازاي هر وات خروجي 15 سانتي مكعب ازصفحه شمش الومينيم استفاده كنيد {يك محاسبه سر دستي } و پيشنهاد ديگه اينكه هنوز تا تهيه ترانس مچينگ در طرح نهايي از ولتاژ پايين تر استفاده كنيد {24 ولت خوبه }
با تشكر .
موفق باشيد .

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام و تشکر برای تمام راهنمایی های ارزشمند شما
استاد عزیز در اادامه فعالیتها بر روی مدار مورد نظر به نتایجی رسیدم
وقتی به ورودی سیگنال می دهم در خروجیه ترانس به طورمتغیر تا حدود 80 ولت acبا ولتاژ 30 ولت به دست آوردم
استاد ولی یک مشکلی که وجود دارد و من برای رفع آن از شما کمک می خواهم این است که در مدار 2 مقاومت 0.47 اهم وجود دارد که به امیتر tip 41 متصل است .من این مقاومتها رواز توانبسیار بالا که در بازار موجود بود استفاده کردم .اما متاسفانه وقتی ولتاژ در مدار جریان پیدا می کند با 12 ولت کمی داغ میشوند و از 18 ولت به با لا خیلی داغ می شود و 24 ولت می سوزد و باعث آسیب رساندن به ترانزیستورها می شود.تا قبل از سوختن هم به محض داغ شدن باعث داغ شدن ترانزیستورها می شوند .در مدار 2 ترانزیستوری که به این مقاوتها متصل هستند از همه بیشتر داغ می شوند و تا به حال هم فقط همین 2 ترانزیستور در مدار سوخته اند.
استادبرای این مشکل چه را ه حلی پیشنهاد می کنید ؟؟؟؟آیا باید ظرفیت مقاومتها رو افزایش بدم یه را حل دیگری؟؟؟؟؟؟
استاد ترانزیستورها رو از روی برد باز کردم و بر رو ی برد دیگری بستم و روی آنها رادیاتورهای المینیومی خیلی بزرگتر گذاشتم و بدنه آنها را سیلیکون آغشته کردم.
استاد تنها مشکل من در همدار همین مسله ای بود که خدمت شما عرض کردم
منتظر راهنمایی شما استاد گرامی هستم
موفق و سربلند باشید
با تشکر از لطف شما
meysam

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: pps2011

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام و تشکر برای تمام راهنمایی های ارزشمند شما
استاد عزیز در اادامه فعالیتها بر روی مدار مورد نظر به نتایجی رسیدم
وقتی به ورودی سیگنال می دهم در خروجیه ترانس به طورمتغیر تا حدود 80 ولت acبا ولتاژ 30 ولت به دست آوردم
استاد ولی یک مشکلی که وجود دارد و من برای رفع آن از شما کمک می خواهم این است که در مدار 2 مقاومت 0.47 اهم وجود دارد که به امیتر tip 41 متصل است .من این مقاومتها رواز توانبسیار بالا که در بازار موجود بود استفاده کردم .اما متاسفانه وقتی ولتاژ در مدار جریان پیدا می کند با 12 ولت کمی داغ میشوند و از 18 ولت به با لا خیلی داغ می شود و 24 ولت می سوزد و باعث آسیب رساندن به ترانزیستورها می شود.تا قبل از سوختن هم به محض داغ شدن باعث داغ شدن ترانزیستورها می شوند .در مدار 2 ترانزیستوری که به این مقاوتها متصل هستند از همه بیشتر داغ می شوند و تا به حال هم فقط همین 2 ترانزیستور در مدار سوخته اند.
استادبرای این مشکل چه را ه حلی پیشنهاد می کنید ؟؟؟؟آیا باید ظرفیت مقاومتها رو افزایش بدم یه را حل دیگری؟؟؟؟؟؟
استاد ترانزیستورها رو از روی برد باز کردم و بر رو ی برد دیگری بستم و روی آنها رادیاتورهای المینیومی خیلی بزرگتر گذاشتم و بدنه آنها را سیلیکون آغشته کردم.
استاد تنها مشکل من در همدار همین مسله ای بود که خدمت شما عرض کردم
منتظر راهنمایی شما استاد گرامی هستم
موفق و سربلند باشید
با تشکر از لطف شما
meysam
با سلام :
دو دليل مهم در داغ كردن ترانزيستورهاي خروجي :
1- به هر دليلي كه توان امپلي فاير به خروجي منتقل نشود {يعني عدم تطبيق امپدانس بار با خروجي امپلي فاير } كه شما در اين مورد حتما كم كسري داريد و اين راهكار ها كه تا حالا ارايه شد فقط و صرفا براي رسيدن به نتيجه بود وگرنه براي كار مداوم حتما بايد اين مورد حل شود {ترانس مچينگ بايد با خروجي منطبق امپدانس گردد } لذا مراحل تست را به دنبال گذاشتين و نتيجه گرفتين و در صورتيكه مدار تان به درخواست خود پاسخ داده انگاه روي تطبيق امپدانس خروجي و بار ان كار كنيد .
2 - عدم تنظيم دقيق پتانسيومتر تعيين نقطه كار كه قبلا نيز اشاره شده است اين پتانسيومتر بعد از مراحل تطبيق امپدانس {براي اخرين بار بايد طوري تنظيم گردد كه بين پايه هاي بيس و اميتر ترانزيستورهاي خروجي حدود يك ولت و دو دهم {با توجه به دارلينگتون بودن انها } به قطبيت بيس + و اميتر _ باشد .
از قرار معلوم فعلا ولتاژ اين نقاط كمي بيشتر از حد نصاب هست {مقداري كمتر كنيد تا مشكل سوختن و داغ بيش از حد حل شود }
چون قرار بود در فركانس هاي ديگري نيز كار تست را انجام دهيد لذا بيشتر اين در اين مورد معطل و علاف نشويد و به تحقيق و تست مراحل بعدي ادامه دهيد درفركانس هاي بالاتر و كمتر موارد ديگري دامنگير شما خواهد بود كه بهتر است ادامه داده وتا تجربيات كافي را بدست اوريد .
خوشحالم كه با حوصله و تامل پشتكار خوبي نشان ميدهيد .
با تشكر .
موفق باشيد .

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام
بنده روی پروژه کار کردم و گزارش کار:
نتوانستم به مدار ولتاژی بیشتر از 18 ولت بدهم چون بیشتر از اون باعث سوختن مقاوت و ترانزیستور می شود .استاد خیلی سعی کردم که پتانسیومتر را تنظیم کنم ولی چون آشنایی نداشتم متاسفانه نتوانستم و از ادامه کار بر روی پتانسیومتر خودداری کردم چون با همان ولتاژ 18 ولت هم وقتی پتانسیومتر به از حدی بیشتر می چرخید مقاومت داغ می شد و می سوخت و همچنین ترانزیستور.استاد لطفا نحوه ی تنظیم پتانسیومتر را به بنده بفرمایید تا بتوانم از ولتاژ بالاتری استفاده کنم.؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
استاد از ترانس 3 سر برای خروجی استفاده کردم ولی وقتی از 2 سر ورودیه آن استفاده کردم ولتاژ ac خیلی بالاتری به من داد یعنی با منبع تغذیه 18 ولت خروجیه ترانس هنگامی که از 2 سر آن استفده کردم 41 ولت ولتاژ داد .در شرایطی که مراعات کردم و پتانسیومتر را در حد خیلی کم چرخاندم تا مقاومت و ترانزیستور آسیب نبینند.وقتی تا آخر می چرخانم ولتاژی در حدود 60 ولت می دهد.ولی فقط کافی است در آن وضعیت چند ثانیه ای مکث کنم و بعد مقاومت و ترانزیستور می سوزد.استاد لطفا درباره تنظیم پتانسیومتر بنده را راهنمایی کنید چون یک مشکل بزرگ برای من شده است.؟؟؟
استاد در باره ترانس مچینگ هم راهنمایی لازم رو مبذول بفرمایید .چون فکر میکنماگر ترانس مچینگ باشه بهتر بتونم نتیجه بگیرم؟؟
استاد عزیز باز هم از لطف و راهنمایی های شما کمال تشکر و قدر دانی رو دارم
منتظر راهنمایی های شما هستم
با تشکر
meysam

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام :
دو دليل مهم در داغ كردن ترانزيستورهاي خروجي :
1- به هر دليلي كه توان امپلي فاير به خروجي منتقل نشود {يعني عدم تطبيق امپدانس بار با خروجي امپلي فاير } كه شما در اين مورد حتما كم كسري داريد و اين راهكار ها كه تا حالا ارايه شد فقط و صرفا براي رسيدن به نتيجه بود وگرنه براي كار مداوم حتما بايد اين مورد حل شود {ترانس مچينگ بايد با خروجي منطبق امپدانس گردد } لذا مراحل تست را به دنبال گذاشتين و نتيجه گرفتين و در صورتيكه مدار تان به درخواست خود پاسخ داده انگاه روي تطبيق امپدانس خروجي و بار ان كار كنيد .
2 - عدم تنظيم دقيق پتانسيومتر تعيين نقطه كار كه قبلا نيز اشاره شده است اين پتانسيومتر بعد از مراحل تطبيق امپدانس
{براي اخرين بار بايد طوري تنظيم گردد كه بين پايه هاي بيس و اميتر ترانزيستورهاي خروجي حدود يك ولت و دو دهم {با توجه به دارلينگتون بودن انها } به قطبيت بيس + و اميتر _ باشد .
از قرار معلوم فعلا ولتاژ اين نقاط كمي بيشتر از حد نصاب هست {مقداري كمتر كنيد تا مشكل سوختن و داغ بيش از حد حل شود }
چون قرار بود در فركانس هاي ديگري نيز كار تست را انجام دهيد لذا بيشتر اين در اين مورد معطل و علاف نشويد و به تحقيق و تست مراحل بعدي ادامه دهيد درفركانس هاي بالاتر و كمتر موارد ديگري دامنگير شما خواهد بود كه بهتر است ادامه داده وتا تجربيات كافي را بدست اوريد .
خوشحالم كه با حوصله و تامل پشتكار خوبي نشان ميدهيد .
با تشكر .
موفق باشيد .

با سلام :
قبلا توضيح دادم {خطوط قرمز رنگ كردم }
براي ترانس مچينگ فركانس نهايي را مشخص كنيد چون بلا استفاده و هزينه دار ميشه براتون در ضمن از همون نرم افزار قبلي در اين محدوده فركانس كه كار ميكنيد ميتونيد كمك بگيريد .
با تشكر .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: ana110

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام و ممنون
استا دماکسیمم فرکانس نهایی در این مرحله 10 kh می باشد.
استاد اگر ترانسی برای 10 lh طراحی شود می توان از آن برای 1kh تا 10 khاستفاده کرد؟؟؟؟؟
استاد در بحث ترانس در قسمت سطح مقطع مثلا عدد 36 *36 یعنی 36 میلیمتر در 36 میلیمتر؟؟؟
لطفا برای ترانس بنده رو راهنمایی کنید.
ممنونم
منتظر راهنمایی شما هستم

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام و ممنون
استا دماکسیمم فرکانس نهایی در این مرحله 10 kh می باشد.
استاد اگر ترانسی برای 10 lh طراحی شود می توان از آن برای 1kh تا 10 khاستفاده کرد؟؟؟؟؟
استاد در بحث ترانس در قسمت سطح مقطع مثلا عدد 36 *36 یعنی 36 میلیمتر در 36 میلیمتر؟؟؟
لطفا برای ترانس بنده رو راهنمایی کنید.
ممنونم
منتظر راهنمایی شما هستم
با سلام :
منظور از سطح مقطع { قبلا هم اشاره كرده ام } ان قسمتي از وسط هسته هست كه قرار است سيم ها روي ان قسمت را پر كنند و به عبارتي مربع يا مستطيل شكلي هست كه عرض انرا همون عرض يكي از ورق هسته ها تعيين ميكنه و طول انرا از رويهم گذاشتن تعدادي ورق هسته در نوع ei كه خيلي متداول هست معمولا اندازه بازو ها طبق شكل استاندارد هستند {بازوهاي طرفين e نصف اندازه بازوي وسطي {همون عرض سطح مقطع } و هم چنين ضلع بالايي {ضلع دسته e شكل هم دوبرابر i شكل ميباشد .
به اندازه و شكل زير دقت كنيد :
از روي هم گذاشتن چندين ورق هسته طول {يكي از اضلاع سطح مقطع (a/b) يا مثلا طول و اندازه بازوي وسطي يكي از هسته مثلا عرض هسته را تشكيل ميدهد حاصلضرب طول در عرض ميشه سطح مقطع هسته {در بازار تجارت هسته ها را با اندازه طول ضلع بالايي {دسته e شكل } مي شناسند و ديمانسيون ان به واحد ميلي متر است مثلا وقتي ميگويند اهن نمره 65 يعني ورق هسته اي كه طول كامل ان {دسته e شكل مساوي 56 ميلي متر است } .
عدد 36*36 = يعني سطح مقطعي كه اندازه هر ضلع ان 36 ميلي ميباشد {مربع } چنانكه مثلا 36*40 باشد در اين صورت مستطيل شكل خواهد بود يعني ممكن است يك ضلع ان 36 ميلي و ضلع ديگر ان 40 ميلي باشد .
ترانسي كه براي 5 كيلوهرتز طراحي ميشود در يك كيلوهرتز كمترين و در 10 كيلوهرتز بازهم كمترين و در 5 كيلوهرتز بيشترين بازده را خواهد داشت .
هر انحراف از فركانس طراحي موجب افت بازده خواهد بود ولي با تقريبي مي توان اين ترانس را در محدوده فركانسي 1 الي 10 كيلو بكار برد .
با تشكر .
موفق باشيد .

پیوست‌ها

• 35.2 کیلوبایت بازدیدها: 182

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام و تشکر بابت توضیحات کامل شما
استاد من قصد دارم که این ترانس را سفارش بدم تا برام بپیچند و آماده بگیرم.استاد در محاسبه ی ترانس در قسمت محاسبات جریان میشه به زبان ساده تر بفرماید که جریان خروجی از چه طریق محاسبه می شود که در نرم افزار قرار بگیرد؟؟؟؟؟؟؟مثلا در ترانس قبلی 1500 میلی آمپر شده بود .در اینجا چطور محاسبه می شود؟؟؟(v*i)و...
منبع تغذیه من 30ولت 4.5 امپر است .ترنس رو برای همین ولتاژ طراحی کنم کفایت می کند یا لازم است مقدار ولتاژ رو بالاتر وارد کنم؟؟
استاد توان این تقویت کننده به فرمایش شما 70 وات است .بنده ظرفیت ترانس را برای چه توانی در نرم افزار وارد کنم.70 وات یا بیشتر؟؟؟؟؟

استاد در این مدت که در محضر شما به عنوان شاگرد کسب فیض کردم چیزهای زیادی یاد گرفتم که حاصل سال های سال علم وتجربه شما استاد عزیز بود .شما با صبوری پاسخ تمام سوالات بنده رو دادید و از هیچ چیز دریغ نکردید.استاد عزیز فقط می تونم ازتون تشکر کنم و صحه ی صدر شما استاد گرامی رو تحسین کنم.
امیدوارم موفق و سربلند باشید.
منتظر راهنمایی های ارزشمند شما استاد گرامی هستم.
با تشکر
meysam

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام و تشکر بابت توضیحات کامل شما
استاد من قصد دارم که این ترانس را سفارش بدم تا برام بپیچند و آماده بگیرم.استاد در محاسبه ی ترانس در قسمت محاسبات جریان میشه به زبان ساده تر بفرماید که جریان خروجی از چه طریق محاسبه می شود که در نرم افزار قرار بگیرد؟؟؟؟؟؟؟مثلا در ترانس قبلی 1500 میلی آمپر شده بود .در اینجا چطور محاسبه می شود؟؟؟(v*i)و...
منبع تغذیه من 30ولت 4.5 امپر است .ترنس رو برای همین ولتاژ طراحی کنم کفایت می کند یا لازم است مقدار ولتاژ رو بالاتر وارد کنم؟؟
استاد توان این تقویت کننده به فرمایش شما 70 وات است .بنده ظرفیت ترانس را برای چه توانی در نرم افزار وارد کنم.70 وات یا بیشتر؟؟؟؟؟

استاد در این مدت که در محضر شما به عنوان شاگرد کسب فیض کردم چیزهای زیادی یاد گرفتم که حاصل سال های سال علم وتجربه شما استاد عزیز بود .شما با صبوری پاسخ تمام سوالات بنده رو دادید و از هیچ چیز دریغ نکردید.استاد عزیز فقط می تونم ازتون تشکر کنم و صحه ی صدر شما استاد گرامی رو تحسین کنم.
امیدوارم موفق و سربلند باشید.
منتظر راهنمایی های ارزشمند شما استاد گرامی هستم.
با تشکر
meysam
با سلام :
دوست عزيز قرار بر اين داشتيد كه در فركانس ها و شكل موجهاي مختلف تحقيق و تست كنيد اگر همين مدار براتون كافيست ميتونيد مچينگ انرا هم سفارش بدهيد .{مقرون به صرف هست }
براي درك و تغهيم محاسبات ترانس {با هسته اهني } علاوه بر نرم افزار پيشنهادي به تاپيك زير سري بزنيد و فايل اوزشي را دانلود كنيد تا ابهامات در محاسبه ترانس را حل كنيد .
اگر مدار نهايي تان هست مشخصات سفارش را هم به راحتي محاسبه كنيد ...مشكلي داشتيد بزاريد .

http://www.irantk.ir/showthread.php?p=28917#post28917
با سلام خدمت دوستان و استاد گرامی جناب آقای مهندس رجبی
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات
من با اجازه استاد رجبی مطالب وبلاگ استاد را در خصوص محاسبه ترانس بصورت pdf تا آپلود مقاله اصلی اینجا میذارم تا دوستان استفاده کنند .

با تشكر .
موفق باشيد .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: meysamm

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام و ممنون
استاد من این مدار رو در فرکانس های متغیر از 1 تا 10 kh ازمایش می کنم و شکل موج همه ی آنها سینوسی است و شکل موج دگری استفاده نمی کنم
استاد فقط سوالی برای بنده وجود دارد و ان این است که با و جود فرمایش شما در خصوص قدر تقویت کننده که 70 وات است آیا ترانس را برای همان 70 وات وارد نرم افزار کنم یا وات بالا تر ؟؟؟؟ولتاژ را چطور؟؟؟30 ولت یا بیشتر؟؟؟؟
استاد جریان خروجی عددی دلخواه است یا از طریقی خاص بدست می آید .اگر اینطور است لطفا راهنمایی بفرمایید؟؟؟
با تشکر
موفق باشید
meysam

آخرین ویرایش:
بالا