آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام و ممنون
استاد من این مدار رو در فرکانس های متغیر از 1 تا 10 kh ازمایش می کنم و شکل موج همه ی آنها سینوسی است و شکل موج دگری استفاده نمی کنم
استاد فقط سوالی برای بنده وجود دارد و ان این است که با و جود فرمایش شما در خصوص قدر تقویت کننده که 70 وات است آیا ترانس را برای همان 70 وات وارد نرم افزار کنم یا وات بالا تر ؟؟؟؟ولتاژ را چطور؟؟؟30 ولت یا بیشتر؟؟؟؟
استاد جریان خروجی عددی دلخواه است یا از طریقی خاص بدست می آید .اگر اینطور است لطفا راهنمایی بفرمایید؟؟؟
با تشکر
موفق باشید
meysam
با سلام :
دوست عزيز اگر فايل ضميمه لينك كه گذاشتم مطالعه كنيد فكر نكنم جاي سؤالي برايتون باقي بمونه با اين حال اين هم يك عكس به همراه فرمول و متن راهنمايي محاسبه ترانس .... {بهتر است فركانس را همون 5 كيلوهرتز در نظر بگيريد .
در مورد انتخاب قدرت ترانس و امپلي فاير شما بايد نسبت به كاربرد خود تصميم بگيريد چنانكه فكر ميكنيد همين مقدار توان براتون كافيست ميتونيد سفارش بدهيد در ضمن در مچينگ هاي امپلي فاير توان از 70 وات تا 100 وات ان چنان تاثيري در بازده نخواهد داشت {همون 100 وات در نظر بگيريد و در مورد ولتاژ ورودي مچينگ هم بايد همون ولتاژي كه در شرايط كار عادي {حالت ايمن } از امپلي فاير ميگيريد را در نظر بگيريد } .مچينگ ها را بطور استاندارد براي خروجي 100 ولت با هر ولتاژ ورودي سفارشي مي پيچند .
در صورت تعميم امپلي فاير به توان بالا هم بايد از نقشه هاي موجود تاپيك استفاده كنيد .
جريان خروجي بستگي به توان امپلي فاير دارد اگر توان شما فرضا 70 وات باشد و خروجي ولتاژ 100 بخواهيد جريان ان از w/v = 70/100 = .7 يعني 700 ميلي امپر در 100 ولت خواهد بود .
با تشكر .
موفق باشيد .

پیوست‌ها

• 30.6 کیلوبایت بازدیدها: 168

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام.
ممنون از بابت راهنمایی های مفید شما
استاد با منبع تغذیه 18ولت 4/5 آمپر می تونم نتیجه مناسب رو بگیرم؟؟؟یعنی تقویت کننده کیفیت لازم رو داره با این ولتاژ؟؟؟اخه با ولتاژ بالاتر هر طو پتانسیومتر رو تنظیم می کنم بازم در عرض چند دقیقه مقاومت می سوزد
با تشکر از شما
meysam

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام.
ممنون از بابت راهنمایی های مفید شما
استاد با منبع تغذیه 18ولت 4/5 آمپر می تونم نتیجه مناسب رو بگیرم؟؟؟یعنی تقویت کننده کیفیت لازم رو داره با این ولتاژ؟؟؟اخه با ولتاژ بالاتر هر طو پتانسیومتر رو تنظیم می کنم بازم در عرض چند دقیقه مقاومت می سوزد
با تشکر از شما
meysam
با سلام :
عزيزم يه جاي كارتان لنگ داره ودليلي براي داغ كردن بيش از حد مدار نداره بنده شخصا با 30 ولت تست كرده ام و 60 وات در خروجي را با 0/7 ولت سيگنال در ورودي با فركانس 5 كيلوهرتز نتيجه خوبي گرفتم حالا از قطعات نامرغوب ويا مدار و ...... يك مشكلي داريد كه دورادور ديگه نميشه بيشتر از اين قضاوت كرد .....
به هر حال ....
در 18 ولت احتمالا بيش از 30 وات قدرت نداشته باشيد و اين به عهده خودتان است كه ايا مثلا 30 وات براي انجام پروژه تون كافيست يا نه ..
و يك مورد ديگه اينكه پاسخ ها را با تامل نميخونيد و مجبورم تكرارا پاسخ بزارم در مورد مچينگ و تبديل ولتاژ خروجي به ولتاژ بالاتر همونطور كه قبلا نيز عرض شد {مچينگ هر ولتاژي را به ولتاژ مورد نياز تبديل ميكنه } تنها شرطي كه در مورد پروژه شما مطرح هست اينكه فرضا ولتاژ 100 ولت خروجي چه جرياني {امپراژ } نياز داره كه بستگي به محل كاربرد شما داره و نهايتا اينكه توصيه من اينست : شما مچينگ را براي 12 ولت به 120 ولت سفارش دهيد {يا خودتون بپيچيد } همون 100 وات و تست خود را با همين ترانس شروع كنيد اگر احساس كرديد كه جريان خروجي تان كافي نيست انوقت ارتقاي امپلي فاير به توان بالاتر چنان مشكلي نيست و ميتونيد ارتقا دهيد و اگر كافي بود خيلي خب ديگه مشكلتان حل شده و .....:)
در ضمن توان كمتر از حد محاسبه شده به ترانس مچينگ اعمال كردن بازم مشكل مهمي نخواهد داشت لذا علاوه بر استفاده در توانهاي حد محاسبه - در حال حاضر نيز از همين ترانس ميتونيد استفاده كنيد .
در ضمن ايا در هر فركانسي مشكل داغ كردن را داريد يا فقط در فركانسهاي صوتي داغ ميكنه ؟؟؟
با تشكر .
موفق باشيد .

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام
شرمنده به خاطر سوالات پی در پی و خسته کننده .ازتون ممنونم
استاد در مدار مشکل داغ کردن همه ترانزیستورها حل شد به جز q6 که به محض اتصال به مدار شروع به داغ شدن می کند و تنها مشکل در مدار داغ شدن بیش از حداین ترانزیستو و مقاومت 0.47 است.مدار از لحاظ سیمکشی و مشکلی ندارد بارها این مسله رو چک کردم.باقی ترانزیسورها به نرمی حتی با ولتاژ بالاتر نیز کار می کنند اما این ترانزیستور معضل شده و رفع آن را نتوانستم پیدا کنم.بارها هم اینترانزیستور را تعویض کردم .ولی باز هم مان مسله .علت داغ شدن این ترانزیستو چه می تواند باشد استاد عزیز؟؟؟؟
ممنون از لطف شما استاد گرامی.
موفق باشید
meysam

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام
شرمنده به خاطر سوالات پی در پی و خسته کننده .ازتون ممنونم
استاد در مدار مشکل داغ کردن همه ترانزیستورها حل شد به جز q6 که به محض اتصال به مدار شروع به داغ شدن می کند و تنها مشکل در مدار داغ شدن بیش از حداین ترانزیستو و مقاومت 0.47 است.مدار از لحاظ سیمکشی و مشکلی ندارد بارها این مسله رو چک کردم.باقی ترانزیسورها به نرمی حتی با ولتاژ بالاتر نیز کار می کنند اما این ترانزیستور معضل شده و رفع آن را نتوانستم پیدا کنم.بارها هم اینترانزیستور را تعویض کردم .ولی باز هم مان مسله .علت داغ شدن این ترانزیستو چه می تواند باشد استاد عزیز؟؟؟؟
ممنون از لطف شما استاد گرامی.
موفق باشید
meysam
با سلام :
عزيزم چند بار ازتون خواستم كه ولتاژ ها را بزاريد تا بررسي كنم ولتاژ بيس اميتر q6 , q5 .q4 .q3.q2 را در حالت بي باري و يك بار هم تحت بار اندازه گرفته و بزاريد .
مقاومتهاي 0/47 اهمي بايد حداقل 10 وات اجري انتخاب كنيد .
با تشكر .
موفق باشيد .

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام
کوتاهی بنده رو ببخشید
استاد من ولتاژ بیس امیتر ترانزیستورها رو در شرایطی که منبع تغذیه 18 ولت بود در وضعیت با فرکانس و بی فرکانس گرفتم و به شر ح زیر می باشد
q2= وضعیت بی بار 0.63 و تحت بار 0.51
q3=وضعیت بی بار 0.17 تحت بار 0.17
q4=وضعیت بی بار 0.51 تحت بار 0.08
q5=وضعیت بی بار 0.68 تحت بار0.60
q6=وضعیت بی بار 0.23 تحت بار0.36
استا داین ولتاژی بود که بین پایه امیتر و بیس ترانزیستورها وجود داشت.بین تمام این ترانزیستورها همانطور که عرض کردم q6خیلی خیلی با همین ولتاژ 18 داغ می کندحتی در وضعیت بی باری
ممنون از لطف شما استاد عزیز
منتظر راهنمایی شما استاد گرامی هستم
موفق باشید
با تشکر
meysam

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام
کوتاهی بنده رو ببخشید
استاد من ولتاژ بیس امیتر ترانزیستورها رو در شرایطی که منبع تغذیه 18 ولت بود در وضعیت با فرکانس و بی فرکانس گرفتم و به شر ح زیر می باشد
q2= وضعیت بی بار 0.63 و تحت بار 0.51
q3=وضعیت بی بار 0.17 تحت بار 0.17
q4=وضعیت بی بار 0.51 تحت بار 0.08
q5=وضعیت بی بار 0.68 تحت بار0.60
q6=وضعیت بی بار 0.23 تحت بار0.36
استا داین ولتاژی بود که بین پایه امیتر و بیس ترانزیستورها وجود داشت.بین تمام این ترانزیستورها همانطور که عرض کردم q6خیلی خیلی با همین ولتاژ 18 داغ می کند
ممنون از لطف شما استاد عزیز
منتظر راهنمایی شما استاد گرامی هستم
موفق باشید
با تشکر
meysam
با سلام :
خوب شد فكر كنم مشكل شما را حدس زده باشم .
ببينيد يك ترانزيستور معمولي در حالت بي بار بين بيس و اميتر ولتاژي حدود 0/6 براي باياس بايد داشته باشه با توجه به دارلينگتون بودن اين شماره ها اين ولتاژ بايد حدود 1/2 باشه ولي ولتاژي كه چه در حالت بي باري و تحت بار شما اندازه گرفتين خيلي كمتر از حد معمول ميباشد اگر چنين شرايطي صحيح بود اصولا نبايد اصلا ترانزيستوري داغ كند . واما چرا داغ ميكند :
فكر كنم مداري كه مونتاژ كردين در بين فواصل و قطعات حالتي پيش اومده {مثل استفاده از يك نقطه تغذيه براي قسمت هاي اوليه با طبقه قدرت و...} كه مدار شما دايما در نوسان هست {مثل يك اوسيلاتور } در نتيجه ولتاژي كه اندازه گرفتين {حتما مولتي متر هم در حالت dc بوده } و قطعا قادر نبوده ولتاژ سيگنال نوسان را نشان بدهد با اعمال سيگنال به ورودي ممكن است اين نوسان تغيير حالت داده و مقداري موجب تغيير و انحراف ولتاژ ها باشد در صورتيكه اوسيلوسكوپ داشتين كلي راحت بودين و به اساني مشكل را ميشد حل كرد {با مشاهده سيگنال نوسان } ولي پيشنهاداتي براي رفع مشكل براتون دارم :
بين پايه هاي بيس و اميتر هر كدام ترانزيستور يك خازن حدود 10 نانوفارادي اضافه كنيد اگر تاثيري در داغ كردن مشاهده كرديد انوقت ميتونيد يكي يكي خازن ها را قطع كرده و با مواجه شدن دوباره داغ كردن اخرين خازني كه قطع كردين را براي هميشه همون نقطه لحيم كنيد .
بين هر طبقه از ترانزيستور ها و سر ولتاژ تغذيه اصلي كه قبل از هر قطعه اي {مقاومتها } به ترانزيستور ها وصل ميشه يك خازن 100 نانوفارادي وصل كنيد {اصلا اين خازن ها را براي وفاداري مدار و براي دايمي لحيم كنيد } .
با جابجايي فيزيكي قطعات هم ميشه اين مشكل را حل كرد ولي اين مورد در نهايت ميباشد .
اين دو مورد را تست كنيد نتيجه را بزاريد .
با تشكر .
موفق باشيد .

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام
مکلی در انجام پروژه من رخ داد که مجبور تغییر نوسانساز شدم.متاسفانه آی سی 8038 سوخت .مومن از نوسانساز سینوسی دیکری مه به من دادید استماده کردم (741) .استاد در این نوسانساز در حالت عادی خوب است ولی وقتی ولتاژ را از آن جدا می کنم و مجدد وصل می کنم فرکانس صفر است وباید خیلی خیلی کم پتانسیومترها دستکاری شوند تا فرکانس بیاید .آن هم نه فرکانس قبلی فرکانسی یا خیلی بالاتر یا خیلی پایین تر.در این نوسانساز فکر می کنم از یک لامپ هماستفاده شده باشد وچرا استاد؟؟چرا12v60m
استاد نمی دانم مشکل این نوسانساز از چیست.اگر کلا همینطور است اگر برایتان مقدور است یک نوسانساز با همین قطعات رایج برای بنده بگزارید که طیف فرکانسیه آن از 1 تا 20kh باشد.حتی المقدور از ولتاژ متقارن استفاده نشده باشد.؟؟؟؟
1256851330.jpg

راستی استاد از بابت راهنمایی درمورد داغ کردن ترانزیستورها هم خیلی ممنونم.انشا الله امروز دستورات شما رو انجام می دهم و نتایج را به شما اعلام خواهم کرد.
با تشکر از راهنمایی شما استاد گرامی
موفق باشید
meysam

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام :
ايسي مشهور تايمر lm555 قابليت هاي خوبي در توليد سيگنال هاي باند صوتي دارد با استفاده از چند خازن و يك سلكتور مكانيكي {يا استفاده از جامپر طبق شكل } ميتوانيد يك فانكشن جنراتور خوبي را بسازيد . { براساس زمان سنجها }
اندازه دقيق فيبر چاپي 40 ميليمتر در 47 ميليمتر ميباشد .
مصرف در حداكثر... مدار فقط 40 ميلي امپر
خروجي مناسب براي ورودي امپلي فاير هاي صوتي و تسترها .
از فركانس 1 هرتز الي 180كيلوهرتز با ولتاژ عادي يك باتري 6 الي 12 ولتي.
دانلود كنيد .
با تشكر .
موفق باشيد .

پیوست‌ها

• 45.9 کیلوبایت بازدیدها: 157

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام و ممنون
استاد من ژنراتور موج سینوسی می خواهم ایااین مدار مولد موج مربعی نیست؟؟؟؟؟آیا قادر است موج سینسی تولید کند؟؟؟؟
؟؟؟؟؟؟
استاد گرامی در مدار تقویت کنند اگر به جای 0.47 دو مقاومت آجری 0.27 سری کنم مشکلی ندارد؟؟؟؟
با تشکر
meysam

بالا